FLESHLESS

FLESHLESS

Fleshless rozhodně netřeba představovat. Jedna z našich kapel, která již má něco za sebou, a to jak pódiového tak i diskografického charakteru a k tomu se stále držící v popředí scény a zájmu fans. Nová deska s nadcházejícími plány do nejbližší doby byly rozhodně také důvody ke spáchání intervjů s frontmanem a leaderem Vláďou Prokošem.

Nos: Nazdar Vláďo, před koncem roku jste vytvořili další české brutální dílko s názvem To Kill for Skin. Jaké maš pocity z nové desky a jaké jsou zatím ohlasy jak od nás, tak ze zahraničí?
Takže předně tě zdravíme a děkujeme za prostor. Co se týče nějakých ohlasů, tak je myslím velice brzy na nějaké recenze.. zatím jsem četl pouze dvě a to zde u nás a obě byly velice kladné.. jedna 9.5 z 10 a druhá 95 % ze 100%, což je paráda.. ale jak říkám, ještě je brzy. Co se týče nás jako členů skupiny, tak my jsme spokojeni na maximum a všem, co se na realizaci CD podíleli (od studia počínaje přes Grega z Wasteform, Chymuse, Jirku Lhotu, Chymuse atd. až po Čurbyho konče), tak všem patří náš velký dík!!!

 
Bizz: Jaký máš všeobecný názor na žurnalistickou divizi hudebního průmyslu – sleduješ ziny? A zajímá mne především názor na tu naší českou! Mně to totiž občas připadá, že se někteří píšící chtějí odvděčit nebo nemají dost odvahy lidem, se kterými se vídají, něco vytknout. Anebo to pak může být tím, že nemají vyhraněn názor či dostatečně naposloucháno.
Snažím se to sledovat, i když se přiznám nemám už tolik času, abych stíhal vše, co se kolem děje.. S tím vlezdoprdelstvím to je normální a to není jenom přednost Čechů, jak si někteří myslí.. to je přece normální jev i civilního života.. podívej se do pracovního procesu atd.. ale je fakt, že se mi občas chce zvracet.

 
Bizz: Jak ty sám, nebo potažmo celí Fleshless, neseš/te případnou kritiku, výtky…? Akceptujete ji či si nepřipouštíte, že byste něco mohli dělat špatně?
Jasně, že to akceptuji, pokud je názor napsán/řečen slušně a ne jak se občas stává vulgární a urážlivý. Přece jenom, co člověk, to názor, takže se vše to, co děláme/děláš nemusí líbit. V každém z nás je trochu kritika, a i tak zrovna celý Fleshless nemusí milovat nějaké recenzenty/časopisy, ale i lidi.. to je normální.

 
Nos: Zase jste si vybrali na nahrávání desky studio Shaark. Byli jste s ním spokojeni a myslíš, že se tam zase vrátíte s dalším matrošem?
Já myslím, že to, že jsme se tam vrátili, bylo dáno tím, že kluci na předchozím CD Sensual Death Immitation odvedli velký kus práce a tak nebylo třeba měnit.. a opět jsme se jenom utvrdili při práci na To Kill For Skin, že jsme udělali jenom dobře a doufám, že další naší nahrávku budeme opět točit ve Bzenci. Je to dáno i atmosférou při nahrávání, vládne tam naprosto přátelská nálada atd. a vše je i tak naprosto profi.. mohu jen doporučit i jiným kapelám.

 
Nos: Na vašich stránkách si můžeme přečíst recenzi nového matroše skladbu po skladbě, ale kdyby jsi měl říct svůj názor na poslední počin oproti vašim starším věcem?
Je to trochu malinko jiné než třeba S.D.Immitation, zvukově např. kytary vylezly ještě brutálněji, ale i bicí jsou slyšet přece jen více jako hudební nástroj a ne jen jako doprovod. Změna trošku postihla i můj zpěv a tak se klasické kvičení doplňuje i s brutal zpěvem ála Fleshless Abhorrence či Grindgod, takže i zde je patrný posun trošku jinam. Ale jinak opět bych chtěl říct, že se jedná o Fleshless a ne nějakou kopii něčeho.. melodie versus brutální rychlé blast pasáže doplněno o trochu slammy houpaček.. jak jsem už říkal v předchozí otázce, jsme moc spokojeni a to je pro nás to hlavní.

 
Nos: Myslím si, že To Kill for Skin je vaše zatím nejtechničtější a nejbrutálnější deska. Kam si myslíš, že se v budoucnu FLESHLESS budou hudebně posouvat?
Díky za slova chvály, jsme rádi, že to takto cítíš.. hodně lidí stále vyzdvihuje jen Free off Pain či Grinding.. to je sice moc fajn, že na naše staré nahrávky nedají dopustit, ale my jsme už trošku jinde a přece jenom je to už skoro 10 let a tak je čas na Fleshless 2005/2006!!! Je jenom dobře, že jsme v tom dobrém navázali na Sensual Death Immitation a to je určitě ten směr, kterým se bude nová tvorba Fleshless ubírat i v budoucnosti.

