Říjnové koncerty 2022

Článek

Říjen = Destrage, White Ward, The Ocean, Alison Cotton, Ufomammut, Gaahls Wyrd, Mike Cooper, Pestilence, Julia Reidy, Laibach, Dødheimsgard a mnoho dalších...

V průběhu roku 2017 jsme začali vydávat články zaměřené na koncerty měsíce. Jaký je jejich účel? Samozřejmě informovat o koncertech a festivalech. Na rozdíl od Alba měsíce se však nezabýváme akcemi, které jsme již absolvovali, ale píšeme o těch, které nás následující měsíc čekají a proč se na ně těšíme.

Níže můžete najít několik dle kalendáře seřazených tipů, které mají Marasťáci v hledáčku.

sobota 1. října

IN OBSCURITY REVEALED + PAKOSTEŇ + MORDLOCH (rampa Eternie, Praha) – FB event

mIZZY: Mexický black/death, k tomu nová death kapela bubeníka ze Sněti (v Mordloch hraje na kytaru a řve) a taky punk black Pakosteň. Jako šel bych, ale budu na black metalech v Rakousku.

INFERNO + MALLEPHYR+ DEPTHS ABOVE + BLUES FOR THE REDSUN (Alternativní klub Tyjátr, Svitavy) ­– FB event

MXL: Hned první pátek tady máme skutečný výkvět domácích temnot v podzimním mixu zčernalých abstrakcí, smrtonosného útlaku a přehlídky mračných nálad. Vysoká úroveň zúčastněných smeček zaručuje laťku hodně vysoko. Inferno káže v duchu ceněné aktuální kosmo-psychózy Paradeigma (Phosphenes of Aphotic Eternity). Mallephyr by mohli nechat nahlédnout pod pokličku připravovaného třetího alba, blackers Depth Above čeká pod křídly Avantgarde Music reedice prvotiny Ex Nihilo a BFTRS jistě návštěvníky pohřbí pod megatunový masív toho nejtěžšího, co se ve vesmíru najde.

neděle 2. října

WHITE WARD + INFERNO + MALLEPHYR (Vagon club, Praha) – FB event

mIZZY: Ukrajinský post-black se ságem ze stáje Debemur Morti a k tomu dvě nejlepší blackařiny z ČR. Půjdu teda hlavně na předkapely, ale snad aji White Ward budou naživo fajn.

MXL: V neděli bude, pro tento žánr poněkud nezvyklý Vagon, hostit lákavou sestavu. Ze svitavského koncertu rozjetí ďáblové Inferno a červiví Mallephyr podpoří ukrajinskou akvizici labelu Debemur Morti White Ward. Experimentální post black se saxofonem z Oděsy spojil svou desetiletou historii zkoumáním existenciální hrůzy, duševních poruch a negativních sociálních schémat. Novinka False Light nabízí rozmanitou hudbu rozkročenou mezi žánry a není pochyb, že nás čeká šťavnatá hostina.

THE OCEAN + LLNN + PLAYGROUNDED (Underdogs‘, Praha) – FB event

mIZZY: To jen kdyby někdo na poslední chvíli zase zrušil koncert Inferna v Praze :) Trochu mě aj mrzí, že se tyhle dvě akce krejí, protože The Ocean bych si po tom super výkonu na letošním Czech Death Festu docela rád zopakoval.

MXL: Ajaj, už jsem po mučivě probdělých nocích učinil rozhodnutí, že půjdu na black do Vagonu, alei tak je vystoupení berlínských progressive doomerů The Ocean Collective pokaždé exkurzí do světa vynikajících instrumentálních výkonů, nemalého nářezu a dynamické energie v originálním balení. Koho black neláká, tak musí jít do Underdogs´.

