DISSOLUTION - rukopis nesmažeš, ale snažíme se, abychom jako Godless Truth nezněli

DISSOLUTION - rukopis nesmažeš, ale snažíme se, abychom jako Godless Truth nezněli

Dissolution jsou parta z Olomouce, která to táhne již dlouho přes 10 let. Pokud jste nečetli zdejší recenzi na jejich debut The Beginning, nebo se závratně nezajímáte o death metal, dost možná jste o nich dosud neslyšeli. Godless Truth ale již znát budete. A s nimi jsou Dissolution více než spjati. Nejen personálně, i hudebně. Vše ale vysvětlí sama kapela a třeba se i dozvíte, jak to vlastně s Godless Truth aktuálně je.

DissolutionHoďte do placu, co jsou Dissolution zač, kde se vzali a jak se průběhem doby kapela měnila. Z původních je dnes v sestavě už jen Kopec, kterej na desce mimochodem hraje jak démon.

Kopec: Dissolution vznikli v roce 2003 (den fakt nevím) asi po roce, co jsem odešel z Grace, protože už mě nebavilo tam dojíždět a občas místo zkoušky chlastat. I když to chlastání mě taky bavilo :) Na začátku v první sestavě název kapely byl, myslím, Lost Believe. V době, kdy přišel Cuba Lombard (teď Crystalepsy), se Lost Believe nám zdál na víš co, a tak jsme se přejmenovali na Dissolution.

V téhle sestavě jsme odehráli nějaké ty koncerty, ale pak zas odešli kytaristé, tak se chytl kytary Cuba a v tu dobu přišel i Martin Pánek (bývalý zpěvák Godless Truth, pozn. bizzaro) a Standa Basker na kytaru. Nahráli jsme demo Fucking Brutal World, které mělo stejně zvuk na pičku kompletnů, ale my z toho byli nadržení. Tak první „cd“, ne? :D

Hojně jsme koncertovali a najednou Cuba Lombard musel odjet do Anglie. Měli jsme před sebou domluvenej koncert s Devourment a my byli bez kytaristy, tak jsme na záskok překecali Richarda z Godless Truth. Nakonec s náma zůstal asi 2 roky. Jen škoda, že se nedělaly nové skladby, Ríša neustále chtěl předělávat ty staré… No a v téhle sestavě jsme opět hojně koncertovali, i v zahraničí (SK) jsme párkrát byli :D

Potom Ríša odešel a my nabrali Standu Pavlíka na post basy a Petra Sauricka Mahra na kytaru. Nové skladby se dělaly, ale rozhodně to už nebyl death metal a já jsem přece chtěl hrát death metal, kurva. No a tak jsme to rozpustili a já zůstal sám. Už jsem myslel, že to je definitivní konec a najednou se zjevil Martin Tomaštík.

Pak se vystřídalo hodně kytaristů, ale nic z toho nebylo. Pak jsem oslovil Oldu (nyní již ex-Perfecitizen) a my byli tři. No a pak přišel Martin Tomaštík s tym, že by to vyzkoušel s náma Švany z Godless Truth. Ale já ho moc nechtěl, no ani už nevím proč :)

A tak začala nová éra Dissolution. Vše začalo konečně klapat a nabírat novou tvář. Přidal se k nám Martin Němec na basu, potom musel odejít Olda skrze rodinné problémy a my zas byli bez zpěvu, ale jen chvíli. Jak Ježíšek se zjevil Angelo, ale pak zas, jak už to bývá zvykem, odešel basák, ale náhrada byla docela rychlá. Přidal se k nám opět Standa Pavlík a zas to frčelo. No se Standou to nemělo opět dlouhého trvání, tentokrát v tom byla ženská. A nejhorší, že to bylo před studiem. Naštěstí náhrada byla v mžiku vyřešena, ani ne za den nám kývl na nabídku Jakub Grunt (ex-Godless Truth, Awrizis a kdo ví co ještě). No a v téhle sestavě to valíme doteď.
 
Dissolution - ŠvanyJaké s příchodem Švanyho nastaly v Dissolution změny? Převzal nad vámi kompletně otěže? :)

Kopec: A co mám na to napsat? Kůň nejsu, aby nade mnou vzal otěže :) A změny budou asi to, že se konečně začaly dělat skladby a víc zkoušet.

