Sadistic Intent

Červencové koncerty 2022

Koncert Sadistic Intent, Sijjin a Mallephyr láká v červenci nejvíce z nás. Ale také například Artificial Brain, P.L.F. a Truchło Strzygi s In Twilight's Embrace.

V průběhu roku 2017 jsme začali vydávat články zaměřené na koncerty měsíce. Jaký je jejich účel? Samozřejmě informovat o koncertech a festivalech. Na rozdíl od Alba měsíce se však nezabýváme akcemi, které jsme již absolvovali, ale píšeme o těch, které nás následující měsíc čekají a proč se na ně těšíme.

Níže můžete najít několik dle kalendáře seřazených tipů, které mají Marasťáci v hledáčku.

středa 6. července

GIRLS AGAINST BOYS + PLANETY + PARAMOUNT STYLES (Altenburg, Praha) – FB event

brutusáček: Když tu byl naposledy Scott McCloud, tak slavil osobní narozeniny, tentokrát slaví GAB 25 let od vydání desky „house of gvsb“. Předskakují Planety, afteruje Paramount styles.

čtvrtek 7. července

SONITUS #57: ZOSIA HOŁUBOWSKA + FRANCESCO MASSARO & FRANCESCO PELLEGRINO (Punctum, Praha) – FB event

AddSatan: Hauntologie pohanských Prusů ze severního Polska, přízračné koláže, „folk“ + abstraktní elektronika, saxofon, klarinet atd.

pátek 8. července

WEDDING CANNIBALS 5TH ANNIVERSARY - SHAMPOON KILLER + ARAWN + CONGENITAL ANOMALIES + DILIGENCE (Saloon, Brandýs nad Labem) – FB event

LooMis: Minulý rok to byl jeden z prvních koncertů, který se po rozvolnění konal. Skvělá domácí atmosféra, parta kámošů k tomu a samozřejmě oslava jednoho krásného výročí. Letos to vypadá neméně lákavě.

sobota 9. července

P.L.F. + BANDIT + DECULTIVATE (007 Strahov, Praha) – FB event

AddSatan: Grindcore/thrash/death metal P.L.F vždy naživo drtí výtečně, tak neasi, když sype Bryan Fajardo. K tomu 2x chaotic grind/hardcore/metal. Seitanžel budu nejspíš pryč.

DR: Old school grindcore s nejlepším sypačem na světě. Tohle by mohlo být fajn. Do ráže vás dostanou tuzemští Decultivate.

neděle 10. července

P.L.F. + BANDIT + DECULTIVATE (Sibiř, Brno) – FB event

Dantez: Grindu tolik nehovím a narovinu se přiznám, že zkratkové jméno P.L.F mi vůbec nic neříká, naopak o Bandit jsem slyšel jen to, v tom nejhorším slova smyslu, nejlepší. Ultrakrátké, ale o to více úderné vystoupení amerického tria se obvykle neobejde bez násilí, zvratků a případných stand up comedy gagů vyjetého frontmana. Decultivate na výkop rovněž neurazí.

úterý 12. července

THIRST FOR GRIND VOL. 13 (Modrá Vopice, Praha) – FB event

AddSatan: Tradiční pre-Obscene Onanizer party, Social Chaos z Brazílie, SxFxC z Peru atd. atd.

DR: Onanizer, SxFxC, Intestinal Disease, Insistent, Civilian Thrower, Garbage Feast, Social Chaos. Další várka grindcoru. Zaujmou jména drtiček z jižní Ameriky.

středa 13. až sobota 16. července

OBSCENE EXTREMEN. 23 (Bojiště, Trutnov) – FB event

brutusáček: Freak svátek v plné polní!

čtvrtek 14. července

V V V R N G D N G + HURE + HOSPITAL BRUT (Punctum, Praha) – FB event

AddSatan: Harsh noise, techno, industrial atd.

čtvrtek 14. až sobota 16. července

HRADBY SAMOTY XI. (Kaštel, Jelšava, Slovensko) – FB event

AddSatan: Kdybych jel, tak by mě nejvíc zajímal klarinetista/multiinstrumentalista Wacław Zimpel, kterého jsem díky line-upu objevil (slyš mj. kolaboraci se Shackletonem).

mIZZY: Letošní Hradby z vícero důvodů nedávám, ale pokud někomu nevadí cestovat až do Jelšavy, výjimečný zážitek ho nemine. Program tentokrát budou tvořit snad ještě více neznámá jména než v minulosti, ale několik klasik jako Einleitungszeit a Maraki atd. se zde najde, plus mi je jasné, že blackmetalisté Zmyrna zde zapadnou jako prdel do gatí.

