Brutal Assault 2009 After Party > SUFFOCATION, ATROX, GHOST BRIGADE, MINDWORK

report

report_765_px1

HELLo ladies and motherfuckers!!!! Protože vás mám rád a vím, jak je metal pro vás důležitý (asi stejně tak jako dostat exkrement v toice na strop :-)) a protože report z famózního Brutálku se připravuje, mám pro vás kratičký pohled na After Party z Exitu Chmelnice.

Takže přicházíme přesně v čas, chviličku po začátku osmé večerní do Exitu a stíháme krásný úklid aparátů skupiny Mindwork. Z původní trojice, která měla začít v osm, přibyla ještě kapela Ghost Brigade takže fuck. Samotní Mindwork z toho nebyli třikrát nadšení, ale pro těch pár prvních fanoušků předvedli snad dobrej set.
Od samotného basáka kapely jsem si pak pořídil cd, fajn člověk, jeho zpocená tvář značila dobře odvedenou práci, a protože si většina lidí těchto postaviček s tlustými strunami nevšímá (horší to je pak už jen s bubeníky :-)) a baví se raději se zpěváky a kytaristy, rozveselil jsem ho pivečkem.

Ghost Brigade se na pódiu připravují a nejvytrvalejší jégrjádro MJC, které bylo schopné se dostavit do Exitu a zakončit 4 dny plné metalu, vyhlíží jégrovky, ale mršky nikde, takže šupem na bar a nakapat do strojku.
Do Exitu se pomalinku trousí zbytky brutálců a Ghost Brigade spouští. Studená sprcha v podobě prvních tónů, jestli GB na Brutalu hráli více rockověji a melodičtěji, v Exitu spouští slušný metal, místama až sludge. Dvě kytary, klávesy, valivost byla střídána melodikou jak ve zpěvu tak i hudbě, krásný kontrast, rozhodně klubík sluší víc než velké pódium.

Přípravy a hemžení kolem Atrox na pódiu jsou ve znamení další konzumace zdraví škodlivých nápojů, s koncem metalového víkendu se prostě nechceme smířit.
Atroxu jsem věnoval kraťoulinkatý čas před Brutalem a na jejich vystoupení jsem se těšil. Opět musím poznamenat, že brutálovské vystupení působilo více klasičtějším dojmem rock/metal. Vystoupení na BA trpělo menší zvukovou indispozicí, respektive nebyly slyšet samply. Zvuk v klubu byl rozhodně lepší a tyto všechny samplované vychytávky slyšet byly a potvrzovaly jen to, jak jsou Atrox variabilním uskupením. V jednu chvilku slušný metal, v druhé dobrá NIN skákanda, pak zas nějaký pomalejší zamotanější vál.
Při zpětném poslechu desky jsem se utvrdil v dojmu, že Atrox mají výbornou rytmiku. Atrox jsou fajn lidé, komunikace s fanoušky neustále probíhala. Jednoruký zpěvák a tahoun Rune Folgerø neustále hecoval fanoušky k většímu kotlení. Vtipkujícího basáka Erika jsme i pivem napojili a dle úšklebku mu chutnalo.
Příjemné vystoupení od příjemné kapely, zpoza zeleného dýmu nám to jak jinak než příjemně uteklo. Atrox zklamali jen v tom, že nevytáhli žádný merch, na BA jsem se dlouho rozhodoval až nic nepořídil, tady ani možnost nebyla.

report_765_px2

Tak ladies and motherfuckers, proč tenhle reportík vlastně píšu? Suffocation… to co včera předvedli, mohu směle řadit k tomu nejlepšímu, co jsem kdy viděl. Je nemožné se tomu ubránit, je neuvěřitelné, jak naživo Suffocation zní, i když poslední zásek v podobě novinky Blood Oath působí kontroverzně, naživo se žádná milost nerozdává.
Výkon kapely hodnotím (a zdůrazňuji „já osobně“) za 100%. Sóla smrtící, sjezdy smrtící, vokál vražednej, vzadu artilerie nekompromisní. Exitu se dostává asi největšímu circle pit vůbec, zlověstné kolečko jen tak tak nesmete zvukaře. Párty ve velkém stylu, bez žádných securitas kolem pódia, takže vidíme jednoho letce za druhým a i zde je nutno se pozastavit nad dalším českým primátem. Nejmladší skokan v historii tvrdé muziky vůbec, 9tiletý fanoušek tvrdé hoblařiny si to dá rovnou 2x. Jestli tohle čteš, tak velkej respekt, kámo!
K jednotlivým písním se vyjadřovat nemohu, protože je ani neurčím,

report_765_px3

ale určitě pomohou stájoví kolegové. Oproti BA vystoupení, zde v klubu rozhodně lepší – totální vražda, ale nenechte se odradit od velkých podií. Suffocation svůj standard mají a na BA to bylo taktéž výborné. Klasický death metal má bezesporu své kouzlo a Suffocation mě v tom včera utvrdili. Extrém, zlo, vražda, udušení…