Angelo: S příchodem Švanyho se změnilo asi všechno. Začlo se pravidelně docházet na zkoušky, začlo se více hrát živě, a i na prestižnějších akcích a ne jen v Olomouci, ale třeba taky v Capitol City :) Nad vytvořenou muzikou se začlo více přemýšlet a půjčil nám zkušebnu :D Dá se říct, ze nad námi otěže převzal, neboť vložil do tvorby Dissolution styl, zkušenosti a řád. Já osobně věřím, že bez něj by se Disso tak daleko nedostali, i kdyby dřeli, jak by chtěli. Ale do prdele mu nelezeme - teda někteří :)

DissolutionŠvany: Disso není jen o muzice. Čeho si já vážím nejvíc, jsme kámoši… mezi sebou máme rozděleny úkoly, na co kdo stačí a kdo co zvládne - Kopec dělá plakáty, Angelo přidává vždy ňáký to psaný slovo, já povětšinou zařizuju akce a takovou tu komunikaci s pořadateli a kapelami, no a Kuba, ten se asi pomalu bude dávat do dělání videa a Ondra je ještě mlaďoch, tak se teprve otrkává…
 
Jasný, přišel prostě velkej šéf :) Hele, máte už nějakých 12 let a až teď jste de facto pořádně sklidili plody svý práce. Jak dlouho vznikala tahle deska a co je na ní zaznamenáno? Zůstalo něco z bývalého materiálu v současných Dissolution, nebo se jedná o komplet nové věci?

Švany: Deska vznikala vlastně od toho 2011, kdy jsme zkoušeli přizpůsobit a předělat trošku Martinovy skladby, který jsme ňákej čas hráli, když jsem se přidal ke klukům. Zároveň vznikaly nové, kdy nakonec v matroši, který jsme hráli, zůstala jen jedna, ale na desce už není. Vlastně jedna jediná věc na The Beginning je dělaná dohromady s Marťasem, kterej z Dissa odešel (škola, děvče a jiné důležité zájmy), je to začátek I Am Machine. Martin udělal začátek a já skladbu dokončil, takže na desce jsou vlastně komplet moje nové věci, protože, i když se ty staré věci upravily, s přibývajícími novými bylo slyšet, že stojí za hovno :), tak se vyřadily. Jinak třeba skladba Dissolution je stará 4 roky a je první, co jsem pro Disso složil.

Jak jsem říkal, já šel do Disso jen na zkoušku, že uvidíme, páč jsem v tý době ani nevěděl, co bude s Godless Truth, ale Šimour se víc věnoval hostováníPsycroptic, ale nahrazovat ho, když to se mnou tak dlouho táhnul, se mi nechtělo, takže jsem se poohlíd jinde a Disso akorát sháněli kytaristu.
 
Od začátku jste hráli death metal, nebo vždy něco okolo něj. To, co teď děláte, odpovídá tomu a představě, když jste začínali? Změnilo se vyznění muziky?

Angelo: Já jsem chodil na Disso už od prvního koncertu. Tehdá to byl jiný death metal. S příchodem a odchodem dalších muzikantů se nápady samozřejmě měnily. Ovšem dnešní tvorba, myslím The Beginning, je velmi odlišná. Přijde mi technicky lépe zvládnuta, přitom to není přeonanované a nápady se nemění na poslední chvíli - viz. Richard (GT). S příchodem Ondry se naše možnosti rozrostly o nápady, kde je možné využít obou kytaristů na sóla, to bohužel s Martinem nebylo možné.
 
Takže teď máte mnohem větší možnosti a prakticky otevřené pole k širšímu záběru. Budete toho chtít využít? Co třeba Ondrovy nápady, vím, že to není vyloženě kluk z deathmetalového těsta. Jak jste na něj narazili?

Angelo: Určitě, v nové tvorbě se již tato možnost uplatňuje.
 
Jakým způsobem uplatňuje? Co tedy už do Disso vnesl?

Angelo: Prozatímně svá sóla :)

Ondra: Do Disso jsem přišel úplnou náhodou přes sestřenku, která sdílela na FB, že Disso shání kytaristu, tak jsem to zkusil, naučil se tři vály a přišel jsem na zkoušku a bylo to. Do Disso prozatím vnáším jen svá sóla, protože můj deathmetalový obzor není natolik velký, abych přinášel tolik nápadů, co ostatní. Sem tam něco vymyslím, ale pořád hlavní skladatel je tady Švany.

Švany: No já doplním, že spolu dolazujeme druhou kytaru ve skladbách, co se chystají na nové album.
 
