Novinky ze světa filmu (41. týden)

Článek

Adaptaci Mass Effectu se nedaří, rozpočet na trilogii Hobit roste a kdysi malá Hermiona byla zvolena nejvíc sexy herečkou. O tom a dalších filmových projektech se můžete dočíst v dnešních novinkách.

Mass EffectO filmu podle hry Mass Effect se mluví již hodně dlouho, projekt se v Legendary Pictures ale jaksi zasekl už na scénáři. Scénárista Mark Protosevich (Thor, Já, legenda) prozradil, že napsal dvě verze scénáře a pak projekt opustil. Přiznal, že nedokázal hru (první díl) zpracovat do rozumného dvouhodinového příběhu. Jen základní příběh hry bez vedlejších misí zabere minimálně 12 hodin herního času a bylo třeba ho zásadně osekat tak, aby z něj něco rozumného zbylo. K dalšímu vývoji projektu se studio už nějakou dobu nevyjadřuje.
 
Syn George Lucase prozradil, že před prodejem značky Star Wars Disneymu jeho otec téměř rok pracoval na námětu další epizody. I po prodeji však zůstává u projektu jako konzultant a scénář by měl vycházet z jím vytyčených linek. Také je prý v neustálém kontaktu s J.J. Abramsem. Takové dítě jako Hvězdné války se těžko nechává odejít z domu...
 
Jak bude vypadat zmodernizovaný Frankenstein? Bude mít tvář Aarona Eckharta a bude mít hodně práce s monstry, která chtějí zničit svět. A trailer k filmu Já, Frankenstein rozhodně nic netají!

Jaké riziko je vařit populární pivo zažil v roce 1983 holandský magnát Freddy Heineken. Byl unesen společně se svým osobním řidičem a propuštěn až po zaplacení rekordního výkupného ve výši 50 milionů dolarů. Ve filmu Kidnapping Freddy Heineken si ho zahraje Anthony Hopkins, v dalších rolích ho podpoří Sam Worthington (Avatar) a Jim Sturgess (Atlas mraků). Zajímavé je jméno režiséra, kterým je Daniel Alfredson (Dívka, která si hrála s ohněm).
 
Benedict CumberbatchČasopis Empire oslovil 50 tisíc čtenářů s dotazem, kdo je podle nich nejvíc sexy hercem a herečkou. Tento vcelku obsáhlý vzorek zvolil mezi muži Benedicta Cumberbatche (Sherlock) a mezi ženami Emmu Watson (Harry Potter). Na dalších příčkách se umístili Tom Hiddleston, Henry Cavill a Ryan Gosling, mezi herečkami Scarlett Johansson, Jeniffer Lawrence a Kristen Stewart.
 
Palestinský režisér ceněných snímků Ráj hned teď či Omar Hany Abu-Assad by měl režírovat anglicky mluvenou adaptaci románu The Mountain Between Us. Jedná se o příběh o spisovatelce, která je na cestě na svou svatbu, a doktorovi mířícím na konferenci. Když je jejich společný let zrušen, najmou si malé letadlo. Pilota však postihne infarkt a cestující skončí na zasněžených vrcholcích hor. Doktor se jako nadšený horolezec pokouší dostat ve špatném počasí oba do bezpečí. Do hlavní role se mluvilo o Michaelu Fassbenderovi.
 
Brad Pitt, David FincherPřed 10 lety vydělala trilogie Pán Prstenů po celém světě 3 miliardy dolarů při nákladech pouhých 281 milionů. Na Hobita už má Peter Jackson podstatně víc prostředků. Celá trilogie už má rozpočet cca 560 milionů dolarů a 180 milionů na film už jsou hodně velké peníze! Navíc budou nějaké náklady navíc za dotáčky a postprodukci. První díl vydělal opět miliardu. Pro srovnání, „nová“ trilogie Hvězdných válek stála 340 milionů.

Společnost Brada Pitta Plan B chce oživit projekt Davida Finchera Black Hole. Jde o příběh několika teenagerů ze Seattlu, kteří se v 70. letech minulého století nakazí neléčitelnou sexuální nemocí způsobující tělesné mutace. Před pěti lety měl scénář napsat Neil GaimanRogerem Avary a režírovat Alexandre Aja. Fincher nastoupil na jeho místo, ale dál se nedělo nic. Nezaměňovat se stejnojmenným remakem sci-fi z roku 1979, kde hraje roli skutečná černá díra a který vzniká v režii Josepha Kosinskiho.

Vložit komentář

Baara - 11.10.13 15:48:27
všude samej Benedict
mohlo by bejt hůř :-D
brutusáček - 11.10.13 10:42:16
všude samej Benedict

Zkus tohle