Novinky ze světa filmu (45. týden)

Článek

Dnešní filmové novinky jsou o obřím hadovi, obřím krokodýlovi, rozpouštění lidí v nočních klubech a nejvíce stahovaných filmech končícího roku. A Megan Fox se samopalem. 

Society

Úchylných filmů také není nikdy dost. Ačkoli jejich divákům se říká „otrlí“. Jednou z klasik žánru je béčkový film Briana Yuzny z roku 1989 Society. Středoškolský student žije se svou bohatou rodinou v Beverly Hills a náhodou zjistí, že jeho rodiče pořádají orgie, které sestávají z jakého zkapalňování lidských těl do jedné velké masité hromady absorbující nevinné. Ačkoli zásadní složka tvoří až posledních cca 30 minut filmu, asi stojí za tolik, že režisér chystá dvojku pod názvem Society 2: Body Modification. Tentokrát se budou oplzlosti odehrávat v drahých nočních klubech Hollywoodu, kde se vlastně do VIP pokoje radši dostat nechcete. Režisér by zároveň rád začal novou etapu hororového žánru a dostal ho „ze spárů“ digitálních technologií.
 
Enderova hra nemá ani závratné zisky ani výjimečně dobré recenze, proto se zatím o pokračování ani nespekuluje. Režisér Gavin Hood by do toho podle svých slov šel, ale Mluvčí za mrtvé je trochu jiný šálek kávy a odehrává se příliš dlouho po původní válce. Nicméně režisér prozradil, že autor knižní série Orson Scott Card momentálně pracuje na další knize, která bude vyprávět o osudech učitelů a žáků bitevní školy poté, kdy taková škola přestala být třeba a zaměřila se na výchovu dobyvatelů a vůdců nových vesmírných kolonií. Bude se jmenovat jednoduše Battle School.
 
Od roku 2011 točí společnost Activision vcelku nákladné hrané trailery na svoje hry. Například videa k Call of Duty mají vždy alespoň jednu hvězdu hereckou a jednu režisérskou. Letos nám Call of Duty:Ghost představuje James Mangold (Walk The Line, 3:10 vlak do Yumy) prostřednictvím videa Epic Night OutMegan Fox. Z dalších videí můžeme uvést Modern Warfare 3 od Petera BergaSamem Worthingtonem a Jonahem Hillem či Black Ops 2Omarem Sy a Robertem Downeym Jr. v režii Guy Ritchieho.

 
John Cusack a Samuel L. Jackson si spolu po Pokoji 1408 opět zahrají v adaptaci románu Stephena Kinga. Tentokrát podle románu Puls z roku 2006, vyprávějícím o inženýrovi a bývalém vojákovi, který se spojí s dalším mužem při snaze dostat se z Bostonu. Město se totiž zbláznilo a příčinou změny lidí ve vraždící šílence je signál, který se šíří mobilní sítí a mění lidské myšlení. Režírovat bude Tod Williams (Dveře v podlaze).
 

Jennifer Lopez

A monstra se taky nikdy neomrzí. Být lovcem nadpřirozených monster je náročné povolání a ještě složitější je najít si nástupce. To je cílem hrdiny komiksu a filmu Savage, který se však během svého hledání ocitne uprostřed bitvy mezi yettim a smečkou vlkodlaků. Další film, který však půjde rovnou na disk, je dobrodružství jménem Lake Placid vs. Anaconda. Film Anakonda z roku 1997 si pamatujeme hlavně díky Jennifer Lopez, na film Lake Placid seriálového tvůrce Davida E. Kellyho z roku 1999 si nevzpomene asi nikdo. No a Sony z nějakého důvodu vezme obřího hada a obřího krokodýla a udělá o nich nízkorozpočtový snímek. U Sony asi mají málo práce a zbytečně moc peněz. 
 
Společnost CEG TEK (dříve Copyright Enforcement Group, zveřejnila seznam čtyř set nejčastěji stahovaných filmů z celkem tří tisíc snímků končícího roku. Nejvíce stáhnutí za den mělo průměrně Blomkampovo Elysium (více než 160 tisíc), téměř čtyřikrát tak překonalo druhé Vedlejší účinky Stevena Soderbergha. Hodně zajímavý bude asi snímek na místě 52. s názvem My Awkward Sexual Adventure. Celý seznam pro zájemce zde.

Vložit komentář

lemmy - 10.11.13 00:01:13
jezu! jak to, že jsem neznal Society??!! Díky!!!
Baara - 08.11.13 23:10:56
a Enderova hra, co jsem zatim videl, ma jen same klady a pozitiva ;)
v zahraničí úplně ne...a u mě taky ne.
bizzaro - 08.11.13 11:31:41
Brian Yuzna je nevic! nemuzu se ty Body Modification dockat! ;) snad ot bude ulet jako Lidska stonozka :D a Enderova hra, co jsem zatim videl, ma jen same klady a pozitiva ;) (Megan v pohode ;))

Zkus tohle