úterý 4. října

MUDHONEY + THE DROVE + ARI & INDI (Lucerna Music Bar, Praha) – FB event

brutusáček: Koncertu se konečně dočká Kvidově přesunutá legenda grunge, která to povětšinou měla víc punk, než celej punk.

středa 5. října

ACID MOTHERS TEMPLE + NEPTUNIAN MAXIMALISM (Magasin 4, Brusel, Belgie) – FB event

mIZZY: Ten den zrovna přiletíme do Belgie a bude tam tenhle koncert za 10 €. Tož jasně, že jdeme! Na NNMM jsem dost zvědavý, plus bude aspoň dobrá příležitost na to dát několik lambiků s Kotkem.

čtvrtek 6. října

ALISON COTTON + WOJCIECH RUSIN FT. JO HELLIER + OVERDRIVEN DREAMS (Punctum, Praha) – FB event

AddSatan: Alchymista Wojciech Rusin (ft. zpěv Jo Hellier) zajímavě míchá vokální i instrumentální postupy z renesance, moderní klasiky, folku, elektroniky, organické i syntetické zvuky. Některé písničkovější skladby lehce připomenou i cosi jako post-moderní Dead Can Dance, ale jsou tu i experimentálnější polohy. Více v recenzi. Melancholicko-psychedelický drone-folk na violu a zpěv Alison Cotton bude též pěkný, doporučení (nejen) pro fanoušky Nico?

JSt: Hodně v pořádku drone/folk, což je léty prověřená kategorie, plus hodně v pořádku současný experiment řízlý renesanční hudbou, což je kategorie sama pro sebe. Autoři dvou z těch víc ceněných letošních desek v "alternativě".

UFOMAMMUT + TRAHIR (Underdogs', Praha) – FB event

LooMis: Za mlhou hustou tak, že by se dala krájet, bude možnost vyslechnout tóny vazké jako med a omamné jak rajský plyn. Ufommamut poprvé s novým bubeníkem a podporou tuzemských Trahir.

MXL: Italové přijíždějí s novinkovým Fenice, kde oproti minulosti dali větší prostor elektronice a dokonce ambientnějšímu pojetí. Zároveň umí i tvrdě zastonerovat a ten sludge/doom základ tam pořád je. Tuším, že to bude hlasitá psychedelická jízda.

pátek 7. října

GAAHLS WYRD + SAOR + GAEREA (Futurum Music Bar, Praha) – FB event

mIZZY: Tou dobou jsme v Belgii, tak to nedávám, ale jinak bych šel. Ty tři klubové koncerty Gaahls Wyrd, co jsem viděl, byly vždycky super. A věřím, že jim to tentokrát klapne lépe než na Brutalu.

MXL: Gaahla jsme viděli na BA, bylo to o.k., tak nějak žádný zázrak ani průšvih, slaďoučký Saor taky nic pro mě, ale portugalská Gaerea je tady to, co mě láká. Stejně jak na BA se bude hrát z novinky Mirage, což je blacking of finest quality a lékaři doporučují opakovaný poslech z desky i live show..

UNSANE + MAGGOT HEART (Kabinet Múz, Brno) – FB event

Dantez: Chris Spencer s novou sestavou za zády se vydává vstříc Evropě, aby oživil nejstarší materiál kultu Unsane. Podobné reinkarnace nejsou vždy zárukou kvality, častěji jde větřit průser. Ale jde o Unsane, takže sekáčky do zad, ujeté hlavy od vlaku za pas a pojďme.

sobota 8. října

VED BUENS ENDE + ALKERDEEL + LUBBERT DAS (Het Bos, Antverpy, Belgie) – FB event

AddSatan: Vyprodáno, lístky máme už tři roky, tak snad … bude magie, melancholie, hypnóza i cosi ďábelského. A „křest“ Slonk, mega drahý kyselý pivo a starý domečky v zemi pralinek.

mIZZY: Hlavní důvod naší opětovné návštěvy Belgie. Jo, už to bylo dvakrát přesunuto, ale naštěstí jsme nikdy neměli koupené letenky. Teď už vše máme zařízené, tak to snad bezproblémově klapne. Je mi jasné, že Ved Buens Ende budou i počtvrté výborní, ale ještě více se snad tentokrát těším na kámoše Alkerdeel.

