Full Of Hate 2012

report

Letošní FULL OF HATE dopadl na jedničku, všichni účastníci dostali naloženo více než dost. Je sice brzy vynášet předčasné soudy, ale který klubový festival tohle překoná, dostane ode mě neoficiální Marast medaili.

Full of Hate 2012Putovní festival plný nenávisti v čele s deathmetalovými matadory Cannibal Corpse a démonickými Behemoth sliboval velké věci a do Prahy se přiřítil jako velká voda. Line-up hodný obdivu patřil jednoznačně k tomu nejlepšímu, co se za poslední léta v rámci klubové scény vyrojilo. Nezbývalo než si držet palce, abychom se na Vltavské neudusili nebo nedopadli jako na Woodstocku.
 
Start byl při tak nabitém programu (dle mého očekávání) naplánován poměrně brzy, takže jsem zkrátka, ač jsem z přednášky spěchal ze všech sil, nestihl NEXUS INFERIS a z thrashmetalových SUICIDAL ANGELS viděl jen jeden song. To mě poměrně mrzelo - zvuk byl solidní, prohnaný modernou, zároveň ale se zřetelnými stopami old school thrashingu v songwritingu. Pánové se prostě nezapřeli, což bylo velmi dobré znamení. Víc už posoudit bohužel nemohu.

Dalším do party byl známý „odpadlík“ z DYING FETUS Jason Netherton. Pod vlajkou MISERY INDEX solidně válcoval a bylo vidět, že umí, ostatně, tak jako vždycky. Dvojsečné vokály, úderné kytary – ty bych já tedy poněkud více zvednul, ale dalších výhrad nemám. Jen mě trošku mrzelo, že se onen tlak, který jsou pánové schopni utvořit v malém klubu, v tak velkém prostoru rozbíjel jako vlny o pobřeží. Na druhou stranu mi udělal radost playlist, který mapoval víceméně všechna alba. Poslední dvě desky měly samozřejmě trochu přednost – to mě ale potěšilo, jelikož třeba taková Traitors umí solidně nakopnout k ještě většímu mosh-pitu.

Po přestávce další thrash v podobě LEGION OF THE DAMNED. Své sympatie k této partičce jsem nikdy neskrýval, mnohokráte jsem byl svědkem toho, jak umí vybičovat své fanoušky až do šílené krajnosti (občas končící i zlomeninami nohou). Tentokrát vše opět šlape, jak má. Kytary rozžhavené doběla, kotel pomalu jak na velkém festivalu a neurotický řev Maurice Swinkelse k tomu. Sestavení skladeb svědčilo o tom, že je kapela pokaždé obměňuje, což je asi dobře, ale mně osobně výběr skladeb spíš zklamal, i když masakry jako Sons of the Jackal, Pray and Suffer a masakrózní Cult of the Dead samozřejmě potěšily. Kupodivu mě i tentokrát celkem příjemně zarazil fakt, že se opět bičovalo jen s jednou kytarou a stejně to bylo jako vždy více než dobré.
 
Behemoth - NergalHeadlineři byli v podstatě dva, prvními byli BEHEMOTH. Ti se z kdysi čistého blacku postupem času proměnili v moderní death metal s jemnými náznaky černého kovu a v podstatě již patří ke špičce žánru. Do toho připočítejme pověstnou protikřesťanskou náladu, texty z období starověkých říší (třeba z Babylonské) a démonickou auru táhnoucí se všemi koncerty. Před samotným nástupem nemohly chybět oblíbené rekvizity, kobří stojany na mikrofony a nezbytné prapory s příslušnými motivy, které dokreslovaly náladu vystoupení. A celý set by se dal shrnout jako naprosto démonický.

Už od počátku bylo jasné, že BEHEMOTH neponechávají nic náhodě. Setlist byl sestaven s větším důrazem na starší tvorbu (což mě překvapilo), tudíž zazněly i vyloženě atmosférické ulejvárny, ale i ty zněly pořád velmi dobře. V otázce vizáže frontmana Nergala bylo jasné, že mu přibyla nějaká ta vráska, ale zároveň bylo velmi vidět, že se moc snaží a chce si koncert užít. Už to ale není ten starý pohan, který na pódiu trhal listy Bible. Je trochu umírněnější, to se ale v jeho hlasovém projevu naštěstí neprojevilo - byl jako vždy bravurní. Infernovy bicí jsou pak další, samostatnou kapitolou. Nejenže mají skvělý zvuk, ale jeho hra mi zároveň připomíná, jak moc jde s pouhýma dvěma rukama čarovat. Osobně mě nejvíce potěšily skladby z Demigod, ale zazněla i třeba velmi stará věc Moonspell Rites. Celý set měl koule, ucházející zvuk, výbornou atmosféru (jak ze strany publika, tak ze strany muzikantů), tudíž nemám výhrad. Já si to skvěle užil.

Cannibal CorpseHodnotit koncert druhých tahounů CANNIBAL CORPSE je pro mě tak trochu kříž. O jejich živé prezentaci byly popsány už stohy papírů a nesčetněkrát větší množství místa prostřednictvím metalových webzinů na poli internetu. Otázkou je, zdali si pořád udržují aspoň svůj standard. Odpověď je ano. Je to přesně takové jako vždycky. Já sice nepatřím k obdivovatelům kapely, ale beru je jako propagátory a pionýry death metalu. Zvuk byl opět stejný, podle mě trošku více unylý, vokál opět stejně virózní, jakoby Corpsegrinder trpěl chřipkou, a pohyby všech muzikantů opět tradičně v headbangu. Potěšily osvědčené skladby jako A Skull Full of Maggots, Hammer Smashed Face nebo Time to Kill is Now, ale dle mě je problém CANNIBAL CORPSE v tom, že se ze zábavy stala práce.  Podle toho pak i všechny jejich koncerty vypadají. Je to profesionálně zahrané, řemeslně dobře odvedená práce, ale pokud bych chtěl něco víc, mám smůlu, jelikož to není v popisu práce a ani ve smlouvě. Za mě to tedy byla spíše rutinní podívaná z nutnosti, která místy trochu kopala, ale nijak více nepřekvapila. Ale to přeci nikdo z přítomných fanoušků ani nechce. Ostatně by pak i sama kapela šla proti sobě.
 
Cannibal CorpseLetošní FULL OF HATE dopadl na jedničku. Samozřejmě, kdo přišel dříve, mohl si ještě užít předskokany, ale myslím si, že všichni účastníci dostali naloženo více než dost. Atmosféra suprová, Vltavská praskala ve švech, šatnářky nestíhaly, pivo teklo proudem, plechovky od Gambáče se válely všude, kouř z cigaret dobře dusil, death metal zabíjel, thrash metal bičoval. Je sice brzy vynášet předčasné soudy, ale který klubový festival tohle překoná, dostane ode mě neoficiální Marast medaili.

Vložit komentář

pf - 11.03.12 17:06:54
nejsem, já přeju všem českým kapelám patnáct minut slávy v éteru ;)
Střap - 10.03.12 16:57:10
pf: Ty seš kurva to je strašný!:-D co takhle Lacrimosa a Monasterial Crypt?
pf - 10.03.12 12:27:47
napadá mě cleá záplava speciálů-prdelaček, především vněovaných českým kapelám, hádám, že abro by taky nějaký dodal ;)
Střap - 09.03.12 17:59:31
pf: to by byla slušná prdel:-))))
pf - 09.03.12 14:43:17
chci díl o BELPHEGOR!
Střap - 09.03.12 10:50:41
Stana: Dostaneš ho už na tom pracujeme!
Stana - 08.03.12 21:45:14
chci díl o Suffocation!
Sud - 08.03.12 20:52:49
bohuzel, ale nedostalo se na vic veci, pisu si poznamku pro psanej rozhovor. jinak zaznam bude, ale az skulda doda nejaky nahravky... a ma to zase asi 4 hodiny
pf - 08.03.12 20:19:43
došlo na skuldovo oblíbené téma skupinové honění na zkoušce (viz buryzone)?
Střap - 08.03.12 18:35:13
Skulda jede v svým, asi hodně takže předpokládám, že by to mohlo být super.
Sud - 08.03.12 17:03:51
normalka Sud @ marastjakcyp com, dik jestli to bude jako Skulda s power-violence, tak to bude pecka
Střap - 08.03.12 10:26:41
Sud: přesně. Já myslím, že když Přemu zkusíme poprosit, že bychom chtěli názor pana Suffocationa tak by to šlo. Jinak já vím, že má dneska jiný zájmy, ale jak jde o Suffocation...to je na nohou hned :-))) Se vsadím, že přijede na ten fesťák na 100% jde o Suffocation z Culrossem. Sude pokud to zmákneme to uvidíš někoho tak Suffo, že víc to nejde. Jinak napiš mail pošlu bližší info.
bizzaro - 08.03.12 07:54:57
cha, Přemu nikam nedostanete, si myslim
Sud - 07.03.12 22:06:02
vsadil bych na Vuvr. jinak kdyby se mu chtělo, pořad o Suffocation zní jako dobrej nápad
Střap - 07.03.12 15:58:00
Jinak toho druhýho jsem jmenoval, protože, kdyby si chtěl udělat pořad na podporu Suffocation tak, typa, co má každou jejich nahrávku tříkrát, aby se mu jedna neohmatala a druhá třeba nepoškodila a ta třetí Suffocation záloha. Jinak týpek mýval vcelku přehled o starým kvalitní death metalu techničtějšího řazení. Jinak je to brácha zpěváka a basáka nejlepší kapely z Brna. Víš koho myslím? :-) Už neexistuje.
Střap - 07.03.12 15:04:48
Sud: Asi takhle...hele nemám rád styl Hluboký Orby pokud se sem od nich hazej věci jsem pro odecenzuroavání Lunarisova NSBM archivu páč si myslím, že je to ta samá věc a cenzurovat jednu stranu a druhou nechat ať si dělá, co chce je demence. A to jsem byl hodně proti, ale vlastně teď už není proč. Což zní od velkýho fanouška Suffocation nahovno, ale prostě mi to už nedává smysl. Víš jak jestli to čtou ty lidi, co terorizovali Jožku nebo typy z Black Diamondu je vlastně úplně jedno. Nechci, ani jedny. Jo kdyby Vám ta Disma přišla klidně dejte kontakt na plakáty na mě. Argumenty na to mám. Navíc si myslím, že v tvrdě hajlující kapele težko bude hrát někdo z Assuck. Mimoto ten jeho projekt se původně jmenoval Methadrone a teď se tak jmenuje znova. Craig měl nějákej hodně debilní zkrat. Toho neomlouvá, ale ten heroin:-)))) Jinak zdar kvalitní muzice a smrt angažovanejm demencím. PS: Infernal War, i když jsou to náckové jsou prvotřídní sekačka sedmikrásek, která se s klidem může postavit třeba vedle Angel Corpse nebo Diabolic. Těm už bych teda koncert fakt nedělal:-)))) Conflagratora si klidně pusť. To Hail Victory si pšonci mohli odpustit.
brutusáček - 07.03.12 09:53:55
uá děcka..člověk vás tu na chvíli nechá osamotě....mam to číst? :)
Sud - 07.03.12 02:43:40
Střap: s těma morčata jsem nechtěl říct, že jsou nazi, ale že vzešli z toho prostředí a že na ně všichni tihle idioti chodí, to je nejnižší společnej jmenovatel brněnský demence, jejich koncerty na melodce jsou pro ten klub nejzaplněnější událostí roku. s reefem to máš složitý, když kvůli čtvrhodinovýmu koncertu arson project musíš přetrpět celej večer goregrindovejch ultrastupidit, prohlídni si ty lineupy http://bandzone.cz/fan/antitrendparties?at=gallery druhýho jmenovanýho neznám. jinak klidně ať někdo jede celej torr nebo root, když se zajímá i o něco jinýho, ale mluvím o lidech, který dál nedošli. pomatuju si, že dokonce jednou nějakej místní borec volal někam do rádia, kde se rozdávaly lístky na brutal a na dotaz, na co se nejvíc těší, odpověděl, že na root, že ho to jinak ani moc nezajímá.)) takže dobrý metalový koncerty tu už ani nikdo nedělá, protože by na ně nikdo nepřišel a ti co přijdou, budou akorát mít nějakej problém (výjimkou budiž koncert gorgasm, kde bylo asi sto lidí, ale z toho tak třicet vědělo, na co jde). problém s brooklynem je, že pankáči tam nepůjdou, protože problémy s tolerancí místních metlošů tam prostě byly a mnohokrát, deathcoristi + tahle mládež tam nepůjde, protože to je přece díra pro agráče a kapely, co mě zajímaj nehrajou deathcore. a agráči ti tam na dobrej koncert nepřijdou, protože budou zrovna sedět v hospodě pod německou vlajkou, nebo doma poslouchat novou desku root a slayer. takže né že bych chtěl dělat metal bez metalistů, ale ono zkrátka není pro koho, dělat něco pro 30 lidí se mi moc nechce. jinak já ten klub jako prostor mám rád. skoro bych i něco zkusil udělat, jestli se to nezlepšilo, ale až budu mít zbytečný prachy na provar, nápady a chuť jinak jsou. jinak ještě s tím brooklynem a problémem mezi scénama je pro mě jasnej příklad koncert demonical, kdyby s tímhle nebyl problém, vsadil bych se, že by tam bylo výrazně víc lidí než asi 60, protože švédskej death je teď trend i mezi pankáčema. a ještě jeden indikátor mě napadá, akce obscure. z toho, že tu téměř nic nedělaj a téměř všechno se jim vyplatí dělat v praze, která je neskutečně přeplněná, je jasný, jakej je tu stav věcí. teda samozřejmě s vyjímkou blind guardiand a nigtwish a spol., zapomněl jsem zmínit, že je tu neskutečná ekipa hráčů world of warcraft a jinejch šermířů, ty ale nic jinýho než folk/pagan/power nezajímá. že je v hc/punk scéně stejný množství netolerantních idiotů, kteří posuzujou lidi podle nějakejch svejch pravidel a unifrem je jasný, ale kritika tohohle se v lepších zinech nebo třeba v textech kapel jako gride povaluje dlouhý léta. s tím koncertem dismy máš asi pravdu, ale vzhledem k tomu, jaký haló bylo kolem jejich (ne)účasti na chaos in tejas, což se určitě k HC inkvizici dostalo, tak by to dřív nebo pozdějc někdo stejně vytáhl.. no daryl říkal, že koncert v břeclavi super, že by tu s tou dismou zahráli rádi, osobně nevim, jak bych se k tomu postavil, ale jen čistě před svým svědomím bych do toho asi šel.
pf - 06.03.12 19:28:36
zajjímavá debata, ale je to více méně okrajový význam slova "zajímavý", který mi doposud unikal
Adamos - 06.03.12 15:24:10
Adamos:-))))) máš recht.
