Články

přeposlat článek tisknout

CHRIST MOSH Beast 2 > Contrastic, !T.O.O.H.!, Draco Hypnalis, Poppy Seed Grinder, Tříštivá Fraktura

  • kdy: 25.12.2001
  • kde: Praha, Black Pes

"Vánoce, vánoce odchazejí..." jsem původně chtěl napsat na začátek tohoto reportíku, ale spíš to rozjedu "Velikonoce, velikonoce přicházejí..." eheh... blbost. No prostě vánoce sou fuč, v prdeli, v hajzlu... odešly někam ;)
Pro nás bylo samozřejmou nutností se této povánoční akce zůčastnit. Takže já, Uproar, Science (Mamba/Negura/Scifi/Díra/Standa.. prostě Vlasta, řikejte si mu jak chcete ;oD), LeeBorg a Tanyya jsme se vypravili mým (otcovým, hehe) sporťákem značky Renault 11GT - to je zkratka co? - do prdele Prahy, Klánovic, kde se tato ukrutnost konala.
Prvním faktorem překvapení bylo, že jsme neměli téměř kde zaparkovat a hned vzápětí po vstupu do Černýho doga početné zástupy u baru a všech oprdelitelných místech. V sále nebylo zrovna ´hot´, a to pro nás znamená, že pendlujem mezi sálem a ´obývákem´ = obyvatelný prostor s barem, hehe..., zdravíme bataliony známých atd. atd., však to znáte ;) Návštěvnost tedy hojná (a to pak přijeli ještě dva vlaky!!!), z čehož k mému údivu nebyl pořadatel mr.Violent příliš nadšen, protože si akcičku představoval poněkud v komornějším, intimnějším a přátelštějším duchu jako minulý rok. Pro vystupující kapely to bylo ale určitě lepší a pro jeho nenasytnou peněženku rovněž, hehehe... bil ftyp ;)) Začíná se vybírat symbolickejch padesát vočí na ty, co nám zTortuřej ouška a odebíráme se k fotbálku (ale že dostali na prdel, co, Aprouro?! ;oP). Tatatáňa v mezičase vystála frontu na pifko - díky, v sále se začíná hlučit a já připravuju to, čím nás maminka vybavila, hehehe... - montuju ´jednoho´ na zvuk ;o))
Frakturisti začínaj hrát. Na pódiu tito ´vesničani´ působí občas vtipně, ale je to pohodička, prostě takovej village death. Bubeník hraje v doktorském plášti, což Frakturovskou image jen umocňuje a skoro se i občas zdá, že mezi nás posluchače leze něco jiného, než jak to na pódiu vypadá..:)..že by playback? hehee... TŘÍŠTIVÁ FRAKTURA mne osobně překvapila a předčila to, co jsem od nich očekával.
Ubíráme se opět k fotbálku, tak jako celý večer a dáváme si drinka - trochu po tom kouři vyprahlo :))
Začínají drtit POPPY SEED GRINDER, kde nijak zajímavým shledávám zpěv. Přehráli matroš (alespoň myslim), který ne až tak dávno točili již pro nějaký ofišl. Opět je poznat kurva zlepšení. Nejen u tlučouna, drtí dva virbly!!!...uffff... ale u celé kapely a ta zní kompaktně. Moc se mi líbí (posílám pusu :)) axeman Pavel, který narozdíl od svého sóla hrajícího kolegy má hru naprosto zmáklou. Jejich detík :) má šťávu a všechny určitě nakopnul. Snad jedinou výhradu bych měl k celkovým délkám skladeb.
Znovu se nacházíme u fotbálku a připravujeme se na připravující se zlínské DRACO HYPNALIS. Jejich techničtější death/black na splitu s Romantic Love se mi poměrně zamlouvá a docela se těšim, jelikož v Přerově (Brutal Assault) chlapci nezklamali. Počáteční problémy se zvukem a nastavením automatu byly nakonec vyřešeny a tudíž spustili.
Prezentovali věcičky hlavně novějšího data a nakonec zazněla i úplná hot novinka, která byla z celého materiálu tím nej, co předvedli - tvrdší, rychlejší, výraznější změny... Před ní kytarista vystřihl takové hero sólo na počest zesnulého Chucka. Mnoho lidí sice tento akt nepochopila, ale byla to od DH taková intimní pěkná poklonka a rovněž rozlučka. Škoda, že celá muzika DH je (mi přijde) takového stupnicovitého (oni by asi řekli nahodilého) charakteru - tak jako u amerických Scholomance - bez výraznější změny, ale jak jsem řekl, tyto akvizice novinka DH nepostrádala, tak se těšme! Málem bych zapomněl pochválit hlasové kreace Blackyho Kašpárka, který si vskutku s blackies umí pohrát..hehe.. Mě osobně se líbili, i když většina asi byla opačného názoru.
V pauzičce, v níž se rozehřívají !T.O.O.H.!, nám WuBlacky sděluje, že by do studia konečně chtěli živého lopaťáka z masa a kostí, aby to byla parádní nálož na utřepání palice ;oD a tuto myšlenku nezbývá než podpořit!!!
V sálu je velmi rychle hotovo a Schizoid s Humanoidem do nás Z boží vůle začínaj sypat. Nejsem fanouškem grindu a podobných hahahudeb, ale !T.O.O.H.! umí! Tak jak začli, tak i skončili a všichni dychtivci se zdáli vskutku uspokojeni.
Po jejich výstupu nástává trochu klidu, následně atmoška houstne a nastává vrchol. Tombola! A o hodnotné ceny! Trička, CDčka, MCčka, EPíčy, plakáty, samolepky... po rozebrání cen je vyhodnocena hlavní speciální cena, ale ta však měla již svého předurčeného výherce, heheheee... a tím nebyl nikdo jiný, než plaZZmák Péťa Frintů. Pan pořadatel ho vzývá na pódium a já s magňou Brzochudým (ta tombola ho musela zruinovat :)) mu v mžiku sypeme čtyři igelitky sněhu na hlavičku :)) Gdo tam nebyl neuvěří a gdo byl, ten se bavil jako nikdy!!! Heheheee.. čekáme odvetu Svetříku :)
Posléze jsou vyměněny a minimalizovány bicí a vsávájí nás taneční kreace CONTRASTIC. Putti to rozjíždí hláškou: "Po podplacené tombole podplacená kapela" a už sme doma, hopsa hejsa do Brandejska (čau Scifi :)), klasika Contrastic. K nim neni co dodat. Jako vždy vysokej standart a závěr večera, jelikož většina přítomných letí na poslední vlak.
A mé poslední slovo? Gdo tam nebyl, pochybil, gdo tam byl, lahodil! :)) See Yaa next (this) year maybe with IncrePreS yet! ;)

Jiné názory

Přihlašte se pro přidávání vlastních komentářů.

aktuálně

diskuze