Novinky ze světa filmu (37. týden)

Článek

V dnešních filmových novinkách se dočtete, které filmy byly oceněny na festivalu v Benátkách, co bude režírovat Renée Zellweger a co vás podle jednoho zajímavého kraťasu může změnit v mutující monstrum.

Renee Zellweger

Renée Zellweger toho za poslední roky moc nenahrála, ale zkusí se postavit na druhou stranu kamery. Jejím režijním debutem by měla být komedie  4 1/2 Minutes. Film se inspiruje pamětmi amerického stand-up komika a příležitostného herce Dova Davidoffa (Johnny Knoxville), jehož kariéra je ve slepé uličce. Proto přijme práci jako chůva geniálního dítěte svobodné matky (Zellweger). Natáčet se začne v New Yorku na začátku příštího roku.
 
Daniel Craig podepsal smlouvu na další dvě bondovky. Pokud je natočí, stane se třetím v soutěži představitelů agenta 007. Zatím vítězí Roger Moore se sedmi filmy před Seanem Connerym, který si zahrál agenta šestkrát.
 

Th Gate

Krátký film The Gate, který můžete v poněkud osekané verzi shlédnout třeba zde, se dočká celovečerního zpracování. Kraťas vypráví o tom, jak může vypadat taková genetická deformace, pokud berete neschválený lék na výkonnost a máte nešťastnou krevní skupinu. Aktivuje staré spící geny, které kdysi hrály svou roli ve vývoji člověka jako druhu. Snímek bude režírovat opět Matt Westrup. Takže nekupujte léky přes internet. Jo, a nepijte chlast z trafiky.
 
Taky byste udělali cokoli, aby se vaše oblíbená kapela vrátila na stage? Podobným pocitem se možná inspirovali tvůrci thrilleru Pohřben zaživa Adrian Guerra a Rodrigo Cortes pro svůj další snímek Grand Piano. John Cusack v něm bude bývalému klavírnímu virtuózovi Elijahu Woodovi vyhrožovat smrtí nejen jeho vlastní, ale také jeho blízkých, pokud nezačne znovu koncertovat.
 

Vin Diesel

Vina Diesela máme tak nějak zaškatulkovaného do dvou sérií: Riddick a Rychle a zběsile. Po dokončení šestky druhé zmíněné by se měl stát lovcem čarodějnic v akční fantasy The Last Witch Hunter. Jeho hrdina je potomkem rodu, kde se lov čarodějnic předává jako řemeslo už několik generací. Jeho úkolem je zabránit zbylým strigám a čarodějům v páření, které by mohlo vést k zrození nového druhu démona. Timur Bekmabetov (Wanted) nakonec točit nebude...asi si nechce tak brzy po lovci upírů dát lovce čarodějnic. Nahradit by ho měl Breck Eisner (Sahara, Podivní). Pokud vás zajímá, jak loví čarodějnice Jeníček a Mařenka, mrkněte na trailer.
 
Filmový festival v Benátkách zná své vítěze. Zlatého lva získalo drama Korejce Kim Ki-Duka Pieta o vztahu rozvratnické a sadistické matky a jejího syna. Paul Thomas Anderson byl oceněn za režii filmu The Master, za role v něm si rozdělili cenu za nejlepší herecký výkon Philip Seymour Hoffman a Joaquin Phoenix. Snímek o zakladatelích americké náboženské sekty měl podle kuloárních informací vyhrát i Zlatého lva, nebýt pravidla, že žádný snímek nesmí získat více než dvě hlavní ceny. Zvláštní cenu poroty získal snímek Paradise: Faith australského režiséra Ulricha Seidla, který vypráví o manželství oddané katoličky a ochrnutého muslima.

Vložit komentář

brutusáček - 16.09.12 22:11:41

Zkus tohle