Novinky ze světa filmu (30. týden)

Článek

V dnešních filmových novinkách se zabýváme především smutnou událostí, kterou byla střelba na denverské premiéře filmu Temný rytíř povstal, ale zmíníme se i o nových plánovaných seriálech.

Christopher Nolan na premiéře

Koho by náhodou tato smutná zpráva minula, nechť zví, že na půlnoční premiéře Dark Knight Rises v Denveru magor s puškou zastřelil 12 lidí a 60 zranil. Vlétl do sálu v plynové masce, vypustil slzný plyn a začal střílet bezhlavě i na děti. S útočníkem jménem Holmes začíná předběžné slyšení, Amerika začíná znovu diskutovat o volném přístupu ke střelným zbraním a zobrazení násilí ve filmu. Christopher Nolan ve svém prohlášení mimo jiné řekl: „The movie theatre is my home, and the idea that someone would violate that innocent and hopeful place in such an unbearably savage way is devastating to me." (Kino je můj domov a ničí mě myšlenka, že by někdo zneuctil toto místo nevinnosti a naděje tak nesnesitelně brutálním způsobem). Tím vyjádřil pocity nás filmových fanoušků, pro něž je kino místem bezpečí a úkrytu před realitou.

Dark Knight Rises za první víkend přes výše uvedené problémy utržil 249 milionů dolarů, z čehož 161 v Severní Americe. Jedná se o třetí nejúspěšnější první víkend a nejúspěšnější mezi 2D filmy. Zde si můžete přečíst Nolanovo rozloučení s Batmanem.
 

Gagnster Squad

Pro filmový a komiksový svět má útok i vedlejší dopad. DC Comic odložilo vydání další knihy o Batmanovi, protože prý obsahuje události a obrazy, které by byly v dané chvíli nevhodné a necitlivé vůči pozůstalým a zraněným. Warner Bros. nezveřejňovali přes víkend první zisky filmu a stáhly z kin trailery na film Gangster Squad o zásazích LAPD proti mafii v 40. a 50. letech minulého století. V klíčové scéně filmu se totiž mafináni prostřílí ven z Grauman's Chinese Theater přímo na Hollywood Boulevard. Studio přemýšlí o tom, že by odsunulo i zářijovou premiéru, možná bude scénu i přetáčet.
 
Co by mohlo vzniknout, když se spojí producenti Fringe Alex Kurtzman a Roberto Orci s režisérem Lenem Wisemanem? Odpověď je překvapivá a zajímavá: Ospalá díra. Respektive pilotní film k plánovanému seriálu Legenda o Ospalé díře. Kromě adaptace Tima Burtona jde především o povídku Washingtona Irwinga z roku 1820. Jednoduchý příběh o únosu hrdiny Ichaboda Cranea bezhlavým rytířem by měl být obohacen a přenesen do současnosti, včetně toho, že malé město bude mít šerifku, ne šerifa. Inu, budeme zvědaví.
 

Blake's 7

Režisér Martin Cambell (Casino Royale) se spojil s televizní stanicí Georgeville Television a hodlají znovu oživit britský sci-fi seriál Blake's 7. Seriál běžel čtyři sezóny a vyprávěl o světě, který je ovládaný galaktickou Federací s centrem na Zemi. Hlavní hrdina Roj Blake se pokusil režimu vzepřít, ale byl zajat a je transportován na vězeňskou planetu. Během letu se mu však podaří dát dohromady skupinu trestanců a převzít vládu nad lodí s přízračným názvem Liberator. Putují po galaxii a snaží se zničit Federaci. Seriál byl dobře hodnocen pro kvalitně napsané, nikoli černobílé postavy a temný tón (v porovnání třeba s tehdejším Star Trekem). Scénář zpracuje Joe Pokaski, který se podílel na CSI či Hrdinech.
 