Nezní „nové album Disso“ takto nedlouho po vydání The Beginning předčasně? Konkretizujte to a přibližte, jak dlouho materiál debut vznikal a co zabralo, než vyšel.

Švany: Tak matroš vznikal, dá se říct, hned od mého příchodu do Disso (2011), ale jak jsem zmínil, skladby se i rušily a nikam se nepoužily… pokud se mi skladba nezdá, prostě se nepoužije nebo se předělává, dokud to není ono, a tak to i zůstane.
A k novému albu asi tolik. Nahrávat se plánuje cca srpen 2016… teď máme hotových už 7 kousků, tak není proč houpat nohama, nikoho z nás furt nebaví hrát to samé dokola :) Jen chudák Kuba se z toho asi posere, má ještě další dvě kapely, tak mu není co závidět :)))
 
DissolutionKubo, jak se dá skloubit hraní s tolika kapelami, má některá z nich přednost, nebo se to průběžně mění dle typu akce? Co zbytek kapely, nikdo z Disso už nic jiného nemá?

Jakub: Zas tolik těch kapel vlastně nemám. Myslím, že tahle hudební prostituce už je dneska u většiny muzikantů úplně normální. Tři kapely jsou vlastně ideální. S Awrizis si to užiju hlavně koncertně a s Disso/GT si to zase užijou moje prsty. A to je pro mě takový dokonalý komplet. Skloubit tři kapely a ještě práci se dá nakonec tak, že se značně zredukuje počet zkoušek, hlavně z mojí strany :) Většina mé přípravy se tak odehrává u mě doma bez dojíždění, čímž šetřím drahocenný čas.

 Přednost má jednoduše vždycky ta kapela, které se nejvíce blíží koncert nebo nahrávání a která na mě s danou záležitostí více naléhá. Hlavně musíš být salámista, jak by řekl Švaník :) Navíc ve všech kapelách jsou super lidi, na které se vždycky těším, takže výhodou málo frekventovaných zkoušek je pak to, že nehrozí žádná ponorka a stále to pro mě budou super lidi ;)

Kopec: Máme toho plno, ale kapelu žádnou. Vlastně Švany má ještě GT, ne? :)

Ondra: Jo, já hraju v orchestru.

Švany: No GT mám, to je pravda :) A projektík na dálku s panem Bizzarem a jeho paní Andreou :)
 
Godless Truth fungovali 20 let a mně přijde vtipný, že v Dissolution, kteří teda mají už 12 let, se nezávisle vystřídalo hned několik GT členů – vedle Švanyho Ríša, taky bývalý pěvec Martin Pánek a váš aktuální basák. Vše vesměs náhoda?

Švany: Já bych to fakt viděl na náhodu. Pánek byl asi první, kdo byl v Disso, ale asi na výběr moc tehdá neměl, Barrakuda se mu rozpadla, tak šel o kapelu dál. Richard ten tady studoval a chtěl si vyplnit čas, bych řekl, stejně nakonec byli rádi, že šel do prdele, je to nejproblémovější člověk, kterýho jsem za 25 mojeho hraní poznal (jsem štastnej, že ani v GT už nikdy nebude), a já jsem se dostal do Disso tím, že mě ukecala má ex-manželka, ať to s nima zkusím. Tak jsem šel s tím, že jdu jen hostovat a pak se uvidí. No a nakonec jsem zůstal už jen pro ten důvod, že tady jsou lidi, kteří jsou kámoši a né vocasové, kteří si na něco hrají jako v GT, a to mi stačilo. Stejně jsme se s Kubou na zkouškách scházeli nakonec sami… a Kuba šel hned do toho, když jsem ho oslovil, když Standa, kterej je mimochodem pro mě skvělej basák, ale nechal za sebe, dá se říct, rozhodnout o svém odchodu svou už dnes ex-přítelkyni.
 
Nechci se tím ňák extra zabývat, ale když tu máme ty Godless Truth takhle na talíři… co řeknete, Švany a Kubo, ke konci GT? Vzniklo EP v polském Hertzu (které je pro mě snad vůbec nejlepší českou nahrávkou), měli jste „sestavu snů“ a rozdělanou desku jste nakonec nenahráli a skončili. Definitivně?

