Listopadové koncerty 2022

Článek

V listopadu nás čeká opět krutá koncertní nálož. Nejvíce z nás se ale těší na Demilich, Esoteric, Archgoat, Unsane, Bena Frosta, Clipping. a Jarboe.

V průběhu roku 2017 jsme začali vydávat články zaměřené na koncerty měsíce. Jaký je jejich účel? Samozřejmě informovat o koncertech a festivalech. Na rozdíl od Alba měsíce se však nezabýváme akcemi, které jsme již absolvovali, ale píšeme o těch, které nás následující měsíc čekají a proč se na ně těšíme.

Níže můžete najít několik dle kalendáře seřazených tipů, které mají Marasťáci v hledáčku.

úterý 1. listopadu

UGLY KID JOE (Futurum, Praha) – FB event

LooMis: Tohle je taková akce s velkým otazníkem, jelikož „událost jsme symbolicky změnili na 1. listopadu. Koncert bude s největší pravděpodobností v druhé půlce listopadu.“ V červnu to bylo na poslední chvíli zrušené a aktuálně taky o akci není moc slyšet. Nicméně, pokud kalifornští Pepíci dorazí, bude to zase jízda.

čtvrtek 3. listopadu

BEN FROST + YAWN (Underdogs, Praha) – FB event

Dantez: Velmi příjemná příležitost nechat se ohrozit sofistikovaným elektro-drone-hlučením. Ben Frost patří v daném ranku po boku jmen jako The Haxan Cloak a Tim Hecker mezi ty nejpovolanější, minimálně pražští by tudíž neměli váhat.

JSt: Posílené PA bude možná to největší, co na Smíchově kdy zažili, čili s Frostem nepochybně bude zábava. Plus Yawn jsou fajn, jazz metal, dost Meshu samozřejmě.

mIZZY: Kdo by řekl, že v dnešní době bude ještě možnost vidět Frosta v klubu jako Underdogs? Tohle by byla fakt škoda vynechat.

MXL: Australský hudební experimentátor, který se ve své cinematické produkci pohybuje od ruchového ambientu po trip-hop. Nejen u nás se proslavil mimořádně zdařilým soundtrackem k německému temnoseroši Dark. Čeká nás cesta do jiné dimenze.

pátek 4. listopadu

MORTIFILIA + YTIVARG + NÁV (Rockle Klub, České Budějovice) – FB event

vihkav: Náv se svým nasypaným blackem zatím nezklamali. Ostatní kapely v pořádku. Nelze šlápnout vedle.

APASHE (MeetFactory, Praha) – FB event

mIZZY: Vlastně vůbec nevím, co to má být, ale Jana říká, že to je zajímavé kombo elektroniky s orchestrem a že týpek dělal hudbu do docela velkých filmů. Tak když ji o den dříve vytáhnu na Frosta, výjimečně si teda zajdu aji na koncert, na který chce jít ona.

HEILUNG + LILI REFRAIN (Forum Karlín, Praha) – FB event

MXL: Vzývání duchů ze vzdálených dob minulých přitahuje zástupy uctívačů a Heilung toho svou hudebně-divadelní performancí umí využít. A protože už jsem je viděl, vím, že to bude zábava vpravdě magická. Co mě ale tentokrát láká mnohem víc, je italská multiinstrumentalistka Lili Refrain. Římanka hraje na kytaru, perkuse, využívá krabičky a vše pak míchá v čarodějnickém kotlíku. Výsledkem je rituální hudba se žádoucími psychoaktivní účinky. Pytlík s durmanem a šalvějí beru s sebou.

sobota 5. listopadu 2022

HYPOCRISY + SEPTICFLESH + THE AGONIST + HORIZON IGNITED (MeetFactory, Praha) – FB event

LooMis: Peter Tägtren se po Pain zase soustředí na to, co mu jde nejlépe, a to je death metal. Hypocrisy přijedou podpořit novou desku. Škoda, že před nimi budou Septicflesh, kterým na posledních deskách prostě nemůžu přijít na chuť. Zato Vicky Psarakis s The Agonist právě naopak. Alissa byla skvělá (škoda jí v Arch Enemy), ale (stále) poslední deska Orphans mě totálně uzemnila. Silně účast zvažuji.