CHAOS DESCENDS FESTIVAL 2022 (Ferienland, Crispendorf, Německo) – FB event

mIZZY: Můj oblíbený německý festival letos možná nemá až tak natřískaný line-up jako v předchozích letech, navíc některá super jména jako Concrete Winds odpadla, nicméně Dødheimsgard, Death Worship, Hagzissa, Midnight, Nekromantheon, Sadistic Intent a třeba Sněť jsou dost dobrým důvodem k účasti.

čtvrtek 21. července

ARTIFICIAL BRAIN + BEHEADED + DEVOID OF THOUGHT (Modrá Vopice, Praha) – FB event

LooMis: Technický, disonantní a brutal death metal ve trojitém balení. Amíci budou tlačit s/t novinku, která si pomalu sedá, i když nějaké rozpaky tam stále jsou. Nicméně Malťané by mohly být výtečnými sekundanty.

mIZZY: Já vlastně Artificial Brain sleduju více papírově, než že bych je aktivně poslouchal, ale kvůli dřívější personální provázanosti s Pyrrhon a Imperial Triumphant bych na ně jít měl.

brutusáček: No hurá, po čase zase nějaká ta techno disonance!

bizzaro: Skřípáci ve Vopici.

pátek 22. až neděle 24. července

ETEF - ENTER THE ETERNAL FIRE FEST 2022 (Koupaliště, Volyně) – FB event

LooMis: Sadist. A samozřejmě pak třeba i Centinex a tuzemská špička – Bohemyst, Hypnos a Inferno. Ale vezmu-li to kolem a kolem, pořád hlavně Sadist

neděle 24. července

SADISTIC INTENT + SIJJIN + MALLEPHYR (Underdogs, Praha ) – FB event

Dantez: Pokud opomeneme velkými jmény narvané a všem známé festivaly, solidních koncertů během července zase tolik není. Za zvážení ale stojí třeba Sadistic Intent s více než zajímavým supportem v podobě německý Sijjin, kteří loni vystřihli velmi solidní debut.

AddSatan: Oldschool death metal Sadistic Intent mě na Brutalu 2018 bavil dost, support rovněž kvalitní. Belzebubužel budu nejspíš pryč.

DR: Legendární deathers, kteří existují 35 let a nemají na kontě žádný full length, zahrají ve stověžaté. V prvních řadách čekám staré máničky.

mIZZY: Obě zahraniční jména budou sice i na Chaos Descends, ale tohle je tak lákavá akce, že si je v Praze budu muset dát znovu. A navíc zde zahrají i Mallephyr s novým basákem (Honza z Plague Porter), takže to bude úplně nejlepší.

pondělí 25. července

GOJIRA + ALIEN WEAPONRY + EMPLOYED TO SERVE (Forum Karlín, Praha) – FB event

mIZZY: Už ani nevím, kolikrát se tenhle koncert přesouval a vlastně jsem na něj kvůli tomu téměř zapomněl. Gojiru jsem v klubu ale ještě nikdy neviděl a Forum Karlín je hodně důstojný prostor, tak bych rád šel. Ze setlistů se ale čím dál více vytrácí staré dobré skladby, a tak si říkám, má vůbec smysl se tam hnát?

bizzaro: Budoucnost metalu ve francouzských rukou – GOJIRA!

čtvrtek 28. července

ZINTAER + CHRUP + KIKIRIKI + NEO-CYMEX + HERONS VECTOR + ZAKÁZANÁ ZELENINA + KAROLINA VÁLOVÁ (Punctum, Praha) – FB event

AddSatan: 5x noise na různý způsob ze Slovinska, Slovenska i tuzemska a poesie.

čtvrtek 28. až neděle 31. července

FLUFF FEST 2022 (Letiště, Rokycany u Plzně) – FB event

brutusáček: Fluff během těch dvou posledních covidových let neproběhl v žádné formě, takže hurá naplno! XDISCOX!

sobota 30. července

IN TWILIGHT’S EMBRACE + TRUCHLO STRZYGI (007 Strahov, Praha) – FB event

Dantez: Za zmínku stojí i utkání polských In Twilight’s Embrace a Truchlo Strzygi. První jmenovaní se momentálně pyšní novinkou, která umně kombinuje black metalové podání po vzoru Mgla a heavy metalové kontury. Sofistikovanější polohu vyváží Truchlo Strzygi pomocí špinavějších thrash/speed výpadů. Vše navíc za příznivou cenu.

mIZZY: Truchło Strzygi byli loni na Josefstadtu solidní prdel a In Twilight's Embrace mě kdysi v Polsku rovněž bavili. S novými alby na kontě by tohle mohl být dobrý polský večírek v Praze.

bizzaro: Truchlo to loni v Josefově rozbili. S doprovodem ITE, kteří hrají klasický death zahalený do blackového hávu, by mohlo na Sedmičce jít o fajn večůrek.

aktuálně

diskuze