ADULTERY, DIARRHOEA, IMMORTAL TEARS, SACRIST

report

Tak konečně zase doma - v Jamu. Už dlouho tady nebyla taková akcička a je to moc škoda. Pamatuji Jam od založení, nechci rýpat, ale pěkně nám to tu zkomercionalizovalo. Bylo to prima sledovat, jak se to plní lidičkami v černém. No jo, doma je doma. V uvozovkách jsou uvedeny poznámky hlavoklepačů.

Jako první hráli ADULTERY. Přímočarý black - bicí, kytara, basa a blackový chropot / jekot. Výborně to prokládal kytarista čistým zpěvem, že to hodně zavánělo pohany. Jako přídavek hráli „Dolina, dolina“ výborný folk-black, u čeho se všichni přítomní výtečně pobavili. Uvidíme, co se z nich vyklube.
Protože jsem úplný hudební ignorant a nikdy jsem o vás neslyšel, mohl bys nějak představit sebe a kapelu?
Já jsem Franta Zemčík alias Elrabor. Adultery vznikly v roce 95, ale to jsme si pouze hráli na to, že umíme hrát, složili jsme pár písniček, ale pak se to dvakrát nebo třikrát rozpadlo. Já jsem pak začal hrát v Euthanasii, ze kterých jsem za dva roky odešel. S Adultery jsme natočili v loňském roce promo materiál, který jsme vydali jako age.of.seven.towers. Na konci letošního roku budeme vydávat u Avalanche Prod. desku age.of.winter.kings. Měla by to být směska blacku, chtěli bychom tam nakomponovat prvky, které ovšem na koncertě nejdou zahrát, protože na to nejsou lidi.
Takže máte nějaké externí hráče?
Na desku je připravena i houslistka i nějaké zpěvačky, pokud možno. Ještě to není komplet dodělané, v říjnu máme jít do studia. Jsem zvědav, co z toho vyleze. Skládám to z 95% já, ale samozřejmě na zkouškách to upravujeme. Měl by to být asi Slovanský folklorní black.

Tak to byl šus teďka. Hrála DIARRHOEA - velmi dobrý grind, dva vokály, velmi živočišné. Hráli sice jen asi 20 minut, ale nářez to byl pěkný. No prostě marast jak cyp. Zaslechl jsem něco o chystaném promu. Mají sice čtyři skladby, z toho šest hráli, ale byl to šus jak sviňa.
Kdo jsi, kde ses tu vzal?
Já jsem Petlach z Krnova… Hrajeme s klukama 6 měsíců. Byli jsme tři, přišel Honzin - tak jsme začli znova. Pak přišel Kelke - a zase znova.
Jedete tour, nebo jste přijeli jen na pozvání?
Vyloženě jen na pozvání. Bez CD nemá cenu nějaké tour dělat. Leda, že bychom se chytli někoho dobrého. Ale 22.6. v Krnově v hospodě Puma děláme takovou živou zkoušku, tak tam přijeď a uvidíš.

„Jsem mokrý až na prdeli!!“
Dohráli IMMORTAL TEARS. Jo, s tou kočkou musím udělat rozhovor. Výborný black, nechápu, jak ten zpěvák („graaaaaagh“ no tak nějak, ale líp), zvládal tolik hlasových poloh. Na začátku na nás chrchlal trochu krve. Věnovali Sacristům a nám všem skladbu METAL HEART - precizně zahraná!!! Mají nachystáno už druhé CD. Teď jdu vymámit pár slov z té čarokrásné děvy.
Poprvé v Opavě?
Poprvé v Opavě.
A?
Supr. To jsem nečekala, že to tu bude takovýhle. Přišlo mi to, že tady je málo lidí, a bála jsem se zvuku, ale pak lidi pařili - pohoda.
Přijeli jste jen na pozvání, nebo děláte cestu kolem republiky?
No, pozvali nás Sacrist. Mně to řekli kluci před měsícem, že jsme byli pozvaní, a tak jsme to vzali, protože jsme tady na Severní Moravě ještě nebyli.
To je fajn. A spokojenost?
To určitě. Lidi jsou tu super. Vůbec nevadí, že bylo málo lidí, protože když je 300 lidí, kteří nepaří, tak se hraje blbě. Stačí 30 lidí, kteří točí hlavičkama, a je to hned o něčem jiným.
Jsem si všiml, žes taky dobře klepala hlavou…
Dneska to ale nebylo ono, protože jsem měla málo místa. Bála jsem se, abych nedostala buď basou do hlavy, nebo abych se tam nesklátila do beden, ale když jsem viděla ty lidi, tak se mi taky chtělo pařit. Tak teď na Sacristy. Ještě jsem je neslyšela, tak uvidíme.

SACRIST byli úplně úžasní. Hráli asi tři čtvrtě hodinky. Bylo to zahrané ve stejné kvalitě jako na CD. Sice na začátku nějak nemohl (nebo nechtěl?) zvukař sladit zvuk, nakonec to však zvládl. To by tak bylo, aby sabotoval pořadatele, ne? Atmosféra výborná, jen těch lidí nebylo nějak extra mnogo.
Co k tomu Peter alias Koza?
Určitě jsem rád, že všechny zúčastněné kapely podaly maximální výkon. Docela se mi líbil I.T., bylo to, co jsme očekávali. Docela mě mrzí ta neúčast - 40 lidí bylo asi málo. Nevím, čím to bylo, propagace byla sice dobrá (i když plakáty druhý den přelepili), ale na našich stránkách to bylo.
Nějaké akce v plánu do budoucna?
Nevím. Teďka jsme se nějak neshodli. Nechám to asi být.
Objevíte se na některém fesťáku?
Máme být na Immortal Shadow Festu, Brutal Assault - tam se ještě Shindy nevyjádřil a Nuclear - tam taky nějak ještě nevím.

Takže co dodat. LIDI, CHOĎTE!!!!!!! Nemyslím tím, aby se celá republika sjela do nějaké ďury kvůli začínající kapele, ale i domácích lidí jsem potkal méně než je zvykem. Howgh...
P.S.: škoda že nemůžete slyšet všechny ty hlody, co se za ten večer nahrály na diktafon. Aspoň byste ochutnali kousek té atmošky. Tak zduř vám...

Vložit komentář

DAemoN - 13.06.02 12:52:46
Nejak jsem se nemohl dostat pres hlavni stranku }MJC girl]. Asi to bylo na me moc intelygentni.T. K. neznam, ale od videni z Jamu a jinych akci mozna io.
bizzi - 03.06.02 17:25:40
a kua, dalsi heavikar? :)
Milda - 03.06.02 16:00:05
To je jeden metalovej nadšenec - mrkej na www.kai.cz - to je jeho stránka. Je tam i na fotkách. přezdívka Kai_hansen :o)
bizzi - 03.06.02 12:16:02
DAemoN je z Opavy - sem jeho tisk. mluvci :) to jmeno mi neco rika, Mildo. Otec je z Opavy a tak se tam obcas ukazuju..
Milda - 03.06.02 12:11:56
Daemon: jsi z Opavy? neznáš Tomáše Komendu?

Zkus tohle