Švany: Sestava snů… tak možná jak pro koho, pro mě nejhorší sestava za celou existenci Godless Truth. EP je ok, je povedené, ale pro mě to nikdy GT nebude a pozadí toho všeho, než se to šlo nahrát, taky nikdo nezná, takže Hertz super zkušenost, ale za ty prachy tady u nás natočíš 2 plnohodnotná alba a ne 2 skladby a 1 brnkačku. Deska, co se pak nahrála (jen kytary), nikdy nevyjde, jsou tam skladby jak moje, tak Richarda, ale není to GT, není to skládané v pohodě a je to album plné ústupků a kompromisů, tak raději nic, než tohle.

A budoucnost? GT se ofiko nikdy nerozpadli, jen takhle nemohli pokračovat, tak můžu jen říct, že jako jediný původní zakládající člen potvrdím, že Godless Truth znovu budou, jen s dost pozměněnou sestavou, která už na znovupovstání Godless Truth v plné síle pracuje, a to i novýma skladbama. Bude to určitě trochu jiné, ale GT to budou, o technicky nasypaný death metal nebude nouze ;)
 
DissolutionAsi se tím nechci a nemá smysl dál zaobírat, ačkoli by otázky byly, jen… použijí se ty tvé staré skladby, nebo jsou skládány tak úplně jinak, než jak jsi byl předtím zvyklý a neodpovídají tvé představě o GT, a proto zapadnou v propadlišti dějin?

Švany: Jednu skladbu z nich jsem už použil a vyhodil z ní, co do ní přidal Richard (a to je 1 riff) a upravil ji. Ostatní teda, ty, co mi autorsky patří, prostě budou v šuplíku, a to hodně vzadu. Pro mě je to tak, že každý, kdo skládá muziku pro svou kapelu, cítí někde v sobě to, že jak tu skladbu složil, je dobře nebo špatně. Pro mě je teda dost podstatné zároveň to vše dohromady skládat s bicíma, to ty víš dobře sám z vlastní zkušenosti :) A pocit, kterej mám z těch skladeb GT je takovej, že jak byly udělány, je prostě špatně a nic mě nepřesvědčí o opaku.
 
Dissolution - AngeloUrčitě stačí, nechme tedy ne ex, ale momentálně zas startující bandu ležet a pojďme zpět k Dissolution, ačkoli… Autorstvím desce vévodí Švanyho nápady, nebojíte se, že budete v rámci tohoto spojení de facto označováni za jejich nástupce? Nacházíte zde sami nějaké styčné prvky?

Švany: Myslím, že až na dvě skladby je deska The Beginning určitě jiná než GT. Worst Nightmare a Dissolution mají ke GT podobností nejvíce, ostatní jsou jiné, aspoň já si to myslím :)

Angelo: Bizzi, věř mi, že je mi to u prdele, pokud nás někdo srovnává. GT nikdy nebudeme, to ani nejde. Jsme jiný lidi. GT mám rád, ze Selfka seru magi v kostkách, ale pevně vím, že srovnávaní se nevyhneme. Znáš ten největší vtip na světě? Potkali se dva muzikanti a vůbec nikoho nepomluvili :)
 
Já jako fanoušek GT je u vás slyším (viz recenze), ale vyhnout se tomu by asi bylo prakticky nemožný, když to skládá stejný člověk. Ale Dissolution jsou více tradičnější, nejdou směrem toho amerického technického bdm a nebojí se zapojit i melodii. Byl záměr muziku kapel odlišit a najít jiný směr?

Švany: Tak jasně, ňákej rukopis asi nesmažeš, ale celý se to snažím dělat jinak, aby to jako Godless neznělo, ale vyhnout se tomu určitě nedá, to máš pravdu. Nicméně ten postup je tu jiný, skladby vznikají hodně rychle, intuitivně dost na zkušebně s Kopcem. S melodiemi jsou Disso určitě jiní a pro lidi přístupnější než bdm z GT. Myslím, že než tisíce změn, melodii lidi dřív pochopí a zapamatují si ji, nehledě na to, že kluci z Disso to tak taky chtějí, takže tam ty melodie jsou.
 
Melodie pro tvou muziku nebyly léta příznačné. Kde jsi pro ně hledal inspiraci, jak jsi k této složce muziky přistupoval?

Švany: No tak posloucháním muziky nejspíš, a tak ňák to jde samo :) Dá se s tím víc pracovat a je to opravdu po letech změna, to zas jo, cítím s tím větší volnost při skládání a seru na hranice žánru - prostě to musí mít koule, a pak je to správně.
 
To cítíš, Švany, až takovou volnost, že jsi začal hrát i sóla, kterým jsi se v GT dlouho vyhýbal? :) Jaké to je s nimi po takové době začít, jak si je teď rozdělíte s Ondrou?

