Novinky ze světa filmu (27. týden)

Článek

Umí Scarlett Johansson zpívat? Může hrát Oliver Platt boha krásy a lásky Apollóna? A kde získáte návod, jak porazit vlastního klona, až ho budete mít? Vše se dozvíte v dnešních filmových novinkách!

kings of leon

Skupina Kings of Leon toho má za sebou hodně. Ze synů putovního kazatele vychovávaných v striktní víře se stali jedni z nejúspěšnějších rockových muzikantů současnosti. Jak jejich cesta z područí otce na velké stage probíhala, nám ukáže jejich přítel, režisér Stephen C. Mitchell v dokumentárním filmu Talihina Sky: The Story of the Kings of Leon. V Evropě bude mít film premiéru 25.7. v rámci Edingburgského mezinárodního filmového festivalu. Trailer zde.

 
Povídka Josepha Conrada Srdce temnoty (1902) byla Francisi Fordu Coppolovi inspirací pro příběh legendární Apokalypsy. Nyní z ní budou vycházet autoři snímku Into Darkness, který se však bude odehrávat ve vesmíru. Povídka vypráví o Angličanovi, který pluje proti proudu Konga s úkolem přivést úřadům obchodníka se slonovinou jménem Kurtz. Povídka upozorňovala na temnou stránku kolonizace Afriky, že bychom se tedy dočkali políčku za kolonizaci vesmíru? Každopádně to bude v režii Petera Cornwella (Hrůza v Connecticutu).

 
Chcete vidět první teaser na Fincherovu adaptaci Larssonova románu Muži, kteří nenávidí ženy (The Girl with the Dragon Tattoo)? Ke shlédnutí je zde.

 

david hasselhoff

Jste připraveni na Davida Hasselhoffa nikoli v červených šortkách, ale bez nich? Ne? Pak se nedívejte na jeden z následujících dílů seriálu Zákon gangu (Sons of Anarchy). Velký David (uvidíme, jak moc velký?) dostal (díkybohu) jednorázovou roli bývalého porno herce Donda, který se živí produkcí lesbického porna. Davida uvidíme také v několika úžasných rolích ve filmu Piranha 3DD nebo v obnoveném seriálu Mladí a neklidní. Nechtělo by to remake Pobřežní hlídky?

 
Scarlett Johansson je krásná a talentovaná, ale její výběr rolí poslední dobou kalkuluje spíš s první jmenovanou kvalitou. Napraví to její role v novém filmu tvůrce Once Johna Carneyho Can a Song Save Your Life? Půjde o příběh  unaveného hledače hudebních talentů, který se zamiluje do zpěvačky z maloměsta. Film má rozpočet 10 milionů dolarů, takže pro peníze to Scarlett určitě nedělá. Naopak může ukázat, jak umí zapět, a to pod produkčním dozorem Judda Apatowa.

 
Producent úspěšných nezávislých filmů Marc Turtletaub (Malá Miss Sunshine, Úplně osvětleno) získal pro svůj režijní debut Gods Behaving Badly výborné obsazení. Pár obyčejných smrtelníků (Alicia Silverstone a Ebon Moss-Bachrach) narazí v současném New Yorku na bandu řeckých bohů, kteří sídlí v luxusní rezidenci a užívají si. Jako Dia uvidíme Christophera Walkena, Hádem se stane John Turturro, původně krásného Apollóna si zahraje Oliver Platt a původně mladou a krásnou Afroditu Sharon Stone. Román sloužící jako předloha pro scénář napsala Marie Phillips.

 
Společnost Dimension Films koupila práva na zfilmování futuristické komediální příručky How to Defeat Your Own Clone. Jde o návod pro život ve světě, ve kterém byl v roce 2013 vytvořen první lidský klon. Protože však byly klony využívány jako domácí otroci, brzy povstaly a svět se ponořil do občanské války. Klony, jak jinak, zvítězily. Hrdinou příběhu je Ethan, který se pokouší nalézt způsob, jak porazit mladšího, silnějšího a vyspělejšího sebe sama.

 

captain america

Superhrdina Kapitán Amerika má problém. Kvůli jeho jménu by na jeho celovečerní film nemuseli někteří lidé mimo USA chodit. Distributoři si mohou vybrat mezi plným názvem filmu Captain America: The First Avenger nebo zkráceným The First Avenger. Ameriku z názvu již vykoplo Rusko, Ukrajina a (překvapivě) Jižní Korea. Ze strachu o výdělky studio v australském traileru nahradilo větu „Heroes are made in America“ větou "When evil rises, a hero will stand." Máme Ameriku tolik neradi?

Vložit komentář

Stana - 11.07.11 20:24:17
Mitche mám hodně rád, hlavně díky tomuhle krásnému videu. http://youtu.be/dXUjeljzwxM
brutusáček - 11.07.11 20:06:04
no nejvíc je ve svém klipu jump in my car kterej je na youtube staženej
DW - 07.07.11 16:36:11
"Davida uvidíme také v několika úžasných rolích ve filmu Piranha 3DD " - hahahaha:D
brutusáček - 07.07.11 01:24:58
david h. uuuufffffffffffff :)

Zkus tohle