ebola joy

rozhovor

Tohle povídání bylo nahráno po Allmetalu mezi druhou a čtvrtou hod. ranní v Maroku. Spousta věcí není vážně, spousta zase vážně je, nejvíc mluvili kluci z Ebola Joy, hned těsně za nimi se držel Pavel Liška a já jsem si hrál na reportéra s diktafonem. Zkusím to všechno přepsat, jak to je nahrané; já budu tučný, Lišák kurzívou a kapela normálně s nějakýma vysvětlivkama.

Je to skoro rok, co jsme se viděli naposled, jste pořád ve stejné sestavě. Máte další album na kontě, jak to probíhalo?
Aleš: Protože jsme na to neměli nějak moc velký finance, tak jsme se rozhodli je investovat do takového malého vlastního studia, kde jsme to vlastně celý vyrobili. Udělali jsme to celé narychlo, protože…

AAAAaaaarrrrgggghhhhh!!!!!! …protože tady pan šulin-Lišák nás tlačil, že pokud chceme jet na Allmetal, že musíme mít nové CD, takže jestli to stojí za hovno, tak to je jeho vina! Hahaha… ne, on je náš manažer. Stínový manažer, Takový přátelský stínový manažer.
Jirka: a taky masér. Masér nervů.

A vy už jste měli ten materiál nachystaný dlouho, že?
A: My jsme čekali, jak se vyvinou určitý věci. Spolupracovali jsme s Dodem, kde jsme mysleli, že něco vznikne, ale nakonec jsme od toho ustoupili. Nakonec jsme se teda rozhodli, že si to uděláme sami a zkusíme oslovit různý vydavatele. I v zahraničí jsou labely, který projevily určitý zájem. Letos už se musí rozhodnout.

A album máte venku jak dlouho?
A: Jiří, jak to máme dlouho, to cedečko?
J: Dva měsíce. Od března.
A: Takže od března. To je březen, duben, květen, červen, mínus červen, to je tři měsíce necelý. Dva a půl. Jo. Ano. (v okolí hlasitý smích).

A nahráli jste to v tomhle složení, jak tu jste?
A: Muziku dělám já s Jirkou, ale převézt to ve dvou na podium by nebylo reálný a asi bych si připadal jako idiot, tak s náma jezdí ještě můj brácha, který to pomáhá zrealizovat.

Hosti teda žádní?
A: Původně jsem něco plánoval, ale pak jsme to zkrečovali. My jsme na předchozích albech měli ženský zpěv, ale já jsem tomu nikdy nebyl moc nakloněnej, to spíš Jirka to tam tlačil, ale protože to nikdy nebylo podle našich představ, tak jsme se rozhodli, že než nějakej, tak radši žádnej. Navíc si myslím, že nám to víc sluší bez toho ženskýho zpěvu. Líbí se mi to prostě víc.

A nějaké jiné nástroje? Ale ty máš vlastně šikovné klávesy, na které zahraješ cokoliv.
A: S klávesama si vystačím, to jo, ale pokud něco přijde, že by to bylo vhodný, tak proč ne? Nebráníme se tomu. No, Pavel Lišák by nám mohl zahrát něco… Dneska jsme viděli, že má opravdu talent, tak myslím, že bychom ho mohli příště využít jako takového externího pracovníka… hahahaha. Zametače… hahahaha…

Hele Richarde, jak se cítíš?
R: (smutně) Skvěle.
Richarde, jak se ti líbil dnešní koncert?
R: (ještě smutněji) Skvěle.

Co říkáš na výkon tvých spoluhráčů?
R: Nemám, co dodat. To bylo bez chyby. Absolutně si myslím, že jsme na špičce…

Já si to myslím taky! Jiří, co říkáš na váš koncert? Zhodnoť ho!
J: Líp hrát už nemůžeme.

Zhodnoť to tak něják obšírnějc, ne jen tak…
J: Zvukaři nám málokdy stačí. Nevyhovují nám.

Allmetal fest jako takový, zvukaři, zabezpečení, organizace, všechno, co na to říkáš?
R: Zvukaři možná byli zabezpečeni penězma, ale za to, co si vzali, tak ta kvalita nebyla odvedena z jejich strany. V žádném případě. Měli by to dělat profesionálové, a ne amatéři.

Co ty na to říkáš, Jiří?
J: Souhlasím s Richardem.
A: Já jsem chtěl říct, že veškerý Allmetaly stály vždycky úplně za hovno, jak po stránce zvukový, tak po stránce organizační, finanční, i po tý hygienický.

Čím se necháš inspirovat?
J: Přijdu do zkušebny, jen se na něho (Aleše) podívám, a je to jasný. Chytnu deprese… Ne, normálně. Já mám teďka heslo: „Život je svině.“ A to už potom jde samo.

No, máte takové veselé písničky, takové hravé…
J: Právě, že jsme veselá kapela, tak hrajem jenom veselý skladby, no. Říkal jsem Richardovi, že mu zahrajem něco veselého a tak vznikla skladba Feel Me, kterou jsme dneska hráli jako druhou.

A že jste nehráli nic ze starších věcí?
J: To už si nepamatujem.

Oni hrajou jenom samé nové věci. Oni se chcou dostat do Evropy, to nemůžou hrát nejaké staré věci, které nazpívali, nahráli s nějakou zpěvačkou z nějakýho bláznivýho Štenberka!
A: Jsme tu hráli potřetí, tak jsme to chtěli nějak obměnit. Tak jsme tam dali… klávesy jsme tam dali, sekvencer, kytara tam byla, dokonce tam byl aj i zpěv, ale pilířem byla SITRA ACHRA a potom nějaký nový věci.

A kdo vám dělal největší propagaci cedečka?
A: Největší propagaci cedečka… ehm… já vůbec o žádný propagaci nevím. Ty o něčem víš takovým jako?

No, ono to bylo takový to zatmění mozku…
J: Já si myslím, že právě to byl Allmetal, ten nás přinutil udělat to CD rychle a kdyby nás tak nenutil, tak by to bylo ještě daleko lepší. (Ajaj!) My jsme se seznamovali s tím novým digitálním přístrojem a kdybychom na to měli víc času, tak bychom tam toho dali určitě víc.

Tady máš důkaz, že Aleš není teplej…
A: Ne, já nejsem teplej (jeho žena: Ale je!) Ale ty seš teplá! Já jsem bisexuál, takže pravdu má Lišák i Tudy. Lišák si zrovna svůdně prohrábl vlasy a úplně mě svádí k tomu, abych ho podrbal na jeho bradce…………. oh, to bylo krásný!

Vložit komentář

DAemoN - 25.10.03 21:34:11
no, nějaké chyby se občas vloudí. upozorňuju, že ten rozhovor je z ??? dávna
BB - 22.10.03 11:15:02
:-)))))))))))))))))))))))))))))) jjjj, až tam.
bizzaro :: direk-thor - 20.10.03 13:59:55
BB - az tak???
dreckus - 20.10.03 12:52:02
dobrý intie :)))
BB - 20.10.03 12:05:09
škoda zbytečných gramatických chyb

Zkus tohle