Suffocation
Atrox
Ghost Brigade
MIndwork
Brutal Assault
Obscure Promotion

Vložit komentář

Adamos - 13.08.09 16:08:46
Bizz: aha, že ti říkají diplomate, jsem nevěděl. :-) To je pro mě novinka. Tak už vím, na koho se příště obrátit. :-))) Jinak mě osobně se Suffocation moc líbili, akorát ten zvuk byl slabší než na buřtech.
killer - 13.08.09 15:12:52
bzz: pytcho sef a diplomat? To by me zajimalo co by tomuhle tematu reklo DB;-)))))))))))))))))))))
bizz - 13.08.09 12:19:43
Adamosi, tak vis jak, ja se Obscure a kluku vzdy zastanu a vzdy helfnu, kdyz potrebujou a ja muzu, ale tohle bylo mimo a moc se to nehodilo, takze fair play na vsechny strany - a jeste navic kdyz se vsichni zname a chodime na c|_| :) a ne nadarmo mi vsichni rikaj, ze Sef je diplomat ;-)
Satan.rap - 13.08.09 12:09:33
Hlavne, ze za normalniho setu bere genialni Devoid of truth misto Smithova super kompozice TOMES OF HOMOFONY. Nejlepsi skladba cele historie Suffocation.
annal - 13.08.09 12:01:45
Smithe nemam rad od doby, co za nejhorsi album Suffocation oznacil Despise the Sun, ale ze je to az takovej curak sem nevedel.
Adamos - 13.08.09 11:40:56
Bizz: Děkuji Ti, že jsi se mě zastal. Psal jsem Violetovi mail, kde jsem mu napsal věci, který mě nejvíc trápěj a nebojím se, že bych tím zazdil MW. Pevně věřím v kvalitu našeho materiálu i kvalitu jeho živého předvední. To ostatní jsou druhořadé věci, které ovšem občas dokážou znepříjemnit život. Pakliže je o našich kvalitách přesvědčenej i Violet, tak si myslím, že se napříště domluvíme.
Cz Skiin - 13.08.09 11:31:35
Je pravda, že ze Smithe padaly moudra typu: "možná poslední deska, jestli nepříjde Ozzfest a turné a support pro pořádně velkou kapelu, je to otázka managementu"... "sme tu 20 let, si to zasloužíme, se podívej na Trivium a podobný kapely, co uváděj za vlivy (Suffocation samozřejmě, jen škoda, že to vždycky uváděj kytaráci, Miku...) a už sou dávno velký"... Hm, jaksi argument, že všechny tyhle kapely tlačej metalovej mainstream a Suffo sou extrémní death metal nezabraly, no aspoň sem nedostal do držky:D
bizz - 13.08.09 09:07:41
a jeste k Violetovi, nestacilo by pro jednou napsat "sorry, Adamosi, posrali jsme to" misto nakejch kecu o ambicich a samozrejmosti hrani na afterparty? jako kde to jsme? to aby se A bal kdekoli cokoli rict, aby nezazdil Mindwork kvuli nejakymu "myslis, ze vas tohle posune"?
bizz - 13.08.09 08:55:44
DR, no proste pan Smith ma rad penizky, a tak se jedou i jiny skladby nez kdysi..? Violka, ja myslim, ze to trosku prehanis ty :), Adamos ma tentokrat pravdu a ambice s tim ted nemaj VUBEC co delat. ja bych teda mrmlal jeste vic a ne nakejch 5dni, ale rok
Satan.rap - 12.08.09 23:58:53
DR: proc si precti par rozhovoru se Suffo ti to dojde, co myslim.
brutusáček - 12.08.09 23:17:38
fuu flejmíček...no nebudeme pitvati... ale střape že by to byla až taková nuda? co jsem tě pákrát zahlédl tak sis notoval :)
Adamos - 12.08.09 22:59:22
Violet: napíšu Ti na mail. Tady to nebudu rozpitvávat.
DR - 12.08.09 22:18:22
"Smith byznys" - tohle bych potřeboval Střape trochu rozvést...
Violet - 12.08.09 20:29:09
Cus, jen mam k tomu jeste nejakej komentar. To ze se to posralo je jasny a mrzuty, ale sceny co tu dela Adamos celkem nechapu..Zklamani jasny, ale opravdu si myslis, ze Vas tohle posune dal? Abych se priznal tak po nedelnich emo scenach ani nemam moc chut pro Mindwork neco udelat, presto ze je mam rad jak hudebne, tak lidsky. Mrzi me, ze se posrali 3 veci po sobe, ale nekdy se to holt stane a to ze ti Adamosi prijde jako samozrejmost, ze hrajete na BA afterparty, tak to uplna samozrejmost neni...Necekam podekovani za sanci, ale ze nekdo bude tepat jeste 5 dnu po tom, to je trochu moc... Je dobre, kdyz ma kapela ambice. Je spatne kdyz maji ambice kapelu...