 
Nos: Jak dlouho jste byli ve studiu? Myslíš, že jste se zvukem 100% spokojeni nebo s odstupem času by jste ještě něco změnili?
V Sharku jsme strávili čas od středy do neděle, ale určité dodělávky se ještě dělaly potom během dvou týdnů, ale to už bylo bez nás.. pouze jsme se studiem komunikovali, co ještě pozměnit atd. Něco měnit?? Ne.. nechal bych to i s odstupem času takto.

 
Nos: Musíš být zaneprázdněný člověk, když musíš zvládat Nice To Eat You Records a Fleshless. Dělání tour a koncertů musí taky zabrat času, jak to všechno stíháš? Nebo ti s Nice To Eat You někdo pomáhá?
Hele, já nevím.. jsem prostě na tento rytmus zajetý a to ještě normálně dělám mou civilní práci v polepšovně.. Ala já ani jinak žít neumím.. tohle mně drží nad vodou.. Ta tours jsou jen tak 2 - 3 do roka, ale firma se rozbíhá a tak mi občas doma pomáhá slečna (díky) balit CD, vybalovat CD atd. rovnat to.. to nemusím dělat a moc mne to ani nebaví.. Hodně práce strávím na komputeru a psaním po celém světě ohledně Fleshless, ale i firmy. Jo a ty koncerty.. tak těch už dnes dělám pomálu.. ne jako dříve..

 
Bizz: Aha, za poslední dobu tě vlastně bylo možno vidět ve společnosti jisté tmavovlasé slečny, která, myslím, nemluvila česky. Kdopa to je? :o)) A plánuješ nějaké potomky? Kolik? Neodradila tě od nich ta polepšovna? :-)
Slečna je z Německa.. Potomky??? Zatím ne.. v práci mi stačí mých 8 dětí.

 
Bizz: Fíha! Osm kousků? Ještě, že nejsou vlastní! :) Vláďo, moc ses tedy nerozmluvil.. ale my se nedáme a budeme dotírat dál. K té slečně si přišel náhodou nebo je to jen kamarádka? Co vůbec obnáší tvá práce vychovatele a jak změnila tvůj život a tebe? Ovlivnila třeba nějak i chod Fleshless?
Práce vychovatele mne dost ovlivnila, dělám zde více jak 14 let a mám tu práci moc rád.. ten, kdo tam dělal/dělá, to chápe, pro ostatní jsme asi banda bláznů.. scházíme se s kolegy i mimo práci atd. Jsem moc rád, že tady můžu pracovat.. Jasně.. slečnu jsem našel na ulici.. ne, fakt bych toto téma nechtěl nějak otvírat.. není proč.. je to trošku mimo Fleshless.. ale je fakt, že jsme spolu kolem dvou let toto jaro.

 
DR: Ok, nebudeme už šťárat v soukromí… Je pravda, že tvým nejoblíbenějším jídlem je ultrahustý hovězí guláš??? :) A jak často ho případně jíš? :))
Ne.. mým oblíbeným jídlem je svíčková, ale už přes rok nejím knedlíky, ale omáčka je stále super!!

 
Bizz: Ale copak… nejíme knedlíčky? Že by dietka? A to ani knedle masové? :)
Dieta?? Ani ne, ale chodím pravidelně hrát squash, tak proč se pak masakrovat knedlíky..

 
Nos: Bude k nové desce nějaké tour po České Republice nebo zahraničí?
Určitě!! V únoru letíme na první UK mini tour s Defeated Sanity (Germany) a Necrocest (UK) a v dubnu pojedeme (na 99%) eurotour s německými thrash bohy SODOM!!! To se asi zblázním.. kapele, na které jsem vyrůstal a která mne velice ovlivnila na jednom podiu, každý den s námi a to i cestování budeme mít společné v tourbuse, takže si Sodom užijeme až do sytosti.. Mám je moc rád a jsem za tuto šanci moc rád.. Snad jeden koncert by měl být i v Čechách..

