Novinky ze světa filmu (46. týden)

Článek

Steven Spielberg se znovu vrací k židovské tématice, Hercule Poirot bude mít svou Oponu a Doctor Who půjde do kin. A dá se vůbec natočit film podle Lega?

David SuchetSteven Spielberg se opět vrací k židovské tématice. A až k jejím kořenům. Spekulovalo se o tom a teď už prý probíhají oficiální jednání o zapojení režiséra do epického biblického projektu Gods and Kings. Půjde o příběh života Mojžíše od jeho narození, přes osvobození Židů z otroctví, deset přikázání a mor až po smrt. Spojení Spielberga a podobného tématu je marketing první třídy, i kdyby to tak producenti nezamýšleli!
 
Máte rádi Hercula Poirota? Hráli ho Albert Finney či Peter Ustinov, ale každý si ho představí asi vždy s tváří Davida Sucheta, který ho ztělesňuje od roku 1989. Zdálo se, že kvůli škrtům v rozpočtu granadské televize ITV, která televizní filmy o belgickém detektivovi točí, se všechny knihy o něm neadaptují. Nicméně poslední série bude a bude zakončena posledním příběhem Opona.
ITV také oznámila, že Julia McKenzie se brzy vrátí jako slečna Marplová ve třech dalších filmech. Ať žije Agatha Christie.
 
Doctor WhoA nyní do Británie. David Yates, který si udělal jméno na posledních potterovských adaptacích, chce přivést na plátna kin další britskou srdcovou záležitost, seriál Doctor Who. Yates prohlásil, že společně s BBC hledají vhodné scénáristy, ale přípravu vidí tak na 2 – 3 roky, protože látku bude samozřejmě nutné upravit. Což dává smysl, uvážíme-li, že Doctor Who běží od roku 1963, s přestávkou pouze v letech 1989 – 2005. Poněkud zarážející však je, že Yates chce pojmout látku novým způsobem, ačkoli seriál stále běží a je stále velice populární.
 
Starší muži a mladé krásky, věčné to téma. Do tragikomedie zpracuje román autorky Françoise Dorner pod názvem Mr. Morgan’s Last Love. Což by nestálo asi za řádku, kdyby hlavní roli starého amerického vdovce, který v Paříži potká svou poslední (mladou) lásku a radost ze života, nehrál Michael Caine. Ten ve svých 78 letech točí v průměru dva filmy za rok. Režírovat bude Němka Sandra Nettlebeck.

Dlouho se o tom mluvilo a nakonec se to opravdu stane. Warner Bros. natočí remake japonského kultovního kyberpunkového díla Akira. Animé samotného autora původní mangy Katsuhiro Ōtomo z roku 1988 odstartovalo popularitu japonského komiksu na západě. Příběh přátel z motorkářského gangu Tetsua, na kterém jsou prováděny tajné experimenty, a Kanedy, který se ho snaží zachránit, dostal do rukou režisér Jaume Collet-Sera (Sirotek, Neznámý). Nabídku na roli (neb film bude hraný) Kanedy dostal Garrett Hedlund (Thor), jeho lásku, médium Kei, by si mohla zahrát Kristen Stewart (Twilight).
 
LegoTočí se filmy podle komiksů, točí se filmy podle počítačových a dokonce i deskových her...Warneři si před pár lety usmysleli, že natočí film podle Lega. Ano, podle takových těch barevných kousků plastu. Výrobní společnost jim dělala doposud potíže, ale nyní se prý produkce rozjede a film Lego:The Movie vznikne do roku 2014. Mělo by jít o kombinaci hraného a animovaného filmu žánru rodinné komedie a odehrávat se bude právě mezi kousky lega.  

Vložit komentář

Baara - 30.11.11 17:55:28
11 tref...všechny ani omylem :-)
brutusáček - 21.11.11 11:15:28
hercul v podání sucheta vypadal vždy jako...no... :)) btw http://www.empireonline.com/features/movie-punches-picture-quiz/ kdo pozná všechny tak má u mě pivo

Zkus tohle