Články

přeposlat článek tisknout
Obscene Extreme 2017 - středa

Obscene Extreme 2017 - středa

  • kdy: 5.7.2017
  • kde: Trutnov, Na Bojišti

Rok se s rokem sešel a pro nás a další tisíce lidí začal červenec. Srát na to, že maj děti prázdniny, červenec je hlavně o OBSCENE EXTREME, pak už nás nic nezajímá.

OEF programHuliklaat Van Obden (a později snad i Kedro Gonzales) ti přináš(ej)í podrobný psaní o tom, jak to všechno probíhalo. Je toho dost, takže si hoď chill - předběžný čas, který potřebuješ k dočtení středečního článku, jsou tak dva Braníky.

Jako každoročně, přimotal jsem se na Hlaváku do docela početný skupinky. Proč? Protože organizátor našeho srazu přes veškerý jeho prudění „Buďte tam přesně v 9:30“ dorazil asi o čtvrt hodiny později jako by se nic nedělo. My ale takový piánko neměli. Ačkoli jsme se s Jirkou "Pytel sraček" marně snažili zpomalit čas, když bylo 10:01 (Vlak odjížděl 10:07), teprve v tenhle čas jsme se přes narvanou halu vydali na perón. A vzhledem k tomu, že jsme byli opravdu poslední nastupující, dalo se čekat, že tahle cesta bude na stojáka.

No nebudu lhát, nechtělo se mi. Ale zas… takhle narvanej vlak značí to, že Obscene Extreme už začíná o pár hodin později a bude párty. Morální dilema, zda poruším mojí abstinenci, se schovalo někam hodně do mě, protože jsem nad tím váhal asi jenom tři vteřiny.

Oukej, mám tedy místo, kde teď budu stát tři hodiny. Tak mi podej tu flašku, rusky hovořící kamaráde. Vidím, že je to krásně čirý, to já rád… Zprava řvali Judas Priest, zleva Asphyx. „Naštěstí“ jsem stál na tak taktickým bodě, že si přes mě ty sedící skupinky podávaly chlast. A samozřejmě mi pokaždý nabídli, a to se přeci neodmítá.

Ale jo, hezky jsme si pokecali se Zefem. Bylo to fakt fajn. Sice jsem už od Horních Počernic viděl skoro všechno dvakrát a vagon vypadal jako moshpit pod pódiem, kde samo sebou nechyběl ani stagedive ze sedaček, ale fakt si myslím, že jsme měli asi jeden z nejlepších začátků, kterej můžeš mít.

Civilisté se taktéž bavili. Dokonce se s námi zapojili do hry zvané ‘Otevřete někdo nějak ty zasraný okna, nebo pochcípáme’. Mít odemčený na tak narvanej vagón jenom tři okýnka není moc. A rozhodčí, nebo jak se mu říká, si s tím hlavu nelámal. Ale asi si musel třít pleš, že si nevzal dovolenou, páč toho to fakt nebavilo.

Skvěle! Jsme v půlce cesty a já už vidím skoro trojmo. Zvuková kulisa byla doplněna o vyřvávající USB diktafon, kde se to střídalo od Cattle Decapitation až po přelazování rádia, což vytvořilo takovou kulisu, že to znělo jak komunikace s jinou dimenzí, ale to taky mohlo bejt tím pitím…

Všechna ta divočina se zastavila až s konečnou destinací. Trutnovem. Největší pařmeni z vlaku se vysypali hned na trávu před nádraží, někdo zvracel, někdo tam ležel skoro bez známek života, prostě sranda. A místní se tvářili spokojeně. Však nás mají radši než kolegy ze zrušenýho festivalu. Na ty si hodně lidí vždycky stěžovalo, že se neuměj chovat a celkově potyček vznikalo víc než na OEF. To je hezký slyšet.

No, zahozený věci někde v kempu a jdeme zas rychle na obhlídku areálu, jestli se něco nezměnilo.

Teda krom dodavatele větší části mobilních WC, který oproti TOIkám vypadaly jako sebevražedný automaty z Futuramy, designů na žetony a větší jídelní rozmanitostí (letos tam byla pizza a pár nových stánků, který jsem loni nějak buď nezaregistroval, nebo tam prostě nebyly). Za mě osobně bylo všechno v pořádku.

K Obscene Extreme už patřej určitý standardy, který většina lidí bere jako nutnost - jeden z nich, kromě poplácat chodící pytel sraček, grindující banán, nebo se kochat kostýmama přitomných, dát si maďarskej langoš z vrchu, projít si distra, pozdravit Punkpepika, je i to, že tam byl můj oblíbenej vojenskej m*a*s*h* stánek s vege jídlem a prostě, takový kulty, to musíš mít. Nasrat na nudle a podobný, prostě pořádná česnečka, co tě probere jako čára speedu a ještě to i chutná.

A víš co je hezký? Vlastně se nic nezměnilo, tak hurá na pívo a mrknout se bláznofest! 
 
Už slyším Fousage z dálky, jak to všechno komentuje a uvádí (je tu sice kolem ještě poměrně malá skupinka lidí), tak se chvíli jdem mrknout na závody v popelnici - konečně mám normální místo, ze kterýho v klidu uvidím. Fousage je taky kultýř, ten než dořekne souvislou větu, tak udělá 357 pohybů těla a ještě u toho krásně zatančí.

