Novinky ze světa filmu (7. týden)

Článek

Další Star Wars novinky, laureáti cen BAFTA, nové filmové adaptace počítačových her či snímek o spolupráci Iggyho Popa a Davida Bowieho v Západním Berlíně. To a nejen to pro Vás dnes máme!

Ben Affleck s cenami BAFTA

Britská filmová akademie se tentokrát příliš neodlišila od Zlatých glóbů. Nejvíce cen BAFTA získali Bídníci, za nejlepší film bylo znovu označeno Argo, získalo i cenu za nejlepší režii a střih. Láska uspěla ve dvou kategoriích (evropský film a nejlepší herečka). Tarantino má další zářez na scenáristické pažbě, Daniel Day-Lewis se opět dočkal ocenění za Lincolna. Přehled nominovaných a vítězů zde. Budou i Oscaři nudně předvídatelní nebo se trhnou?
 
Opět navazujeme na řetěz novinek o Hvězdných válkách. Bob Iger, výkonný ředitel Disney Pictures, potvrdil, že se opravdu počítá s filmy o jednotlivých postavách. Snímek o Hanu Solovi se bude odehrávat před setkáním s Lukem Skywalkerem, film získá taky lovec lidí Bobba Fett. Samotné epizody VII až IX přijdou do kin během šesti let počínaje rokem 2015.
 

Half-Life

J. J. Abrams, asi nejdiskutovanější filmař posledních týdnů (byl označen dokonce za „nového Spielberga“), nám nedá vydechnout. Na jisté konferenci v Las Vegas prohlásil, že jeho produkční společnost Bad Robot vyrobí v nejbližších letech adaptace her Half-Life a Portal společnosti Valve. Herní adaptace se pomalu ale jistě začínají objevovat vedle trendu komiksových adaptací. Čeká nás Assassin's Creed, Splinter Cell, World of Warcraft, Deus Ex, Uncharted, God of War či nový Hitman.
 
Jesse Eisenberg, Diane Kruger a Emile Hirsch se objeví ve filmu Midnight Sun, dramatu z doby vývoje atomové bomby. Bude příběhem dvou postgraduálních studentů, kteří jsou v roce 1943 přijati do projektu vývoje atomové bomby v Los Alamos v Novém Mexiku. Opouštějí pohodový studentský život v New Yorku a zapojují se do života v utajované komunitě, v níž vědci a jejich rodiny ani přesně netuší, kde se nacházejí. Režíruje Chris Eigeman. Po návštěvě muzea v Los Alamos se na tenhle film osobně těším velice.

 

Ellen Page

Ellen Page se stala velice brzy uznávanou herečkou a v pětadvaceti bude už i režírovat. Její debut se bude jmenovat Miss Stevens a bude o středoškolské učitelce, které změní život k lepšímu víkendový výlet, na kterém doprovází své studenty při zkouškách na divadelní soutěž. Nezmění bohužel v žádném převratném smyslu, studenti ji mají rádi a pozvednou jí sebevědomí. Hlavní roli bude hrát Anna Faris. Ellen se rozhodla nezačínat ničím náročným.
 
Pro fanoušky zombie hororové komedie Mrtvý sníh máme dobrou zprávu, bude dvojka. Bude se jmenovat Dead Snow: War of the Dead, bude v ní víc vojenských zombíků a hrdina, který přežil útok nemrtvých nácků, se s nimi musí poprat s pomocí zvláštního „zombie killer“ gangu. Tommy Wirkola natočil Jeníčka a Mařenku: Lovce čarodějnic a do dvojky slibuje víc akce, víc zábavy a víc krve.
 
Málokdo z nás zná Hugo Weavinga z jeho filmů před ikonickými rolemi agenta Smithe a Elronda. Weaving se nyní vrátí ke spolupráci s australským režisérem Craigem Monahanem (The Interview), a to na dramatu z prostřední vězňů Healing. Příběh je založen na životě skutečného vězně Viktora Chadema (Don Hany), který tráví posledních osmnáct měsíců svého šestnáctiletého trestu v programu důstojníka Matta Perryho (Weaving), který vězně připravuje na život na svobodě péčí o zraněné dravce na farmě. Natáčet se bude v domovské Austrálii.
 
Režisér Gabriel Range, autor několika fiktivních dokumentů (I am Slave, Death Of A President) bude točit film o spolupráci Davida Bowieho a Iggyho Popa v Západním Berlíně v roce 1976. Bowie, který v letech 1976 až 1979 v Berlíně žil a tvořil, s Popem spolupracoval v 70. letech na několika albech, název filmu dá jedno z nich – Lust for Life.