 
Bizz: No supér, tak to gratuluji! A teď něco trošku uštipného, ale neber to jako útok. Zaslechl jsem, že teď po posledním tour, které jsi dělal (bylo to pro Indicious Decrepancy ad.), došlo k nějaké nespokojenosti ze strany právě této americké kapely ohledně finálního do(vy)účtování. Jak to tedy je - stalo se tam něco, co by nebylo v rámci standardu v normálu?
Takže ohledně toho tour.. dělal jsem to pro Wasteform and I.Decrepancy.. dopředu jsem Shawnovi zaplatil 700 US dolarů za letenku a slíbil jsem, že pokud budou peníze navíc, tak dostane také. Rád bych zde zmínil americkou mentalitu, kterou nesnáším.. nevím, kolik z vás má kapelu, ale např. Shawn dokázal prodat za 1800 euro a stále brečel, že potřebuje mnohem mnohem více atd. Na tour byl zrušen jeden koncert v Rakousku a ceny, které jsme dostávali za hraní se pohybovaly kolem 250 - 400 euro. Z toho jsem platil nájem za 9ti místnou dodávku, jídlo, pití.. Rozumný člověk si lehce spočítá, že nemohou být peníze navíc. A vlastně jsme ještě platili jedno auto (pouze benzín) za Smashed Face, takže fakt sorry, ale kouzelník nejsem.. telefonáty, internet a další si samozřejmě do nákladů nedávám. Až bude skupina jako je ID známá a bude moct účtovat třeba 1000 euro za akci, tak to bude fakt super, ale teď ještě ta doba není, ale i tak si myslím, že to bylo velice vydařené tour pro všechny kapely, a to podotýkám, že hlavní kapelou byli WASTEFORM!!! A ti asi spokojeni byli, když to bylo jejich druhé EU tour a na léto pro ně budu dělat Summer EU tour!!! Plus další tour pro Mucopus a jiné kapely, které se o nás dozvěděly přes kapely jako jsou Goratory či Skinned!!!

 
Nos: Ooo, díky za sáhodlouhé vysvětlení a natěšení na Mucopus!!! Přejdem zas k Vám… FLESHLESS už je stálicí české extrémní scény, ale kdyby jsi měl vyzvednout nějaké české mladé nadějné kapely, které by to byly a proč?
Určitě.. tak třeba Despise, Laniena Mentis, Depressive Reality, Smashed Face (ti na sobě hodně makají), Pigsty, Alienation Mental a miliony dalších.. nemám to moc rád tohle vypisování, nechci na někoho zapomenout, ale scéna je tady velice kvalitní a silná!!!

 
DR: Ok, to bylo z Čech a nyní se podíváme i za hranice. Co bys odtud doporučil za muziku za třeba… poslední 3 měsíce? Něco, co tě výrazně smetlo?
Noví Kataklysm, Destruction, Vitality, Lust of Decay, třeba i poslední rozlučkový Nasum a mnoho jiného..

 
Bizz: S některými ze zmíněných kapel jste vlastně v minulosti i nějakou šňůru jeli, že? Pobilancuj trochu a zkus vzpomenout jaké z dosavadních tours bylo pro Vás jako kapelu nejlepší, prostě NEJ po všech stránkách. Kolik lidí vůbec na Fleshless na jednom místě přišlo nejvíc?
Tour jsme jeli např. s Rotten Sound, Lividity, Desecration, Abaddon Incarnate, Skinned, Goratory, Laniena Mentis, Surgical Dissection.. samostatné tour po Jižní Americe (to bylo asi nejlepší.. přes 800 lidí na našem setu!!). Fakt toho bylo hodně, určitě jsem na něco zapomněl.. ale mám rád i samostatné akce nebo festivaly.. hrát live je pro mne to nejlepší!

 
Nos: Hraje nějaký člen z kapely ve vedlejším projektu nebo se všichni věnují jen FLESHLESS?
Ne, pouze Fleshless.

 
Nos: Oki.. Přeji FLESHLESS a tobě mnoho úspěchů v extrémním světě a na závěr vzkaž světu pár chorých slov. Máš prostor...
Diky moc za tento rozhovor, snad se někde uvidíme, pokecáme.. Vše jen to nejlepší v novém i dalších letech tobě a všem čtenářům,
Vláďa / Fleshless

adresa: c/o Vladimír Prokoš, Kosmonautů 159, 405 02 Děčín 27, Czech Republic, phone: +420604382061
email: Fleshless@tiscali.cz

Matro:

Stench of Rotting Heads, MC’93 [vyprodáno]
Grinding, MC‘94 [vyprodáno]
Flehless, splitMC s Disfigured ’96 [vyprodáno]
Free Off Pain, splitMC/CD s Mastic Scum ‘96
Grindgod, CD’99 (bonus: Grinding’94)
Abhorrence of Cadaveric, CD’00 (bonus: matro Fleshless ze splitMC s Disfigured ‘96)
Nice to Eat You, CD‘01
Sensual Death Immitation, CD‘03
To Kill for Skin, CD‘05

Tagy:

mr. skinless