HEAR ME! (Muzeum hudby, Praha) – FB event

JSt: The International Nothing zahráli jeden z nejlepších koncertů roku 2020, absolutní magie a vzácná důslednost v rámci těchhle instrumentálních pokusů s rozšířenými technikami. Plus Srnka bude nátěr jak hovado plus Noetinger je legenda. Celkově vzato by to měl být vzácně silný večer.

neděle 9. října

HUUN HUUR TU (Evangelický kostel u Salvátora na Josefově, Praha) – FB event

MXL: Tuvanské etno kvarteto pracující s technikou hrdelních zpěvů a využívající tradiční nástroje patří v Čechách mezi stálice world-music a soubor se sem rád vrací. Stejně tak jako domácí publikum na jejich koncerty s příchutí jihosibiřského šamanismu.

pondělí 10. října

KENDRICK LAMAR + BABY KEEM + TANNA LEONE (O2 Arena, Praha) – FB event

Dantez: V rámci mainstreamu dost možná největší koncertní událost roku v ČR. Na základě videí lze dedukovat, že Kendrick sety neodbývá máváním rukou a fádním hecováním davu, jde o velkolepou show, která se rovná váze jména interpreta. Ještě aby ne, za ty prachy.

úterý 11. října

PARADISE LOST + HANGMAN’S CHAIR (Šeříkovka, Plzeň) – FB event

MXL: Hledači ztraceného ráje se nám letos na BA blýskli v mimořádné formě, kterou jsme u zadoomaných Anglánů neviděli dlouhé roky. Klub jim svědčí ještě víc než festivaly, tož sa ukáže, co předvedou v Šeříkovce. Pikantní je také fakt, že na stejném místě vystupovali před dvaceti lety během tour k Symbol of Life. Tenkrát to bylo nezapomenutelné a na bylinné brčko s kapelou dodnes rád vzpomínám. 

čtvrtek 13. října

DESTRAGE (Modrá Vopice, Praha) – FB event

LooMis: Italové se vracejí na scénu a přináší další porci hudebních skopičin. Nová deska So Much. Too Much vyšla 16/09!

brutusáček: Ztřeštění taliání zase nebo konečně v Praze.

MXL: Špageťáci tančící mezi extrémními styly nás s aktuální fošnou So Much. Too Much strouhají na ocelové špony progresivním maglajzem v intencích metal core/thrash/death a do toho experimentováním s popíkem, diskoškou i hopíkem. Poslouchá se to skvěle, koneckonců se, až na předposlední album, vždy dokázali vyvíjet nepředvídatelným směrem. Jejich koncert bude jako výbuch konzervy s přípravkem na divoké pogo. Těšení převeliké.

GHOST-NOTE (Palác Akropolis, Praha) – FB event

LooMis: Jestli se nepletu, tak GN tu vystoupili někdy během uvolněné mezicovidové doby, a to jsem je propásl. Teď jsou tu znova, ale vzhledem k tomu, že Destrage budou větší hudební sranda, budu muset vynechat. Ale jinak doporučuji!

pátek 14. října

DILIGENCE + NEST OF PLAGUES + MORTHYMER + BEHAVIORAL SINK (Vopice, Praha) – FB event

LooMis: Vynechat pana Morthymera v Praze? V kultovní Vopici, kde si naposledy podmanili všechny přítomné? Nesmysl a povinný reparát po smolně nemožném výletu nedávno do domovských Litoměřic. Pořádající Diligence se možná (?) vytasí s novým materiálem a přizvali si k sobě nadějné Maďary Nest of Plague a pražské parťáky Behavioral Sink. 

sobota 15. října

EPICARDIECTOMY + NO FACE NO CASE + CONGENITAL ANOMALIES + DIPHTERIA + ELYSIUM + DIVERSITY + KOLOSS (MusicClub Modrá Vopice, Praha) – FB event

LooMis: Další každoroční trachtace na počest narozenin Jara. Tentokrát si brousím zuby na úvodní trojici Elysium, Diversity a Koloss. První jsem letos už jednou nestihnul, druhé neviděl ani nepamatuju a třetí, Píďova, kapela mě překvapila 2 roky zpět na Cannibal Wedding. Ještě že to je sobota, takže Vopičí trojboj bych mohl absolvovat bez ztráty kytičky.

