Novinky ze světa filmu (48. týden)

Článek

Začíná nám sezóna filmových ocenění a favoritem na nezávislé ceny je němý film! Chystá se seriál o skutečné Oblasti 51 a také fúze menších filmových společností.

Blíží se prosinec a začíná nám sezóna filmových ocenění. Než dojdeme k Oscarům, musíme začít u cen menších…nezávislejších. New York Film Critics Circle ocenil jako nejlepší snímek The Artist (němý snímek o konci éry němého filmu!). Herecké ceny dostali Brad Pitt (Strom života) a Meryl Streep (Železná lady). Byly také oznámeny nominace na Independent Spirit Awards, kterým vládnou společně s pěti nominacemi The Artist a Take Shelter, mezi nominovanými je také Drive, které například časopis Empire hodnotí jako nejlepší film roku 2012.
 
Producentka seriálu The Walking Dead Gale Anne Hurd a její společnost Valhalla Entertainment začínají pracovat na seriálu založeném na knize Annie Jacobsen Area 51: An Uncensored History of America’s Top Secret Military Base. Oblast 51 je samozřejmě v Americe, milující konspirační teorie, oblíbené téma. Nicméně seriál se bude soustředit nikoli na mimozemšťany a technologie, se kterými u nás přistáli, ale na skutečné „lidské“ technologie, které jsou vyvíjeny a testovány v Nevadě, kniha je založena na rozhovorech se skutečnými zaměstnanci z oblasti. Hrdiny seriálu budou dva zaměstnanci zařízení, kteří narazí na top secret projekty.
 
Filmový svět opustil po několika mozkových mrtvicích britský režisér Ken Russell. Jeho experimentální přístup k filmům, provokativnější přístup k „nebritským“ tématům jako sex a násilí mu vysloužily přezdívku „Fellini severu“. Například jeho adaptace románu D. H. Lawrence Ženy milující poprvé ukázala mainstreemovému publiku nahé muže se vším všudy, snímek byl také nominován na několik Oscarů. Ještě provokativnější byl snímek Ďáblové z roku 1970, který se dodnes nedočkal režisérského sestřihu se sexuálními scénami jeptišek s krucifixy a sochou Ježíše... Russel režíroval také adaptaci rockové opery The Who Tommy a několik životopisných filmů o hudebních skladatelích a dalších umělcích. Zkoušel i horror (Gothic o Mary Shelley píšící Frankensteina). V 90. letech točil už jen pro televizi. Russell se za svůj styl neomlouval a jeho práce zanechala ve vývoji britského filmu nesmazatelnou stopu.
 
Žánr mainstreemových vyvražďovaček nebyl nikdy příliš originální a lepší to nebude. Společnost Dry County Entertainment se rozhodla natočit remake (jak jinak) hororového filmečku Chopping Mall z roku 1986. Ten vyprávěl o skupině mladých lidí (no, nevím, podle fotek...), která v typickém americkém obchoďáku čelí útoku robotů, kteří slouží jako tamní hlídači. Nový snímek by prý měl roboty nahradit něčím živějším a více nadpřirozeným. Pokud tam budou i tyhle umělé ozdoby, pak na to asi někdo přijde. Režíruje Robert Hall.
 
The Wall Street Journal informoval, že dvě nejvýznamnější „malé“ filmové společnosti Summit Entertainment a Lions Gate Entertainment jednají o fúzi. Jejich případné spojení by dalo vznik sedmému velkému studiu (Disney, Fox, Paramount, Universal, Sony a Warner Bros.). I s relativně malým podílem na trhu mají totiž společnosti aktiva, která nejsou k zahození. Summit zabodoval s adaptací série Stmívání a udělal například oscarové drama Smrt čeká všude. Lions Gate produkovali například Crash, The Expendables, Kick-Ass a sérii Saw. Také vyrábí televizní show jako Tráva nebo Mad Men. Uvidíme, jak se společnostem podaří domluvit. 
 

