Články

přeposlat článek tisknout
GENGHIS TRON, KOMBUCHA

GENGHIS TRON, KOMBUCHA

  • kdy: 2.7.2008
  • kde: Praha, Klub 007

O radost z alkoholových radovánek se tentokrát nepodělím, leda o cizí, a přejdu rovnou k věci.
Okolo osmé, spíše po, se na sedmě začínají rozdávat kalíšky s léčivým nápojem, znatelně se ale přihýbalo i z tuzemských lahví, takže z toho nakonec vychází ozdravný grog, který žel nešmakuje příliš dobře. Srandy je s ním po kopcích, ale může být víc, hudba by to nebyla špatná nebýt nepřipraveného, improvizovaného dojmu, nebýt zabíjení srandou. Takhle je výsledek neorientovaný ani na šou ani na hudbu a výsledkem je víceméně nuda. Buďto z toho udělejte větší divadlo, hrajte s ponožkama na pérech nebo úplně nahý, nebo to zkuste odehrát trošku víc vážně, lámat to takhle napůl prostě moc nefunguje.
A teď už k nablyštěným americkým hvězdám, které se přeci jen uvolily (ale za tučný peníz) sehrát jedno vystoupení v Čechách. Už od začátku je jasné, že tady nemáme co činit s kamarádskými floutky, ale s hvězdami prvního kalibru. Zlodějské ceny (500 za mikinu, cože), povýšené manýry (poklidné příjemné interview nakonec, v blízké době bude rozhovor), krásné brejle přímo ze socialistického zpravodajství na Mookiem, obecně vzato přísně intelektuální vizáž zkřížená s osmibitovou grafikou. Za zády nainstalovat neony a válet, místnost se zatemňuje, strach, všelijaké praskání, jak se podivné věci plíží ze tmy, k tomu grindové výjezdy, teplé klávesky, poklidná elektronika, osmibitové rozhazovačky, celé ale stále s krásně zlověstnou atmosférou. Zvuk jak z desky, slyšet je všechno, hraje se převážně z novinky, a jaká že je to hudební lahůdka se

report_520_px1

můžete dočíst z.d.e. Jen škoda , že je zrovna po náročném týdnu s Meshuggah, DEP a Cult Of Luna, tak návštěva není právě nejbohatší (prý 45 platících).

Jiné názory

Přihlašte se pro přidávání vlastních komentářů.

Ještě tedy přihodím pár slov ke Kotkovu naobracenému reportu.
Nejsem si ani jistý, jestli jsem Kombuchu již viděl. Jásně, neprofesionální Vaňous si ani tohle není schopnej zjistit… Není, protože jestli jsem ji už někdy viděl, a hrála podobně jako tento večer, určitě jsem zážitek z paměti vytěsnil. Nebudu si na nic hrát, opravdu odcházím v půli první písničky, protože mi Kombucha tentokrát do bříška opravdu nesedla a místo osvěžení bych po celém setu asi zvracel.
Genghis Tron předvedli výborný set, který mě překvapil v několika ohledech. Jednak malou návštěvou (na tak kontroverzní desku bych čekal přecijen větší zvědavost pražských emo intelektuálů). Jednak mě překvapilo, jak moc prostoru vlastně má na aktuální desce death metal, který na živo lezl daleko hloub a místy to byla přímo smršť. Zvukově snad není setu vůbec co vytýkat, měl jsem trochu strach, jak dopadne na 007 kombinace automatu a dvou kláves s kytarou, ale vážně dobře. Takže s parádním nasazením je rovnice jasná. Tenhle osmibitový cyber grind/metal je v poslední době nejen originální a kontroverzní a podobnými klišé oplývající, ale hlavně je to našlapaná jízda, která posluchače bez předsudků musela živě rozstřelit svou energií. No a o tom, jak se příjemně felí s Genghis Tron po koncertě, se snad nebudu ani zmiňovat, protože rozhovor se už peče v Kotkově píčce…