MXL: Narozeninový večírek přeplněný vnitřnostním smradem, perverzním násilím, čoudem z kremačních pecí a dalšími libůstkami. Grinding death na mnoho způsobů a ideální typ na hezky strávený čas s přítelkyní či přítelem.

ARCH ENEMY + BEHEMOTH + CARCASS + UNTO OTHERS (TipSport Arena, Praha) – FB event

LooMis: Již jednou odložené turné, ale opět je jasno, kam vyrazím. Nicméně na AEbych šel určitě kvůli Jeffovi a Alisse, na Poláky kvůli show, která bude tradičně ohromující. A venku je taky nová deska Behemoth - Opvs Contra Natvram.

CARPENTER BRUT + SIERRA (Roxy, Praha) – FB event

Dantez: V říjnu se v Praze prostřídají dvě nejzvučnější jména světového synthwavu. Prvním je Carpenter Brut, jehož poslední deska se sice tolik nezaryla, rozhodně ale nebude sabotovat energický koncert plný blikátek a živého doprovodu. Hostující Sierra jako support je rovněž super volba.

ŠELEST #3: JULIANA HUXTABLE + DJ TRAVELLA (Ankali, Praha) – FB event

JSt: Singeli je tanzanijský žánr, který pod 200 BPM nejde. DJ Travella je asi 16letý producent, který letos vydal skvělou desku v tomto stylu. Bude to velká zábava.

SECRETS OF THE MOON + (DOLCH) + ERRORR (UT Connewitz, Lipsko, Německo) – FB event

mIZZY: Secrets of Moon jedou své poslední turné a ten nejbližší koncert vychází zrovna na sobotu. Navíc budou hrát i s (DOLCH), kteří byli posledně v Praze hodně fajn. Zde nechám rozhodování na poslední chvíli, protože říjen bude kvůli Belgii asi dost drahý, ale asi by mě mrzelo, kdybych se na SOTM naposled nepodíval.

neděle 16. října

HEXIS + DROM + TENGRI (Cross Club, Praha) – FB event

mIZZY: Hexis mají venku novou desku, která sice není kdovíjak úžasná, ale naživo hudba Dánů většinou funguje dobře. A jelikož je koncert za dobrovolné vstupné, plus tam jsou dost fajn české kapely, byla by škoda se tam neotočit.

středa 19. října

MIKE COOPER + JORDAN TORRES BUSSIÈRE (Punctum, Praha) – FB event

AddSatan: Tropical Gothic? No, proč ne? Ambientní lap steel a havajská kytara, terénní nahrávky vody, exotického ptactva a jiných zvuků, podivné brnkání a tak dále.

JSt: Pro mě asi koncert měsíce. Cooper je osmdesátiletý pán, který pořád dělá relevantní hudbu: ambientní koláže kombinující zvuk havajské kytary a steelky s terénními nahrávkami tropických ostrovů. Unikát.

PKF PRAGUE PHILHARMONIA (NoD, Praha) - event

AddSatan: Budou se hrát skladby Johna Cage a Elliota Cartera pro smyčce, flétny a hoboj.

HIDE + M.A.C. OF MAD (Underdogs´, Praha) – FB event

MXL: Znepokojující industriální electro duo z Chicaga a pořád lepší pražská elektro-metalová masírka?  Nenechám si ujít ani náhodou. Tvrdé experimentální ruchy, samply a beaty budou ten večer kopat prdel všem. 

