Novinky ze světa filmu (42. týden)

Článek

Hra o trůny jako zábavní park, homosexuální akční hrdinové a horor Kevina Smithe o vrahovi s náklonností k mrožům… Dnešní filmové novinky jsou ždibíček mimo mísu.

Sophie Turner

Sophie Turner (Hra o trůny) se připojila k projektu režiséra Kylea Newmana (Fanoušci) Barely Lethal. Hlavní roli mladé trénované vražedkyně, která touží po normálním dospívání, si zahraje Hailee Steinfeld (Opravdová kuráž). Zfinguje tedy svou smrt a přihlásí se do střední školy na předměstí. Turner si zahraje agentku ve stylu Jump Street 21. Ve filmu se objeví také Samuel L. Jackson a Jessica Alba.
 
Danny Boyle chystá po oscarovém filmu a olympijském ceremoniálu seriál pro UK Channel 4. Napsali ho autoři filmu Čtyři lvi Sam Bain a Jesse Armstrong a bude se jmenovat Babylon. Hrdinkou šestidílného příběhu bude PR specialistka Liz Garvey (Brit Marling), kterou najme šéfkonstábl londýnské policie (James Nesbitt), aby pomohla obnovit v očích veřejnosti dobrý obraz policie. Američanka musí bojovat s konzervativními policisty, kteří se jaksi nehodí do doby chytrých telefonů, tabletů a rychlého toku informací. Seriál se bude natáčet dokumentárním stylem.
 
A když jsme byli u Hry o trůny, tu si vzala do parády skupina vytvářející videa známá jako Bad Lip Reading. Tihle lidé stříhají a dabují známé filmové a seriálové kusy. A že si dávají sakra záležet na tom, aby to sedělo, se můžete přesvědčit ve videu Medieval Land Fun-Time World. Eddie Stark se v něm snaží zpacifikovat své zaměstnance před otevřením středověkého zábavného parku!

 
Akčních hrdinů už je tolik, že je nestíháme sledovat. Jsou mezi nimi ženy, hrdinové různých ras a etnik. Co tu ale ještě nebylo, je pořádná akce s gayem! Tím myslím hlavní roli... Takový film plánuje Lee Daniels (Precious, Komorník). Hodlá obsadit Alexe Pettyfera (Jsem číslo čtyři) do jedné z rolí akční dvojice homosexuálů, něco jako Pan a paní Smithovi. A až na konci nám hodlá prozradit tuhle vypečenou zápletku. Moment, ale vždyť už ji prozradil! Já teda myslím, že nevím.
 

Bacha, za tebou!

Michaela Baye na place natáčení Transformers: Age Of Extinction v Hong Kongu napadla parta podnapilých, že jeho štáb dělá přílišný hluk. Jeden z útočníků na něj šel s kusem klimatizace, jako kdyby nechápal, že transformeři potichu prostě být nedokážou. Po autobotech čeká režiséra projekt akčního thrilleru inspirovaného Druhou světovou válkou Sabotage. Půjde o příběh brilantního vědce, který uteče Gestapu a informuje spojence o tom, že Němci startují tajný jaderný program v norské provincii Telemark. Spojenci dají dohromady malé komando, které má pevnost postavenou na ledových svazích dobýt.
 
Kevin Smith už několikrát končil s filmem, ale poslední dobou nemluví o ničem jiném, než o svých plánech na horor Tusk. K němu ho inspiroval novinový inzerát rybáře, který strávil několik měsíců na moři jen s mrožem. Pak nabízel ubytování ve svém domě tomu, kdo si bude navlékat kostým mrože a dělat mu společnost. Ve filmu se s rybářem (kultovní Michael Perks) pokusí udělat rozhovor mladý novinář (Justin Long), ocitne se však v situaci zavánějící perverzní vraždou. Prý roztomilejší verze Lidské stonožky! Natáčet se začne v následujících týdnech. Jinak scénář ke Clerks 3 už je prý hotový, jen nemá prioritu.

 

Vložit komentář

D. - 18.10.13 14:59:45
Redstate je vpoho. Rozhodne lepsi nez vetsina zanrove konkurence (podle me).
bizzaro - 18.10.13 12:35:53
toho Smithe se bojim, pac Red State, predevsim tou akcni casti filmu, je mrdka

Zkus tohle