MXL: Kdo má rád melodický death, je to svátek svátků a povinnost. Úplně se z toho neroztékám, vím, že mě bude septický Seth opět nebetyčně srát svým dementním hulákáním hej, hej, maj frents. Na Hypo se ale podívám vždycky rád, Peter Tägtgren je zasloužilá persona, godfather evropské DM scény a jeho hudba mě nikdy neomrzí. Na Josefstadtu navíc kapela válcovala pekelně.

neděle 6. listopadu

„MASSA PAHOEHOE“ W/ THISQUIETARMY + SWEEPS 04 + INSTINCT PRIMAL + ČRNÁ ZEM (Kaštan, Praha) - FB event

AddSatan: Kanadský drone/noise/industrial/experimental/post-rock a tuzemský drone, ambient noise a blackened shoegaze.

STEVE ´N´ SEAGULLS + FRANKIE & THE DEADBEATS (Sono, Brno) – FB event

bizzaro: Finská fabrika na pozitivismus Steve N Seagulls to vyprodala v Praze, rozsekala na Brutalu i Basinu a teď míří do Sona. Není to metloš, není to rokec, ale šlape to jako blázen. Pět hudebně namakanejch redneků hraje bluegrass-verze známejch rockovejch či metalovejch pecek, ale jejich um a nástrojový složení z toho dělá novou muziku. A nejednou i lepší než v původních verzích!

pondělí 7. listopadu

KEE AVIL + JULIE HILL (Punctum, Praha) – FB event

AddSatan: Kanadská divnopísničkářka (experimental pop/folk?) připomínající mj. hlavně starší Jenny Hval. Přibližně patří i do okruhu Maarji Nuut, starší Grouper, PJ Harvey apod. Kytarové brnkání, beaty, glitche, ruchy, neklid.

JSt: Kuriózní písničkářství z Constellation. Crease od Kee Avil je minimálně jedna z unikátnějších letošních desek. 

úterý 8. listopadu

SATURNUS + ESOTERIC + HELEVORN + POEMA ARCANUS (Futurum, Praha) – FB event

vihkav: Doomaři Saturnus rozhodně nejsou kapelou, kterou byste viděli na pódiu často. Jejich první deska mi vyrazila dech, ovšem novější tvorba už trošku zní, jako by byla dělaná více mainstreamově a pro mladší cílovou skupinu. Třeba se pletu, ale jasné je, že veselé to rozhodně nebude. Mnohem více mě ale lákají Esoteric, kapela asi nejvíce věrná svému jménu, protože to, co předvádí, je vskutku esoterická jízda časoprostorem. Ještě se mi nepodařilo stihnout jejich celý koncert, takže už teď napjatě čekám v první řadě. Dle oficiálního plakátu lze usoudit, že předskakovat budou Helevorn, When Nothing Remains a Poema Arcanvs. To bude dlouhý večer.

AddSatan: Tak neasi. Snad dojde i na „megatlačenku“ Dissident, kterou v poslední době hrávají, snad se povede zvuk, snad budou hrát víc než hodinu.

brutusáček: Tady je to jasný, po jednom zářezu na OEF, dvakrát na Brutalu, konečně zase Esoteric v klubu, jako předskokan ale za tu hodinu ty tři tracky dají. Saturnus do doomového deníčku je vlastně bonus. Začátek by mohli obstarat The Tower, žijou?

mIZZY: Esoteric v klubu, tečka. Škoda hromady dalších úplně zbytečných kapel, ale doufám, že i tak by Esoteric mohli aspoň hodinu hrát.

MXL: Mám velké svrbění absolvovat obě zastávky této doom metalové smuteční slavnosti. Dánští Saturnus u nás naposledy úřadovali kdysi na BA a od emise Saturn in Ascension uplynulo celé desetiletí. Jejich hudba mě provází životem nejméně dvakrát tak dlouho. A Esoteric je kult kultů. Kdo kdy přivoněl k vadnoucím květům zhoubného žánru, nemohl jejich veledíla minout. A Pyrrhic Existence poslouchám v záplavě hudby relativně často a rád si Anglány dopřeji i po šesté, případně po sedmé. Předkapela do pražského Futura nebyla v době uzávěrky známá, ale Ostrava láká dalšími třemi spolky, které mohou překvapit.

