Červencové koncerty 2021

Článek

I když covidová situace stále není ideální, první letošní koncerty a festivaly jsou tu! Například Obscure Mosh Open Air s hromadou death a grind kapel.

V průběhu roku 2017 jsme začali vydávat články zaměřené na koncerty měsíce . Jaký je jejich účel? Samozřejmě informovat o koncertech a festivalech. Na rozdíl od Alba měsíce se však nezabýváme akcemi, které jsme již absolvovali, ale píšeme o těch, které nás následující měsíc čekají, a proč se na ně těšíme.

Níže můžete najít několik dle kalendáře seřazených tipů, které mají Marasťáci v hledáčku.

Pokud by někdo z pravidelných návštěvníků Marastu chtěl přispět svými tipy do budoucích článků, stačí se ozvat do komentářů.

pátek 2. července

VIBRATHÖRR + ANNANNA'S + HAUNEBU ZWEI (Modrá Vopice, Praha) – FB event

LooMis: Za běžné situace by tyhle kapely asi hrály v "domovské" hospodě Brouk. Ale Vopice je taky místo undergroundu zaslíbené a hlavně - bude to venku, což v tomto složení bude jen dobře. 

pátek 2. až neděle 4. července

HRADBY SAMOTY X. (Kaštel Moravany nad Váhom, Slovensko) – FB event

mIZZY: Po dvou letech návrat na místo, kde proběhl i výborný devátý ročník. Vzhledem k současné situaci zde nevystoupí tolik zahraničních jmen jako v minulosti, ale i tak je line-up více než zajímavý. Do Shaska, Hluková sekce, Maraki a Massola mi určitě ke štěstí budou stačit.

úterý 6. července

INGVALDSEN + CREMASCHI + CHALUPA + WRÓBLEWSKI (Punctum, Praha) – FB event

AddSatan: Free jazz, improvizace atd. Byl jsem loni a bavilo mě to víc, než jsem čekal. Hráli skladby Ornette Colemana, ale i svojí tvorbu, improvizace, i nějaké rozšířené techniky apod.

pátek 9. července

WEDDING CANNIBALS 4TH ANNIVERSARY (Saloon, Brandýs nad Labem) – FB event

LooMis: Čtvrté výročí jedné svatby v brandýském Saloonu. Samozřejmě nemůžou chybět Minority Sound, kteří možná kromě novinky Cyberdosed vytasí i další novinku? Nicméně tahákem by rozhodně měli být i Perfecitizen, potažmo Shampoon Killer a Koloss. Každá z kapel to mydlí úplně jinak, takže to rozhodně bude pestrý večírek.

pátek 9. až neděle 11. července

AMBIENT FESTIVAL (sad, Liběchov) – FB event

JSt: Ještě jsem tam nebyl, ale prý to bývá hrozně příjemné. Vyklidněný minifestival s dobře známými jmény z CZ/SK scény, zdaleka ne jen ambientní: Ethno Service, AVA, Nina Pixel, Stanislav Abrhám ad. Jako potenciálního černého koně vidím Gnäw, rituální duo Fina Sima Hakalista z Thistle a Íránce Arashe Ghasema, kteří letos debutovali na velmi fajn labelu Cruel Nature Records. Pokud tedy opravdu jde o ně, v eventu jsou napsaní jako Gnaw a informace jsou tu velmi skoupé.

neděle 11. července

OBSCURE MOSH OPEN AIR 2021 (Modrá Vopice, Praha) – FB event

DR: Chyběly vám sypačky naživo? Máte ideální šanci dohnat roční půst. Ve Vopici se bude hlavně grindovat.

bizzaro: Asi největší akce po roce v Praze, navíc s nadupanou sestavou, howgh!

mIZZY: Za normální situace by mě asi tahle akce ze židle nezvedla, ale hlad po koncertech je veliký. Rotten Sound navíc bývají naživo vždy fajn a zbytek českého deathu a grindu určitě taky ostudu neudělá.

brutusáček: Vloni se to osvědčilo, neděle trošku bolí, ale na pondělí je áčko a navíc po letech Rotten Sound na malém, klubovém pódiu, pojď mi!

LooMis: Obscure promotion pilují detaily pro okleštěnou verzi letošního Brutalu. Startovat se bude v poledne, takže pondělí asi bude hodně perné, jelikož kromě domácí, léty prověřené špičky - MALIGNANT TUMOUR, HYPNOS - vystoupí třeba i staří pardálové s jedním retrovýletem - SICK SINUS SYNDROME - tuzemští experimentátoři CONTRASTIC, ale hlavně - vše zakončí finská sauna ROTTEN SOUND. No nezastavte se.

pátek 16. července

ORCHESTR BERG – ZVUKOPROSTOR (Klášter sv. Gabriela, Praha) – FB event

AddSatan: Site specific, hudba v prostoru. Budou hrát Georga Friedricha Haase (Im Schatten der Harfen), což je skoro jistota, že to bude minimálně dobré a zajímavé. A také premiéry skladeb od Petra Hory a Jana Rösnera, což je nejistota, ale to nevadí. Členové orchestru bývají různě rozmístěni po sále.

pátek 16. až neděle 18. července

OBSCENE EXTREME 2021 (Bojiště, Trutnov) – FB event

brutusáček: Obscene Extreme kurwa bardzo, co víc dodat, po roční odmlce a v „light“ verzi opět párty na Bojišti. Takže kdo jede?

bizzaro: Nebude Obscín, bude Obscínek!

sobota 24. července

CULT OF FIRE (Jeskyně Výpustek, Křtiny) – FB event

bizzaro: Cult of Fire mě moc neberou, ale bubáky v jeskyni bych si dal!

Vložit komentář

brutusáček - 30.06.21 21:27:02
GLEB 30.7. v crossu www.youtube.com/watch?v=REN3IZrvmFk www.youtube.com/watch?v=eL_-6Q7j7Co www.youtube.com/watch?v=ncJ9K7xXd2g

Zkus tohle