Adamos - 12.08.09 16:28:30
krásná fota Brutusáčik
brutusáček - 12.08.09 14:37:06
Satan.rap - 12.08.09 12:51:45
Set Suffo nuda. Neba a neba. Chci posrany veci z Breeding a Pierced a ne starecky oslavovani Effigy....novou desku nekomentuju. Fuck off Smith byznis!
bizz - 12.08.09 12:49:35
protoze ips
DR - 12.08.09 12:23:59
bizz: Counquering the throne nej HE, mix Suffo a Morbid Angel, Nailed to Obscurity od Douga bez zpomalení....uf, proč se ten člověk na to vysral, to prostě nepochopím
brutusáček - 11.08.09 23:37:55
hmmmm
bizz - 11.08.09 23:28:39
divnej zvuk prvni HE? :-o nicmene ty Dougovy rify... takovyhle Safo ani na jedny return-desce nemaj
brutusáček - 11.08.09 23:18:47
bizz no debut HE má pro mě divnej zvuk jinak se mi líbí vše, u suffo to beru tak jak je vidíte vy, já to naposloucham a možná se do toho i dostanu....ale takhle to srovnání jsem myslel loo tak to je dobře že je tričko ok..a plzínka..pšššš
LooMis - 11.08.09 22:51:10
pěkně Brutíku, souhlas do puntíku (ale nebude to tím společným pivo-panáko-zeleno mixem? :-)) tričko je u bárta v sejfu, takže aspoň něco jsem neztratil. suffo v klubu podruhé (předtím matrix) a v jednu chvíli se podlaha chmelnice slušně otřásala. Intenzivní to myslím bylo i tím, že nebylo tolik lidí, ale přítom to vesměs byli true fanoušci, kteří si to ještě chtěli po BA užít. Výborná afterparty s krásnou zakončovací plzínkou na pumpě.
bizz - 11.08.09 22:34:58
i ty, Brute, jednou pochopis, kde se pise zakon - PFWithin, DTSun, EOTForgotten jsou takovy pekla a namrdy, ze... i H8E maj "kontrovezni" alba - KOAKings (zvuk), debut CTThrone s Dougem (ex-Suffo). sjed si ten detík a poznáš ;-)
brutusáček - 11.08.09 21:48:04
jop ještě ke koncertu, nevím jak to teda ostatní vidíte třeba Střap, bizz atd...ale mě to v tom rozpoložení neskutečně smetlo...když připustim konfrontaci k hate eternal tak ti nás naživo nějak moc nesmetli a desky maj super..a suffo maj kontroverzní desky a naživo masakr :)
DR - 11.08.09 21:07:20
Skine, napsals to přesně. Já jen nezaznamenal Habitual Infamy, ale můj mentální mozkový přehrávač mi momentálně neporadí ;-)))
brutusáček - 11.08.09 20:53:32
to máš pravdu....mi to sere že jsem vás neviděl na druhou stranu ghost byli v pohodě, ale vědět to..tak určitě přijdem dřív...a to bych se asi fakt nestihl ani vykoupat :)) a jak jsem psal na váš profil Mindwork jsem viděl snad jenom před Nocturnus
Adamos - 11.08.09 19:47:22
Brutusáček: Asi by to chtělo ze strany organizátora svědomitější přístup i k předkapelám. Nebo v tomto případě hodit vše na papír jako smlouvu, kde by byly jasně dány podmínky a povinnosti obou stran je myslím důstojný a oboustranně přijatelný řešení. Alespoň pro mě a to přesto, že jsem odpůrce jakéhokoliv papírování.
brutusáček - 11.08.09 14:45:01
:(( to naprosto chápu...otázka je jak by se to dalo změnit..
Adamos - 11.08.09 14:32:51
Brutusáček: nechci žádný zlý ohně na střeše, prostě jenom chci, abychom i jako support pro velký kapely mohli normálně vystoupit a bohužel se nám to nepodařilo ani se Suffocation ani s Cynic a pokaždé jsme to odskákali my.
gába - 11.08.09 14:06:31