Vložit komentář

DW - 06.12.11 13:34:24
brute nekrm tro(t)lla prosimtě:) Pokud tě ty filmy baví, tak se nemáš komu co ospravedlňovat.
brutusáček - 06.12.11 12:02:53
temnej knecht je povrchní mrda hrající si na něco víc ve stylu americkejch filmů z 50. let - morální volby? - ale hovno.. počátek=sen ve snu=realita v realitě = matrix - neasi:) Ale vůbec si toho nevšímejte, za to můžou bezesný noci mě coby teenagera v době kdy sem sjel kdejakej film a viděl toho fakt kvanta, čili pak těžko něco překvapí..
morální volby to je jen semínko z toho proč mě ten film baví..celkově je to prostě super, joker, pointa prohození atd atd no tak inception s matrixem se taky nedává moc srovnávat...v inceptionu jde přece o to že jdou do dalšího snění a do dalšího až uplně do "nicoty" a pak o to samotné vnuknutí, matrix je přece o něčem jinem, žádný vnuknutí jen nalejvání domozkům umělou realitu
bizzaro - 06.12.11 09:34:51
kdyz uz jsem tu prve zminoval muzikal Rockyho, tak tady jeste jeden Sly http://xman.idnes.cz/sylvester-stallone-outsider-kteremu-to-palilo-a-nevzdal-se-p4s-/xman-styl.aspx?c=A111205_171046_xman-styl_fro
DW - 02.12.11 15:51:29
temnej knecht je povrchní mrda hrající si na něco víc ve stylu americkejch filmů z 50. let - morální volby? - ale hovno.. počátek=sen ve snu=realita v realitě = matrix - neasi:) Ale vůbec si toho nevšímejte, za to můžou bezesný noci mě coby teenagera v době kdy sem sjel kdejakej film a viděl toho fakt kvanta, čili pak těžko něco překvapí..
brutusáček - 02.12.11 15:44:27
jak tu byl dřív a líp knecht? temnej knecht je super....a vnuknutí taky
DW - 02.12.11 15:19:05
B_H: Jo Kurta hraje ženská:)) Je to prequel, víš jak na začátku letěj Norové ze svý základny a pak se tam jede Kurt s klukama z americký výpravy podívat? Tak tenhle film má pojednávat právě o ní.. Ovšem zároveň je to i pocta, některý scény jsou jak říkáš záměrně takřka identický.. Si na to udělej názor sám, já stejně drtivou většinu moderních filmů včetně řitíře a insepšn smetu ze stolu, což lidi sere, protože se jim to třeba i líbí - prostě moderní filmy jsou aspoň pro mě z valný části o ničem, všechno už tu bylo a líp - něco jako současnej pop :)..
Black_Hand - 02.12.11 00:30:26
jaky je to something? teda the thing, ten trailer me ta trochu zkazil no :). videl jsem jen ten. to tam hraje kurta russela zenska? ted koukam na diskuzi...a on je to prequel? v traileru to vypadalo misty jako remake, nektery sceny prakticky identicky.
Black_Hand - 02.12.11 00:24:41
-----------
Sud - 02.12.11 00:00:29
btw, titani = par chlapku vyvalenejch v blate zakouslejch do roxoru
Sud - 01.12.11 23:59:03
ty kokot, jestli jste nekdo uvazoval, ze pujdete na immortals, tak se na to honem rychle vyserte.. v zivote jsem takhle nevyhodil penize za kino.. tesil jsem se po narocnym tejdnu na vyzivnou sracku, ale uz uvodni scena, typek stoji na skale a jen tak pro nic mlati sekerou do klady... a ta epicka bitva bohu s titanama, tak ta tam nebyla.
DW - 30.11.11 18:35:38
Jak je ctěná libost:))
Tom Coroner - 30.11.11 17:52:56
Za mě je věcovatej prequel perfektní. Jsem megafanda klasick carpe-věci a od tohohle jsem čekal jen průser. Už trailer ale vypadal slibně, celej film to pak mile potvrdil. Nebudu to srovnávat s klasikou, ale bavilo mě to fest. Koupím si bluray.
bizzaro - 30.11.11 16:45:52
Tak ta Carpenterova předělávka..., i když mi tam Russel neseděl snad nikdy
nepritomnost zenskejch v tom filmu je best! a jak jako remake?
DW - 30.11.11 15:14:22
Tak ta Carpenterova předělávka je jeden z nejlepších remaků historie a asi Top 10 sci-fi filmů, i když mi tam Russel neseděl snad nikdy:) Se na to někdy podívej, mně to přišlo fakt úsměvný.
bizzaro - 30.11.11 15:03:49
Co vy na to?
jeste jsem to nevidel, ale chystam se neasi. nekdo kritizuje, Corn treba chvalil :)
DW - 30.11.11 14:47:39
Co vy na to? Včera sem to ze zvědavosti zkoukl, Carpenter trochu jiná liga:)).. Spousta nelogičností a až na vcelku povedenej závěr prakticky zbytečnej film:)

Zkus tohle