Články

přeposlat článek tisknout
DISTURBED, THE SWITCH

DISTURBED, THE SWITCH

  • kdy: 23.6.2009
  • kde: Praha, Roxy

Přicházím k Roxy okolo 19 hodiny, před klubem je fronta jako prase, ale naštěstí postupuju. Vevnitř ta samá fronta na šatnu. Merch je docela pěkně udělanej, ale dost drahej - včetně cd :-/ Klub už je úplně plnej, lidi postávaj okolo baru i na schodech, až si říkám, jestli volba otevřít těsně před začátkem, byla dobrá. To samé si říkám o Roxy. Přece jen tento prostor není úplně největší a na kapelu typu Disturbed mi to přišlo malý. Už jen kvůli tomu, že na kapely jim podobné, začíná chodit čím dál tím víc lidí, kteří nejsou úplně metly. Od mladých po staré.

Což je dobře pro metal, ale vykoupeno totálně nacpacným, vydejchaným a jako sauna a pára v jednom, vyplněným prostorem. Proto bych se přimlouval podobné akce dělat ve větších prostorách, typu třeba Folimanka.

V avizovaných 19:30 začíná česká předkapela The.Switch. Neznám je, ale ti, co byli na nedávných Korn a nebo sledují bandzone, tak asi znají. Jejich hudbu bych pojmenoval melo-hardcoro-metalo-core?? Ale fuj, to je hrozná škatulka :-) Hrálo jim to docela dobře, sehraně. Docela příjemné překvapení a pro rozjezd koncertu optimální. Zpěvák s vizáží katolického kněze (myšleno černá košile s bílým pruhem pod límečkem) hodně hecoval publikum, aby bylo nažhavené na hlavní kapelu. Žádné: „Já vás kurva neslyším, udělejte rámus, a tomu podobné“, což bylo o to milejší. Hráli cca 45 příjemných minut.

V sále už je pěkný vedro a tak šup na pivko, které se potom v průběhu večera stalo zachráncem skoro všech před upečením se... Nikdy bych nevěřil, že tohle řeknu o Krušovicích :-) Pódium se připravuje cca půl hodky, tak dávám pivko a okukuju merch a odcházím s cd v kapse.

Disturbed začínají s plachtou z obalu aktuální desky za zády a zřízenec blázince přivádí zpěváka ve svěrací kazajce a protikousací masce. Po sundání těchto propriet se začíná hrát.

Jelo se od starších desek, včetně pár songů z mého oblíbeného Believe. Zahráli i cover Shout, Shout, původně Depeche Mode??? Neudělali tento cover taky v minulosti němečtí Atrocity v době jejich posedlostí 80. léty?? Pak už se hrálo hlavně z novinky: Inside the Fire, Criminal a další. Poté pódium potemnělo a kytarista si vzal akustiku a hrál nějakou baladu. Potom dva songy a konec. Chlapci se nechali poměrně dlouho vypískávat a pak zahráli povinnou Indestructible. Poté dvakrát bubeník machroval sólama a pak definitivní konec, děkovačka a házení trsátek a paliček do publika.

Co dál říct k Disturbed? Zpěvák místy trochu falešně, ale nic hroznýho. Zvuk dobrej, místama lehce překouřenej. Pro mě osobně trochu horší než z desky a tím pádem nepanovalo úplné nadšení. Jasně, je to na živo, ale čekal jsem větší mazec. Sranda byla, že zpěvák hodně mluvil k publiku, ale bylo občas vidět, že mu většina lidí nerozumí, tak prohlásil: „Vy nemáte nejmenší potuchu, co tady mluvím.“ Ozvalo se hromadné „Yeaaah“ :-) Prý přijedou dřív než minule, což bylo cca před 9 lety, tak uvidíme.

Hezky strávený večer, ale nic světoborného, aspoň pro mě. Takže bodově za 7.

Jiné názory

Přihlašte se pro přidávání vlastních komentářů.