.... a od toho je tady funkce editovat :-)
Střap - 06.03.12 14:45:44
Adamos:-))))) máš recht.
Adamos - 06.03.12 14:32:11
Střap: Nechci ti do toho žvanit, ale přečti si to po sobě a možná zjistíš, že jsi v posledním příspěvku použil asi pětkrát frázi ,,víš jak" :-).
gába - 06.03.12 12:48:08
bros: tak samozřejmě jde i o to v jaké čtvrti jsi, třeba centrum je docela udržovaný a jižně od centra taky. já byl třeba v Salfordu a některé uličky byly vyloženě nacpaný tunama odpadků ad Neapol: onehdy jsem viděl pár záběrů v televizi a docela mi to stačilo :-)
bros - 06.03.12 12:36:44
gaba: Tak to bych nečekal, kamarád teď v Manchesteru půl roku byl a neříkal o tom nic, i podle fotek relativně ok. Jinak v Neapoli, co jsem četl a slyšel, tak magistrát měl problémy s mafií a ta měla pod palcem svoz odpadků . Šlo o to, že skládky prej strašně smrděly a odvoz byl drahej, tak to načerno dělala mafie a došlo k "popelářský válce". Tím pádem odvoz zastavila a obyvatelé si zvykli to házet rovnou z oken, dokonce tam měla zasahovat armáda. Celkem mě baví představa, že by v ČR Aktivní zálohy AČR naběhly třeba na Kampu a sbíraly slupky vod banánů a použitý kondomy. No a to nemluvím o ghettech a favelách jak někde v Riu nebo Mexico City.
Střap - 06.03.12 12:20:07
Sud: Vís jak vole ty seš osel. Jako chápu, že v Black Diamondu visej německý vlajky naopak si z Brna pamatuji pár lidí, co by možná u spolupracovali, ale víš jak řekneš starý metle, že je novej Slayer je sračka. Možná seš moc chytrej. Vole ja, když mám bajkovýho sraza s Gung-Hem taky mu nevyčítám zálibu v Torr naopak se o jeho názor zajímám. Rozhodně si o typkovi, co sjíždí The Unexpect nemyslím, že by byl buran. Nevím ono dost starejch metel z toho taky úplně odvařený nejsou, ale Slayer tak nějak držej kvalitu....což se dost možná o jinejch kapelách říct nemůže. Jestli jsou Morčata na útěku přímo fakt nevím, ale když jsem byl jednou nucenej slyšet jejich nahrávku moc bych se nedivil. Totální hrůza. Sude sračka vypadá takhle ne jako poslední Slayer. Pokud je Black Diamond až takovej podnik tak to potěš prdel. Nevím, ale nějak si furt pamatuju lidi jako Reef nebo Přemek Klopar, který v tom Black Diamondu bych si typnul moc vysedávat nebudou. Jinak ohledně žití ze slávy hele, co si myslíš, že Big Boss ve svým věku může ještě udělat pořádnýho? Pokud kalí s takovejma typama v Black Diamondu tak to potěš prdel. S Brooklynem je momentálně jakej problém? Hele jako buď mi něco uniklo nebo jsem z jiný planety. Jak chceš dělat metalovou akci bez metaloých fanoušků, kdo ti teda na ty akce vlastně chodí. Pochvalu on to nikdo nepřečeňuje jen to prostě potěšilo, ale tak víš jak to vlastně moc pochopit nemůžeš. Jinak jsem si všiml, že Brno je v mnoha ohledech radikálnější než Praha. Tady jsou lidi, který spolupracujou to ti zase klidně a rád povím. Jinak si zase nemyslím, že je chyba vždycky všude jen u Tebe ne. Jinak samosebou metalista, co vyrazí na Ortel seděl v Black Diamondu sakra dlouho. AD Jožka tomu se možná nevědomě tenkrát povedla věc, kterou si odskákal podle mýho až moc. I když to byla celkem slušná demence, co se mu nějak povedlo, i když věřím, že to nebylo vůbec schválně a myslel to dobře. Jenže vole on hraje v See You In Hell stopatnáct let a jednu zimu a víš jak on si přeci jen mohl tenkrát trochu dát pozor, co jsou některý lidi z punk/HC scény zač. Nakonec si to odskákal nějákým vyhrožováním, aspoň jsem se pobavil na účet punku jak jsou vlastně hodný a samosebou některý lidi si v podstatě vychovala Hluboká Orba, kterou miluju stejně jako ziny Blood and Honour. I když věřím, že jeho pocit byl hodně na hovno. No a pak víš jak on v dobrý víře, jak se hájil několika totálním volům dal záminku na perzekuci metalu, což mi je jasný, že rozhodně nechtěl. Některejm lidem radši necpat nic. Jinak ty seš taky vemeno, kdyby přišla nabídka Jožkovi nebo Tobě dělat Dismu tím, co si sem nahodil? No tak budete mít hovno, ale taky sem nepiš všechno, co ti řekl u piva. O Pillardovi vím nějakej čas, že to v kebuli má poněkud šoupnutý, že je to až tak jsem nevěděl. Jako já bych koncert Dismy nazazlýval, ani jednomu z Vás, ale zase víš jak....největší prdel je pokud by se to rozneslo nejspíš by si tam potkal ty, co Black Diamondu sedět nepotkáš. Těžko říct.
gába - 06.03.12 12:05:21
bizz: pro neskutečnej bordel není třeba lítat do Afriky, před třema týdnama jsem byl v Neapoli :))) Jinak si to užijte a pozdravujte Marrakéš
Já v tu dobu byl v Manchesteru a troufám si tvrdit, že od bordelu v Neapoli to nemělo moc daleko. Odpadkové koše neexistujou, vše se hází na zem, kde to samozřejmě nikdo neodklízí.
bizzaro - 06.03.12 11:30:55
pod posledni Suduv prispevek se podepisuju, at taky procerim vody
bros - 06.03.12 10:17:47
bizz: pro neskutečnej bordel není třeba lítat do Afriky, před třema týdnama jsem byl v Neapoli :))) Jinak si to užijte a pozdravujte Marrakéš
Sud - 05.03.12 23:41:19
střape, nikomu neberu jeho zásluhy, ale ze zásluh se žít nedá. rád bych někdy prohlásil, že nová deska root nebo hypnos je dobrá, ale to se už asi nestane a u bigg bosse jsem jen vysvětloval, proč jeho chvála je to poslední, co něco znamená i přes všechny zásluhy. http://www.youtube.com/watch?v=EuBtMYaNQ6A hele s tou spoluprací scén to je docela vtipný. myslim, že to, že někdo jako já někde prohlasí, že hypnos a root jsou pičoviny, je docela minoritní problém, když náckové rozmlátěj kapele auto a pak naháněj lidi po koncertě s obuškama a nožema, jak se to stalo teď v sobotu, popř. vymlatí ze sportu hospodu železnejma tyčema a cestou domů někoho ubodají, což tu už taky bylo, a metloši si s něma dál v klídku sedí pod německejma vlajkama v black diamondu nebo si s něma zajdou na ortel nebo nějakou jinou fazoláckou mrdku typu morčata na útěku na melodku. a brooklyn je taky centrum vkusu a tolerance. nejsem si úplně jistej, že bych tyhle lidi na svý akci chtěl, ostatně to tu s metalem stojí za hovno právě kvůli nim. nechápu, co pořád máš s tou orbou, to je punkovej časák a filipův časák a filip nesnáší metal. taky bych neočekával od death metalovýho zinu, aby vyzýval lidi k tomu, aby hráli punk, naopak. v DM zinech se taky docela jede na stylovou čistotu, tak nechápu, proč ti to vadí naopak? lunaris: jinak, jedno období jsem se tím celkem zaobíral a těch kapel jsem slyšel celkem dost a drtivá většina stála za hovno, proto se tím už neprobírám. a s těma křesťanskejam kapelama bych si klidně troufl tvrdit, že to je dost stejný, i když těch jsem slyšel pomálu.
DW - 05.03.12 19:43:03
nemáš do takovejch prdelí jezdit .-) Příště Maledivy :))
LordSnape - 05.03.12 19:35:04
Alah akhbar, prave jsem v Maroku a bordel je tady vetsinou vsude neskutecnej. Masalama.
Už tě stačili obrátit? :-D
bizzaro - 05.03.12 18:28:17
Alah akhbar, prave jsem v Maroku a bordel je tady vetsinou vsude neskutecnej. Masalama.
Střap - 05.03.12 08:16:40
Mimoto JAR není úplně klasická muslimská destinace. Na druhou stranu je prdel, že nejlidnatější muslimská země je Indonésie a moc se o tom nemluví, asi málo vyhrožujou džihádem. I když, co jsem se bavil s jednou holkou z Indeonésie prý se to tam za poslední léta dost zradikalizovalo ohledně týhle věci. Jinak vypadala tak, že bych s ní míšence šel tvořit hned:-))))
Střap - 05.03.12 07:54:36
LordSnape: Hele jako myslím, že tu najdeš i páry, co jsou vysokoškolsky vzdělaný a takový prokletí to rozhodně není, že by si blbá blondýna vzala černocha z JAR. Zase nepřeháněj. Víš jak ono nemyslím si, že jsme země zralá na muslimskou invazi. Naopak si myslím, že se pomalu budeme učit ruštinu na plný koule:-))) Jinak samosebou i takovej problém není nemožnej. To ti vyvracet nebudu. Jinak Lunaris poznamenal něco o tý Francii na jednu stranu tam muslimové na jednu stranu vlastní valnou část Paříže. O jejich nepokojích jsem se bavil s kámošema, co dělají ve Francii ve školství a rozhodně to není úplně černobílý. Na druhou mi třeba kámoš říkal jak přílítl z BA do Paříže a jednu z prvních slyší od nějakýho černocha debilní poznámku jak je debilní Francouz, že měl černoch s největší pravděpodobností french passport je dost zarážející. Ovšem muslim to taky být nemusel. Ohledně ruštiny a mýho tvrzení ti to povím takhle tak jako podstatně nakoupili nemovitosti muslimové v Paříži obdobně lítá trh se realitama v Praze jen s tím rozdílem, že mi tu budeme mít Rusy. Prostě na Rusy máme historický vazby tak jako Francouzi na muslimy a stejně je mají Holanďani. Mimoto si nemyslím, že bychom byli takový terno, kam se vyloženě muslimové poženou. Jinak problém češka a muslim a sňatek. No jako vím, co myslíš na druhou stranu se ti tady rozpadne padesát procent sňatků a ty problémy člověče velmi slušný humusy, který nejsou tolik vidět a pokud muslim odlítne do JARU je to vidět prakticky rychle.
LordSnape - 05.03.12 07:36:32
Pochopitelně ani nemluvím o tom, že to děti míšenců (teď třeba aktuálně Čechů a Vietnamců) to budou mít v naší netolerantní společnosti velmi těžké. Většina totiž nemá tak fešné kvádro, hbitý jazyk a tolik populistických keců s prachama za zády jako Tomio Okamura, že.
LordSnape - 05.03.12 07:33:08
Ovšem povolit jim jednu Mešitu o čemž tady PF psal je zase jiná paranoia. Stejně tak pokud si holka veme muslima tak jí automaticky nemusí leptat kyselinou. Lordsnape:No pokud chceš řešit, co je z dnešního pohledu v nepořádku tak u něčeho, co je patnáct století starý to půjde lehce. Pokud si myslíš, že se každej muslim chová striktně podle Koránu tak to možná je na světovou válku číslo tři, ale to se pak klidně vrhni i na ortodoxní Židy....
