Deka měsíce, květen 2009

Článek

article_735_px2

1/ Exivious – Exivious

www.myspace.com/exivious

Tak takovouhle jednoznačnou převahu snad žádná deka v dečce měsíce ještě neměla. Drtivé vítězství, které odkazuje na velikou zálibu MJC panáčků a panenek rochnit se v pestrých hudebních zákoutích začínající na art, progressive, jazz a končící na metal. Jaderná fůze za studena na poli hudby. Myslím, že tady stačí konstatovat, že v řadách Exivious najdete členy Cynic, Textures a Sengaia, a je jasno, která bije. Snad i samotný vesmír by se mohl krčit před velikostí, rozmanitostí a počtu souhvězdích Exivious. A ta basa!

2/ WWW – Tanec sekyr

www.myspace.com/neurobeat

Žena líže kost a já nenašel ani jednoho neřáda v parádní recce strejdy moliTa na vyšperkovaný Tanec sekyr. Takže proč si tady plácat ledviny, plíce, brzlík i játra současně, když si můžete jedním pohodlným kliknutím na zde ověřit, že neřád není široko daleko od první věty k poslední k nalezení. Jednoznačně aspirant na českou desku roku! Určitě aspirin na…!

article_735_px4

3/ Animals As Leaders - Animals as Leaders

www.myspace.com/animalsasleaders

A už jsou tady opět ty slova jako experimental a progressive a opět zakončená slovem metal, ale tenkrát si je vzal na paškál Tosin Abasi, kterého můžete znát z impresionistických pelmel metalistů (by onDRajs, teda Ondro, kam na ty styly chodíš? :-)) Reflux. No magor, ten si snad i kytarou čistí zuby po každém hlavním jídle. Masakr sedmi až osmi strunami o dvanácti dějstvích ochucený elektronikou, jenž není v žádném případě účelnou exhibicí. A ty Coprofago ozvěny žeru.

Skoro zlitý šampáněm:

article_735_px3

Minsk - With Echos in The Movement of Stone

www.myspace.com/minsk

Míň struktur, míň pravidel, míň ohledů, míň rychlosti, míň radosti. Víc svobody, víc vlastních cest, víc hluku, víc temnoty, víc devastující intenzity, víc špíny, víc Minsk! Šamani psychedelických sludge/doom metalových hlubin opět míchají lektvary utrpení, bolesti a smrti. Vkročte s plným vědomím, vyšinutým úsměvem a pohledem za, Minsk rozevřeli svoji náruč, nechte se utěšit.

--- -- -

A malý bonbónek na závěr, aneb květen pana emáka Lemmyho vlastním písmem...

1/ Potop - Kanali
Ortodoxní sludge z Makedonie, takhle se to přesně má dělat, kopírky Corrupted nebrat, brát Potop.

2/ Voltage - Spare Electricity vol. 2
Vnikající grime MC z východního Londýna, chytrý.

3/ Coalesce - Ox.
Legenda udeřila, není to už sice taková jízda jako za starých časů, ale zavzpomínat si na legendy je nutný a někdy i příjemný.

article_735_px1

Další tipy od MJC oblud a baary:
Depeche Mode - Sounds of the Universe, Daedelus - Love to Make Music To, Pivot - O Soundtrack My Heart, Vatican - Shotgun Evangelium, Dark GamballePerpetuum Gamballe, OSI – Blood (Special Edition), Amoral - Show Your Colors, Namlook • Le Mar - Namlook • Le Mar, Damiera – Quiet Mouth Loud Hands, Panzerballett - Starke Stücke, Maudlin Of The Well - Part the Second, Architects - Hollow Crown, Vomitory – Carnage Euphoria, Old Man's Child - Slaves of the World, Tori Amos - Abnormally Attracted To Sin, Native – We Delete; Erase, After The Burial – Rareform, Mastodon - Crack the Skye, CiLiCe - Deranged HeadTrip, Codeon – Source, Madder Mortem - Eight Ways, Thursday – Common Existence

Vložit komentář

bizz - 16.06.09 16:52:23
to neznam :D doma navstivim ;-)
molit - 16.06.09 16:08:33
bizz - 16.06.09 14:39:36
to bys chtela vedet, co? ;-) vygůůůglíš je .-D
Baara - 16.06.09 14:28:41
a kam se na tyhle kousky chodí?:-)
bizz - 16.06.09 13:27:50
jj, dečkař se mi libí, včera jsem mel velkej uspech a mam jich asi 50 :-D
brutusáček - 16.06.09 12:19:48
tentokráte nepřekvapující ale potěšující výsledky a luxusní dečkař! :)
  • Zkus tohle