čtvrtek 20. října

MARY LATTIMORE + DUENDE (Punctum, Praha) – FB event

JSt: Skvělá harfenistka. Nahrávky jsou občas na hranici překrásnělosti, naživo mě to minule bavilo velmi.

ANCST + PILORI + DECULTIVATE (Klub 007 Strahov, Praha) – FB event

Doporučuje MXL.

pátek 21. října

SKØGEN + DREKKA + BUDDA (Punctum, Praha) – FB event

JSt: Večírek s dark/ritual ambientem. Drekka je klasik, Skogen nová krev, která se popravdě pohybuje na hranici velmi solidního death industrialu. 

pátek 21. a sobota 22. října

ET MORIEMUR + MARCHE FUNÉBRE + ELBE (Pod Lampou, Plzeň a Balada Bar, Praha) FB event

MXL: Pravděpodobně nejzajímavější česká atmo doom kapela absorbuje vlivy melodeathu i blacku a nový materiál z “japonského” alba Tamashii No Yama je opravdu žrádlo jak z císařského sushi baru. Sekundovat budou na obou akcích death/doom mástři z Belgie Marche Funébre, jejichž zatím poslední Einderlicht nemůže zklamat žádnou pohřební plačku. Melancholická alternativa Elbe je zajímavým doplněním sestavy a já to vidím na plzeňský warm-up cestou do Budějovic.

sobota 22. října

TRANSIBERIAN HUNGER VOL.II (Sibiř, Brno) – FB event

Dantez: Sněť, Bahratal, Beton a další silná jména z československých zákoutí. Soupiska vysokých standardů na fajn místě. Super důkaz toho, že jde v současnosti poskládat velmi vábnou akci i bez zahraničních taháků.

WOLVES IN THE THRONE ROOM + INCANTATION + STYGIAN BOUGH (Futurum Music Bar, Praha) – FB event

brutusáček: Velmi svérázná sestava, kde se jedni fans budou střídat pod pódiem s druhýma.

PYOGENESIS + AGONY + VIHAR (MC Fabrika, České Budějovice) – FB event

MXL: Němci patřili koncem devadesátek do první ligy doom metalových kapel, aby se posléze dopracovali k nevšední směsici metalové alternativy, punku, deathu, popu a kýho víra ještě. Přestože to k nám nemají daleko, nikdy jsme si je u nás příliš neužili. Dlouho slibovaný a kvůli moru odkládaný koncert v Budějcích se snad už konečně stane realitou. Zvuk kytar Pyogenesis prostě miluju, je to originál a přestože už to není melancholická tvrďárna jako dřív, mě to baví stále hodně.

pondělí 24. října

MUNLY & THE LUPERCALIANS (Kabinet Múz, Brno) – FB event

Dantez: Americký gothic folk s odérem jižanského country a svérazného podivna s doteky Swans, Gun Club nebo Wovenhand. Nic podobně charakteristického na podzim v Česku nepohledáš. O den později taky v pražském Meetfactory.

MIDWIFE (Libeňská synagoga, Praha) – FB event

brutusáček: „Heaven metal“

úterý 25. října

PERTURBATOR + HEALTH + AUTHOR & PUNISHER (Lucerna Music Bar, Praha) – FB event

Dantez: Temné elektro na 3 způsoby. Support za headlinerem v žádném případě nezaostává, dokonce se dá tvrdit, že Health přitáhnou na akci stejný počet lidí jako Perturbator. Author & Punisher s industriálními DIY udělátky na rozjezd taky naprosto v pořádku.

středa 26. října

PESTILENCE + MISANTHROPIA + HORRIBLE CREATURES (Futurum Music Bar, Praha) – FB event

LooMis: A tady máme myslím rekordmana v počtu přeložených vystoupení – tohle je, tuším, třetí termín? Patrick Mameli se stále ještě neodhodal k kroku zásadnímu, a to převést na pódia Spheres, ale Testimony of the Ancients je dalším klenotem metalové historie, takže povinnost. (I když se maličko bojím projevů pana principála). O den dříve případně v Ostravě (Barrák). (FB event)

brutusáček: Už je to docela trapný, ale bude to?