Povolit jednu znamená hned pustit sem další a povolit druhou a třetí.. Říkejte si, že jsem třeba netolerantní, ale já to tak prostě vidím. Nechci, aby se z toho stala Eurabia (název jedné mé skladby z repertoáru kapely) Jak by se jim líbilo, kdybychom tam my začali stavět kostely? Lunaris má pravdu, souvisí to s tím. Co pak tady budou dělat? Modlit se neustále k Alláhovi za lepší život a klečet na koberci? Jinak ohledně soužití to taky nefunguje, Střape. Už to bylo mockrát zdokumentováno a je spousty špatných příkladů, kdy na to většinou ta žena - Češka doplatila. A co když mají děti? To je pak vůči nim teprve tragédie. Soudní tahanice, nenávist.. Tady je ale jedno zda si bílá blondýna vezme muslima nebo černocha z JAR, pořád je to o tom samým. Aby to klaplo, musí se jedna strana úplně podvolit kultuře svého partnera a to je ve většině případů neuskutečnitelné, co si budeme povídat.
Wajt - 05.03.12 00:15:17
Lunaris: větší kentus, než na Ukrajině jsem neviděl - svoz odpadu neexistuje. Vše se hází do řek. Řeka=skládka. Těm lidem to tam připadá naprosto normální, páč nic jinýho nikdy nepoznali. A Ukrajina je totálně křesťanská země. Rozpadající se neelektrikované vesnice, ale v každé alespoň dva vzenšené, moderní křesťanské kostely. Takže ono to s tím bordelem není výsada muslimů, ale obecně problém většiny planety mimo vyspělý euroatlantický svět. Konzervativní sračky a výzvy k násilí najdeš i v bibli a talmudu. Typický příklad problémy, který má teď Izrael s ultraortodoxníma židama, který razí vcelku podobný přistup k ženám jako radikálni muslimové. Netřeba chodit daleko. Když se podíváte na konzervativní pravicové, křesťanské hnutí (třeba D.O.S.T ať nechodíme daleko), místo žen je prostě u dětí a u plotny. Z toho vyplývá, že se nehodlám zastávat muslimů, ale nebetyčně mě vytáčí, když někdo bez hlubší znalosti věci veškerý tyhle věci hází výhradně na islám, ačkoliv obdobný tendence jde pozorovat u všech konzervativních forem náboženství. Nebuďme pokrytci. Islám je možná v současnosti vyhrocenej, nicméně byly časy, kdy byl mnohem tolerantnější než křesťanství. Když se islám kritizuje z křesťanských nebo konzervaticvích pozic, smrdí mi to. Stejná sračka.
Střap - 05.03.12 00:01:33
Takže pánové. Pokud Vám jde o tyhle narážky. Prosím. Rozhodně jsem nechtěl vířít debatu jak je nutný tady mít a nemít muslimy. Ovšem nemyslím si, že všechny argumenty, co jste mi tu nasypali mají hlavu a patu. Lunaris: Jak víš, že ten člověk jazyk neumí a neumí nic? To si pro změnu nemyslím já. Ale jinak máš pravdu, že jsme na tom ekonomicky tak, že bychom sem mohli zvát jeden milion muslimů. To fakt nejsme. Ohledně Francie...to je na hodně dlouhý povídání ony ty kolonie v Africe s tím mají, co dočinění. Ovšem povolit jim jednu Mešitu o čemž tady PF psal je zase jiná paranoia. Stejně tak pokud si holka veme muslima tak jí automaticky nemusí leptat kyselinou. Lordsnape:No pokud chceš řešit, co je z dnešního pohledu v nepořádku tak u něčeho, co je patnáct století starý to půjde lehce. Pokud si myslíš, že se každej muslim chová striktně podle Koránu tak to možná je na světovou válku číslo tři, ale to se pak klidně vrhni i na ortodoxní Židy....Víš jak zase trošku klid. Třeba budou atomovky lítat rychleji. Adamos: Já tě v podstatě s ateistickou kotlinou chápu a taky za ní úplně vděčnej nejsem. Páč si myslím, že o nás to v mnohém ukázalo, že občas nemáme vztah vůbec k ničemu:( Čímž ti neříkám staň se muslimem :-))) To není úplně jednoduchý.
Adamos - 04.03.12 22:53:37
Střap: Hele, já to chápu, ale z toho obecnýho a praktickýho hlediska se stavím na stranu skeptiků v otázce soužití různých kultur. Myslím, že tady v těch otázkách mám spíš víc otazníků a bílejch míst, než jasnejch odpovědí a nedá se to paušalizovat, ale když se podívám za naše hranice, tak si říkám, ne děkuju, nechci. Jsem celkem vděčnej za tu malou českou ateistickou kotlinu.
Lunaris - 04.03.12 22:32:12
Střape, mi pověz, co by tady ti lidé dělali, kteří doufají, že by měli klid? Většina z nich nic neumí, ani jazyk, akorát by čekali, že se o ně stát postará a následně by dělali bordel, kdyby se tak nedělo. Což dobře víme, že nedělo. Když už, tak by to musel někdo, kdo pochází z jejich prostředí a vyzná se v Evropě, organizovat a zajistit jim nějakou práci. Jako myšlenka je to hezká, ale snadné by to nebylo. Na velkovýrobu máme v Evropě čínského dělníka.
Lunaris - 04.03.12 22:21:03
Stačilo mi vidět některé obyčeje v Egyptě. Třeba házení odpadků z okna, kde se pak nějak povalují, dokud je neodvane čas nebo co. Já nevím, jestli stát není schopný zabezpečit likvidaci odpadu a lidi nemají na zaplacení popelnice, ale nemyslím, že by je to měli učit Evropani. Češi jsou taky prasata, ale pořád to má nějaké meze. Pak mi stačí vidět, jaký problémy jsou s Arabama v západní Evropě. Se těm Francouzům ani nedivím, kolik NS kapel tam je. Ne fakt díky. Ať muslimové zůstanou, kde jsou. Tím nechci říct, že jsou to špatní lidé nebo nějak méněcenní, každý se rodíme stejně a každý jsme individualita, nejvíc záleží na výchově a prostředí, kde vyrůstáme. Nemáme žádné hmyzí kolektivní vědomí. Ale jejich kultura je zkrátka jiná a s tou evropskou v dost věcech nekompatibilní. Někteří by určitě neměli problém se přizpůsobit a prosadit se, ale stojí to za ty problémy? Z nějakého morálního nebo "správně" filosofického hlediska asi ano, ale v praxi v situaci, ve které se Evropa nachází, asi ne. Možná jsem jen neinformovaný a mám zbytečné obavy, to je taky možnost. Ale může někdo moje obavy spolehlivě vyvrátit? Nicméně kdybych potkal muslima, tak proti němu nebudu chovat žádné předsudky, dokud ho trochu nepoznám. Snejpe, třeba zrovna ta sociální politika, což je hodně.
DW - 04.03.12 19:11:49
od nácků se debata pomalu přesunula k muslimům. Je vidět, že marast nepotřebuje sosy sos, ale debatní kroužek na fórku :) Pod reportem je to ale takový spontánnější, žejo :)
LordSnape - 04.03.12 18:32:53
Vzdyť je to blbost a rozhodně si nemyslím, že je v muslimů všechno úplně v pořádku a tak si nemyslím, že je u nich všechno v nepořádku.
Četl jsi třeba Korán? Už jen ta kniha je v nepořádku, když nabádá muslimy, aby týrali a mlátili ženský.. Tam je hodně věcí v nepořádku, Leoš Kyša by ti mohl vyprávět.
Střap - 04.03.12 17:54:59
   Střap: Jo myslíš tohle připomenutí, že se Bruncvík vrátil na scénu? Jo to byl velikej ROFL. To tě chápu moc dobře. Úplně zbytečnej canc, kterej eventuální problém s nějákým kulturním rozdílem neřeší, ani omylem. Mezi náma, co muslimů týče myslím, že s tím má co dělat nedostatek tolerance a to kolikrát na obou stranách. Rozhodně si nemyslím, že každej muslim je strašnej terorista a vrah malejch dětí a velkej tyran ženskejch. Ani omylem.    Myslím, že kdyby ses zajel podívat někam do Pákistánu, Afghánistánu, nebo subsaharský Afriky, tak bys změnil názor.
Adamos jako víš jak jsou lidi, který tam tím trpěj a radši by si nechali kus svojí víry a nedělali nesmyslný šílenosti a dost z nich by radši bylo v Evropě a doufají, že by měli klid. Myslíš, že je každej v Severni Korei fanatickej komunista? Vzdyť je to blbost a rozhodně si nemyslím, že je v muslimů všechno úplně v pořádku a tak si nemyslím, že je u nich všechno v nepořádku.
Adamos - 04.03.12 17:22:48
Jo myslíš tohle připomenutí, že se Bruncvík vrátil na scénu? Jo to byl velikej ROFL. To tě chápu moc dobře. Úplně zbytečnej canc, kterej eventuální problém s nějákým kulturním rozdílem neřeší, ani omylem. Mezi náma, co muslimů týče myslím, že s tím má co dělat nedostatek tolerance a to kolikrát na obou stranách. Rozhodně si nemyslím, že každej muslim je strašnej terorista a vrah malejch dětí a velkej tyran ženskejch. Ani omylem.
Myslím, že kdyby ses zajel podívat někam do Pákistánu, Afghánistánu, nebo subsaharský Afriky, tak bys změnil názor.
Střap - 04.03.12 17:11:40
Jo myslíš tohle připomenutí, že se Bruncvík vrátil na scénu? Jo to byl velikej ROFL. To tě chápu moc dobře. Úplně zbytečnej canc, kterej eventuální problém s nějákým kulturním rozdílem neřeší, ani omylem. Mezi náma, co se muslimů týče myslím, že s tím má co dělat nedostatek tolerance a to kolikrát na obou stranách. Rozhodně si nemyslím, že každej muslim je strašnej terorista a vrah malejch dětí a velkej tyran ženskejch. Ani omylem.
pf - 04.03.12 13:53:23
BTW. dobře je ten problém vidět na „inženýrovi z UH“, co v rozhovorech vyhání muslimy z Čech a plete do toho takové „argumenty“ jako „kdyby moje dcera přišla s muslimem“, totiž, že to jsou často jen projekce osobních traumat. a prostě trauma z toho, že jsem Evropan druhé kategorie, podle nich jde vyřešit tím, že budu o to víc nahlas ukazovat „já jsem se tady narodil, tj. patřím sem víc než…“ to je úplně vymaštěný a strašně se bavím blbečkama, co tomuhle tleskají a pak se můžou přetrhnout v tom, jak ještě by mohli demonstrovat, že jsou proti náckům, přitom obojí má stejnou podstatu.
Střap - 04.03.12 12:48:53
Wajt jen tak naokraj k NSBM kapelám je nutný dodat, že už to jede po Evropě taky víc než zdravě. Jinak kapely, co si jmenoval ty jsou tak nějak špička ledovce ono to podhoubí je relativně silný a taky to není kvalitní. Dost často jde o tupý one man projekty nahraný někde v obýváku, kterejm se jako metalisti můžeme jenom smát. Moc si nejsem jistej jestli jich je většina z Polska a ex-SSSR. Na netu je blog, kde si to pro sebe mapuju a můžu ti říct, že v zemích jako je Belgie a Francie jich taky málo není. Samosebou nějáká ta Skandinávie a Německo v tom taky jedou. Myslím, že je dobrý být informovanej. Lidi občas pak taky mastěj sračky do lidí, který ničit nemusej. Jinak ohledně Ukrajiny mám vtipnou historku. Kámoš z Francie se byl podívat na Ukrajině nějak něměli, kde spát a nakonec skončili u typa, co je nechal přespat prý jo já poslouchám metal, nějáký kořalky a tak šli k němu spát ráno se probudili v nějáky strašný NAZI svatyni. Na typovi prý nebylo za tu kalbu nic poznat...pakárna.
Wajt - 04.03.12 12:32:38
Mě pořád naskakuje lehký úsměv na tváři, když si člověk uvědomí, že nejsilnější NS scéna (nejen hudebně) je dnes v Polsku a ex-SSSR. Je jasný, že se tyhle lidi hlásí k "modernímu WP" hnutí, "panárijské Evropě", případně akcentují svůj (domněle) varjagský původ, ale bez ohledu na to v drtivé většině nadále uznávají Ádu, který by je hnal, že by nestačili utíkat. pf to pěkně trefil s tím pokud se nemýlím Wildersem, který nedávno vyháněl muslimy a tleskala mu valná část český populace, bez hlubšího zamyšlení nad podstatou jeho politiky, a teď ticho po pěšině, když hodlá vytvářet seznamy "východoevropské špíny" zahrnující, nepřekvapivě i Čechy. Velmi povedený historický případ jsou někteří čeští vlajkaři, kteří během protektorátu kritizovali Háchu a spol. za neupřímnou spolupráci s reichem v očekávání, že na to v Berlíně uslyší, dostanou se k válu a bude se budovat pravý český národní socialismus. Němečtí nacisté však "překvapivě" nestáli o autentické rasově nečisté soukmenovce, takže pár těchle kreténů v čele s Rysem-Rozsévačem putovalo do Dachau. No a po válce je překvapivě postříleli jako kolaboranty. Jo, není to lehký, když jsi rasově nečistý nácek.