Švany: Já vždy sóla přenechal těm, kdo je uměli líp hrát, absolutně se nepovažuju za kdovíjakýho kytaristu a se sólama to mám asi tak, že bych je ani nehrál, ale Martin (předešlej kytarista) by je nedal určitě a v muzice chyběly, tak jsem je musel znovu začít hrát :) Vím, nejsou nic moc, ale jsou i horší :))) No a teď to máme jednodušší, Ondra je teda salámista a musíš ho několikrát zjebat, ať už to sólo tam a tam udělá, až ho nakonec udělá a je na to šikovnější, tak na novém Disso určitě tolik sól hrát nebudu a raděj to nechám na něm.

Angelo: Já bych chtěl podotknout, že nová tvorba Dissolution skýtá mnohonásobně více melodií, než by posluchač mohl slyšet na The Beginning. Celkově děláme muziku jinak, ty skladby se snažíme teď dělat víc jako skladby, opakovat motivy a nějak to celé provázat, jsme po těch pár letech ucelenější a to dělá hodně!
 
Muziku ale furt skládá Švany, ne? Kde nastala tahle „změna“?

Švany: Jo, muziku skládá Švany stále, ale při skládání se na ty melodie docela snaží myslet trochu víc, než tomu bylo dřív - něco jako kdysi v GT. Když jsem k Disso přišel, tak jsem na to docela házel bobek a v GT to bylo naposled, když jsem skládal Burning Existence, pak to šlo směrem víc do US směru.
 
DissolutionNu dobrá, posuneme se dál. Nahrávali jste s Čepou (Forgotten Silence, Postcards from Arkham, ex-Ador Dorath) v GM Studiu. Jaké s ním bylo nahrávání a jak nahrávku ovlivnil? Byl pro ní přínosem, nebo jste přišli kompletně připraveni a vše jen zaznamenali?

Švany: Tak za mě byl Čepa absolutně profi připravenej a kecal jen do toho, jak kdo a co jebe, tak aby to bylo co nej. Byl přísnej. Jinak byla příprava samo na nás a představa, jak to má celé vyznít, byla spíš o shodě a vyjádření, co a jak chcem. Čepa se pak po nahrátí k té nahrávce na mix a master vrátil až po ňákým čase a s čistou hlavou začal dělat to, co nakonec každej, kdo má CD, slyší a může posoudit.

Angelo: Mně i hodně poradil, co by bylo lepší, než jak jsem to mel připravené a to v určitých pasážích udělalo svoje. Jinak mě nenechal nic omrdávat a drtil mě, dokud to nebylo eňo ňeňo, prostě super typoš \m/
 
Dissolution - KopecJo, zvuk i mix se mi líbí, bubny jsou masivní a vše je čitelné, klidně bych ještě drobně vytáhl basu, ale týká se to spíš konkrétních míst. Čepa sám je bubeník, nedával na bicí při nahrávání až zbytečně důraz? A místy kytary zní až jak osmičky, ale s těmi jste nenahrávali, že?

Ondra: Kytary jsou podlazené sedmy do G1.

Švany: Škopky musí být slyšet a určitě nebýt někde v pozadí, záleží na nich, a na to se důraz dát musí :) A basa na novém Disso bude určitě trochu víc, neboj.
 
Když ses nám takhle pěkně ozval, Ondro, dotaz na tebe. Tys do kapely přišel až po nahrávání, jak se ti materiál zamlouvá, co bys na něm sám případně změnil/vylepšil?

Ondra: Tak deska The Beginning se mi líbí. Asi bych na ni nic neměnil ze zvukové stránky. Z hudební stránky bych možná přidal o trochu víc melodických pasáží. Podle mě – jako ze strany posluchače, kterým se vlastně mohu považovat, protože jsem se tvorby alba neúčastnil, povedená deska :)
 
Debut jste vydali u Vládi na Nice to Eat You. Jaká byla jeho reakce, když desku slyšel? Dle mě jde o jedno z nej alb, co vydal.

Švany: No popravdě netuším. On to původně vydat vlastně nechtěl, ale po čase jsem ho ještě jednou oslovil a to už na to kývl, asi že jsem ho otravoval :) Jinak osloveno bylo více vydavatelství, ale Vláďa v tu danou chvíli byla nej možnost. Při dnešním množství kapel jsem rád, že to vyšlo na CD a u vydavatele, páč vydat si CD vlastním nákladem prostě neberu, i když je to taky možnost, ale pro mě, a myslím i kluky, ne :)
 
Taková zákeřnější otázka… nezkusili jste oslovit třeba Lacerated Enemy (label Zdeňka, zpěváka Godless Truth, pozn. bizzaro)? Nevím, jaké tam teď mezi vámi jsou vazby a vztahy, ale co kdyby měli zájem? Šli byste do toho?