čtvrtek 27. října

JULIA REIDY + DAVID TERRY (Punctum, Praha) – FB event

AddSatan: „Rozladěná“ americana / experimentální brnkání na kytaru (á la Loren Connors, John Fahey) a akordeonový či synťákový drone od basáka z Bong.

JSt: Tady se taky hodně těším. Reidy hraje na dvanáctistrunnou kytaru v různých nekonvenčních laděních a kombinuje to s elektronikou, Terry vydává kolosální dronové desky a občas zabrousí v podstatě do dungeon synthu a dokáže mě přitom jako možná jediný zástupce žánru neiritovat.

pátek 28. října

LAIBACH (Palác Akropolis, Praha) – FB event

mIZZY: Když jsme byli letos ve Slovinsku, koncert Laibach se nám odchytit nepodařilo. Tak že bychom si je dali aspoň v Praze?

MXL: Další z mnoha odložených koncertů se stane realitou. Je celkem těžké odhadnout, co si pro nás experimentátorští Slovinci připraví tentokrát na The Coming Race Tour. Spíše než fokus na poslední divadelní soundtrack Wir sind das Volk bych tipoval nějaký zremixovaný průřez, ale u Frasovy industriální milice ani čert neví. Možná to bude umění, možná kýč, možná tucka, ale stopro se bude hrát poctivá elektronika. 

PLECHOVÁ HUBA 2022 (Plechárna Černý Most, Praha) – FB event

LooMis: A jedna nehudební pozvánka - každoroční Plechovka proběhne opět ve sváteční den, takže doražte potrápit žaludek před víkendem chilli vypalováky.

NEW MODEL ARMY (Lucerna Music Bar, Praha) – FB event

brutusáček: Ano, covid odsunul oslavu 40 let NMA na scéně, tenhle koncert je top podzimu, tří hodinová oslava této legendy!

neděle 30. října

OVO + ALPHA STRATEGY (Underdogs’, Praha) – FB event

mIZZY: Koncerty OvO bývaly vždycky výborné. A jelikož i jejich alba jsou čím dál lepší, plus akorát vydali své desáté album Ignoto, očekávám opět hlukový nářez.

pondělí 31. října

KEEP OF KALESSIN + DØDHEIMSGARD + CADAVER + BORNHOLM + CONFESS (S-klub, Olomouc) – FB event

mIZZY: Jsem prostý člověk. DHG hrají v ČR? Budu tam! Dál se není o čem bavit, navíc když to je pár metrů od domova. Poslední dobou jsou v tak výborné formě, že tohle je zkrátka povinnost. Hromada dalších kapel sice zbytečnost, ale na Cadaver (i když bez Czrala), kouknu celkem rád. O den dříve ty samé kapely hrají i v Bratislavě.

MXL: Kult, kult, kult! Norská invaze a do Olomóca? V dnešní prašivé době je možné opravdu všechno a já jsem za to rád. Vezmu si na dlouhou cestu z Prahe dovolenou a sváteční šat, protože tahle sestava se řadí do kategorie A+. Samozřejmě, že největší ovace už předem získávají Dodheimsgard, protože jsou nejvíc, aniž bych slyšel jediný tón z nové desky. Ta podle vyjádření kapely na FB už visí jen na vydavateli. KoK a Cadaver vskutku nejsou žádná stafáž a očekávám koncentrovanou avantgardní blasfémii řízlou trochou té technické hniloby. Účast je v podstatě povinná.