Střap - 04.03.12 11:59:21
Vyhánění muslimů....taky pakárna to máš recht tleskat za to někomu? Já nevím tohle je lidská pitomost. Na druhou stranu začneš prudit do vcelku liberálního muslima a za čas, pokud ho ojebeš můžeš mít prostě ortodoxa jak noha. Špatnej přístup.
Střap - 04.03.12 11:55:28
Petře panáček z MI? Myslíš Jasona? Poslední větu tesat do kamene.
pf - 04.03.12 11:54:32
pokud někdo potřebuje příklad, před pár roky tady blbečci tleskali, když krajní pravice vháněla z Evropy muslimy, teď to už jaksi není nosný téma, tak brojí proti „špíně“ z východní Evropy, celkem by mě zajímalo, proč jim ti, co jim tady tehdy tleskali, najednou mlčí :o)
pf - 04.03.12 11:51:37
tahle debata je studená a vládne! ad páneček z MI: z evropskýho pohledu je dost těžký posuzovat americkou orientaci doleva/doprava. systém dvou stran, ve kterých je X názorových proudů (u nás názorový proud ve straně znamená minimálně rebelskou frakci nebo odtržení a vlastní stranu) vlastně ani neumožňuje, navíc třeba americká představa o socialismu není často nic jiného – v podstatě pravicový – weberovský komunitarismus, navíc synek z MI v tom sám má dost dobře bordel jinak mrdat nácky, mrdat antifu, mrdat tydle debily, který si sami berou právo rozhodovat, kdo „sem“ patří apod.
Střap - 04.03.12 11:34:07
Gorth a o to jde víš jak náckové se můžou na krásně chovat v pohodě na koncertě a pak si někoho vyhlídnou a je to hned úplně jinak. To je ten základní průser, kterej si vystihl naprosto přesně. Ostatně v patnácti pak seřezat dva typy jaksi problém značnej a to už za sociální nebezpečí považuju.
gorth - 04.03.12 11:26:14
Střap: zajímavý... jinak tohle téma by bylo na dost dlouhou debatu... těžko říct, v nějaký větší sociální nebezpečí moc nevěřím, ale oni ani ti obyčejní čeští pozéři nejsou v pohodě, když jich potkáš patnáct někdy v jednu ráno (jak se to stalo kamarádům...)
Střap - 04.03.12 10:15:48
Gorth: Co jsem nepochopil vůbec, že mi kdysi jedna grindcorová kapela říkala, že hrála v Rusku a v jejich publiku bylo nácků, že to vůbec nepochopili a oni se tam prej dokonce chovali v pohodě? Prostě si nejsem jistej nakolik jsou tyhle mamlasové sociálně nebezpečný a nakolik jsou to pozéři s hodně blbou pozou. No pak samosebou chápeš, když se někam trmácíš dva až tři tisíce kilometrů pak tam najdeš tohle. Prostě těch otázek v tomhle směru mám docela hodně. Chápeš potkáš metalovýho nácka z města jako je Petrohrad? To je přeci úplně mimo...stejně jako sola u Infernal War, který lezou z Jimmiho Hendrixe...svět je kurva divný místo.
LordSnape - 04.03.12 05:25:24
V jiných věcech zase naprosto souhlasím s komunistama.
Jasně, naprosto tě chápu, ale v čem konkrétně souhlasíš s komunistama mi je záhadou. Snad jen ta sociální politika ušla...
gorth - 04.03.12 01:24:02
však říkám, vedlejší věc (šlo tak nějak o to, že Big Bossova pochvala není žádnej zázrak, že v Brně chválí kdejakej tuctovej metálek)... s tou jednoduchou obětí souhlas jinak jasně... já to mám asi dost podobně jako Lunaris... jdu po hudbě a to spojení s ideologií beru spíš jako jednu z četných lidských demencí
Střap - 04.03.12 00:56:56
Gorth: Víš jak j nevím řešit Big Bossův vkus vole...to je taky demence. Vole tomu typovi je šedesát a mastí si svůj metal občas někde něco prohlásí, co je lol. Svýho času dobrý desky natočil jako tak zase v klid....Občas mi přijde jako moc jednoduchá oběť. Jinak song pro tebe byla jaksi reakce na něco jinýho. Víš jak na jednu stranu ty lidi nepokrytě jedou v něčem, co není v pohodě. Já se o tuhle problematiku zajímám a moc jistej nejsem jestli se jedná o latentní náglismus nebo se jedná o něco sakra nebezpečnýho. Nágl protesty v Rusku mi tuhle přišly docela velký spousta NSBM kapel je odtamtud. Přesně chápu nevyhrazenost Lunarise a proč. Nadruhou stranu chápu moc dobře i Wajta, kterej perfektně trefil, že IW moc hudbně pro nácky nejsou...o tom to je...určitý nebezpečí infekce tam být může a nemusí. Tohle je složitější a obšírnější problém.Některý neopohani jsou taky dost zajímavá sorta lidí. Problém to je. Například jak svýho času dělal Jožka tu akci jak byla aféra z Hasthurem tak tam si nejsem jistej jak moc velkej nácek ten Hastur byl. Spíš mi přišel jako ten latentek, co mu přijde, že bude zajímavej pokud bude NSBM. Takže nejspíš pitomá poza. Ten koncert byl vtipnej v jinejch ohledech. To bych ti musel popsat tak na patnáct stránek....v podstatě rádoby poza punkový scény na hledání většího zla. Hele v pohodě být to Praze stejně bych na to nešel.
gorth - 04.03.12 00:36:50
taky nevím, ale vůbec:) s tím koncertem jsem jen narážel na tvůj zvyk podsouvat lidem v diskuzích různé kapely, které neposlouchají atp. (patronovské "song pro tebe", za čímž se skrývá nějaká hrozná mrdka; Sud udělal to samé, jen nahodil "koncert pro tebe", got it?)... s tím, že se někoho zastáváš, fakt problém nemám, tak v klidu... (přeju propříště míň sebejistoty při interpretaci cizích řečí, ale to je asi házení hrachu na zeď...) hm, "není hudebně zajímavý" = "nemá hudební vkus, u kterého věřím, že by mi mohl přinést něco nového zajímavého" (což se netýká vlastní tvorby), je to už konečně srozumitelný? nebaví mě tu vysvětlovat poznámku k nějaký naprosto vedlejší věci (tzn, Big Bossově vkusu) napětkrát...
Střap - 03.03.12 23:29:08
měl jsem na mysli hlavně ten stav, kdy člověk v šestnácti objeví pět základních kapel žánru a stačí mu to na dvacet dalších let... pak pro mě prostě není "hudebně zajímavý":) ale stejně: Bathory mají pár sakra dobrých songů, ale nebudu poslouchat kapelu kvůli kultovnosti nebo zásadnosti pro žánr, ale kvůli tomu, jak mě baví/jak moc mi přijde něčím nová, jedinečná... za těch cca pětadvacet let vznikly v žánru stovky zajímavějších věcí (nicméně celkem výjimka jsou pro mě v tomhle Black Sabbath...)
Ty vole já už nevím. Myslím, že by tě možná pár kapel, co posloucháš vyvedlo tak rychle z tvejch bludů, že by si koukal. Jinak vole koncerty nějákejch debilních NAZI OI je Střapovina? Ty seš fakt vymaštěnej debil. Koukni laskavě do mýho profilu na last.fm a zjisti si, co poslouchám ty jelito. Já se zastanu nácků, co podle mě hrajou velmi dobře. Snad poprvý si tady zastanu kapely a mám evidentní důvody, proč to dělám. Narovinu napíšu, že bych na takovej koncert nešel. Marný.
Střap - 03.03.12 23:14:39
Wajt vole ty rozhovory znám a nelíběj se mi vůbec já nepopírám, že to kebulích nemají v pořádku. Mě jde trošku o něco jinýho. Hele víš jak blbci, co čistě náhodou mají moc dobrý povědomí o tom, co hrajou. Víš co je vlastně šíleny? Typy mají svůj skvělý světonázor, ale o metalový muzice mají sakra jasno a jedou z těch hodně správnejch kořenů a je to v podstatě metal, kterej zapadne hodně dobře do Angelcorpse/Morbid Angel škatulky. Hele nakonec ti pak taková kapela má sola alá MA, kde ti přesně řekne Azagtoth, že je ovlnivněnej Eddie Van Halenem a Jimmi Hendrixem....chápeš to vlastně je úplně pošahaný. Víš jak já bych na ně zase úplně hodnej nebyl, ale chápu, že by takovej rozhovor mohl lidi oprávněně nasrat, proto o tomhle diskuzuju. Myslím, že mě chápeš. Neboj nemusíš přesvědčovat, co jsou zač. Já nepopírám, co mi říkáš. VŮBEC! Jako podivej na scénu vylezl úplně zbytečnej pseudo old school, kterej je nejspíš rebelantská poza proti death coru. Ovšem ty kapely jsou pitomý. Nakonec IW to mají v tomhle směru velmi srovnaný dobře. Má to zvuk jakej to má mít a má to energii. Tohle je pro mě, asi nejšílenější. Nakonec dost dobře black/death od nácku....přijdu si jak z jiný planety. Samosebou tě nenutím tě to poslouchat. Oba si dokážeme přesně představit jaký publikum bude mít jejich koncert.
Wajt - 03.03.12 22:46:34
Pro Střapa http://www.infernalfields.com/infernalwar.html "our social and political believes are strictly connected with NS/WP but we don’t put much of them into our music" Prostě banda nácků, který sedí víc brutálnější metal. Myslím, že jejich apolitičnost je vcelku logická-pro hodně ortodoxních nácků jsou IW moc velkej nářez a potřebují oslovit i klasický metly. V tom rozhovoru najdu hodně věcí, který mě stačej, abych tuhle kapelu neposlouchal a nepodporoval. Ono koneckonců když nahlídneš do textů Terrorfront a uvědomíš si, že tihle pánové se světonázorem hlásí k hnutí, který by tyhle zvěrstva s chutí realizovalo v praxi, pak z rovnice vychází, že to žádná nadsázka nebo metafora není ani omylem. Poslouchat výkřiky "genocide machine", když víš, že tyhle hovada to myslí smrtelně vážně, fakt nebudu.
gorth - 03.03.12 22:45:22
měl jsem na mysli hlavně ten stav, kdy člověk v šestnácti objeví pět základních kapel žánru a stačí mu to na dvacet dalších let... pak pro mě prostě není "hudebně zajímavý":) ale stejně: Bathory mají pár sakra dobrých songů, ale nebudu poslouchat kapelu kvůli kultovnosti nebo zásadnosti pro žánr, ale kvůli tomu, jak mě baví/jak moc mi přijde něčím nová, jedinečná... za těch cca pětadvacet let vznikly v žánru stovky zajímavějších věcí (nicméně celkem výjimka jsou pro mě v tomhle Black Sabbath...)
Lunaris - 03.03.12 22:27:34
Ano, je blbost všechny házet do jednoho pytle a jestli se tam počítá právě i anti-multikulti či anti-islamic, tak je moje kapela v tom případě taky extrémní.
Samo, že se to tam počítá. O ničem jiným to není. Nalejme si čistého vína, v některých věcech se totiž i "normální" člověk s náckama shodne. V jiných věcech zase naprosto souhlasím s komunistama. Proto jsem psal, že nic není černobílé. Krom současné naší vlády, jejíž kroky nechápu vůbec. V tom má Michal David můj respekt. Slayer a Bathory... to snad ani není o vkusu a jeho zajímavosti. Tady by měl jakýkoliv fanoušek metalové muziky držet hubu a krok. Pro death metal a black metal dost možná nejzásadnější kapely, minimálně alba Hell Awaits a Under the Sign... Ty kapely vymysleli, jak to hrát, do prdele, spolu s pár dalšíma. Tím nechci říct, že se nedají kritizovat nová alba klasických kapel, ale asi by člověk měl mít na paměti, komu za tu svojí oblíbenou muziku vlastně vděčí.
Střap - 03.03.12 20:30:02
Lunaris hele dobrej příspěvek...nutno dodat, že IW jsou třeba kapela, aby zahrála, co zahraje musí kurva tvrdě cvicit. O to je zvláštnější, že když to poslouchám tak to má i pár vlivů, co NAZI nejsou, ani omylem. Což je vlastně paradoxní a z toho důvodu mě zaujala hodně. Naopak i Nokturnal Mortum nejsou instrumentálně ořezávátka. Těch kapel bude víc. Mimoto některý NSBM kapely mi přijdou jako fakt naprostý blbosti, kde jde maximálně o to zapnout vysavač a blejt pohádky o třetí říši. Jinak jsou samozřejmě kapely, který si naučej za léta věci opravdu dělat. V tom máš pravdu a logiku věci to samozřejmě má. Víš jak tady si přečteš, že Bathory a Slayer jsou indikátor špatnýho vkusu. Myslím, že pokud si psal něco o tom, že se tady lidi o kořeny muziky nezajímaj trefil si to přesně.
