Novinky ze světa filmu (39. týden)

Článek

Krásná Anne Hathaway si zahraje u Stevena Spielberga, Julian Moore byla oceněna za roli Sarah Palin a chystá se ženská verze Expendables…ale dnes to nebude jen o ženách, máme něco i o Tomu Hardym a Chrisi Nolanovi.

Tom Hardy jedná se Sony Pictures o hlavní roli ve filmu Douga Limana Everest. Jde o adaptaci historického románu Jeffreyho Archera Paths of Glory, která vypráví o záhadné expedici George Malloryho na Mt. Everest v roce 1924, ze které s Mallory s parťákem nevrátili. Tělo horolezce bylo nalezeno až v roce 1999 a nebylo možné určit, zda zemřel na cestě na vrchol nebo z něj. Proto prvním, kdo dosáhl nejvyššího vrcholu světa, stále je Edmund Hillary (1953). Liman píše scénář s Sheldonem Turnerem (Lítám v tom).
 
Když se řekne avatar, většinu z nás napadne James Cameron. Ale podívejte se, co na svém blogu zveřejnil Christopher Nolan! Odkaz na iniciativu ruského miliardáře Dmitrije Ickova nazvanou Avatar 2045, která plánuje během několika desítek let přenést lidskou mysl do robotického a posléze holografického těla. Ano, je to sice největší sen Sheldona Coopera…ale že by se Nolan inspiroval pro nový projekt?
 
Len Wiseman si nejspíš myslí, že předělávat akční trháky nedávné minulosti je dobrý byznys. Po jeho kritizovaném remakeu Total Recall nám chce naservírovat novou Mumii. Jedničku dobrodružné trikové komedie natočil Stephen Sommers v roce 1999 a měl s ní úspěch. Už tehdy šlo o znovuoživení série o probouzení egyptských faraónů, protože Universal jej natáčel už ve 30. a 40. letech. První změnou v nové verzi by mělo být přesunutí děje z 20. let minulého století do současnosti...inu, co se v současnosti bude objevovat? Uvidíme, ačkoli bychom možná raději neviděli.
 
Prý se chystá dámská konkurence pro Expendables. V produkci Adiho Shankara vznikne projekt, pro který hodlá získat několik akčně založených hereček a vévodit by jim měla bývalá „bojová umělkyně“ a současná herečka Gina Carano. Více zatím nevíme, ale pány budeme průběžně informovat :-)
 
Televizní ceny Emmy mají pověst cen velice odhadnutelných… a letos konečně po několikaleté dominanci seriálu Mad Men jej mezi nejlepšími dramatickými seriály vystřídal Homeland a jeho hvězdy Damian Lewis a Clare Danes. Mezi komediálními seriály vše při starém, zvítězila Taková normální rodinka (Modern Family). Zajímavé je, že mezi televizními filmy na celé čáře zvítězil snímek HBO Game Change o volební kampani Johna McCaina v roce 2008 a její hlavní „hvězdě“ Sarah Palin v podání taktéž oceněné Julianne Moore, která si sošku odnesla v papírové tašce. Kompletní nominace a výsledky naleznete například zde.
 
Tom Hopper právě dokončuje svou filmovou verzi Bídníků. Pokud vás zajímá, jak se natáčí muzikál, když herci zpěv nepředtáčí či nedotáčí, ale skutečně živě zpívají, zde je video. Že Anne Hathaway a Hugh Jackman zpívají výborně, to víme, ale co Russel Crowe? Uvidíme.
 
A skončíme znovu u Anne Hathaway, její kariéra se rozjíždí čím dál rychlejším tempem. Po Chrisi Nolanovi a Tomu Hopperovi si ji do svého dalšího projektu vybral i sám Steven Spielberg. Ten se po vlažném Válečném koni a očekávaném Lincolnovi (mrkněte na trailer) vrátí k žánru, kde ho stejně máme nejraději, ke sci-fi. Natočí adaptaci románu Daniela H. Wilsona Robopocalypse ze světa, nad kterým převzaly vládu roboti. Román je inspirován skutečnou robotickou technologií, neboť autor má z robotiky doktorát. Hlavní mužskou roli si zahraje Chris Hemsworth (Thor). Premiéra se plánuje na jaro 2014.

Vložit komentář

brutusáček - 30.09.12 23:55:36
Sud - 28.09.12 16:01:12
ale ffuu.. pripomnelo mi to http://pividky.cz/povidky/cervenec2012/heineken.php
brutusáček - 28.09.12 13:12:42
když heineken sponzoruje bonda http://www.youtube.com/watch?v=GFK-TRqbRH8
Sud - 27.09.12 13:19:57
nejvetsi bad ass motherfucker je Ben Kingsley v Sexy Beast, nic takovyho jsem nikdy nevidel.. kdo by to rek, do Ghandiho
brutusáček - 27.09.12 10:57:11
rudou sonju a thelmu s louisou :)
bizzaro - 27.09.12 09:57:07
co Hamilton, ale Cynthia Rothrock!!!
brutusáček - 27.09.12 09:47:08
pokud se v ženských expandables neobjeví Linda Hamilton nemá smysl tenhle projekt rozjíždět! :)
bizzaro - 27.09.12 09:16:33
kdyz Hardy, tak prej uplne zabijackej je v tomhle http://www.csfd.cz/film/283301-take-the/, prej absolutne nejvetsi zmrd, kteryho na platne clovek mohl videt. Wiseman by nahodou Mumii latku mohl zvladnout, spis je otazkou, zda je to treba. ale vime, jak to s tim prumyslem ted je. to Nolanuv projekt vypada dost zajimave, uz jsem o tom cetl minuly tyden. a ze by konecne Spielberg natocil i film pro lidi a ne dalsi tendencni mrdku? Robocalypse ukaze, tesim se.
brutusáček - 27.09.12 09:03:54
já chci taky mozek přenést do androida! s nezničitelnýma játrama a ledvinama! :) jinak s hardym doporučuji http://www.csfd.cz/film/241260-bronson/ příjemná oddychovka :), hardy výbornej !

Zkus tohle