Články

přeposlat článek tisknout

DEATH SQUAD, Disfigured Corpse, Grind 6.4

  • kdy: 8.5.2001
  • kde: Brno, Brooklyn

K oslavě ukončení druhé světové války jsme si vybrali koncert tří brutálních těles. Byla to šťastná volba? volají vaše štěbetavě grindové hlásky. Jak se to vezme. Přišli jsme kvůli tomu o utkání našich hokejistů proti Kanadě, ale zase jsme si rozšířili obzory.
Do Béčka se dostavuju prozíravě o hodinu později, než je ohlášený začátek koncertu a dělám dobře. Zatím se nikde nic ani nešustlo. Na uvítanou mě Aďoul zaplavuje kvantem historek o tom, jak hrozně je zfušovaná organizace nejen tohoto koncertu, ale celého turné. Později, během přestávek je Aďoul čím dál naštvanější a začínají z něj lézt i pěkně šťavnaté drby o tom, jak se toto tour brodí po kolena ve sračkách. Jeho rozhořčení stoupá, zdá se, úměrně k počtu piv, která v něm mizí. Vzhledem k tomu, že on sám v zápalu sliboval, že o tom „jednou napíše reportáž, ze které se všici poserou!!!“ tak za všechno zmíním jen, že kapela Sarcom, která byla slibovaná na plakátech se dozvěděla ten den ráno, že by měla jet navečer hrát do Brna.
Na pódiu se chystají Grind 6.4 čehož využíváme k první šluk‘n’hockey pauze. Vedem 3:1. Když se vracíme, už GRIND 6.4 hoblují o 106. O téhle kapele jsem si bůhví proč myslel, že má něco společného s hardcorem. Překvapilo mě, když jsem uslyšel úplně kanální industrial/grind. No ale vystoupení to bylo dobré, těžko něco vytýkat. Samozřejmě zvuk je vždy achilovou patou koncertů v brooklynu a ani tentokrát tomu nebylo jinak. Ale nevím nakolik to byla chyba kapely, spíš bych se přimlouval že ani moc ne. Od g6.4 jsem samozřejmě nečekal žádné hudební orgie a tak jsem se slušně bavil.
Po nich se začínají připravovat DISFIGURED CORPSE a my znovu prcháme do nonstopu za hokejem (a sledujeme až do triumfálního vítězství 4:2, přičemž absolutně nechápu motivaci ani jednoho z mužstev, ale o tom až jindy). Hned na uvítanou nám DC zahrají mou oblíbenou MFNS. Aj tak to má být, žádná tolerance fašismu a pěkně jim to nandat v uzavřených malých místnostech, kde je nás hodně ;-)) Pak následují další vály z nového alba Mega.. které mě baví. A to tak že hodně. Kdybych byl býval nehulil, tak bych si určitě i zatančil.
Poslední lezou na pódium DEATH SQUAD a jejich oblečení a především pompézní ohlašování že kdosi z nich hrál v Sinister (to bylo na plakátech, ne že by se tím oni sami chvástali) mě naplnilo strachem, jak se později ukázalo oprávněným. Ani čtyřmi písněmi nás nedokázali zaujmout. Musím říct, že nevím proč tahle kapela jezdí tour po jiných zemích, to je asi jako by SSGE chtěli prorazit v Anglii. Ještě vyslechneme jedno zkurvení písničky Cannibal Corpse a vycházíme na cestu k domovu.

Jiné názory

Přihlašte se pro přidávání vlastních komentářů.