Lunaris - 03.03.12 20:15:17
Sude, zkusím to polopatě. Když někdo napíše, že pro většinu NSBM kapel je nejdůležitější pořádná hajlovačka a že se tam kvalita měří trochu jinak, což je dost tvrdej výrok, tak od něj čekám, že o tom něco málo ví, aby mohl tohle ze sebe vyplodit. Načež ty následně napíšeš, že se těma sračkama neprobíráš a nijak se o to nezajímáš, abys zjistil, jestli se z toho něco dá poslouchat nebo kdo k tomu jak přistupuje. Tak jak potom můžeš vědět, co je pro koho jak důležité, jak kdo přistupuje k muzice nebo jestli jsou to všechno sračky? To je buď čistá demagogie a nebo na tom nejsi o nic líp než ta největší buranská spodina, ze níž se dost radikálních borců rekrutuje, která má taky ve všem rychle jasno. Zamysli se, člověče. To samé bych psal, kdyby se tu pičovalo do anarcho kapel, křesťanů a kdo ví koho. Nic není úplně černobílé, svět takovej není.
Střap - 03.03.12 18:44:55
Sud: ROFL podivej, co tady sakra meleš? Vole opět se vozíš po lidech, co něco udělali a bez nich by věci vypadali jinak. Big Boss ať je jakej je to tu fakt řešit nebudu jeho sexualni orientaci už vůbec. Ale povím,. že "Black Seal" je dobrá deska a ta kapela na sobě svýho času makala hodně. Poslech Infernal War obhajuju a neobhajuju v kebuli to máš pomíchaný ty. Vole hazíš sem kapely k hovnu a pak vole si hraješ na něj přehled jenže tohle oblbne tak nějakou patnáctku a goregrindový akci a o tom to je. Sude za tu narážku na Jožku a IB? Seš debil. Já mluvím o něčem úplně jiným. S pár lidma jsme, kdysi budovali scénu koncertu jsme udělali už nevím kolik...a Hluboký Orbě se psalo jak kapely nemájí hrát death metal....Víš přeber si to jak chceš. Jožka a jeho ambivalence. Úpřímně ať jde do prdele. Ohledně tý jeho kauzi s Antifou si myslím svoje. Prostě ten člověk je vemeno a Antifa a jejich perzekuce všeho možnýho je hodně debilní. Ovšem na tý kauze je nejvtipnější, že z toho vyplynulo, že prostě něco sjíždí a pořádně neví co a jak.Což jsem jsme opět potvrdil v Marast on air. Aby ti došlo proč bych chtěl udělat rozhovor Infernal War, protože bych se jich na ty názory chtěl zeptat a možná je taky poslat do prdele, ale víš jak lidem jako ty něco vysvětlovat. Tohle je úplně o něčem jiným. Sude tuhle si psal, že v Brně nespolupracujou scény. Víš docela chápu, že s tebou nespolupracujou. Lunaris: Respekt u mě máš. Sice bych ty kapely nepodporoval, ale i tak. Pokud si napsal, že Sud ví hovno a maskuje to za za rádoby humor tak si to trefil naprosto přesně. Upřímně vození s po Big Bossovi je tak trochu ohraný a trapný jinak názor Snapa beru a chápu ho.
Střap - 03.03.12 18:39:32
Sud: ROFL podivej, co tady sakra meleš? Vole opět se vozíš po lidech, co něco udělali a bez nich by věci vypadali jinak. Big Boss ať je jakej je to tu fakt řešit nebudu jeho sexualni orientaci už vůbec. Ale povím,. že "Black Seal" je dobrá deska a ta kapela na sobě svýho času makala hodně. Poslech Infernal War obhajuju a neobhajuju v kebuli to máš pomíchaný ty. Vole hazíš sem kapely k hovnu a pak vole si hraješ na něj přehled jenže tohle oblbne tak nějakou patnáctku a goregrindový akci a o tom to je. Sude za tu narážku na Jožku a IB? Seš debil. Já mluvím o něčem úplně jiným. S pár lidma jsme, kdysi budovali scénu koncertu jsme udělali už nevím kolik...a Hluboký Orbě se psalo jak kapely nemájí hrát death metal....Víš přeber si to jak chceš. Jožka a jeho ambivalence. Úpřímně ať jde do prdele. Ohledně tý jeho kauzi s Antifou si myslím svoje. Prostě ten člověk je vemeno a Antifa a jejich perzekuce všeho možnýho je hodně debilní. Ovšem na tý kauze je nejvtipnější, že z toho vyplynulo, že prostě něco sjíždí a pořádně neví co a jak.Což jsem jsme opět potvrdil v Marast on air. Aby ti došlo proč bych chtěl udělat rozhovor Infernal War, protože bych se jich na ty názory chtěl zeptat a možná je taky poslat do prdele, ale víš jak lidem jako ty něco vysvětlovat. Tohle je úplně o něčem jiným. Sude tuhle si psal, že v Brně nespolupracujou scény. Víš docela chápu, že se tebou nespolupracujou. Lunaris: Respekt u mě máš. Sice bych ty kapely nepodporoval, ale i tak. Pokud si napsal, že Sud ví hovno a maskuje to za za rádoby humor tak si to trefil naprosto přesně. Upřímně vození s po Big Bossovi je tak trochu ohraný a trapný jinak názor Snapa beru a chápu ho.
DW - 03.03.12 13:30:00
tys nepřestal poslouchat michala davida :)?
LordSnape - 03.03.12 08:14:08
Wajt: Beru to v rámci celé Evropy, nejsem až takový vlastenec, nebo nějak zvlášť hrdý na to, že jsem Čech.. Gábin: Tys to solidně rozsekl. :-D
Gábin - 03.03.12 02:52:01
Nevim co tady resite. Ja taky neprestal posluchat Michala Davida kuli tomu ze podporil CSSD! Hudba je o citu ne o rozumu)
Wajt - 03.03.12 02:41:35
Lord Snape: v ČR skutečně racionální vymezení...
LordSnape - 03.03.12 00:47:46
odsuzovat NSBM jako celek? antimultikulti...
Ano, je blbost všechny házet do jednoho pytle a jestli se tam počítá právě i anti-multikulti či anti-islamic, tak je moje kapela v tom případě taky extrémní.
LordSnape - 03.03.12 00:41:14
a nejlepší na tom je, že velká část publika budou metalisti z melodky, se kterejma pan bigboss rád chlastá. náckovství a rasismus se mezi brněnskejma fazol metlákama považuje za normální.
Jo, holt Brno. Občas si říkám jak jsem tam mohl dostudovat a nezešílet z toho..
Sud - 02.03.12 23:53:26
nevim, ale něco mi říká, že tě střap za to přirovnání rád mít nebude :) jinak já jsem vůbec na Bathory apod. nenarážel (samostatnej poslech klasiky není nic závadnýho), ale máš recht, to je další brněnská klasika, jet pět starejch kapel dokola a říct tu někde, že novej Slayer stojí za hovno nebo že Lars Ulrich je dřevák, tak je to pomalu o zdraví. zvláště třeba v kultovním podniku Black Diamond, kde visí u stropu tři německý vlajky..
gorth - 02.03.12 22:47:19
s tím Big Bossem má Sud naprostou pravdu (Bathory, Slayer? indikátor nezajímavého vkusu; ano, a pak tu jsou ty "brněnské perly":)) odsuzovat NSBM jako celek? zív, tuny sraček jsou všude... já sám bych si v téhle oblasti našel něco v Kanadě, ovšem nevím, jestli ty kapely nejsou třeba "jen" rasistické/protipřistěhovalecké/antimultikulti... Sude... tip na koncert? hrozná střapovina, nemyslíš?
Sud - 02.03.12 22:38:31
a nejlepší na tom je, že velká část publika budou metalisti z melodky, se kterejma pan bigboss rád chlastá. náckovství a rasismus se mezi brněnskejma fazol metlákama považuje za normální.
Sud - 02.03.12 22:31:08
fanoušky to má společný a mrdka je to stejná, tak co.. navíc pro mě je to aktuální téma, budeme mít v brně koncert skupiny ortel, zrovinka v klubu, kde jsem dělal marutu, fakt výborný https://www.facebook.com/events/295479567157540/
LordSnape - 02.03.12 22:12:20
Pokud vím, bavili jsme se tady všichni o extrémismu v metalové muzice a ty tady vyprdneš nějakou rádoby Oi kapelu kvalitativně někde mezi hovnem a rozbředlou sračkou.. To už rovnou můžeme po sobě házet mp3 Vlajky a podobných kokotin..
Sud - 02.03.12 22:05:54
zrovna včera jsem si na to léto vzpomněl, jak mi v noci místní domorodci cestou domů před barákem nutili omítku s modafenem. jó to byly fláky, ale tutově nejlepší byly ty český klasiky, tak třeba http://www.youtube.com/watch?v=TYjNn_qgg0M http://www.youtube.com/watch?v=LlJDT7BG7lk čirá genialita
LordSnape - 02.03.12 21:58:47
Ježiši Sude, teď jsi to fakt zabil. Už vím proč se říká, že lidi podobný Miroslavu Comorousovi museli někde při cestě životem sežrat Šalamounovo hovno.
Sud - 02.03.12 21:48:01
co to je za dementní dotaz, jestli jsou bathory sračka? a jak souvisí s tím, o čem jsem mluvil? nejsem nějakej bojovník za morální čistotu v metalu, v zásadě je mi to u prdele, ale když prostě nějakej dement hajluje na Misery Index, tak ho vyrazím. a fakt sorry, že se doma neprobírám tunama debilních ukrajinskejch sebevyhlazovačů. ale mám pro tebe tip na koncert http://i194.photobucket.com/albums/z269/JFN1933/bsw_gm_df_de_20_04_2012.jpg rád si pak přečtu report, jak tam to hajlovaní vlastně vůbec nepatřilo. jinak o NSBM něco málo vím, strávil jsem jedno léto makáním s kámošem v Itálii a on je hodně velkej fanda do politickejch extrémizmů (jako že se o to hodně zajímá, náckama počínaje a ekoteroristama konče), tak to pro mě byl solidní intezivní kurz. Stahlbestie des Führers!
Lunaris - 02.03.12 21:13:05
jestli se ptáš, jesli doma naposlouchávám celej pagan front, jestli je mezi těma sračkama něco, co se dá poslouchat, tak to opravdu nedělám. ad biggboss, koukni na poslední rozhovor tady na marastu, tam říká, že metal doma neposlouchá vůbec, ale že podporuje některý místní brněnský perly, o tom mluvim. a legenda praví, že když budeš hodný, vezme tě mistr k sobě domů a dostaneš lízátko :)
Neptal jsem se ani na jedno, ale v zásadě by jakákoliv odpověď byla jenom formální. Víš hovno a na zdůraznění tohoto hovna užíváš vulgarity a co... ironii a zesměšňování? O to víc mě fascinuje, jak rychle máš ve všem jasno. Teď jsem pochopil, proč tu některé lidi tak sereš.
LordSnape - 02.03.12 20:40:59
Bigboss je debil..
Sud - 02.03.12 20:31:51
jestli se ptáš, jesli doma naposlouchávám celej pagan front, jestli je mezi těma sračkama něco, co se dá poslouchat, tak to opravdu nedělám. ad biggboss, koukni na poslední rozhovor tady na marastu, tam říká, že metal doma neposlouchá vůbec, ale že podporuje některý místní brněnský perly, o tom mluvim. a legenda praví, že když budeš hodný, vezme tě mistr k sobě domů a dostaneš lízátko :)
Lunaris - 02.03.12 19:13:07
King je prostě king. Tomu není co vytknout. ;)
LordSnape - 02.03.12 19:10:28
tak znáš to, politika, počasí a ekonomika jsou hospodský témata .-) Mercyful Fate dost uf, ale to hlavně kvůli vrchnímu kastrátovi, hudba dobrá dost :)).
Jeden můj kamarád když se opije, tak v hospodě začne povídat o zbraních a bozích jako vrchní popularizátor emzáků Erich von Däniken. :))
DW - 02.03.12 18:53:28
tak znáš to, politika, počasí a ekonomika jsou hospodský témata .-) Mercyful Fate dost uf, ale to hlavně kvůli vrchnímu kastrátovi, hudba dobrá dost :)).
Lunaris - 02.03.12 18:43:56
ale tak jasně, pro většinu NSBM kapel je nejdůležitější pořádná hajlovačka, tam se ta "kvalita" měří trochu jinak, jak to už celkem výstižně padlo. A když se podívám na BigBossův vkus, tak chvála od něj by bylo asi to poslední, čím bych se chlubil ;-) ale třeba ti chtěl jen dát lízatko..
K první větě: Na to jsi přišel jak? Máš v tom takový přehled? Protože jinak to nechápu. K druhé větě: Vzhledem k tomu, že Big Bossovy oblíbené kapely jsou celkem dobře známé, tak se tě zeptám rovnou, jestli si myslíš, že Slayer, Bathory nebo Mercyful Fate jsou sračky.
Lunaris: NSBM kvalitu nemá stejně jako jí v death metalu nmá Disma a podobný trapný sračky klidně si mysli, že nectím kořeny. IW profíci na špatný straně.
Podle tvých předchozích příspěvků to beru tak, že si celkem dobře uvědomuješ, že NSBM se kvalitou nijak neliší od ostatního metalu jakýhokoliv žánru, respektive od jakékoliv hudební odnože. Tj. určité limitované množství dobrých kapel a tuna odpadu. Disma mi přijde v pohodě, ale ty jsi expert na death metal. A jestli jejich zpěvák někde zvedá pravici, to je mi vcelku buřt.
