Novinky ze světa filmu (11.týden)

Článek

Tento týden se nám do filmových novinek vetřelo několik spisovatelů a dokonce jeden oblíbený a skvělý bubeník. Takže pokud vás zajímá filmová aktivita Neila Gaimana či Larse Ulricha (muhehe), čtěte dál...

jennifer lawrenceJennifer Lawrence je sice pouhých 20, ale po několika oceněních za hlavní roli v dramatu Winter’s Bone (čeští distributoři ho zatím zavile ignorují) se její kariéra slibně rozjíždí. Uvidíme ji jako mladou Mystique v X-Men:First Class a finišuje také domluvu na smlouvě o hlavní roli v The Hunger Games. Jde o adaptaci románové série Suzanne Collins, která vypráví o zemi jménem Panem rozkládající se na troskách Severní Ameriky, kde se lidé baví reality show o zabíjení teenagerů. Každá z 12 územních jednotek musí do show poslat jednou ročně chlapce a dívku. Hlavní hrdinka Katniss se rozhodne zachránit svou sestru tím, že se přihlásí dobrovolně a postaví se organizátorům a vládcům. Plán je však zopakovat úspěch Stmívání, což znamená rating PG-13, tudíž žádná nová Battle Royale.

A další spisovatel, tentokrát filmově zkušenější Neil Gaiman, se upsal jako autor scénářů k sérií velkorozpočtových 3D filmů inspirovaných epickým románem Journey to the West. Čínský román ze 16. století vypráví o cestě opičího krále do Indie. Příběh byl adaptován několikrát do seriálu, filmu (Zakázané království) a počítačové hry Enslaved: Odyssey to the West. Gaiman píše s vědomím příběhu známého více než miliardě lidí náčrt, který by měl pomoci čínským tvůrcům získat dostatečné prostředky, odhadované na 300 milionů dolarů na celou sérii.

mgmZ reorganizace a záchrany studia MGM by si možná měla vzít ponaučení i česká Sazka. Musíte ustoupit a přijmout pomocnou ruku, chcete-li žít dál. MGM se nyní chystá uzavřít dohodu se Sony Pictures na distribuci všech filmů MGM do kin. Původně byli ve hře 20th Century Fox, na které nakonec zbude DVD a Blu-ray distribuce. Což ale není nic zanedbatelného, Fox již vydal téměř kompletní Blu-ray sérii bondovekFox Home Entertainment také oznámili, že distribuovat budou disky z produkce Relativity Media.

lars ulrichPan Lars Ulrich umí vše, a proto se bez jeho přítomnosti neobejde ani svět stříbrného plátna. Žádný strach, Metallica se nepouští do dalšího celovečerního srdceryvného sebezpytování, mluvíme tu o dramatu Hemingway & Gellhorn, které začíná natáčet HBO Films. Jde o příběh Ernesta Hemingwaye a jeho manželky a válečné zpravodajky Marthy Gellhorn. Kromě ústřední dvojice v podání Clivea Owena a Nicole Kidman uvidíme například Davida Strathairna (Dobrou noc a hodně štěstí) jako spisovatele Johna Dos Passose a Ulrich si zahraje nizozemského dokumentaristu Jorise Ivense. Režíruje Philip Kaufman (Quills, Nesnesitelné lehkost bytí z roku 1988).

Sylvester Stallone ještě o The Expendables 2 nepustil ani chlup a zdá se, že dvojku nebude ani psát, ani režírovat. Prý se začal scházet s kandidáty na režii příběhu, který sepíší David Agosto a Ken Kaufman. Možná se tedy dvojka ze sentimentální zábavy přemění v současnou akční zábavu. A co Arnie, nestřihne si větší roli?

salman rushdieSalman Rushdie je jednou z nejznámějších osobností světové literární scény, a to nejen kvůli Chomejního fatvě. Rushdie umí geniálně přirozeně popisovat extrémní události a zlomy ve společnosti a jejich provázanost s životy jednotlivců. Nejen proto (co si budeme povídat, je to i dobrá reklama) jej oslovila stanice Showtime s žádostí o scénář k televiznímu filmu Next People. Centrem bude zatím blíže neurčená radikální změna americké společnosti v oblasti politické a náboženské a její vliv na vědu, technologie a osobní (i sexuální životy) lidí. Půjde zjevně o verzi budoucnosti USA bez puritánství a náboženstvím spoutaného myšlení.

Vložit komentář

baara - 19.03.11 08:47:50
pěkné!
bruth - 18.03.11 00:56:53
http://kecy.roumen.cz/roumingShow.php?file=Pepe_Benedicts.jpg
bruth - 18.03.11 00:49:10
http://kecy.roumen.cz/roumingShow.php?file=Wrong_Joker.jpg
DW - 17.03.11 00:39:07
Lars možná tak pornoherec v nějakym trpasličím snímku pro fetiše:D
bruth - 17.03.11 00:34:38
první obrázek a game over ;-)
Kuba - 16.03.11 23:56:48
Pokud půjde Larsovi hraní na plátně jako na stage, tak potěž pánbůh :D :D

Zkus tohle