pan podprsenka dokáže být také vytočen ? ale fuuu a taktéž se přidám k pochvale Brutovi, jen mne trochu mrzí že jsem nemohl býti přítomen...
brutusáček - 11.08.09 12:10:51
adamos: ajajaj zlé ohně budou ještě na střeše!? :( baara: opravdu, no já nevím, díky :)
Baara - 11.08.09 11:28:01
Nebyla jsem, takže nemůžu hodnotit....nicméně aspoň jsem nic neztratila:-) Musím říct, že pan Brutusáček píše líp a líp.
Adamos (basák Majndworek) - 11.08.09 10:50:25
Ten posunutej začátek nás fakt pěkně vytočil. Nechápu co to mělo znamenat. A když jsem šel pro prachy za koncert, tak jsem si ještě vyslechl od Fialky, že je s námi špatná spolupráce a že když po něm chci určitou částku peněz ( je to tak vysoká částka, že to tady raději ani nebudu psát), tak že se na něm chceme zahojit. Také díky tomu, že celá akce začala dřív než měla, tak jsme neprodali vůbec žádný merch a cd asi 3. (Díky Brutusáčku a spol., kdo jste zakoupili).
bizz - 11.08.09 10:35:17
no koukam, ze vytocenej jsi Palmicko znova :) pokud se s F uvidim, neco mu reknu
Adamos (basák Majndworek) - 11.08.09 10:05:59
Ten posunutej začátek nás fakt pěkně vytočil. Nechápu co to mělo znamenat. A když jsem šel pro prachy za koncert, tak jsem si ještě vyslechl od Fialky, že je s námi špatná spolupráce a že když po něm chci určitou částku peněz ( je to tak vysoká částka, že to tady raději ani nebudu psát), tak že se na něm chceme zahojit. Také díky tomu, že celá akce začala dřív než měla, tak jsme neprodali vůbec žádný merch a cd asi 3. (Díky Brutusáčku a spol., kdo jste zakoupili).
Cz Skiin - 11.08.09 09:59:01
Thrones of Blood, Jesus Wept, Catatonia, Liege of Inveracity, Effigy of the Forgotten, Infecting the Crypts, Habitual Infamy, Blood Oath plus na Brutalu Come Hell or High Priest a Cataclysmic Purification, tady snad taky, ale nemůžu potvrdit protože vyčerpání, pivo (3 piva:))) na ex a zpět do kotle na klasický fláky...
brutusáček - 11.08.09 01:08:51
ale s ondrajsem jsme nějak zabrousili na téma neofolk a nějak...pod vlivem všeho se mi to nějak zamotalo :)
jkl - 11.08.09 01:04:28
Co ste řešili s těma Rome? :)))
brutusáček - 11.08.09 00:16:06
fuu, jj frantíci tam též byli...a ve ztrácecím víkendu se v MJC týmu pokračovalo brutík tam ztratil peněženku aby jí v zápětí našel...thx to Fialka...a půjčené tričko od loomise pro killera jelo zřejmě na výlet do plzně :) .....jo a v exitu neměli černý! :)
bizz - 11.08.09 00:13:27
fuuu, premyslim, co to Safo hrali.. z jejich nejlepsi desky dali Come Hell or High Priest, Blood Oath a snad Dismal Dream nebo Undeserving? jinak Thrones of Blood, Jesus Wept, Katatonia.. safologove urco vyhodej playlist z malicku. no basak z Majndworku jinak neni spatnej borec, ale ve stinu pod palmou by mu to sluselo vic ;)) GBrigade nazivo, stejne jako Atrox, zneji nejak vlacneji, citim v nich takovy ty epicky nadechy Opeth, i kdyz az tam to nejde, slyset jsou tam i Swallow The Sun (maj splecnyho klavesaka - dik Martas, jsem nevedel). Atrox oproti BA super, zpevak si vic hlidal pobehani mezi mikrofony a i zvuk byl mnohem mnohem lepsi (vlastne vsechny kapely valely.. Mindwork tak mozna sunky :) skoda toho dopredu posunutyho zacatku, to bych asi Fialu zabil, hrat pro X lidi :)))). jinak Atrox jako pridavek dali takovej nakej ten jejich disko-bonus. skoda jen chladny odezvy na obe kapely, ale smula, bylo jasny, na koho lidi (povazlive cizincu) prisli, Safo zavladli a lidi s nima malem roztriskali klub, to jsem tam jeste nevidel!!!! ;-)))

Zkus tohle