DECHA + LARA ALARCÓN (Punctum, Praha) – FB event

JSt: Dva úplně odlišné přístup k hlasu. Lara Alarcón dělá abstraktní, někdy pseudochorální improvizace, Decha úplně svébytné písničky postavené na smyčkách a rytmech postavených z nečekaných elementů.

středa 9. listopadu

SATURNUS + ESOTERIC + HELEVORN + POEMA ARCANUS (Barrák Club, Ostrava) – FB event

vihkav: S partou jsme si řekli, proč tuto dlouhou úmornou jízdu nezopakovat i na výletě další den. Ta závislost na audiotrýzni vlastních duší (myšleno tím nejlepším možným způsobem) věru hranice nezná.

Dantez: Svátek temně táhlých metalů. Tolik doomu a gotiky se na jednom místě v jeden večer jen tak nesejde. A co teprve v Ostravě. Z bohaté soupisky nejvíce lákají britští Esoteric.

čtvrtek 10. listopadu

MAJESTIC DOWNFALL + MOURNERS LAMENT + THE CORONA LANTERN (Modrá Vopice, Praha) – FB event

vihkav: Hnilobníci z Latinské Ameriky spojí síly s králi (a královnou!) českého doomu. Více než lákavé.

MXL: Hybridy death a doom metalu z Jižní Ameriky u nás nevídáme každý měsíc. Koncert mexické a chilské smečky podpořené domácí partou slibuje exotické záhrobní truchlení i smrtící brutalitu.

EXTINCTION-COMING-FIRE I (15 Minut music club, Olomouc) – FB event

Dantez: Olomoucký večírek zasvěcený muzice se schopností zažehávat oheň na mnoho způsobů. Pořadatelé lákají zejména na Violent Reprisal nebo Kronstadt.

pátky a soboty 11. – 12. listopadu a 18. – 19. listopadu

ALTERNATIVA FESTIVAL (Kasárna Karlín a MeetFactory, Praha) – FB event

AddSatan: Největší „hvězdou“ je letos uskupení Becoming Animal in Uruk, které tvoří Massimo Pupillo (mj. Zu), Thighpaulsandra (mj. ex-Coil) a Cindy Sharp (mj. ex-This Mortal Coil). Já se ale nejvíc těším na Golem Mecanique – pohlcující drone(-folk?) na zvláštní niněru (Boite à Bourdon), ale možná dojde i na blackened drone s kytarou a magicky smutný zpěv (něco mezi Nico, Menace Ruine, Éliane Radigue). Zajímavé budou i tuvinské alikvotní (i jiné) zpěvy Sainkho Namtchylak s kraut-elektro-psychedelií Slumberland … a spousta dalšího.

JSt: Těším se na Junior Brother, Golem Mecanique, Becoming Animal in Uruk a vlastně celý slovenský večer (12.), tam je několik hodně zajímavých věcí.

sobota 12. listopadu

UNSANE + SAN LEO + THE ANTIKAROSHI (Underdogs, Praha) – FB event

vihkav: Unsane, kteří v roce 2019 zahlásili odchod ze scény, se vrací s novými členy, ale zato se zapřísáhlou věrností starému materiálu. Za mě nelze vynechat.

AddSatan: Živě jejich noise rock/hc/metal zpravidla nakládá, bourá a hrne jak buldozer. Tentokrát bude Spencer hrát, řvát a rudnout vzteky s bubeníkem z Daughters a novým basákem. Skřípání se ponese hlavně v rytmu debutu a dalších desek z 90. let.

Dantez: V Brně to bylo neodolatelně bolestivé, skřípavé a nekompromisní. Roky fungování, obměny v sestavě a starší tvorba v hledáčku na kvalitách Unsane příliš neubírají Jděte!

brutusáček: Odrbaní Unsane ve sklepě Smíchova, ale prý to šlape.

mIZZY: Jelikož mám hluk, skřípání a násilný bordel rád, tak teda taky dorazím.

