Novinky ze světa filmu (5. týden)

Článek

Tento týden se předávaly další filmové ceny a favorité na Oscary už se jasně rýsují. Festival Sundance zná své vítěze, Joe Carnahan chce znovu vyslovit Přání smrti a sprostý nerd komentuje staré videohry.

Přání smrti

Režisér Joe Carnahan (A-team, nově The Grey) se dohodl s MGM, Paramountem a Scott Free Productions na opětovném obnovení série akčních filmů o občanské sebeobraně Přání smrti. Originál z roku 1974 s Charlesem Bronsonem v hlavní roli vyprávěl o architektovi, jehož žena je znásilněna a zavražděna a dcera surově zbita. Architekt bere do rukou jak spravedlnost, tak zbraň. Sérii se pokoušel znovu probudit Sylvestr Stallone před pěti lety, ale neuspěl. Zatím není známo, kdo bude hrát hlavní roli, v menších (především záporných) rolích uvidíme Jeffa Goldbluma či Denzela Washingtona.
 
The Drummer se bude jmenovat životopisný snímek o Bizzarovi...tedy vlastně o Dennisu Wilsonovi, bubeníkovi Beach Boys. Scénář se zabývá posledními šesti lety jeho života a jeho vztahem ke zpěvačce a autorce písní skupiny Fleetwood Mac Christine McVie. Hlavní role si zahrají Aaron Eckhart (Temný rytíř) a Vera Farmiga (Lítám v tom), která je prý velice slušnou klavíristkou (důkaz ve filmu Sirotek). Oba představitelé budou sami zpívat. Režíruje Randall Miller (Víno roku). 
 

Octavia Spencer a Viola Davis

O víkendu se opět předávaly ceny. Herci létali z jednoho červeného koberce na druhý a z jedné róby do druhé. Své ceny rozdaly hollywoodské „cechy“, Director's Guild a Screen Actor's Guild. Režiséři ocenili především svého kolegu Michela Hazanaviciuse za stále úspěšnější film The Artist (který se zdá být největším favoritem na Oscary). Herci vyhlásili nejlepšími herečkami Violu Davis a Octavii Spencer (hlavní a vedlejší role v Černobílém světě) a nejlepšími herci Jeana Dujardina (The Artist) a za vedlejší roli Christophera Plummera ve filmu Začátky. Televizní ceny převzali Kate Winslet (Mildred Pierce), Paul Giamatti (Too Big To Fail), Steve Buscemi (Impérium: Mafie v Las Vegas), Jessica Lange (American Horror Story), Alec Baldwin (30 Rock) and Betty White (Hot in Cleveland).
 
Joaquin Phoenix znovu spolupracuje s režisérem Jamesem Grayem (společně natočili filmy Noc patří nám a Milenci. Tentokrát jde o dobové drama Low Life, příběh imigrantky polské imigrantky (Marion Cotillard) v New Yorku. Ta se musí kvůli lékům pro svou nemocnou sestru na lodi do Ameriky prodávat. A po příjezdu dostane imigrantské papíry s nálepkou ženy špatných mravů. Dostane se do rukou zločince (Phoenix), který ji nutí šlapat i v New Yorku. Jeho bratrance, který se s ženou sblíží, si zahraje Jeremy Renner (Smrt čeká všude).
 

The Angry Video Game Nerd

Slyšeli jste někdy o seriálu The Angry Video Game Nerd? Klid, já taky ne, ale zdá se, že bychom měli, protože jeho autor James Rolfe získal prostředky na celovečerní film formou tzv. crowdfundingu. A o co že jde? Jeden nerdík si bere v každé epizodě na paškál jednu starou videohru a nešetří při tom peprnými slovíčky. Na YouTube má přes 670 tisíc odběratelů. Pro herní nadšence jistě záležitost vskutku zábavná a sentimentální.
 
Sobotním slavnostním večerem skončil také festival nezávislých filmů Sundance Film Festival. Hlavní cenu, Cenu Velké poroty, získal snímek Beasts of the Southern Wild a dokument The House I Live In. Cenu obecenstva získal snímek The Surrogate a dokument The Invisible War. Mezi zahraničními filmy byly oceněný snímek Violeta Went to Heaven a Valley of Saints, dokumenty The Law in These Parts a Searching for Sugar Man.

Vložit komentář

Zkus tohle