Deka měsíce, březen 2009

Deka měsíce, březen 2009

1/ Pestilence - Resurrection Macabre

I když to tak někdy nevypadá, tak je to tak a vůbec ne naopak. Jasná věc. Death metal vládne napříč MJC krajem a všech jeho šestsetšedesátšest světových stran. Nejedni „staří“ harcovníci se vracejí a po dlouhých 13ti letech jsou zpět další z nich. Přesně! Pestilence a jejich nová deska Resurrection Macabre je tu. Jelikož nejen death metal vládne, ale i slušná grafomanie u určitých MJC exemplářů, tak nemusím v tomto případě dodávat ani ň. Do pavilónu chorobné psavosti rovnou za frňákem. A nekrmit!

article_703_px2

2/ MastodonCrack the Sky

Mastodon, Mastodon, MASTODOOOOON!!! Metal, ozvěny minulosti, rockový nádech, víc atmosféry, víc muzikálnosti, míň dravosti, míň špíny, míň surovosti, ale proč ne, když to tak parádně funguje. Velká metalová deska od kapely, která má svou velikost už v názvu. Tyhle chapadla vás obtočí silou HUDBY a nenechají ani na sekundu vydechnout. Případné nejasnosti, dotazy a nabídky jakéhokoliv druhu směřujte do oddělení vyhynulých a opět objevených vodních živočichů pod vedením pánů v neoprénu Brutusáčka a Filipa.

3/ Rosvita - Podrida Ser

Kdo ví, co to ten kluk Kotkojc v tom Španělsku vyvádí, ale jedna jistota je jistá, jako že má chleba dvě patky, hudební vkus vůbec neztratil. Bronzová zaslouženě na krk Rosvitě s Podrida Ser. Poťouchlé, infantilně vyzrálé (jo, zní to blbě), návykové jako zapitej prášek pro radost, střelený tak akorát, líbivé jak jen noise pop může být. Ono je to ale opravdu moc dobrý! A Podrida neser.

Kandidát jak lusk!

article_703_px3

Isis - Wavering Radiant

Po geniální desce Panopticon to neměli Isis vůbec lehké, přes nesporné kvality In the Absence of Truth žel leckterá očekávání nenaplnili, ale zdá se, že novinka Wavering Radiant zatne všem pochybovačům tipec. Hudební propletenec jasně ukazující, kam která nit vede. Mágové s emocemi. Zářivé a křehké poselství do neproniknutelné tmy. Vyspělá deska snad neznající slabšího místa. Nejkrásnější soulož hudby. Soulož ne, milování.

article_703_px1

Dále MJC soubor vyzdvihuje:

The Spectacle - I, Fail, Candiria - Kiss the Lie, Bulb – Tracks, Obscura – Cosmogenesis, MF DOOM - Born Like This, Gavin Harrisov & 05Ric – Drop, Black Sun Aeon - Darkness Walks Beside Me, Shelter Red - Strike a Mortal Terror, Raxyor vs. The Potato Chainsaw Orchestra - The Great Cancerous Crackerjack Cirkus, Underoath - Lost in the Sound of Separtion, Xasthur - All Reflectioons Drained, The Amenta - n0n, Don Li - A Portrait of Edith Piaf, Cadence Weapon - Afterparty Rabies, Kypck – Cherno, FDK – Borderline, Mutant Star - Forest Keeper, Pet Shop Boys – Yes, Samael – Above, Ensoph - Rex Mundi X-Ile, Endless - Refuse to Shine, CallistoProvidence, Ulcerate - Everything is Fire, Blut Aus Nord - Memoria Vetusta II: Dialogue with the Stars, Mary Halvorson Trio - Dragons Head, Cursed – III, Fond Of Tigers - Release the Saviours

Tagy:

aktuálně

diskuze