DEATH WORSHIP + ANIMA DAMNATA + VOIDHANGER + DEVILPRIEST + UPON THE ALTAR (P23, Katowice, Polsko) – FB event

Dantez: Tohle bolí už jen při čtení line-upu. Lebky, ostny a plynové masky. Death Worship a nevídaná oslava war metalových zvěrstev takřka za mým barákem i ostravským Barrákem, to se musí. Polský support může rovněž překvapit. Bojím se, ale nejspíš jedu.

CEREMONY OF SILENCE + SOMNIATE + DEPTHS ABOVE (Melodka, Brno) – FB event

mIZZY: Ceremony of Silence (aka slovenský Ulcerate) poprvé v ČR a k tomu dvě z nejzajímavějších českých moderních bm kapel.

neděle 13. listopadu

DESPISED ICON + DECAPITATED + OCEANO + DISTANT + VISCERA (Futurum, Praha) – FB event

vihkav: Deathcorový ráj - výlet od jeho počátků k novějším nadějným kapelám.

brutusáček: Z kanady by to chtělo hlavně Ion Dissonance, ale DI je jasná volba!

POWERWOLF + DRAGONFORCE + WARKINGS (Tipsport Arena, Praha) – FB event

vihkav: Power metal mě většinou nijak neuráží a v případě Dragonforce dokonce naopak. O takové léta budované vypidlikané technice může kdejaká kapela jenom snít.

pondělí 14. listopadu 2022

BURY TOMORROW + AUGUST BURNS RED + NOVELISTS (MeetFactory, Praha) – FB event

LooMis: Tak tady se to taky bude notama jen hemžit. ABR jsou dlouhodobá srdcovka, BT jsou rovněž časem prověření a byť už to není tak svěží, jako v počátcích (vývoj je vývoj), pořád patří mezi to nejlepší, co v metalcoru dlouhodobě existuje. Novelists raketově nastoupili debutem Souvenirs (2015) a od té doby si formu udržují.

úterý 15. listopadu

CLIPPING. + ZEBRA KATZ + EVISCHEN (Meetfactory, Praha) – FB event

Dantez: Řízné tóny rapové avantgardy v prostorách bývalých jatek. Dává to smysl, mohlo by to řezat, ale i vábit k tanci. Clipping. Jsou (od dob utlumení funkce Death Grips a vyčichlosti Dälek) největším tahákem v rámci noise rapu a Meetfactory by jim mohla slušet. Zebra Katz coby doprovod taktéž velmi fajn.

JSt: Kult Clipping jsem nikdy nepochopil, ale Zebra Katz je vynikající. A obecně solidního zahraničního rapu u nás hrává málo...

mIZZY: Na tohle se hodně těším, o předkapelách vím teda zase já prd, ale Clipping jsou snad poslední jméno, jehož hip hop mě i po roce 2020 fakt oslovuje. Jestli budou mít naživo tak propracovaný (a třeba ještě intenzivnější zvuk) jak na albu, mohlo by to být hooodně fajn.

FINNTROLL + SKÁLMÖLD + BRYMIR (Futurum, Praha) – FB event

vihkav: Finntroll svojí neutuchající crazy riffáží dle mého nemohou zklamat. Skálmöld si taky dám rád.

středa 16. listopadu

RIVERS OF NIHIL + FALLUJAH + ALLEGAEON + INFERI + HARBINGER (Futurum, Praha) – FB event

LooMis: Tak tohle bude koncert měsíce a naprostá povinnost. Sestava bez jediné špatné kapely! Bude zajímavé, jak to bude šlapat RoN ve čtyřech, páč je aktuálně opustil zpěvák Jake Dieffenbach a party tak za něj vezme basák Adam Biggs. Fallujah jsou samozřejmě bez diskuze, Empyrean je zase nádhera. A když k tomu přidám pidlikače Allegeon a černě sypající Inferi. Radost nad radost! A to prosím pěkně měli původně ještě být Archspire.

brutusáček: Považuji novou desku Fallujah za lepší než poslední desku soviček, takže klubové srovnání, pojď mi.

