Články

přeposlat článek tisknout
RAMBO, AMBROSIA

RAMBO, AMBROSIA

  • kdy: 15.1.2003
  • kde: Praha, 007

Přesto, že američtí Rambo byli pro mě jako, troufnu si říci, pro většinu děcek velkou neznámou, díky pár smskám rozeslaným na „ty správný“ místa, ale hlavně díky jakémusi videozáznamu (který prý někdo viděl…) dokumentujícímu pekelně divokou destrukční šou, si Rambo doslova během několika dnů vydobili postavení kultovní bandičky.
Zajít na sedmičku si tedy za svou příjemnou povinnost vzalo dost lidí, což bylo ostatně pro jistou úspěšnost zásahů vašich rotujících paží také jednou z podmínek.
Ačkoli teplické oldschool sXe lo.patotupa.če X-Wing jsem viděl pouze jednou (před holandskými Power Violence/fastcore ultra s Olho De Gato a Bettercore), byl jsem rád, že místo nich začala zvučit mně dobře známá pražská Ambrosia.
Existenci české emo metal mosh scény nepopírám, ale porovnání se nabízí pouze s Kevorkian, oproti jejichž “regulérnímu hardrocku“ jsou mi betonáři z Ambrosie mnohem sympatičtější. Ovšem Alamogordo z Napajedel jsem stále neslyšel.
Může to být rok a půl, co Ambrosia překapila ač klasickou, ale v Čechách ojedinělou moshující válcovačkou, o které se dá říci, že v (ne)poměru nejen vůči MTV Nu-HC/metalům, je brutální. Kluci mi byli milí již svou neortodoxní nezávislostí svých postojů a jak dokázali na sedmičce, mají-li chuť rozvíjet i svůj styl, nezbývá mi, než jim držet palce a mít z nich radost.
Řady šedivých grůvy slam bloků prosázeli již propracovanějšími vybrnkávačkami a rytmicky se nebáli trochu rozjet. Ne, že by šli instrumentálně kdoví jak dopředu, ale mají na to hrát s přehledem zajímavější barevnější muziku, i když základ hutných širokokalhotých houpaček, při kterých vám kulich padá hluboko do očí, je pro Ambrosii stále prioritou.
V pozitivní energii vysmátých extranakopnutých oldschool hardcorů, tak jak jej mastí What Happens Next? nebo Demon System 13 z těch nejprofláklejších, se nachází stále sousta mladých kids. Fotky starých Vansek, neuvěřitelných skoků a zlámaných skatů krášlí obaly singlů a video konziku Ramba, kde se ve vojenských mundůrech v nirváně umělohmotnými mačetami midlí “znepřátelené“ partičky, které se pak s destrukčními záměry společně zuřivě vrhnou na dvoumetrový tank z papírových krabic, bylo šťavnatou pozvánkou do strahovského moshpitu.
Nafouklé pokérované děcko s dredama představilo kapelu slovy: „Čau, my jsme Rambo z Japonska,“ což si taneční parket vyložil jako pokyn k nasazení plynových masek, obléknutí gumových plášťů a jiných rekvizit a maso.půst mohl začít, aneb zachraň se, kdo můžeš!! 5 mladých kluků v černých vojenských košilích s logy své jednotky na zádech vyrazilo se svým extraenergickým hardcorem a rabující splašené stádo si na hudební doprovod svých vylomenin nemohlo v nejmenším stěžovat.
Úsměv od ucha k uchu, zběsilost v srdcích, divoké výkopy a rychlé výpady!! Pěkně rychlý kolovrátek s hitovými ambicemi a chápu, že pro správně naladěné a připravené, kterých tu bylo dost, to mohl být jeden z nej koncertů a vynikající zážitek. Ne doslova extrémní záležitost, přesto by ptákoviny typu Disfigured Corpse sešrotovali. Blast.sk8.mosh!! A ještě pár vypalovaček pro všechny, kteří se na dnešek vyzbrojili, i pro straightedge.
Po čase jedna z vyšinutých akcí, o které bude metal asi vždy ochuzen... pamatujete-li Locust či Liar...

Jiné názory


Přispěj do diskuze

maličko doplnění - to video se nachází na regulérním CD rambo, a je opravdu monstrózní (útok satanských vikingů na policejní stanici)! kdo si chce přečíst jak to vypadalo v Kojetíně, ček da čekkor, ale z tohohle popisu dedukuju, že na moravě to bylo daleko větší mäso (papírovej tank, přilby, 666-štíty, sekery, maska mordreda, útok!!! tady nešlo o hudbu, ale mazec největší!!!!!!!!

Tagy:

RAMBO, AMBROSIA

aktuálně

diskuze