Novinky ze světa filmu (49. týden)

Článek

Něco nového o Prometheovi? Ridley Scott jej označil za mnohem odvážnějšího a propracovanějšího, než byl Vetřelec. Začátkem příštího roku se bude točit nový Deník Bridget Jones, chystá se také nový Mad Max a nejspíš bude mít i další pokračování. A co víc? Třeba že Sofia Coppola připravuje na skutečných událostech založený film o mladících vykrádajících domy celebrit.

Berenice BejoHvězda němého snímku a jednoho z favoritů na letošní filmové ceny The Artist Bérénice Bejo získala roli ve filmu Nicolase Baryho The Scapegoat. Jde o adaptaci románu francouzského autora Daniel Pennaca, první dílo o hrdinovi jménem Benjamin Malaussène, kontrolora kvality v jednom z pařížských obchodů, jehož úkolem je přiznávat vinu obchodu při stížnostech zákazníků. Stane se však podezřelým z výbuchu bomby v obchodě a pustí se do soukromého vyšetřování, aby se očistil. Pomáhá mu investigativní novinářka právě v podání Bejo. Kdo ještě tuto novou krásnou tvář nezaznamenal, Bejo se narodila v Argentině, vyrostla ve Francii a mohli jsme ji vidět například v Příběhu rytíře. Ve filmu si zahraje i Emir Kusturica.
 
Třetí díl příběhů třicátnice Bridget Jones se bude jmenovat Bridget Jones’s Baby a začne se natáčet na začátku příštího roku. Znovu uvidíme Colina Firtha, Hugh Granta i Renée Zellweger. Scénář napíší autorka Bridget Helen Fielding, David Nicholls a režisér výborné komedie Ženy sobě Paul Feig. Ten měl i režírovat, ale producenti se (velice správně) rozhodli, že britská látka chce britského režiséra a momentálně jednají s Peter Cattaneem (Do naha).
 
Tom HardyProducenti Promethea Ridleyho Scotta si postěžoval na únik nekvalitního videa na internet. A při té příležitosti okomentoval také propojení filmu a Vetřelce. Prý jde o 95% samostatného filmu a 5% lahůdek pro fanoušky Vetřelce. Promethea označil za odvážnějšího, co se týče nápadů a myšlenek, a mnohem propracovanějšího, pokud jde o výpravu a svět, ve kterém se snímek odehrává. První oficiální fotky z natáčení se všemi hvězdami (Charlize Theron, Tom Hardy, Michael Fassbender, Noomi Rapace) naleznete zde.
 
Autor původní série o šíleném Maxovi oznámil, že jeho nový snímek Mad Max: Fury Road by mohl další dvě pokračování. Autoři scénáře prý již mají dvojku i trojku napsanou, materiál se jím pod rukama rozrostl. Role, která nakopla hereckou kariéru Mela Gibsona, se ujme Tom Hardy (Počátek). Natáčet by se mělo začít v dubnu v Namibii.
 
Před několika týdny jsme psali o celovečerní verzi britského seriálu Doctor Who. Nicméně scénárista seriálu Steven Moffat a hlavní představitel Matt Smith na Twitteru tuto zprávu dementovali. Oba se vyjádřili ve smyslu, že představitel Doktora vždy byl, je a bude v danou dobu jen jeden a že BBC si ho nenechá jen tak vzít, ani Hollywoodem. Tak čert ví, jak to všechno dopadne.
 
Sofia CoppolaSofia Coppola údajně chystá pro společnost Zoetrope svého otce film o tzv. Bling Ring či jinak Burglar Bunch. Ačkoli nám tento pojem nic moc neřekne, jedná se o skupinu teenagerů, kteří se proslavili v letech 2008 a 2009, kdy úspěšně vykradli domy několika celebrit. Byly mezi nimi domy Lindsay Lohan, Orlanda Bloona a několikrát i rezidence Paris Hilton. Mladící odcizili hotovost a majetek v hodnotě cca 3 milionů dolarů. A přidáte-li k tomu držení (ukradené) střelné zbraně a (ukradených) drog, vyneslo jim to 2 – 7 let vězení. Producenti oslovili některé členy skupiny, žádný se s nimi však zatím nebavil. Nicméně ke spolupráci svolila sestra jednoho z nich. Touto partou se již inspiroval jeden díl seriálu Zákon a pořádek a také televizní film Bling Ring. Inu, každý chce svých patnáct minut slávy.
 
Autor Seth Grahame-Smith si momentálně asi nežije špatně. Jeho román Pride and Prejudice and Zombies půjde do kin v roce 2013, Abraham Lincoln: Vampire Hunter již natáčí Timur Bekmabetov a Warneři skočili také po románu Unholy Night, který se chystá k vydání. Grahame-Smith tentokrát „tak trochu jinak“ převypráví příběh narození Ježíše. Cesta tří králů do Betléma bude dobrodružstvím tří zlodějů na útěku, kteří jsou nuceni pomoci Marii a Josefovi utéci do Egypta a chránit je před biblickými monstry a Římany. Sám autor by měl napsat scénář.

Vložit komentář

bizzaro - 20.12.11 11:19:38
oproti ty prvni mrdce tohle vypada aspon na trikovou jizdu! http://film.moviezone.cz/hnev-titanu/trailery/, zato Avengers, na ktery se vsichni tesite, me stale nechavaji pomerne dost chladnym http://film.moviezone.cz/avengers/trailery/, ale Prometheus, JOOOO
bizzaro - 19.12.11 23:51:45
Kdo je ta blondyna na prvni fotce?
Charlize Theron ;)
Sybredd - 19.12.11 23:06:55
Kdo je ta blondyna na prvni fotce?
brutusáček - 12.12.11 12:57:02
brutík doporučuje 50/50 ;-)
bizzaro - 10.12.11 15:47:03
U Mad Maxe se bojim, že to vezmou za špatnej konec, ALE Prometheus hustyyyyyyy

Zkus tohle