čtvrtek 17. listopadu

FULL OF HELL + SANGUISUGABOGG + JAD (Underdogs, Praha) – FB event

Dantez: Full of Hell nedělají špatné koncerty, to v Česku dokázali už několikrát, nová akce snad jen neláká natolik silným supportem, stejně tak poslední deska Full of Hell není tím nejsilnějším z kapelního katalogu. Praha by si však měla státní svátek bezpochyby tímto způsobem opepřit.

mIZZY: Ajo, s The Body mě Full of Hell docela dost bavili, tak si je naživo rád zopakuju. Snad to bude dostatečný mrdanec jako posledně. Předkapela samozřejmě blbost největší, ale co už.

pátek 18. listopadu

KHORS + DARK SEAL + NAURRAKAR + ODRAEDIR (Music Club Jižák, Praha) – FB event

vihkav: Ukrajinští Khors většinou hrávají ve své domovině či poblíž. Jejich pražská návštěva potěší a nezbývá než doufat, že nedojde na zklamání jako při nedávných White Ward.

ACTORS + BOOTBLACKS + VELVET VEGA (Underdogs, Praha) – FB event

Dantez: Vytříbená tancovačka na vlnách gotického post-punku. Actors jsou v daném žánru naživo velmi konzistentní, styloví a profesionální, spříznění Bootblacks v rámci kouzlení temných pulzů příliš nezaostávají. Křiváky, černé brýle, zhasnout a hotovo.

TANEC MEZI PITEVNÍMI STOLY II (Rock Hill, Ostrava) – FB event

Dantez: Ostravská goregrindovačka ve vřelých prostorách Rock Hillu pod taktovkou Sick Sinus Syndrome s Bilosem za pitchshifterem. Přizvaní Insistent z Prahé a Murder Rape Amputate z hlav BBYB fungují jako obdobně silné lákadlo.

sobota 19. listopadu

THRASHING MACHINE + ETERA (Underdogs, Praha) – FB event

vihkav: Česká nedoceněná či snad málo známá banda Thrashing Machine křtí nové album. I jakožto ne velký fanoušek thrash metalu tuto mimo jiné proggy kapelu nemohu než vychvalovat, doporučuji.

FEAR OF THE FUTURE VOL II. (Futra, Orlová) – FB event

Dantez: Druhý ročník malé sympatické akce hlásá, že „v nelehké době se můžeme spolehnout jen na riffs“. Ty ve třetí listopadovou sobotu obstarají Refore, Soul Massacre, Hever nebo Violent Reprisal. Buď při tom v orlovské Futře.

čtvrtek 24. listopadu

ARCHGOAT + WHOREDOM RIFE + THEOTOXIN (Futurum, Praha) – FB event

vihkav: Koncert dvakrát posunutý o rok díky covid šílenství, původně ještě snad z Nové Chmelnice, která již naštěstí neexistuje. Debutní EP Whoredom Rife se svým pohanským, ale agresivním zvukem dokázalo kolikrát oddělit mé mladší já od své tělesné schránky a stejně tak tomu bylo na BA 2018, kde se předvedli ve své plné kráse. Archgoat pro mě bude premiéra, takže těšing.

Dantez: Předlouho odkládané turné se konečně blíží uskutečnění. Arcikoza ve vší své primitivitě rozbíjí vždy a všude, ve Futuru navíc s norskými Whoredom Rife za zády. Neřeš, běž. Účast brána jako metaforický flusanec do ksichtu Krista.

brutusáček: Odložené rouhání, kdy všichni budou uctivat kozla, mě táhnou Whoredom Rife!

mIZZY: Pražské koncerty Archgoat byly vždycky největší prasárna s násilným kotlem, tak doufám, že tomu bude tak i tentokrát, a nebude to lame jako v Rakousku. Whoredom Rife jsou hrozně sympatická kapela, ale vždycky když jsem je viděl, skončilo to zvukovým průserem, tak snad se napočtvrté konečně zadaří.