Lunaris: jasně, nemám o té scéně hudebně moc velký přehled. Nicméně takový ty "klasiky žánru" od severních sousedů (Graveland a veškerý projekty jejich členů, Moontower, Arkona, Kataxu, Warhead, Gontyna Cry..) a z bývalýho SSSR (ty nazi folky Kroda, Dub Buk apod., Nokturnal Mortum a přidružený bandy, Temnozor) jsem slyšel a nic z toho mě moc nebralo.
Vidíš, mě to docela bere. V autě teď točím zrovna Arkonu a Kataxu. Zeta Reticuli od Arkony je jedna z nejlepších blackových desek vůbec, určitě v mém top 10. Přestože, z toho co jsem pochopil, se Arkona začla profilovat jiným směrem až později. Otázka je, jak moc jsi tu hudbu poslouchal, každé album jedné kapely není samozřejmě tak dobré jako jiné. A beztak je asi těžké se přenést přes předsudky, takže se to hodnotí fakt blbě, ale to jenom odhaduju. ;)
si myslim, že většina je tu ráda za to, že o NSBM toho ví co nejmíň :)
A že se tu o tom neustále kafrá. :)
DW - 02.03.12 17:54:11
tam se ti dá volat? trochu dlouhý né :)
Adamos - 02.03.12 17:51:18
Střap: Já jsem tím nechtěl na někoho a už vůbec ne na tebe ukazovat, nebo pochybovat o názorech a postojích kohokoliv. Každej ať si srovná v hlavě sám co a proč se mu líbí. Ale máš pravdu, že žijeme v trochu divný době. Už i v metalu máme jakýsi druh multi-kulti -->(NS death metal, nebo black metal) :-) lol Koneckonců ta extrémní pravice už je taky pěkně roztříštěná a vcucla kdejaký hovno, který zrovna letělo kolem.
Annal - 02.03.12 15:42:15
Kdyz nejsi podobnej zpevakovi Reinfection, tak ses pseudo.
Sud - 02.03.12 15:13:07
hele, Střape, máš to solidně domotaný. udivuje tě, že se někdo naučí hrát, i když je to idiot nebo má hloupý názory? kdyby to platilo, svět by byl chudší o hekzou řádku hudebníků, řekl bych. ale tak jasně, pro většinu NSBM kapel je nejdůležitější pořádná hajlovačka, tam se ta "kvalita" měří trochu jinak, jak to už celkem výstižně padlo. já a otvírat si hubu na Martina Lukáče, to sis vycucal odkud? Bruno psal dobrý reporty a hrál tu death metal jako jeden z prvních, takže ten Hypnos není zas taková slabota? co to je za logika? podívej se mám rád reporty v Hluboký Orbě, ale když lidi ze See You In Hell dělali Crucial Section, šel jsem po koncertě za Filipem a řekl jsem mu, že ten jejich novej song zní jako Tři sestry. Že Fleshless dělali první koncert Heaving Earth znamená, že ten Fleshless není taková blbost? V Brně máme taky podobnej příklad, díky Reefovi jsem tu mohl vidět kapely jako The Arson Project, Defeated Sanity, Gorgasm nebo Zubrowska, ale to nic nemění na tom, že Mincing Fury jsou absolutní mrdka a esenciální tupost. A když se podívám na BigBossův vkus, tak chvála od něj by bylo asi to poslední, čím bych se chlubil ;-) ale třeba ti chtěl jen dát lízatko.. každopádně dík za připomenutí, jdu si přečíst něco hlubokýho na jeho blog, učitě to teď uvidím v jiným světle, když pochválil IB. jak si říkal, klidně si mysli, že nectím kořeny.) See You In Hell ≠ antifa, Filip ≠ Jožka. neznám většího fanouška Bathory, než je Jožka a co vim, tak se svejma keltskejma a kérama, thorovým kladivem na krku a black metalovejma koncertama si ze strany zapálenejch antifáků (zdravím Jihlavu) užil svoje. ale vlastně Jožka nikdy nepochválil Intervalle Bizzare, takže i když poslouchá death metal od roku '88 a má doma 3k vinylů, tak je jenom pseudo. nebo je pseudo za to, že hraje v kapele s lidma, který prostě nemaj rádi metal? nemá správný kámoše a má rád jiný kapely než ty, nebo čím se to měří? to je asi jako kdybych řekl, že Tomáš je nácek, protože s tebou hrál v kapele a ty tu obhajuješ poslech Infernal War. totální wtf. jinak byl jsem na tom koncertě Funebrarum a Undergang a moc pseudo mi to nepřišlo. ty lidi nevypadali, že objevili death metal včera. a můžu ti říct, zásluhy Daryla Kahana jsou jasný, stejně tak můžu říct, že to byl neskutečně sympatickej borec, po koncertě několikrát chválil kluky z Escape the Flesh, několikrát děkoval za půjčení kytarový hlavy atd. ale stejně o něm řeknu, že svým zpěvem kurvil celej koncert Funebrarum, protože používal tu debilní BDM techniku blití do dlaní.
Wajt - 02.03.12 13:19:54
Střap: jsem si to teď vygooglil a připomněl a málem jsem se u toho pochcal smíchy http://www.youtube.com/watch?v=Qo87hdQ3Qa4
Střap - 02.03.12 13:06:13
Wajt: Ogmias byl strašná mrdka občas je vyložená prdel jak debilní sračka je zajímavá maximálně svým nágl nazorem.
Střap - 02.03.12 13:04:22
Adamos: to sakra nepopírám....hele řeknu ti to takhle jako člověk, co toho pamatuje tunu. Upřímně řečeno nacismus mě u IW sere a sere mě hodně. Ta kapela je dobrá. Osobně mě rozpolcenost ve vztahu k týhle kapele dovadí k tomu, že mám chuť s nima udělat v podstatě dost konfrontační rozhovor. Chápu čemu říkaš morální kompas. Můžu být uplně unešenej z jejich muziky, ale je jasný proč na jejich koncert nikdy nepůjdu víš jak. Víš jak pro mě je totálně šílený, že nácek veme kupu starý dobrý metalový muziku jako Bathory, Slayer, Angelcorpse dobře to poslouchá pak léta maká a udělá nahrávku, která perfektně splňuje, co splňovat má. Pak máš pseudo scénu, co si hraje na nějáký oldschoolisty, ktérý vole budou flusat na Fleshless a Hypnos, který hudebně rád nemám, ale kurva já jsem člověk, co vyrostl na reportech z turné od Bruna a nějáký blbci typu Suda mi svoje kreténský komenty na Hypnos můžou políbit prdel. A jejich zvaní členů super kapel jako See You In Hell, který jak si velmi dobře pamatuju jak psali o tom jak nehrát tupej death metal, ale hrát nagažovanej punk....ty vole, kde to jako do prdele jsme? Já si moc dobře pamatuju Immolation v roce 96 v Belmondu. I si moc dobře pamatuju jak jsme s Ládisem poslouchali na táboře Bathory a pak jsme se přidali k Intervalle Bizzare. A taky si pamatuju článek na stránkách skvělý Antify s jejich verdiktem jak jsou Bathory náckové...Ať chcípnou! Taky si pamatuju jak první, kdo pozval Heaving Earth na akci byl Vláďa z Fleshless. Pamatuju si jak jsme hráli s Fetus na Slovensku a příšel za námá člověk jménem Martin Lukáč, kterej říkal, že nám fandí. Víš, co to pro mě bylo? Martin Lukáč? Ty vole tenhle člověk ja kurva legenda!!!!! Tenhle člověk psal do Metal Hammeru, když Sud nosil plíny pak se ohradí v sosy lynx, protože mu lidi pastujou nahrávku do veřejnýho fora a on si něj div neotevře hubu. Víš, co to pro mě bylo, když mi řekl, Martin, že nám fandí? Něco neskutečnýho. Pak mi nějákej úplnej trouba z See You In Hell bude něco říkat o starým death metalu....no vole prrrr. Nakonec se dozvím, že nácek to má hudebně srovnaný víš jak doba plná paradoxů. Mimoto, když už tu někdo občas pěkně debilně reje do Big Bosse tak bych rád řekl, že na Slovensku za náma přišel a řekl, že to bylo super vystoupení a můžu Vám klidně říct, že jsem si toho vážil jak já tak Ference nebo Jurgen....toliko k tématu současný scény. Jinak koukám jsem ten elaborát směřoval na Adamose, kterej si samosebou takovou kritiku nazaslouží. Lunaris: NSBM kvalitu nemá stejně jako jí v death metalu nmá Disma a podobný trapný sračky klidně si mysli, že nectím kořeny. IW profíci na špatný straně. DW: Člověče, asi si udeřil hřebíček na hlavičku, kdybych se o ten hnus nezajímal bylo by mi líp.
Wajt - 02.03.12 13:01:25
Lunaris: jasně, nemám o té scéně hudebně moc velký přehled. Nicméně takový ty "klasiky žánru" od severních sousedů (Graveland a veškerý projekty jejich členů, Moontower, Arkona, Kataxu, Warhead, Gontyna Cry..) a z bývalýho SSSR (ty nazi folky Kroda, Dub Buk apod., Nokturnal Mortum a přidružený bandy, Temnozor) jsem slyšel a nic z toho mě moc nebralo. A to radši pomlčím o bývalý perle CZ NSBM scény Ogmias.. :DDD
DW - 02.03.12 12:39:09
si myslim, že většina je tu ráda za to, že o NSBM toho ví co nejmíň :)
Lunaris - 02.03.12 12:36:14
Je znát, že o kvalitě NSBM moc přehled nemáte, viz tuna polsých hovadin, nad čímž se trochu znalejší člověk jen pousměje, ale nic jiného čekat asi ani nelze. Infernal War je pro změnu podle mě blbost. Co se týče red anarchist blacku, tak může Wajt zkusit tu úplně první kapelu chilské Profecium.
Adamos - 02.03.12 11:37:50
Wajt: Já s tebou souhlasím, pakliže se nějaká banda otřela o NS nebo o komouše, dávám od ní ruce (uši) pryč a můžou hrát sebelíp a zpívat o čemkoliv ( i nepoliticky). Myslím, že to záleží na nějakým ,,morálním kompasu", kterej buď člověk má, nebo ne.
Střap - 02.03.12 09:43:48
Wajt: Já vím odkud jsou ty lidi. V podstatě víš jaká je největší prdel? Že jejich muzika patří někam úplně jinam než na NAZI festy. A moc dobře chápu, co tě sere. Nejvíc mě mrdá, že náglům musím nechat takovouhle parádní práci toť vše. IW to nemají v kebuli v pořádku, ale jednu věc jim upřít nemůžu tyhle typy vědí jak má metal vypadat. O tom, co se dneska vzývá je to ješte tristnější. Mimoto IW jsou velmi zajímavá kapela na rozhovor, kde by se to rozštíplo.....pokud si poslechneš jeden song od IW dojde ti, že tyhle typy cvičej na svoje nástroje velmi tvrdě a dávaj si sakra záležet na tom, aby jejich muzika zněla kurva dobře. A nad tím je to velký ALE....a v tom se rozcházíme a vlastně vůbec ne.
DW - 02.03.12 09:21:09
a k tématu "festu" už nikdo nic? Jen jestli má cenu to tu ještě sledovat :))
Wajt - 02.03.12 09:19:12
A ještě něco, když už jsme v tom - nezná někdo pro změnu nějakou stalinskou BM partu? :D Třeba něco v duchu Red Terror.
