Novinky ze světa filmu (50. týden)

Článek

Je libo něco bližšího o povstání temného rytíře? Nebo o nominacích na Zlaté glóby? To tento týden nabízíme, ať víte, na co se před Oscary podívat!

American Psycho

V USA se „rimejkuje“ všechno a jako filmoví fanoušci už si na to pomalu zvykáme. Nyní musíme akceptovat rozhodnutí klipaře Noblea Jonese natočit nízkorozpočtovou filmovou verzi Amerického psycha. Satirický román Breta Eastona Ellise, který se odehrává ve finančních kruzích Wall Street v 80. letech, by se měl dočkat přetvoření do současné situace ve finančním světě. Jak by se dnes choval investiční bankéř, který v noci uspokojuje své touhy po násilí? On to, logicky vzato, není špatný nápad, ale co s ním bude dělat člověk, který točí reklamy a klipy? Aby to nedopadlo tak, jako v případě Mary Harron v roce 2000, která se více než na satiru zaměřila na stříkající krev a kterou z bídy vytáhl jen Christian Bale.
  
Alexander Aja byl jednou z evropských nadějí pro hororový žánr…a pak šel do Ameriky a natočil Zrcadla a Piraňa 3D, bohužel. Jedním z jeho dalších projektů bude adaptace románu Joea Hilla Horns. Jde o druhou knihu Hilla, syna Stephena Kinga, hrdinou které je muž, jehož přítelkyně byla před rokem zavražděna. Muž propije celou noc a ráno se vzbudí s rohy, které mu vyrážejí na spáncích. Je přesvědčen, že nějak souvisí s vrahem jeho přítelkyně.
  
Eddie Murphy sice nebude uvádět letošní Oscary, možná si ale brousí zuby aspoň na Emmy. Od HBO dostal hlavní roli v životopisném snímku o Marionu Barrym, demokratickém starostovi Washingtonu D.C., který by neměl režírovat nikdo menší než Spike Lee. Barry byl prvním bojovníkem za lidská práva, který se stal starostou velkého amerického města. V roce 1990 byl natočen, jak kouří crack, a zatčen za držení drog. Po propuštění byl v roce 1992 zvolen do zastupitelstva města. Dana Flor a Toby Oppenheimer o něm v roce 2009 natočili dokument The Nine Lives of Marion Barry.
  

Saoirse Ronan

Saoirse Ronan (Hanna, Atonement) je sice pouhých 17, čich na role má však (ona nebo její agent) úžasný. Svou další roli dostala v nezávislém snímku Kevina Macdonalda How I Live Now. Zahraje si dívku z New Yorku, která tráví prázdniny na anglickém venkově, když vypukne třetí světová válka. Společně s další dívkou je nucena přežívat v lesích a hledat bezpečný úkryt. Scénář napsali autoři Posledního skotského krále.
  
Komu budeme moci fandit při předávání Zlatých glóbů? A které filmy tedy skouknout před Oscary? Především němý černobílý snímek The Artist, komedii Alexandera Paynea The Descendants, Clooneyho politické drama The Ides of March, MoneyballBradem Pittem, tragikomedii 50/50 či My Week with MarilynMichelle Williams. Nutno dodat, že jde vždy spíše o menší filmy…ačkoli mezi nominovanými najdeme třeba i Spielbergova Válečného koně. Kompletní seznam zde.
  

Denzel Washington

Denzela Washingtona uvidíme v hlavní roli filmové adaptace seriálu z 80. let The Equalizer. Ten pojednával o bývalém agentovi tajné vládní organizace Robertu McCallovi (Edward Woodward), který hledá vykoupení za své hříchy v pomoci pronásledovaným a obětem zločinů. Zároveň plní úkoly svého bývalého šéfa a snaží se navázat vztah se synem. Seriál se proslavil i znělkou, Jaguarem XJ6 a na svou dobu přímým násilím.
  
Trailer na The Dark Knight Rises? Ano, i když zatím jen kinorip zde. K tomu máme i depresivní plakát a podivný pocit, že zase půjde hlavně o záporáka a mnohem méně o Batmana… V LA zároveň novináři shlédli šestiminutový prolog k filmu. Úvodní scéna s Banem v letadle prý snímáním připomíná Počátek, film bude obsahovat 40 až 50 minut IMAX záběrů…hm, těšba velká!!!

Vložit komentář

Sud - 19.12.11 23:26:15
americký psycho je výbornej film na krev nehledě
bizzaro - 18.12.11 13:45:38
Orphanato docela ok, ale ze spaneslkych se tesim na Rec 0 a 3 neasi :) DelTorovo SIlenstvi v horach bych si rad dal, jak bylo v planu, skoda, ze z toho seslo.
DW - 18.12.11 12:51:24
docela rád bych aby Del Toro produkoval/natočil ještě něco jako El Orfanato, na tom filmu sme tehdy byli v kině a byl to super zážitek. Ne ani tak příběhem, ten byl průměrnej, ale atmosféra a vůbec taková ta španělská mimořádnost - to bylo něco.
bizzaro - 18.12.11 12:48:44
to byla šílená tragikomedie, vzpomínáte na tu scénu, jak Bale hodí po utíkající šlapce motorovku a trefí jí v půlce schodů :D? Jinak s tím Ajou 100% pravda, už u Zrcadel sem usnul v průběhu filmu a na Piraňu si člověk netroufá :))
nahodou ta scena s motorovka je utazena za vlasy, ale dobra, napad :)) Zrcadla uz byly.. americky, ale furt jeste v pohode. Pirana, to uz je jina.. ale ze Saoirse Ronan jednou neco bude..
bros - 18.12.11 12:43:22
Pokud tam někde vzadu leží :)
bros - 18.12.11 12:40:07
Jo no:) Ale ta knížka je teda taky celkem nechutná a nudná. A jestli Batman bude vycházet z komiksů o Baneovi, tak na plakátě mám dojem leží se zlomenou páteří.
DW - 18.12.11 08:57:27
to byla šílená tragikomedie, vzpomínáte na tu scénu, jak Bale hodí po utíkající šlapce motorovku a trefí jí v půlce schodů :D? Řekl bych, že ten remake bude dost podobná záležitost :D.. Ale ten původní snímek kdo neviděl (předpokládám že všichni viděli) doporučuju, člověk se u toho zasměje Jinak s tím Ajou 100% pravda, už u Zrcadel sem usnul v průběhu filmu a na Piraňu si člověk netroufá :))
LordSnape - 18.12.11 01:35:33
Tak na Horns jsem zvědavej.

Zkus tohle