Novinky ze světa filmu (32. a 33. týden)

Novinky ze světa filmu (32. a 33. týden)

Nový film Davida Cronenberga, film o Tolkienovi jako fantasy a hlavně remake Vinnetoua!

Hříšný tanec

Remakem je současný Hollywood živ. Nemusí se nám to líbit, nemusíme s tím souhlasit, ale to je tak všechno, co s tím můžeme dělat. Dojde i na romantickou klasiku z roku 1987 jménem Hříšný tanec. Asi se najde málokdo, kdo by nevěděl, o čem film byl. Režírovat ho nyní bude Kenny Ortega, který k originálu vytvořil choreografii. Takže Baby zase nebude sedět v koutě a my se brzy nejspíš dočkáme nového Osobního strážce a Pretty Woman.
 
A když si říkáte, že absurdnější už to být nemůže, objevíte zprávu o remakeu Vinnetoua! Před mdlobami se lze zachránit snad jen díky jménu scénáristy, který nově jednu z Mayovek adaptuje. Bude jím Michael Blake, který napsal Tanec s vlky. Věděli jste, že Němci zfilmovali celkem 12 Mayových románů? Tak zlé to snad tentokrát nebude.
 
Že filmy Davida Cronenberga se staly v posledních letech příliš normálními? Ale kdepak! Společnost Media Rights Capital mu chystá k adaptaci temný komediální román As She Climbed Across the Table, který pojednává o milostném trojúhelníku mezi vysokoškolským profesorem, jeho přítelkyní, zabývající se fyzikou částic, a černou dírou, která je výsledkem jejích experimentů. No a právě s touhle černou dírou začne slečna trávit veškerý čas a opustí profesora. Ehm...vážně?
 

J.R.R.Tolkien

Čteme Tolkiena, filmujeme Tolkiena, ale Tolkiena samotného příliš neznáme. To se rozhodl zajímavým způsobem změnit spisovatel Steve Hillard, který pro společnost EMO Films adaptuje svůj román Mirkwood. Ten vypráví o fiktivní postavě jménem J.R.R. Tolkien, skrývající tajné dokumenty, které se snaží získat temné síly. Dokumenty objeví osiřelé děvče po čtyřiceti letech poté, kdy zlo zrozené z fantazie spisovatele dostihne. Nicméně fiktivní příběh pracuje se skutečnými atributy autorova života jako například jeho plán stát se kryptologem za Druhé světové války.
 
Jiřina Švorcová už na prvomájovém sletu komunistů nezarecituje. Herečka, která se proslavila především jako znovu vysílaná Žena za pultem, zemřela minulý týden po dlouhé nemoci. Škoda, že pro její role si ji kvůli její politické angažovanosti (ať už jakkoli upřímné) bude pamatovat málokdo.
 

Stephen King

Stephen King má práva na zfilmování každé své nové knihy prodána ještě před jejím vydáním. Nejinak je tomu v případě sci-fi thrilleru 11/22/63, který na první pohled trochu připomíná epizodu Červeného trpaslíka Pekelně ostrý výlet. Hrdinové románu se díky časoprostorovému portálu vrátí do Dallasu roku 1958, seznámí se s podivínem jménem  Lee Harvey Oswald a pokusí se zabránit atentátu na J. F. Kennedyho. Adaptace by prý měla být svěřena Jonathanu Demmovi (Mlčení jehňátek).

aktuálně

diskuze