James Mardsen nahradí Matthew McConaugheyho v roli bývalého amerického prezidenta Johna F. Kennedyho v životopisném dramatu Lee Danielse (Precious) The Butler. Jedná se o příběh Eogena Allena, který sloužil jako majordomus v Bílém domě v letech 1952 až 1986 a zažil několik prezidentů. Hlavní roli v různých letech si zahrají Forest Whitaker a Aml Ameen. V rolích amerických prezidentů uvidíme dále Alana Rickmana (Ronald Regan), Johna Cusacka (Richard Nixon) či Robina Williamse (Dwight D. Eisenhower). 

Vložit komentář

bizzaro - 30.07.12 15:36:22
ale slabýýýý :DDDDDD
zapaluju a bafám...ještěže mě Loo donutil naučit se trochu řídit, kdybych náhodou vezla ledničku :-D
no D. tu ledničku maximálně na rudlíku :-)
brutusáček - 30.07.12 15:34:00
zapaluju a bafám...ještěže mě Loo donutil naučit se trochu řídit, kdybych náhodou vezla ledničku :-D
no D. tu ledničku maximálně na rudlíku :-)
normalni clovek ti v obchodu ten kver pro radost nebo jen tak na ozdobu nevynda
d-fens..volný pád :))
Baara - 30.07.12 15:06:19
zapaluju a bafám...ještěže mě Loo donutil naučit se trochu řídit, kdybych náhodou vezla ledničku :-D
bizzaro - 30.07.12 14:42:22
Nevím, jestli psychotesty něco řeší. Jednak psychotesty nebývá tak těžké oblafnout a hlavně - pořád to neřeší skutečnost, že když někdo přijde do obchodu s kvérem, způsobí paniku, i kdyby to byl ten nejmírumilovnější člověk pod sluncem. Podle mě to u nás funguje jakž takž dobře - bouchačka na zbroják a nesmíš ji veřejně ukázat.
at obflanes cokoli, minimalne to funguje jako sito a par silencu to odradi. normalni clovek ti v obchodu ten kver pro radost nebo jen tak na ozdobu nevynda (vi, co by zpusobil), cili ano, system nasich zbrojaku vyhovuje.
Franta Novotný - 30.07.12 14:03:38
... proto tady pisem o nejakym psycho-testech a ne davani zbrane kazdymu "stredoskolakovi"
Nevím, jestli psychotesty něco řeší. Jednak psychotesty nebývá tak těžké oblafnout a hlavně - pořád to neřeší skutečnost, že když někdo přijde do obchodu s kvérem, způsobí paniku, i kdyby to byl ten nejmírumilovnější člověk pod sluncem. Podle mě to u nás funguje jakž takž dobře - bouchačka na zbroják a nesmíš ji veřejně ukázat. V USA, tam to je stát od státu. Třeba v Texasu může mít zbraň fakt prakticky kdokoliv, ale tam je to ten případ řídkého osídlení, jak jsem psal - když někdo přepadne texaskou farmu, tak než dorazí policie, stihne si vrah v domě oběti ještě uvařit oběd.
brutusáček - 30.07.12 13:57:25
Ale abych amíkum jenom nekřivdil, zbraně si celkově jinak velmi hlídají a jakmile ji někde ukážeš (na veřejnosti) nebo naznačíš že jí asi máš tak po tobě jdou…i když ted nevim jestli je to dobře nebo špatně, no prostě kromě toho pořízení jako takového, si to vcelku (údajně) hlídaj
bizzaro - 30.07.12 13:41:49
Franta: Asi chápu, co chce D. říct Představ si, že jsi v multikině, někdo začne střílet, další tucet lidí vytáhne zbraně a bude se ho snažit sejmout. Kulky budou lítat všude, odrážet se, a odskáče to víc lidí
to chapem vsichni, proto uvadime, ze strelna zbran je strasne jednoduse zneuzitelna, neda se proti ni prakticky nijak branit, je to zbran presahujici osobni zonu atd. jeji smysl je obrana/utok, kdezto noze ad., co D. zminil, jsou primarne urceny pro jiny cinnosti, krom toho, ze jej jako zbramn pouzit muzes. to ale koneckoncu i kruzitko, jehoz ucel je naprosto zrejmy. proto tady pisem o nejakym psycho-testech a ne davani zbrane kazdymu "stredoskolakovi"