MXL: Finská Arcikoza zní už pěknou řádku let pořád stejně, ale mně to vůbec nevadí, živák mají tradičně propečený, rohatý a ocasatý. Činím si zálusk na trondheimské Whoredome Rife, kteří mi vždycky proklouzli mezi prsty a jejichž přímočarý blackot si rád dávám v neděli k snídani.

pátek 25. listopadu

DEMILICH + KRYPTS + ASSUMPTION + INTO COFFIN + SNĚŤ (Underdogs, Praha) – FB event

vihkav: Klukům z Kreas se podařilo unikátní spojení dvou silných turné. Demilich, u nás naposledy k vidění na Symbolicu 2019, přichází do Prahy nám nadiktovat svůj originální sound, kde převracejí death metal vzhůru nohama a naruby k tomu. Krypts jsou tady snad každý druhý rok, takže vidím potenciál spíš v ostatních kapelách. Sněť samozřejmě nesmí chybět.

AddSatan: Tak neasi. Jediná letošní deathmetalová, resp. death/doomová akce, kterou si (snad) nenechám ujít ani já. Hlavně mimozemšťani Demilich, ale i (zá)hrobníci Krypts jsou záruka kvalitní smrti.

Dantez: Nepřímá extenze Tones of Decay z prvním ročníkem death metalového festivalu nijak nezaostává. Ověřená i nová jména programu lákají podobnými silami. Metal smrti na převážně ve středních až pomalých tempech. To přece chceš.

LooMis: Jedinečný, pokroucený death metal ve sklepě. Kultovní Finové Demilich zahrají v prostorách, které k jejich hudbě přesně padnou v doprovodu krajanů Krypts a supportem místní Sněti. Bohužel budu muset oželet, žel budu mimo Prágl.

mIZZY: Jeden z deathmetalových koncerů roku, tady snad není co řešit. Demilich aji Krypts jsem už ale viděl několikrát (a vždycky byli super), ale třeba takoví Assumption mě lákají dost. Škoda jen, že v rámci pražské zastávky tohoto tour nezahrají Concrete Winds, protože v tu chvíli bych zběsile naběhl se zaťatou pěstí do Underdogs už jen kvůli nim. Ale kurva, co s tou Jarboe?

MXL: Pět nemocných spolků dozajista pocuchá neuronové spoje nebohých obětí a rozseká je na cimpr-campr. Demilich budou tahákem, ale já se nejvíc těším na zpomalené nebožtíky Assumption, od nichž očekávám pohřební kázání z druhého břehu. Těšeníčko na mrtvolky.

Na pivo a death metal dojde pravděpodobně i brutusáček, pokud tedy nebo bude jen chlemtat lahváče o několik pater nahoře.

JARBOE + JOSEF VAN WISSEM (Hlavní Nádraží, Praha) – FB event

Dantez: Vystoupení někdejší souputnice Swans a koncertně nevyčerpatelného instrumentalisty Josefa Van WIssema. Řádným lákadlem je i prostor konání akce – jinak nepřístupné prostory pražského hlaváku. Minimálně jako předehřátí před prosincovým koncertem Giry v Arše se návštěva nabízí.

JSt: Dva klasici v málokdy používané části Hlavního nádraží. Mimochodem hudebníci, kteří bývají naživo přesvědčivější než z desek.

mIZZY: Jestli mě letos fakt mrzí krytí dvou koncertů v jeden den, pak to je Jarboe vs. Demilich. Ale jelikož jsem skoro všechny death metaly, co budou v Underdogs, už několikrát viděl, asi dám přednost této komornější a netradičnější akci. Ale kurva, nejraději bych fakt dal obojí, třeba to půjde nějak stihnout, abych viděl aspoň poslední kapelu.

DŸSE (půda Eternie, Praha) – FB event

brutusáček: Legendární berlínské noise rockové duo na půdě.

sobota 26. listopadu

KA BAIRD + GNÄW (Punctum, Praha) – FB event

AddSatan: Newyorská experimentální vokalistka, flétnistka (+ synťáky atd.) mě před třemi lety hodně překvapila se svým vyjetým, přitom naprosto přesvědčivým i chytlavým divnošamanismem, jeden z nej koncertů 2019. K tomu íránsko-finská psychedelie.

JSt: Minulý koncert Ka Baird byl naprosto bombastický, experimentální vokály, flétna, ostré synťákové patterny a strašně suverénní provedení. A Simo Hakalisto aka půlka Gnäw bývá naživo vždycky skvělý.