Vložit komentář

gába - 29.10.22 19:02:13
bxbx; Ondrajs: ono je taky něco jinýho, jestli jde člověk na funeral nebo třeba na grindcore... v tom druhým případě ani nemá smysl koukat na setlist, ale zrovna třeba u funeral doomu je to dost podstatný, páč když ti místo např. osmi skladeb zahrajou jen tři a ještě bys rád jinej výběr, tak to tě docela nasere
brutusáček - 29.10.22 13:16:58
casto se nakopnou az par tydnu pred akci
já osobně to poslední dobou kupuju lístek den před akcí, prostě nikdy nevim jestli se něco nevysere.
"...kdyby to tour padlo kvůli nízkejm předprodejům jako DHG..."
přesně, jako koho dneska zajímaj KoK natolik aby to dokázalo headlinovat. Tohle je přesně ten koncert kdy mě zajímaj jenom dhg...tak snad nějaký samostatný koncert vyjde..
onDRajs - 28.10.22 21:42:37
bxbx: Chápu pointu, ale když už jsi kapelu viděl 5x, tak už se rozhoduješ, jestli jít znova... Navíc, když se koná tolik koncertů a můžeš si vybírat. A tohle je dobrej faktor, podle kterýho se rozhodnout. Já proto setlist oceňuju. PS: Esoteric poprvé v Klánovicích hráli skoro dvě hodiny...
bizzaro - 28.10.22 11:01:44
a druhá věc: nebyli jsme štastnější, když se dopředu setlisty/harmonogramy nevěděli? já si z mého prvního esoteric koncertu pamatju radost z toho, že je vidím. jak dlouho hráli už nevím. chápu ten pocit, že kapela, co vás zajímá, nedostane dost času, ale stejně je myslím zdravější přístup "víc nadšení, méně účetnictví (má dati/dal)".
Presne tak, nikdy nesleduju, co hraji a nechávám to okamžiku
radek.bxbx - 28.10.22 09:59:57
pro průměrného posluchače metalu nejsou saturnus větší/zajímavější kapela? já nevím, skoro bych řekl, že jo. a druhá věc: nebyli jsme štastnější, když se dopředu setlisty/harmonogramy nevěděli? já si z mého prvního esoteric koncertu pamatju radost z toho, že je vidím. jak dlouho hráli už nevím. chápu ten pocit, že kapela, co vás zajímá, nedostane dost času, ale stejně je myslím zdravější přístup "víc nadšení, méně účetnictví (má dati/dal)".
MXL - 27.10.22 18:36:07
Saturnus mam rad, ale nechapu, v cem je to jako vetsi kapela nez Esoteric? Logicky by meli hrat Anglani alespon hodku a ctvrt... Ma tohle pitomy rozhodnuti nejaky jediny rozumny duvod? A odpovim si: nema! :/
onDRajs - 27.10.22 16:06:06
Natáhli to na hodinu, ale Saturnus hodinu a půl? To snad néééééé.... Fér by bylo rozdělit to fifty fifty, na 75 a 75 minut. Co?
onDRajs - 27.10.22 08:37:39
Organizátor, promotér, prostě ten, kdo to dal dohromady... Z pohledu fanouška je to stejně fuk, nezajímá ho to. Já do toho házím vidle, nemá to pro mě cenu.
bizzaro - 26.10.22 14:45:05
to si myslim, že bude teď hodně v kurzu, protože předprodeje jsou celkově v prdeli, jestli ne, nechť mě bizzíček opraví.
casto se nakopnou az par tydnu pred akci, a to uz jsou organizatori tourka nervozni a posouvaji/rusi, jinak se to za posledni dobu docela nakoplo. akorat zrovna Flaming jako organizator jsou trosku punk agoška
vanena - 26.10.22 12:57:41
"...kdyby to tour padlo kvůli nízkejm předprodejům jako DHG..." to si myslim, že bude teď hodně v kurzu, protože předprodeje jsou celkově v prdeli, jestli ne, nechť mě bizzíček opraví.
mIZZY - 26.10.22 12:10:08