Franta Novotný - 30.07.12 12:56:38
Asi chápu, co chce D. říct: že sehnat si vražednou zbraň není problém a že tím pádem je zbytečnost zakazovat zbraně střelné. Jenže, podívej se na tohle: Kdy uvidíš někoho neuniformovaného s flintou, je celkem velká pravděpodobnost, že jde o zločince. Nosit flintu všichni, fakt nevíš. Samozřejmě, zločinec se může převléknout do uniformy jako Breivik, to jsou ale spíš extrémní případy. Jak říkám, kdybychom žili na farmách a ve vesničkách, kolem kterých je divočina, chápu, že je potřeba zbraň mít. Ale tady? Představ si, že jsi v multikině, někdo začne střílet, další tucet lidí vytáhne zbraně a bude se ho snažit sejmout. Kulky budou lítat všude, odrážet se, a odskáče to víc lidí, než kdyby střílel jenom zločinec. Přitom policie tam bude fakt max. do pár minut, pokud tam už rovnou nehlídkuje.
bizzaro - 30.07.12 11:33:29
napriklad olga hepnarova autem zabila 8 lidi a dalsich 12 sejmula nejak castecne - a to jeste jenom proto ze neumela moc ridit
jeste ze ty nemas ridicak, vsak ty bys nikoho ani zabit nedokazal, kdyz by ses prinejmensim zmrzacil uz pri nastartovani :D Dejve, a furt jsou tu estetictejsi zpusoby, jak nekoho killnout. nevidels Basic Instinct? nebo co treba jen obycejna brasna na naradi, tam je veci, jeeej ;)
doufam ze si jednou budu moct koupit tesco raketomet, hahaa! .-)
brut: do zlejch... dneska si jdu koupit lednicku a vsechny vas tam zmrazim! .-)
:DDD
Franta Novotny: A vzhledem k tomu, že ve městě je policie na místě rychle, je asi lepší nechat to na ní. Takže třeba u nás - no guns.
a na nekterych mistech je dokonce pak i nekolik mesicu po miste cinu ;)))
D. - 30.07.12 11:27:57
to je jasny dukaz ze kdyz nic nezakazujes, jsou vsichni spokojenejsi. brutus by byl napriklad prvni dobrovolna obet meho mrazeneho teroru. spokojeny by byl vrah i obet. to byste dneska hledali fakt tezko .-D
brutusáček - 30.07.12 11:19:21
brut: do zlejch... dneska si jdu koupit lednicku a vsechny vas tam zmrazim! .-)
jo přitom hicu tam dole beru :)
D. - 30.07.12 11:16:41
brut: do zlejch... dneska si jdu koupit lednicku a vsechny vas tam zmrazim! .-)
D. - 30.07.12 11:16:06
baara: hele tak baro, jasne ze to co pises ma logiku, ale proste se jenom neshodnem na tom ze zakaz/ztizeni dostupnosti neco resi. kdyz budu chtit nekoho zabit a nejakou divnou nahodou nesezenu samopal, tak proste pujdu do drogerie, nakoupim za 200 korun a vyrobim si bombu. to zvladne kazdej kdo chce. a kdyz uz jsme u tech aut, tak napriklad olga hepnarova autem zabila 8 lidi a dalsich 12 sejmula nejak castecne - a to jeste jenom proto ze neumela moc ridit. to je celkem rovnocenna statistika a kdyby nebyly dostupny pusky, tak se deje vic proste toto. a uz na to seru, stejne tu omilame furt to samy dokola .-)
brutusáček - 30.07.12 11:02:25
ted to D. půjde někam vystřílet...néjlepe při filmu, na kterém spolupracoval :))
Baara - 30.07.12 10:39:01