Vložit komentář

shogun - 15.02.13 16:11:15
Opatři, z 2011 premiér určitě ten nejlepší seriál.
brutusáček - 14.02.13 23:53:34
homeland je prej super..musim si opatřit
shogun - 14.02.13 23:09:56
většinou to chodí tak, že speciální požadavky musíš nahlásit před příjezdem... teda aspoň co jsem zažil na hotelích.
DW - 14.02.13 20:18:19
mno dobrý ale já bych po nich chtěl pustit celej tune. Na hovno to takhle kouskovat, nevyniknou kudrliny.
shogun - 14.02.13 14:30:10
Jen pro představu, jak takové mučení asi vypadá - http://youtu.be/_vFPpx61-uM
brutusáček - 14.02.13 12:01:28
to bych se nechal zavřít od britney ale jenom video :)
shogun - 14.02.13 08:44:23
"...Baby One More Time" by Britney Spears "Killing In The Name" by Rage Against The Machine "Don't Gimme No Lip" by Pearl Jam "Somewhat Damaged" by Nine Inch Nails "Enter Sandman" by Metallica "Bodies" by Drowning Pool "Shoot to Thrill" by AC/DC "Hell's Bells" by AC/DC "I Love You" from Barney & Friends "Born in the USA" by Bruce Springsteen "Babylon" by David Gray "White America" by Eminem Theme song to Sesame Street
brutusáček - 14.02.13 00:40:23
je to tam, ale bylo to tak a ze se to dostalo ven? Proc ne? je na divakovi, aby se rozhodl mezi odsouzenim muceni a tim, ze jen diky nemu dostali tolik informaci, ze UBL nasli. Je to podany fakticky, objektivne.
a přesně proto se na to těšim i když minulá oscarovka...mi nepřesvědčila
Crust - 13.02.13 19:11:08
to teď čerstvě prosáklo, že na mučení prý používali Metallicu...kupodivu ale Enter Sandman, ne St.Anger :)
Baara - 13.02.13 17:47:57
nolan for half-life! v dark thirty se prý objevuje mučení, zacož byla prý kritika kolik toho agenti pustili na světlo světa....na téma mučení mě zaujal hodně www.csfd.cz/film/206423-odpocitavani/
je to tam, ale bylo to tak a ze se to dostalo ven? Proc ne? je na divakovi, aby se rozhodl mezi odsouzenim muceni a tim, ze jen diky nemu dostali tolik informaci, ze UBL nasli. Je to podany fakticky, objektivne.
Sud - 13.02.13 14:45:12
Na adaptace her jedině Uwe! :D Sud: už je to komplet, nebo furt jen půlka? (dohráno tam, kde to končilo)
chybi porad Xen, ale to uz je jen relativne kratka epizoda
brutusáček - 13.02.13 14:11:12
nolan for half-life! v dark thirty se prý objevuje mučení, zacož byla prý kritika kolik toho agenti pustili na světlo světa....na téma mučení mě zaujal hodně http://www.csfd.cz/film/206423-odpocitavani/
DW - 13.02.13 12:30:09
všechny dosavadní filmový adaptace her vyústily v průšvih, přestože, pravda, půlku točil Uwe Bollátko. Z těch lepších bych určitě vyzdvihl dva díly Resident Evil a první(!) díl Silent Hillu. Half-Life 2 již filmem je, nechápu, co chtějí na filmu zfilmovat.
Baara - 13.02.13 11:58:58
Argo je dobrej film, ale z těch nominovanejch, který jsem viděla - Pi, Django, Zero Dark Thirty- nejslabší. To propojení s Hollywoodem je osvěžující, herci skvělý, výprava, kamera, střih super...ale na Afflecka je to až moc prvoplánový a americky kompromisní. Některý věci jsou tam navíc hrbolatý. Ono se to nedá moc porovnávat a jsou tam další nominovaný, ale Zero Dark Thirty je podle mě téměř geniální.
bizzaro - 13.02.13 11:51:38
filmový zpracování hry jsem viděl naposled snad Maxe Payna a to byla naprostá tragédie
bida, souhlasim. ty herni napady zazdej vzdy do takovyho dementne ulizlyho pribehu..
Otus - 13.02.13 11:46:50
Spíš než zfilmovanej Half-Life by byl super Half-Life 3 ... Pak bude Maraton: Black Mesa, Xen, HL2, HL2 E1, HL2 E2, HL3 Jinak filmový zpracování hry jsem viděl naposled snad Maxe Payna a to byla naprostá tragédie.
brutusáček - 13.02.13 10:25:28
nikoliv zadaptovat hru jen se inspirovat příběhem..to universum je dost velký a ostatně ty hry vycházely z toho co Lucas schválil... Argo docela sbírá ceny...je to fakt dobrý? :)
shogun - 13.02.13 09:34:01
Na adaptace her jedině Uwe! :D Sud: už je to komplet, nebo furt jen půlka? (dohráno tam, kde to končilo)
brutusáček - 13.02.13 07:56:59
no já davam halfovi v jeho podání zelenou....hanovi solu moc zelenou nedávám, byť to chápu...stále budu opakovat, inspiraci brát z her :)
Sud - 13.02.13 01:29:04
Portal si umim predstavit, ale zfilmovani half life...no, mne treba abramsovo stark trek prisel v pohode, ale vsichni ortodoxni trekkies jsou nasrany (coz chapu), tak jen aby z freemana nebyl hlaskujici rambo..btw, uz jste vsichni dohrali black mesu? www.blackmesasource.com
Sud - 13.02.13 01:28:37
novej dod sno tesba.)
bizzaro - 13.02.13 00:27:44
druhej Dead Snow? parada!

Zkus tohle