Tak When Nothing Remains už z toho vypadli (kvůli prachům, jak jinak), tak snad ti přidá Esoteric aspoň pár minut k dobru :)
gába - 26.10.22 10:13:06
AddSatan: hehe jsme to psali ve stejnou dobu :-)
gába - 26.10.22 10:10:26
Tak to je hodně smutný...hlavně "že do svého setlistu zařadí velké množství písní z posledního alba „A Pyrrhic Existence“. Od jeho vydání v listopadu 2019 totiž nebyla příležitost ho koncertně představit. A jelikož si Esoteric navíc připomínají 30 let existence, chtějí zahrát výběr písní zahrnující celou jejich kariéru." A to jako budou hrát jen nějaký vybraný samply z těch skladeb jo? Nerozumim... Každopádně já kvůli dvěma/třema písním nejdu... ztrácí význam.
AddSatan - 26.10.22 10:06:17
To je spíš hádám "zlovůle" agenta/ury, co to tour dal dohromady + i těch předkapel, který si za to nejspíš nemálo zaplatily ... pořadatel koncertu nevím, jestli je může odmítnout? Jako u spousty kapel je 50 minut ok, ale u Esoteric je to výsměch.... festivalovej set. Ty promokecy jsou v kontextu směšný (víc než obvykle) :) ... " že do svého setlistu zařadí velké množství písní z posledního alba A Pyrrhic Existence ... 30 let existence, chtějí zahrát výběr písní zahrnující celou jejich kariéru." To jsem zvědavej, jak to stihnou, to bude asi nějaký "medley" riffů jen :). + teda budou mít na výměnu verjcaku a zvučení 15 minut, eh... Asi bych byl radši, kdyby to tour padlo kvůli nízkejm předprodejům jako DHG a příští rok jely max. 3 kapely (přičemž Esoteric alespoň jako co-headliner). ... jestli to bude, tak možná nakonec stejně půjdu, ale...
onDRajs - 25.10.22 17:25:24
Esoteric mají hrát podle rozpisu 50 minut. Ach jo, to snad ani nepůjdu. Kdyby si pořadatelé předkapely strčili do..., Esoteric mohli hrát aspoň 75 minut. Oslava 30 let existence, hahaha.
Stana - 25.10.22 09:38:01
Udáno
Stana - 25.10.22 07:51:52
Daruju vstupenku na Perturbator, nestíhám. Piš na stanbradac@gmail.com
onDRajs - 23.10.22 08:55:41
Včerejší koncert Soft Machine úžasnej, parádní, dlouho na něj budu vzpomínat. Viděl jsem je potřetí, ale teď asi nejlepší, protože hráli průřez tvorbou. Škoda, že měli omezenější hrací čas, tak nedošlo třeba na Facelift. Jinak tady to nikoho zajímat nebude, ale překvapil i britský bluesrockový kytarista Krissy Matthews se svojí živelnou show. mělo to grády, bicmen byl světovej (musím zjistsit jméno), zahráli i Foxy Lady od Hendrixe, velká spokojenost.
Dantez - 22.10.22 08:45:06
prolétlo radarem: Future Islands v Prahé https://www.facebook.com/events/1666480277019012
mIZZY - 20.10.22 12:34:33
Tak turné DHG zrušený. Flaming Arts Agency brečí na malé předprodeje. Mno, kdo by čekal, že turné, co oznámí v půlce září, nebude v půlce října vyprodaný?
AddSatan - 18.10.22 17:59:35
29. října Eastwood (ten Ger/Fra grindcore / power violence) v Přeborově, což je zdá se u Milevska (Tábor, Písek) ... Sypačky u buřta :) www.facebook.com/events/1279935912827011/
mIZZY - 17.10.22 11:25:52
středa 26. října - This Gift Is a Curse v Crossu https://www.facebook.com/events/780104106621114
AddSatan - 05.10.22 10:35:58
20. října poslední Stimul: Kassel Jaeger, People Like Us, Federsel v MeetFactory: www.facebook.com/events/1194999397897695

Zkus tohle