ROPE SECT + BAICAL (Hühnermanhattan Klub, Halle, Německo) – FB event

mIZZY: Jeden z úplně prvních koncertů mé oblíbené post-punk kapely. Kousek za Lipskem, takže to autem není až taková štreka. Dle záznamu z jiného živáku se zdá, že by na koncertě mohly ještě vice vyniknout až blackmetalově tremolové kytary. Tak snad to aji Inmesher dobře odzpívá. No těším se!

úterý 29. listopadu

DIVIDE & DISSOLVE (Underdogs', Praha) – FB event

JSt: Jejich aktuálnější Gas Lit mě vlastně tolik nebaví, ale předchozí deska byl hodně příjemný drone doom.

Vložit komentář

AddSatan - 21.11.22 10:58:55
brutusáček: The Tower 8. ledna ve Vopici + Yarrdesh rychta(ář) + Paregorik + Voluptas + Vyšehrad: www.facebook.com/events/665358811735086/ sobotní Alternativa: Golem Mecanique - krásná temnohypnóza, tu BAB niněru (hurdy-gurdy) bych vydržel poslouchat o dost déle i samostatně, Karen moc pěkný zpěv, Thomas Bel (?) přidal místy i drone/doom a black metal kytaru, asi ještě blíž Menace Ruine (ještě víc droneově rozložený) než jsem čekal, klidně mohli hrát déle... Rdeča Raketa & Patrick K.-H. & Ivan Marušić-Klif - příjemný překvapení, glitch/noise/industrial-trip-hop/IDM(?), místy trošku jako Kilimanjaro/Mount Fuji (bez pozounu) s hlubším ženským zpěvem, ale víc noiseový, fajn psycho projekce, byly tam i slabší místa, ale převážně mě to bavilo dost Slumberland feat. Sainkho Namtchylak - tuvinská (část Ruska u Mongolska) verze Diamandy Galás (+ alikvótní zpěvy aj.) mixlá s elektro-industrial-tribal-kraut-technem (troška Einstürzende Neubauten/Hackedepicciotto, Kraftwerk aj. ?) na nástroje vlastní výroby a různý synťáky, převážně taky zábavný, ke konci už míň, ale dobrý...
AddSatan - 05.11.22 14:10:10
brutusáček: The Tower žijou - 13. 11. v Písku se Spiritus Mortis: www.facebook.com/events/503589944546735/
AddSatan - 04.11.22 16:09:25
Nebo jedině, že by hráli fakt "medley" riffů / songy zkrátili, jak jsem žertoval v předchozím měsíci... Dark Buddha Rising taky živě nehrajou ty skladby celý, nebo spojujou riffy z různých skladeb a funguje to :). Počítám, že spíš ne, ale bylo by to zajímavý / bych byl za to rád (?) ... a vlastně by svým způsobem dostáli těm promo slibům :).
onDRajs - 04.11.22 13:53:08
Podle toho setlistu by museli hrát 110 minut, to by bylo optimální :)
AddSatan - 04.11.22 13:28:24
3/3 Culmination, dva dny zpátky v Dánsku: www.youtube.com/watch?v=5NUAwysIWr0 www.setlist.fm/setlist/esoteric/2022/hotel-cecil-copenhagen-denmark-33bec415.html určitě nehráli všechno, co je na tom setlistu, někdo v diskuzi na yt píše, že taky jen 60 min., ale některý z těch skladeb budou... jsem poslední týden sjížděl Metamorphogenesis a poslední a... šel bych, i kdyby hráli půl hodiny :)
bizzaro - 03.11.22 11:42:04
..a teď v sobotu Grind Shampoons Down! vol.12 ještě taky ..:)
budu!
sicky - 03.11.22 09:28:41
..a teď v sobotu Grind Shampoons Down! vol.12 ještě taky ..:)
brutusáček - 02.11.22 11:35:40
Na Demilich dokonce i já přikvačím.
to jsou....velmi závažné sliby ale...
vanena - 01.11.22 15:59:22
Na Demilich dokonce i já přikvačím.
brutusáček - 01.11.22 11:07:21
tak Demilich jasně, to mi nějak uteklo :) tyvole jsem krásně vymyslel večer eso+saturn + tower a pak se objevila informace o tom monstr kolotoči

Zkus tohle