Wajt - 02.03.12 00:00:03
NM se koneckonců dlouho profilovali jako klasický BM, hodně se to zlomilo v období Nechrist. Jinak ale k nazi uvažování ti pánové tíhli vždy, jen to nedávali tolik najevo. Je možný, že se, jak se říká, "vybouřili" a budou se znova snažit prezentovat apoliticky (viz poslední deska), s tím, že jsou sice osobně NS, ale do hudby se to nepromítá. Hodně lidí na to slyší, že jo. Tak se pak na koncertech potká spousta nácků a kopa klasických metaláků, kterým je to jedno. Já bych na takovou akci ani nepáchl. Střapákovi bych asi docela odporoval ohledně jaho hodnocení IW. Chápu jak to myslí, je to hodně slušnej nářez, ale ta kapela se původně jmenovala Infernal SS, měli songy typu černý legie SS nebo Block 11 ("trestnice" v Osvětimi I., na dvoře před tím se popravovalo a konal se tam jeden z prvních pokusů s cyklonem B). Lidi z týhle bandy hráli v sebrankách typu Honor, Thunderbolt a Warhead. Poslouchat nebudu, i kdyby hráli jako Necrophagist a Hate Eternal dohromady. Ty Vorkuta jsou asi pořádný dementi, žádný pochopení, ale počítám, že to budou nějaký jihoamerický děti, který o reálnym komunismu vědí absolutní hovno. O AFA si myslím svý, apolitičnost nehrozí, ale pokud je mi známo, tak se ani netají, že jsou A organizace. Hodně pouličních "bojovníků" jsou stejný hovada jako NS; jak trefně poznamenal jeden antifák: "občas mám pocit, že jsme se s těma náckama museli nějak rozdělit do dvou táborů, aby jsme měli záminku a mohli se navzájem řezat"; na druhou stranu tady AFA udělala hodně pozitivního, především co se týká informování, monitoringu apod. edit: jinak asi souhlas, že z nazibleku jsou hudebně povedený snad jen zmiňovaný NM a IW (SS), k perlám "scény" typu Der Stürmer nebo Gestapo SS a tuně polských hovadin netřeba se vyjadřovat.
shogun - 01.03.12 14:31:55
Jelikož mám mezi tou krajnější pravicí pár řekněme známých, tak jsem si od nich nechal nějaké ty NS kapely pustit a většinou to jsou napunkovaný sračky, naprosto neoriginální a humpolácký, kde fakt jde jen o to, jak moc je to ideologicky sauber, kolikrát se ozve 18/88 a jak tu bylo za strejdy Ády líp a že zas líp bude, až převezmou otěže... To jen tak na okraj, celý jsem to tu nečetl ;)
Střap - 01.03.12 13:08:28
Crust: Hele u nácku je to dost možná otázka odkud ty kapely berou prachy...to je pak jiná věc, že panové Daray, Hexen nahrávali s nágl bandama je fakt. Inferno namastil nahrávku se členem Thunderbolt atd. O tohle se naopak pár let zajímám. Mimoto po netu se válí blog s xstovkama NSBM kapel a většinu z nich na metal archives najdeš a docela lehce zjistíš pak kam to sahá. Jako chápu, že se o to třeba nezajímáš, ale ono to má vcelku smysl. Jen chce občas ve věcech pohrabat. Jinak podle mě je jednoznačně pozitivní fakt, že drtivá většina těch kapel je podle mě dost neposlouchatelnej materiál. Takže metla, která v tom jede léta to fakt poslouchat nebude. Maximálně nějáky vemeno, co si hraje na neuvěřitelnýho rebela. Mimoto víš, co je prdel? Většina těch dementních kapel je v podstatě DIY a nakonec heleme se jak má tenhle odpad metalu blízko k punkovějm ideálům, co pár chytráků hlásá:-)))))) No nic to já jen taky mezi náma, že pomocí metal archives toho detekuješ docela dost. Brut: Myslím, že Meshu nikdy hajlovat nebudou, ale jinak někdy skočíme na pivo něco ti povím o dnešní kinder rebelii v metalu a nebudu střilet do djentu a deathcoru.....
Crust - 29.02.12 19:43:25
hehe, metal archives na detekci nácků :D ale musim tady se Střapem souhlasit, ta polská scéna je v tomhle dost zvláštní a určitý sympatizování s extrémní pravicí z toho cítím už delší dobu, i když ne nijak vyloženě okatý. A navíc určitou uniformitu - třeba ten jejich trend mít metalovou mařenu po stranách vystříhanou (napříč členama Vader, Behemoth, Vesania a x dalších..) ano, není to úplně nepodobný ranýmu führerovýmu sestřihu :)
DW - 29.02.12 18:32:31
"kdyby meshuggah začli hajlovat a hrát na ns festech (hodně nadneseno) tak s nima seknu :) " - hele, nikdá. Jinak se ti skoro divim, že tě po letech Meshu mánie ještě ba :D
brutusáček - 29.02.12 18:10:50
. Vole zkus se odprostit od toho, že jsou Skrewdrivers náckové. Když si pustíš jeden song a nebudeš mít chuť rozmlátit bedny, aby to přestalo hrát tak si vážně slušnej masochista. Pak tu máme úplně kretenský punko deathy..vole Repuked snad ukradli riffáž samotnej Skrewdrivers. To je přehlídka nejhorších sraček. Zažil jsem hodně, ale tohle je moc. Jak je možný, že kdyby di Stigmě dal švédskej zvuk tak ti lidi řeknou v pohodě Švédsko...hlavně se vymezit proti deathcoru a djentu a plácat jak je to pro děti....Nemám rád, ani djent, ani deathcore, ale proti tomuhle je to prostě paráda. Víš jak vymezenost a vymeznost no.
jo asi vim kam tím míříš...no u mě asi takhle, kdyby meshuggah začli hajlovat a hrát na ns festech (hodně nadneseno) tak s nima seknu :) jinak až příště přijedou zajdi si na Harm's Way ;-)
Střap - 29.02.12 17:57:52
Brutusáček hudebně to stojí úplně za hovno. Nemá to atmosféru je to úplně trapnej bigbít, že to dělají punx je už jenom oxymoron. Víš jak punx si taky přivlastňujou všechno takže moc nevím, proč bych měl být překvapenej z nácků. Třeba vlna nazi straight edge mě nepřekvapila vůbec. Idealní myšlenka pro válečníka nadčlověka. Takovej přece nemůže být zmrdanej každou chvíli jak jelito. Logiku to pro dosazení debilních cílů prostě má. Ale i tak je ten svět divnej. Náckové servírujou provotřídní rubanice a punx hrajou rádoby black....myslím, že je na čase odplout do jazzova a artrockova:-)))) Víš jak já mám úplně normálně pocit, že se něco změnilo. Vole zkus se odprostit od toho, že jsou Skrewdrivers náckové. Když si pustíš jeden song a nebudeš mít chuť rozmlátit bedny, aby to přestalo hrát tak si vážně slušnej masochista. Pak tu máme úplně kretenský punko deathy..vole Repuked snad ukradli riffáž samotnej Skrewdrivers. To je přehlídka nejhorších sraček. Zažil jsem hodně, ale tohle je moc. Jak je možný, že kdyby di Stigmě dal švédskej zvuk tak ti lidi řeknou v pohodě Švédsko...hlavně se vymezit proti deathcoru a djentu a plácat jak je to pro děti....Nemám rád, ani djent, ani deathcore, ale proti tomuhle je to prostě paráda. Víš jak vymezenost a vymeznost no.
brutusáček - 29.02.12 17:26:55
hele a je to hovadina protože je to hovadina nebo proto že to dělají punx?
Sud - 29.02.12 17:04:08
doppelganger of death v pohode, ondskapt to nejsou, ale urcite to lepsi z ty vlny pankacskejch black metalu, zadny hipsteri, verim jim to. kdyz to srovnam treba s tim projektem lidi z gattacy.)) black metal ist krieg
Střap - 29.02.12 15:40:14
Lunaris: s tím máš nejspíš docela pravdu. Gapon moc decentní nebyl ve svejch projektech. Ovšem kolikátá to byla deska s tím hákáčem z kalachů? Brute: Hele mám jedinej problém pokud dostane Kroda do držky prosím. Pak vydaj prohlášení jak je jejich hudba pohanská a není politická... Antifa má na strákách, že jsou apolitický a mají odkazy výrobce triček s rudejma hvězdama? Víš jak vole... Mimoto jsem nepsal, že je Jason ok? Prostě si myslím, že mají pořádnou tunu másla na kebulích. Mimoto jako pokud budou vznikat takovýhle hovadiny http://www.periferia.cz/recenze/cd/doppelganger-of-death-st-950/ tak se náckovatění těch kapel snad nedivím.
Lunaris - 29.02.12 15:25:31
Pokud by sis trochu tu prvotní tvorbu prostudoval a poslechl, což samozřejmě neuděláš, tak zjistíš, že tam NS vlivy jaksi chybí. Ze začátku byli Nokturnal Mortum nejvíce ovlivnění, a možná ti to nepřijde, kým jiným než Emperor. A ono vůbec, tahle kapela byla vždycky dost decentní a jestli si představuješ nějaké texty oslavující třetí říši, tak jsi mimo.
brutusáček - 29.02.12 15:15:32
brutusáček: přesně totiž vidim NM jak zezačátku hráli totální sračku  Ale ne, už demo Lunar Poetry bylo výborné a pro dost lidí snad i jejich nejlepší nahrávka.
jo věřim že to své fanoušky má
Lunaris - 29.02.12 14:55:39
přesně totiž vidim NM jak zezačátku hráli totální sračku
Ale ne, už demo Lunar Poetry bylo výborné a pro dost lidí snad i jejich nejlepší nahrávka.
DW - 29.02.12 14:47:29
....
brutusáček - 29.02.12 13:58:07
no hezky jsem sekl jen co je pravda přiznávám, zadal jsem vorkuta band a vyběhli na mě kucí panditý :). Jsi bdělý, nenachytám tě na švestkách. Moje chyba. Vím jak funguje MA neboj ;-), jen se tím označením elitářský bavím a evidentně budu pořád, když vidim jaký to vzbouzí reakce. Jo to je nepochybně fakt, že tenhle web dokáže detekovat nazi bandy, nicméně antifa asi má zaběr na vyhledávání lidí v ns asi jinde než v hudbě. Add gulagová banda. Jak na to koukám, na tu fotku a vidim ty děcka, to je jako alkopunkáčí všude po českých vesnicích, dělat z nich marxisty hned nevim nevim, i když samozřejmě takhle zaměřený kapely jsou nejen v punku. To je pro tebe každej punx hned zatvrzelej stalinovec? .) Snejpa není třeba obhajovat, taky ho znám a vím jak to má s NM, já na ně prostě mam vyhraněný názor. a přesně jak píšeš je alarmující kam se dostali, přesně totiž vidim NM jak zezačátku hráli totální sračku a paktovala se s kdejakým nazi festem, ale když už se naučili hrát a stvoří něco poslouchatelnýho, i když pro mě to prostě neni, tak najednou jim je jejich minulost asi na potíž... Nicméně nemusíš na mě rozvíjet teorie co je a není větší zlo, to jsme natukli na icq, a možná někdy u piva dořešíme, protože oba máme v okolí lidi se stejným problémem. Mě jen trošku děsí ta zbytečná polarizace…a inklinování k bezduchému odsuzování. Tak jak to máš ty u IW, u kapely, lidí co jsou dost doprava a nejsou ns a je to pro tebe relativně pohodě, tak se trošku divím, že každý kdo je myšlenkama doleva je hned pro tebe třídní nepřítel  Pokud jsou v antifě nějaký ožralí dementi kteří zmlátí první oiku co potkaj tak to jsou stejní magoři samozřejmě. Ale myslim že těch problémů co vyvolávají tito kluci je asi poměrně a evidentně víc….
kotek - 29.02.12 13:31:32
Nokturnal Mortum se prostě staraj o to, co hudebně dělají v docela bych i pochopil proč je to přes to všechno pro něj top kapela. Oříšek tohle...
Lunaris - 29.02.12 12:58:33
Antifaci ti jsou schopní dát do držky z úplně stejně závažných důvodů. To seš Brute úplně mimo. On v tom totiž většinou hraje hlavní roli chlast nebo jiné srance.
Střap - 29.02.12 12:55:28
Brutusáčku: Pokud říkám komoušská kapela, co hraje punk a ty najdeš něco na metal-archives, co se jmenuje stejně a hraje black metal pak by nejspíš měl přijít Abro a napsat ti, že seš normální dement. Promiň jsem psal punk a mají na trikách, co na nich mají. Opravdu ti slibuji, že tě naučím používat google, ale tak máš to kurva mít. http://www.reverbnation.com/vorkutathrashcoremetalpunk Brutusáčku tuhle jsme ti museli polopaticky vysvětlit, co jsou metal archives koukám, že marně. Říkám komoušská kapela, co hraje punk. Nebudu ti vysvětlovat, co si myslím Antifě a proč. Mimoto se musím Snapa hodně zastat myslím, že jak to s Nokturnal Mortum má. Tahle kapela prostě nacismem smrdí, ale on je vcelku fanoušek nafolklejch blacků a Nokturnal Mortum se narozdíl od dementní lofi naziblacků a i dementních DIY punků (který smrděj komoušema až to bolí). A víš čím? Nokturnal Mortum se prostě staraj o to, co hudebně dělají v docela bych i pochopil proč je to přes to všechno pro něj top kapela. Osobně bych na to nikdy nešel. Mimoto jednu kapela víceméně za hranou sjíždím hodně. To jsou Infernal War, který vydali prohlášení, že nejsou NSBM kapela. Což v podstatě nejsou. Muziku dělají o něčem kurva jiným a v rozhovoru ti řeknou, že v podstatě moc nepopírají, že jsou hodně doprava, ale nejsou to vemena jako Kroda, co se hlásej k Pagan Front a pak, když dostanou na budku melou jak vlastně jakoby do toho nemíchaj politiku. IW jsou zároveň kapela, co hraje takovým způsobem, že pokud by si někomu řekl, že jsou to nový Angelcorpse tak ti to sežere i s navyjákem, když to řeknu jestě jinak. I když jak jsem četl ty texty Infernal War chápu proč nejsou NSBM v tom je na jejich vkus moc lásky a budování třetí říše tyhle magoři by radí viděli všechno pod drnem. Upřímně si myslím, že koncert např. v lajně Infernal War, Dead Congregation a třeba Chaos Inception moc hajlovačů nenavštíví. Ty půjdou se svým budováním tak na radši na častušky do Arkony nebo hopsat na Madball. Druhá věc je, že na koncert IW nejspíš nikdy nepůjdu, protože takovej line up se neuskuteční, protože něco mi říká, že ty kapely by spolu nevydrželi. Takže já můžu být úplně klidnej, protože Infernal War v životě neuvidím, protože hrajou se sračkama, který jsou úplně k hovnu. Takže v podstatě jeden topů dnešního evil black/deathu jsou plus-mínus náckové. Mimoto někdy se podívej s kým v kapele jsou schopný hrát členové Behemoth docela prdel. Členové Vader nebo Hate to se taky pobavíš. Jen netvrdit, že jsou metal archives web k hovnu. Ten web je k detekci nácků osmkrát lepší než nějáká debilní Antifa, která najednu stranu vybízí stopněte Thor Steinar a mají zajímavý odkazy na tohle http://www.mob-action.cz/ . Antifa apolitická není, kdyby byla nemá na stránkách odkazy na podobný imbecilní sračky. A víš, co je Nokturnal Mortum a Infernal War hodně alarmující, že jsou evidentně náckové, co tráví raději čas s hudebním nástrojem a nakonec se klidně probojovali top ligy danejch stylů. Mimoto Brutusáčku já si nemyslím, že lidi okolo Adolfa Hitlera byli debilové s nízkým IQ jak si myslej jedinci od Antifa. Já si myslím, že to byli čůraci a v tom je rozdíl.
bizzaro - 29.02.12 11:26:02
příště na FB vole asi :D
Nj, jsem to posral. Tak příště. :-D
hovno, je prca aspon .)