Ano, cílem by měla být psychická vyrovnanost lidí, ale to je lehce nedosažitelný cíl...protože lid nejsou magoři kvůli filmům a hrám, ale taky kvůli výchově, dědičnosti, tlaku práce/školy atd. Řešení bude trvat desítky let, kdyby vůbec někdo dokázal vymyslet, jak na to. A autem s ledničkou opravdu nezabiješ tolik lidí jako automatickou střelnou zbraní...jsou stovky schizofreniků, který nikomu celej život nic neudělaj. Když přestanou brát prášky, je lepší, když nemaj přístup ke zbrani. Obyčejná logika.
D. - 30.07.12 10:30:32
fajn, tak se mnou nikdo nesouhlasi, ale nevadi, ja si to stejne myslim dal .-D a doufam ze si jednou budu moct koupit tesco raketomet, hahaa! .-)
Franta Novotný - 29.07.12 22:29:06
To s přístupem ke zbraním jsme nedávno s kýmsi řešili. V zásadě to beru tak, že v oblasti, kde bydlí dva lidi na kilometr čtvereční a kde dominují pastviny pro ovce/koně/krávy atd. cokoliv, je zbraň prakticky nutnost - už jenom kvůli zvěři a taky kvůli tomu, že když zavoláš policii, budeš čekat třeba i pár hodin. Ve městě, kde je to hlava na hlavě, by bylo i kontraproduktivní, kdyby kromě vraha mělo u sebe zbraň deset dalších - začalo by se pálit kolem sebe a byla by z toho hrozná mela, kde by zařvalo ne dvanáct, ale klidně padesát lidí. A vzhledem k tomu, že ve městě je policie na místě rychle, je asi lepší nechat to na ní. Takže třeba u nás - no guns.
bizzaro - 29.07.12 21:59:52
kdyby zabil jiny lidi treba nozem nebo doma vyrobenou bombou, bylo by to min hrozny? resili byste omezeni prodeje kuchynskych nozu, ruznych beznych chemickych latek, kosmetiky a vseho z ceho se da vyrobit bomba?
dejve, bouchackou si nenastrilis krajic chleba, vsichni vime, k cemu strelny zbrane jsou, nedelej ze sebe pitomce :)
brutusáček - 29.07.12 21:08:49
http://www.rouming.cz/roumingShow.php?file=Bane_tan.jpg
brutusáček - 28.07.12 19:13:46
já si myslím že je....postřelil 12 lidí, ten asiat vloni nebo předloni taky střelnou zbraní, bowling for columbie, ten odstřelovač v DC atd...jasně x přepadení se tam taky stane nožem...ale kolik masakrů nožem a kolik střelnou zbraní...jak řikam podstatné to je...a postup který je třeba u nas by snad schizofrenika odhalil a zbran mu neprodal http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/holmes-byl-pred-strelbou-v-kine-v-peci-specialistky-na-schizofrenii_241434.html
D. - 28.07.12 14:43:59
kamo, takovej pickup nalozeny velkou lednickou ma celkem solidni vrazedny poencial .-) a co pak, az budou lidi vrazdit takhle misto strileni? myslim ze ten zakaz lednicek nakonec bude nevyhnutelny .-) furt omilate dokola fakt, ze je zabil strelnou zbrani, coz vubec neni podstatne. kdyby zabil jiny lidi treba nozem nebo doma vyrobenou bombou, bylo by to min hrozny? resili byste omezeni prodeje kuchynskych nozu, ruznych beznych chemickych latek, kosmetiky a vseho z ceho se da vyrobit bomba? tohleto by se dalo resit donekonecna. ta nasranost si cestu ven vzdycky najde a je uplne jedno jaky nastroje k tomu clovek pouzije.
brutusáček - 28.07.12 13:46:09
no protože ledničkou nezabiješ 12 lidí v kině... jsem rád že u nás jsou takové podmínky jaké jsou...
D. - 28.07.12 13:32:22
baara: mas nejaky objektivni duvod proc by melo byt spatne prijit do obchodu a koupit si pistoli? cilem pripadneho opatreni by snad melo byt spis zlepseni dusevniho zdravi lidi nez zmenseni poctu prodanych zbrani, ne?
Baara - 27.07.12 15:35:46
brutusáček - 27.07.12 12:01:54
Ale není normální mít stejnou volnost v nákupu zbraně jako v nákupu ledničky, to je prostě špatně.
tleskám