Švany: Jednoduchá odpověď. Znám dost dobře Šimoura a vím víc než jistě, že by to nevydal už jen proto, že v té kapele jsem já, a ty to víš taky :)
 
Nejspíš :) Na desce je taky docela hodně zpěvu. Všechno je práce Angela? Co texty? Ptám se taky kvůli kvůli textu k Dissolution. To je ňáká oslava rokenrolu? ;)

Angelo: Všechny vokály i texty dělám já, ale kluci mi do toho kvákají a je to dobře, nemám ještě zkušenosti :), na což jsem narazil ve studiu! Jsi jediný, kdo ty slova, i když nejsou v bookletu uvedena, poznal \m/, máš u mě pivsona!!! Chtěl jsem tam dát něco, aby byli lidi nuceni zbystřit slechy, a navíc to tam luxusně sedí. Dobře vím, že ti tam hojnost zpěvových linek úplně nesedí, ale mně to přišlo přirozené. A není nic horšího, než prázdná, zpěvová místa ;)
 
Ony mi zas tak nevadí, jen bych občas nechal kluky víc hrát, ale vím, že i oni to takhle taky chtěli. Takže jsem se neminul a song Dissolution by se hodil textově třeba do repertoáru „Kingů metalu“? ;)

Angelo: Ano, neminul jsi, ale od Králů metalu raději dál. Když už jsme u toho, je to vlastně Oldův text, jen jsem jej lehce upravil.
 
O čem tedy tematicky The Beginning je?

Angelo: Je to klišé, ale o zklamání z lidí. Čím jsem starší, tím je to horší :)
 
Hrajete teď docela dost koncertů… Godless Truth často jezdili tours, plánujete taky něco takového?

Angelo: Máme 7 nových válů, a pokud půjde vše, jak má, a domluvíme se, snad se dostaneme v létě do studia.

Švany: Tak tour určitě nebude, to je jediná věc, která se Šimourovi nedá upřít, že dokázal dát dohromady, aby se vždy vyrazilo, víš sám… :) Nás to stálo leda čas, co jsme nedělali v práci, takže dovča v pičce, ale když to miluješ, není co řešit, a aspoň člověk viděl kus světa. Hlavně ale dodělat ještě jeden kus, ať je nachystáno do studia. Co bude dál, se uvidí.
 
Podle toho, co jste říkali, nepředpokládám, že budete pro nahrávání na spolupráci s Čepou něco měnit. Co ale label? Opět se domluvíte s Vláďou, nebo jste díky desce získali nějaké kontakty? Je asi fádní se ptát, co ohlasy na desku, ale tentokrát mě to vážně zajímá. Takže?Dissolution

Švany: Ohlasy, myslím, jsou spíš kladný než záporný, ale i takové se najdou, ale srát na to, my děláme muziku v první řadě pro sebe a potom pro ty lidi, který to osloví. Ostatní mi (nám) můžou akorát políbit prcku a jít chlastat, když je to neba :)
Firmu snad na druhé CD seženeme. Je to ve fázi, že někoho jsem už oslovil, ale zatím nic z toho a další teprve přijdou na řadu, ale materiál je na 90% hotov a v cca srpnu jdeme nahrávat.
 
Debut se příznačně jmenuje The Beginning, už víte, jak to bude se jménem následníka?

Angelo: Nic ještě není na 100 %, ale předběžně zatím The Opposite of Progression.
 
Nu dobrá, vyčkám a uvidíme. Mám tu poslední dotaz, který se sice klasicky bude týkat budoucna, nicméně otázka je to asi dost správná, když Švany má lidi do Godless Truth. Dá se předpokládat, když tuhle kapelu dělá snad už 30 let, že svůj čas bude věnovat spíše jí. Jak to pak bude s Dissolution?

Švany: Osobně to beru tak, že Dissolution neopouštím. Jen se budu věnovat svojí kapele zas na 100% a Disso bude muset beze mě trochu zapracovat. Budu samo sebou sem tam přispívat riffama, ale už ne tak jako doteď…

facebook.com/DissolutionCZ | bandzone.cz/dissolution

aktuálně

diskuze