LordSnape - 29.02.12 11:12:13
Nj, jsem to posral. Tak příště. :-D
DW - 29.02.12 11:08:53
příště na FB vole asi :D
LordSnape - 29.02.12 11:08:17
DW: To jsem nechtěl, jsem se tě ptal z důvodu tvé přítomnosti na akci, jiný účel to nemělo mít..
DW - 29.02.12 11:05:13
u legion sem spal já, mě to absolutně neba ty jejich pořád stejný hoblovačky, fakt nepoznáš, kdy končí jeden vál a začíná druhej.. Snape neměls to zmiňovat, teď se tu dostanem na politický šplechty :)
brutusáček - 29.02.12 11:04:49
a našel jsem skvělou komoušskou kapelu Vorkuta (pro tvojí informaci Vorkuta byl původně gulag) a typy měli na triku samý hvězdy jako Lenin, Trockij a ty dva další sráče jsem jaksi neidentifikoval. Doufám, že to byl Jegoda a Kaganovič. Tolik k Antifě a GWNP a jejich kydům, že jsou apolitický. Nemám je rád a nevěřím jim.
projel jsem si elitářskej web a myslíš tuhle kapelu? http://www.metal-archives.com/bands/Vorkuta/22342 Lyrical themes:Darkness, Evil, War, Satan ....teda nevim o čem přesně zpívají , jestli je to „pure“ satan nebo co v těch textech schovávají…ale to že mají název podle místu kde jsou gulagy má znamenat že to musí být hned komančové? Kdybych si založil bandu osvětim a měl antinazi texty byl bych nácek? Přece je spousta kapel co mají na deskách motivy války (2ww, vietnam) a jsou snad pro válečný?…jsou marduk NS kapela? Přece nesmysl takhle uvažovat…..to jestli jsou na druhé straně spektra stejně dementní kapely, prosím, stejní dementi… Nakolik je antifa a gnwp politická nebo nepolitická mi je jedno…ale nevěřim, že to jsou lidi kteří mají doma zástavy sssr a sochu lenina a modlí se k němu a jezdí na srazy kde si musí tajně zasoudruhovat a kujou pikle jak svrhnou svět (pořád mluvím o antifě a gnwp né o anarchistech jako takových). A už vůbec to asi nejsou lidi, kteří jsou schopní ti rozbít držku za to že máš triko, kšiltovku, dredy, barvu pleti která se jim nelíbí…ale v tomhle se nechci štourat….jen mi přijde strašně smutný a zároveň směšný že ns lidi jsou schopní bavit se kapelou, která je vyloženě proti nim (terror např) ale co od nich čekat když pomalu nemaj vlastní názor a ukradli si či přisvojili skoro všechno (ns mutace loga gnwp, ns hip hop).. odpověd na otázku ano řešim, pokud budou pochodovat manifestovat svaz komunistický mládeže budu si tukat na čelo stejně jako když náckové budou chtít "obsadit" jihlavu
Sud - 29.02.12 11:03:24
coze, v praze taky? v blave taky dva curacci hajlovali na misery index pri refrenu traitors.. tyvole, to jsou veci mezi nebem a zemi. jinak v blave asi 600 lidu, peknej klub, solidni zvuk. suicidal angels jsem napul prospal, citujou tam par dobrejch rifu, ale jinak roztahana zivacka, legion of the damned thrashing lepsi prumer, MI zahrali svuj dobrej standard, behemoth ziiivacka, zvuk absoultne nerezal, takova uhlazenost jak satyricon na BA, cely mi to prislo uplne bez zivota, do toho jeste ty stary odrhovacky, tak jsem taky radsi spal. kenybl jsem necekal, ze me budou bavit celej koncert, ale ono jo. precejen maj z ceho vybirat, navic hrat jak oni sice dneska umi kazdy decko v americe, ale oni meli neco cemu se rika skladatelskej cit. stejnej playlist jako cely ty roky, stejny kecy jako cely ty roky, perfektne zahrany, jirka rybar se svym hovezim krkem nezklamal, co vic si od kenyblu prat. plst kenbyl http://img803.imageshack.us/img803/8859/dsc01145m.jpg plst behe http://img267.imageshack.us/img267/1919/dsc01146ps.jpg
DW - 29.02.12 10:57:09
Nevim přijde mi, že už nudou nevědí, co by. Asi byly ty státní represe proti DS a dalším ještě furt málo..
LordSnape - 29.02.12 10:50:01
on to na týhle akci hlavně naprosto nikdo nečeká, takže řešit adresně jo, ale když to vidělo pár lidí a ti si přišli užít koncert, ne se prát s debilama..
Asi tak. A teď si představ, že by se další, pivkama posilnění jedinci přidali.. By pak bylo plný youtube.
DW - 29.02.12 10:40:40
Tolik k Antifě a GWNP a jejich kydům, že jsou apolitický. Nemám je rád a nevěřím jim.
Přesně tak.
DW - 29.02.12 10:37:46
on to na týhle akci hlavně naprosto nikdo nečeká, takže řešit adresně jo, ale když to vidělo pár lidí a ti si přišli užít koncert, ne se prát s debilama..
Střap - 29.02.12 10:35:49
Misery Index doprava? S textami na poslednom albume to teda dokopy nejde, o občianskej vojne v Španielsku tiež niečo mali, na toto sa dá hajlovať jedine ako provokácia a v taký čas si kladiem otázku, prečo sa tie dve buzny riešili na hajzli a nie rovno na mieste, konkrétne a adresne. Nehovorím o tom, že byť "doprava" nie je absolútne žiadny dôvod na hajlovanie.
Válíš jako vždycky:-)))
DW - 29.02.12 10:34:22
Martin: tak Fetus jsou (to tuhle někde hlásali) a Misery jsou jejich "levoboček", tak bych to předpokládal. Ale rozhodně to nejsou fašouni nebo tak, spíš něco jako naše ODS/TOP 09 :)) Střap říká doleva, tak ok, sice je to divný, ale je to tak :)
Střap - 29.02.12 10:34:14
DW: jsou naopak doleva. Jason tuším studoval nějakou politologii, ale s tím oborem mě neber za slovo. Jinak je to levičák tak nějak ještě v pohodě. Brutusáčku: Nácky sice nebrat, ale některý komousky z Antifa s jejich hadrama, na kterých mají rudý hvězdy už jaksi neřešíš. GNWP mají člověče občas odkazy na moc zajimavý věci. Nejvíc mě pobavil jejich odkaz na blogspot, kde jsem si chtěl stáhnout komiks MAUS a našel jsem jsem skvělou komoušskou kapelu Vorkuta (pro tvojí informaci Vorkuta byl původně gulag) a typy měli na triku samý hvězdy jako Lenin, Trockij a ty dva další sráče jsem jaksi neidentifikoval. Doufám, že to byl Jegoda a Kaganovič. Tolik k Antifě a GWNP a jejich kydům, že jsou apolitický. Nemám je rád a nevěřím jim.
Martin L. - 29.02.12 10:27:16
Misery Index doprava? S textami na poslednom albume to teda dokopy nejde, o občianskej vojne v Španielsku tiež niečo mali, na toto sa dá hajlovať jedine ako provokácia a v taký čas si kladiem otázku, prečo sa tie dve buzny riešili na hajzli a nie rovno na mieste, konkrétne a adresne. Nehovorím o tom, že byť "doprava" nie je absolútne žiadny dôvod na hajlovanie.
LordSnape - 29.02.12 10:22:56
DW: Jako mě je to upřímně jedno, ona je vůbec blbost míchat politiku a podobné názory s hudbou. Si představ jak by zněl liberální death metal. :-D Jsem taky nic neviděl, byl jsem dost vpředu, ale překvapilo mě to. Zrovna na téhle akci bych to rozhodně nečekal. Třeba na Krodě v Brně mi to bylo úplně jasný, ale trochu mi to kazilo dojem z koncertu, který byl jinak strašně super. Bizz: Já když jsem se bavil se šatnářkou (to právě dohráli MI), tak říkala, že už je to více jak 700 lidí co tam má u nich věci..
brutusáček - 29.02.12 10:22:20
DW: Viděls ty dvě plešky co na MI hajlovaly? Já o tom jen slyšel a pár lidí na hajzlu to řešilo..
tyvoe plešky neřešit..jsou schopní přijít na terror a říct "dnes jde o zábavu, o muziku složme zbraně" že tam hraje ale černoch a celá kapela se hlasí k GNWP tak nevim nevim..
Misery jsou sice politicky asi doprava
a na tohle si přišel jak?
DW - 29.02.12 10:13:14
Snape: to sem teda neviděl a nechápu, Misery jsou sice politicky asi doprava, ale ani tolik ne jako Fetus :D Bizz: dost, odhadovat si netroufám, tož pár stovek to bylo. Nefungovalo to, co vždycky, KC :).. Jinak kapely se střídaly dost v pohodě, kromě Behemoth, který zahráli trošku dámičky a už se ozval pískot z davu :)
brutusáček - 29.02.12 10:10:52
Nocturnal Mortum
fuck off
bizzaro - 29.02.12 10:10:33
Tak tak. Myslel jsem to v rámci "Mainstream scény"..
tak jasny, chapu naprosto a souhlasim vlastne, jen jsem hodil poznamku. taky jsem ti to neumazal :))
po stránce hudební to byl parádní koncert, organizátorsky tragedie, hold Pragokoncert prostě nikdy znát nebude kapacitu a jine věci.
kolik lidu tedy a co jeste nefungovalo?
LordSnape - 29.02.12 10:09:25
DW: Viděls ty dvě plešky co na MI hajlovaly? Já o tom jen slyšel a pár lidí na hajzlu to řešilo..
DW - 29.02.12 09:56:46
to se fakt vědělo, že bude našlapáno a KC je na hovno, na to si můžem max zase postěžovat:).. Každopádně pragovka to nikdy netrefí, minule ty Within T byli ještě horší mnohem, ti řeknu rovnou. Tam nebylo k hnutí, tady jsi aspoň mohl vypadnout dozadu a pořád vidět na pódium, i když tě Jason pak začal peskovat, co tam jako děláš :)
LordSnape - 29.02.12 09:54:27
po stránce hudební to byl parádní koncert,organizátorsky tragedie,hold Pragokoncert prostě nikdy znát nebude kapacitu a jine věci.
Už dopředu člověk věděl do čeho jde, takže jsem to nakonec ani neřešil a bral to jako nutné zlo.
Analnosorog - 29.02.12 09:52:35
po stránce hudební to byl parádní koncert,organizátorsky tragedie,hold Pragokoncert prostě nikdy znát nebude kapacitu a jine věci.
LordSnape - 29.02.12 09:47:47
Tak tak. Myslel jsem to v rámci "Mainstream scény"..
LordSnape - 29.02.12 09:46:41
Line-up hodný obdivu patřil jednoznačně k tomu nejlepšímu, co se za poslední léta v rámci klubové scény vyrojilo - s tim tady asi velka vetsina nebude souhlasit :), kdyz jsme tu meloi Ulcie s Origin a za par dni tu mame Spawn, o grindech ani nemluve :)
To je čistě subjektivní tvrzení, které jsem si dovolil protlačit do textu.. Grindy jdou mimo mě. O Origin a Ulcerate radši nemluvím. Tuhle sestavu by trumfli třeba DHG, Gorath, Nocturnal Mortum a Cult of Erinyes na jedný stage, ale to je zas žánrově jinde.
DW - 29.02.12 09:46:30
tohle byla spíš mainstream záležitost, víš jak.. Obscura, Gorod atd. to bude trochu jiná liga, stejně jako byla jiná liga Ulce :)
bizzaro - 29.02.12 09:26:34
Line-up hodný obdivu patřil jednoznačně k tomu nejlepšímu, co se za poslední léta v rámci klubové scény vyrojilo - s tim tady asi velka vetsina nebude souhlasit :), kdyz jsme tu meloi Ulcie s Origin a za par dni tu mame Spawn, o grindech ani nemluve :)

Zkus tohle