Megan Fox

Novinky ze světa filmu (9. týden)

Megan Fox se bude kamarádit s želvami Ninja, bratři Coenovi spolupracují s Angelinou Jolie a skandinávští režiséři rozjíždí další anglicky mluvené projekty. A o těch Oscarech tu taky něco máme...

Argo

Tak Oscary nám nakonec dopadly bez překvapení. Nejlepším filmem roku 2012 je Argo, nejvíce sošek získal Pi a jeho život (režie, kamera, hudba a vizuální efekty). Mezi herci uspěli Christoph Waltz, Anne Hathaway, Daniel Day-Lewis a Jennifer Lawrence, která cestou pro sošku překvapením upadla. Quentin Tarantino dostal naháče za scénář. Zajímavá je remíza, ke které došlo v kategorii střih zvuku, kde dostaly shodný počet hlasů zvukaři Skyfall a Zero Dark Thirty. Tady najdete kompletní seznam vítězů. Moderátor Seth MacFarlane nijak zásadně nepřesvědčil, nicméně ceremoniál sledovalo nejvíce lidí od roku 2005 (40,3 milionu), což lze připsat především relativně silnému marketingu i ziskům nominovaných filmů.
 
Bratři Coenovi budou spolupracovat s Angelinou Jolie, přepracují scénář k jejímu filmu Unbroken o hrdinovi Druhé světové války Lou Zamperinim. Olympijský reprezentant USA ve vytrvalostním běhu byl sestřelen nad Pacifikem, společně s dalším letcem přežil 47 dní na záchranném člunu o dešťové vodě a syrových rybách a doplul přímo do dvouletého japonského zajetí. Armáda USA ho po roce zapsala jako padlého, takže po návratu domů se dočkal ovací a obdivu. Uvidíme, koho si režisérka Angelina vybere do hlavní role.
 

Hráči se smrtí

Režisér Niels Arden Oplev (originální Muži, kteří nenávidí ženy) natočí remake snímku Joela Schumachera Hráči se smrtí (Flatliners). Originál vyprávěl o skupině studentů medicíny, kteří se ve svých experimentech dostávají do stavu klinické smrti, následkem čehož se jim zostřují smysly a vrací ne vždy příjemné vzpomínky... nebo spíše halucinace? Originál hodně pozvedly herecké výkony Kiefera Sutherlanda, Julie Roberts či Kevina Bacona. Oplev zrovna dokončil pilotní díl k seriálu CBS, adaptaci Kingova románu Pod Kupolí, který startuje již v červnu.
 
A další neméně populární skandinávský režisér Nicolas Winding Refn (Drive) se zase pustí do adaptace komiksu  Button Man: The Killing Game. Nájemný střelec Harry Exton se rozhodne vystoupit ze soutěže na život a na smrt, kterou pořádají znudění milionáři. Nicméně to nikdy není jednoduché a hrdina bude muset odpravit nejen spolusoutěžící, ale možná i organizátory. Výběr režiséra není vzhledem hojnému násilí v komiksu nijak překvapivý. Žádné Hunger Games to asi nebudou.
 

Nicole Kidman jako Grace Kelly

Harvey Weinstein má na dobré a úspěšné filmy stále čich (letos rozhodně zabodoval s Terapií Láskou a Nespoutaným Djangem) a už začíná přemýšlet o svých favoritech na ocenění za tento rok. Jedná o získání práv na domácí distribuci snímku Grace of Monaco s Nicole Kidman jako Grace Kelly a Timem Rothem jako monackým princem Rainerem III. Historický snímek Mandela: Long Walk to Freedom s Idrisem Elbou a Naomie Harris už Weinstein Company vlastní.
 
Pamatujete na Želvy Ninja? A na fešnou novinářku April O'Neil? Že se chystá hraný celovečerák o želvích bojovnících se jmény italských mistrů umění, to víme. Producent Michael Bay se kdysi při natáčení Transformers s Megan Fox rozkmotřil, ale protože ona opravdu stojí za to, udělá z ní právě April O'Neil. Zahraje si s želváky a mistrem Třískou vytvořenými motion capture technologií (Glum, pokud někdo neví) pod vedením režiséra Jonathana Liebesmana (Hněv Titánů).
 
Další komiksová skupinovka? Avengers od Marvelu byli skvělí a DC Comic by neměl zůstat pozadu. Justice League zatím nemá vznik zaručený, závisí na úspěchu nového Supermana. Ale Guillermo del Toro by velice rád převedl na filmové plátno projekt Dark Universe, který svede dohromady postavy DC Comic jako Constantine, Swamp Thing, Zatanna, Spectre nebo Phantom Stranger. A del Toro hodlá opravdu pracovat na tom, aby manažery u Warnerů přesvědčil, bere to jako srdcovku.

aktuálně

diskuze