Baara - 27.07.12 11:54:35
Zpřísnit ve smyslu, že prostě není normální jít do kšeftu a koupit si pistoli! Ano, pokud ji chceš, udělej si zbrojní průkaz (s tím spojená nějaká prohlídka apod.)! Nejde o to, že takovýhle věci by se neděli a že by vzrostl černej trh, to je jasný, že by se stalo. Ale není normální mít stejnou volnost v nákupu zbraně jako v nákupu ledničky, to je prostě špatně.
brutusáček - 26.07.12 18:14:04
huh..dobrá haluz..spřísnit samozřejmě, editovat už to nebudu :) tak jako jasně autem taky můžeš najet na ostrůvek a sejmout haldu lidí....mě spíš šlo o to, když to přeženu, tak v tom celém plánu zaopatřit si zbraň neni problém..nulové překážky.... :)
D. - 26.07.12 17:24:02
myslis spriznit, jakoze by meli lidi ke zbranim vetsi prizen? .-) hele to mas jedno. clovek co chce zabit 20 dalsich si to dycky nejak posefuje. vrazdy jsou snad taky zakazany a jak vidis, nekdo to proste neresi. muzes mit vole zakaz zbrani, bezpecnostni ramy, vsechny navlict do neprustrelnejch vest a jediny co zmenis bude vetsi promyslenost utoku. navic mas milion naprosto civilnich veci ktery se daj pouzit k zabijeni, takze bys pak mohl zakazat uplne cokoliv v zajmu bezpecnosti. tim se proste nic neresi, chapes .-)
brutusáček - 26.07.12 17:06:41
tak neřikam zákaz..jen to asi spříznit....a k tomu folkloru na některých školách jsou už bezpečnostní rámy v usa :)) na film se jde dnes do imaxu
D. - 26.07.12 17:01:33
hele, to uz zacina byt takovy klasicky americky folklor ze nekdo nekam nabehne a vsechno vystrili, ne? tam teda musi byt pekne husta atmoska kdyz to tolika lidem prijde jako dobrej napad. zakaz zbrani myslim nic neresi. vetsinou to cely problem akorat jeste vic vyhroti, plus stimul pro cerny trh. spis by me zajimalo co ty lidi dycky tak nasere ze to zacnou resit takhle teatralne. (v poslednim pripade doslova .-) proc proste nejsou vpohode a neodstrelej akorat sebe kdyz uz to teda chtej hrotit? mimochodem... uz jste ten film nekdo videli? stoji za to riziko smrti? .-)
Baara - 26.07.12 16:18:01
a mine mě taková informace, že Kirsten podvedla Roba s režisérem :-D A tahle twilight fan to nerozdejchala - http://uk.eonline.com/videos/187382/twi-hard-fan-breaks-down-over-cheating-scandal .
Baara - 26.07.12 11:11:04
technicka - co dela sestilety dite na filmu jako Temny rytir povstal?
Taky jsem si říkala a navíc na půlnoční premiéře! Ono se o tom prodeji zbraní začalo mluvit, ale Romney řekne, že by to stejně masakru nezabránilo. Má sice pravdu, takovejhle magor by si tu pušku sehnal jakkoli, ale obecně je to klasická americká hovadina typu rovnost a svoboda pro všechny. Posrali světový bankovnictví politickým přístupem "i největší chudák má právo vlastnit dům"...
brutusáček - 26.07.12 11:00:33
nenašli hlídání :)
zzn - 26.07.12 10:49:28
technicka - co dela sestilety dite na filmu jako Temny rytir povstal?
brutusáček - 26.07.12 10:42:52
Nikdy nic nepřetáčet a doufam že to neudělají..naopak pokud se to stalo na premiéře warnerovského filmu tak o to víc by mělo studio apelovat na změnu v pravidlech pro získání zbraně, všichni víme jak to jde v americe snadno… Chjo, prostě amíci raději začnou řešit násilí ve filmu, hrách místo aby toho aby řešili zbraně jako takový…. až se mi v tom nejčernějším cynismu chce říct „dobře jim tak“ :((((

Zkus tohle