A hned ze začátku se stal první docela nechutnej úraz. Týpci, co vedli v závodě (dva táhnou a jeden je uvnitř), tak ten co byl uvnitř, se nějak nešťastnou náhodou vyklonil a borci ho vyklopili v zatáčce přímo na hlavu a ten člověk se vypnul, konec. Normálně prvních deset vteřin jsem si myslel, že je kantáre, pak se trochu pohnul a komunikoval, ale tohle bylo normálně hnusný. Fakt mi zatrnulo. Po dvaceti minutách už odjížděla sanitka, ale vypadal, že je ve stabilizovaným stavu, tak snad dopad dobře, ale je pravda, že jsem ho pak už neviděl. Ale to víc lidí, takže určitě dobrý.

Oukéj, tak teď už teda opatrnějc, ale stejně mi nebylo dobře. Ještě jsem viděl pár koleček a moje oblíbený kluky od zvuku, jak ostatní podrtili, ale prostě už je na čase jít dál. Hlouček se nechutně zahušťoval, takže pak už jen na špičkách sledovat, co se děje. Arnošt (hlavní bičovatel) tam pak sázel jednu šlehu za druhou, takže spíš než o to něco vidět, bylo zajímavý poslouchat to ticho, pak šlehnutí, nebo občas i takovou tu tupou ránu a hroznej řev lidí, který občas vypadali, že trpěj i víc jak ti bičovaní. Nejvíc si myslím, že vydržela Arnoštova "žena", jejíž výraz byl chvílema až blaženej.

Další věci, jako exování teplý slaný vody (to příští rok dám taky) a pojídání kapsaicinu, musely bejt taky sranda, ale člověk už to zná z Plechový huby, tak se pomalu vydal za známýma a taky pozdravit mýho spolubydlícího ze stanu, kterýho jsem do tý doby neznal, a koukat, jak se hezky připravuje stage.

Ani by člověk neřekl, jak to všechno utíká rychle, je přesně 20:00 a do strun hrábli EVIL INVADERS. Tak šup na místa, závod je definitivně odstartován. 
 
Evil InvadersEVIL INVADERS jsou na scéně oproti jinejm kapelám fakt chviličku a konkrétně ve srovnání se středečníma kapelama jsou to novorozenci, kterým je teprve kolem 10 let. Pořádně aktivní jsou ale až poslední čtyři roky. S.D.I. mají zrhuba 31, Holy Moses asi 36 let. Ale nutno podotknout, že to je teda pořádně hyperaktivní parchant. V loňským roce jsme dělali jejich koncert se Suicidal Angels v Modrý Vopici, a to mě až tak, jako teď, nezničilo. Nebo teda zničilo mě to, ale jinak. Nejspíš to je tím, že tam nemusím běhat a řešit všechno možný (jako třeba sestavovat pizzu "4 seasons", na kterou jsou zvyklí a v Praze jí nikde za boha nedělaj, nebo se dohadovat s tourmanagerem, že sprchy budou přístupný až po koncertě).

Opět jako vždycky. Velkou výhodou byl skvělej zvuk, na kterej jsme si už na OEF zvykli a většina kapel na tom těží, hlavně ty thrashový. Thrashový kytary maj řezat, mít krásně čitelný vejšky, u hodně koncertů to člověk nevidí, tohle však byl orgasmus. Krom pecek jako Fast, Loud 'n' Rude a Raising Hell, hráli i věci z jejich připravonýho alba Feed Me Violence. Nedávno vykopli i klip ke skladbě Mental Penitentiary, kterej jestli jsi neviděl, tak bys měl. Tohle může bejt tvoje nová nejoblíbenější thrash-speedová kapela. Snad u toho páni vydržej, přeci jen jsou mladí, vždyť mají okolo pětadvaceti, takže před sebou ještě mají dost těžký období, ale držme jim řetězy a budeme se těšit na další takový akce. Každopádně skvělej otvírák, možná až moc skvělej, jelikož pak nastoupili S.D.I., a přiznám se, kapelu registruju, ale vždycky mě míjela.

Před pár lety udělali velkej návrat, odehráli v Praze na docela plný Chmelnici, pak ještě nějaký festivaly a lidi o nich začali opět mluvit ve velkém. Já znám tak akorát Megamosh a pak ploužák You're Wrong, vím, že mají celkem tři alba, kdy to poslední Mistreated je starý jako já.

Nebylo to vůbec špatný, to ne, jen tam chyběla ta energie, tohle byl oproti EVIL INVADERS (ti i kdyby ta stage měla kilometr, tak ji stihnou za set oběhnout několikrát) takovej diktát s minimálním pohybem. Ale tak jasný, pánům je přes padesát, a na co se furt hnát, když to lidi udělaj za tebe. Jenže asi jsem nebyl sám, kdo měl adrenalinu víc a tohle bylo takový uspávací. Pod podiem to hodně zřídlo, lidi spíš stáli dál a házeli hlavou. Všichni stejně čekali na Megamosh. Já jsem si lámal hlavu, čeho to je vlastně zkratka, a docela se bavil tím, že mi pár lidí taky neodpovědělo. Nejlepší odpověď byla „To nikoho nezajímá, to jsou prostě Es Dý Áj“ a měl pravdu ten chlapec.

Holy MosesU stage stála hromada slintajících mladíků ve středně pokročilém věku, kteří vyhlíželi svoji modlu z mládí, a to neskutečnou Sabinu Classen, která na těch 53 vypadá fakt dobře. A člověk jak tak na ní koukal, viděl, že je hrozně milá, usměvavá, ochotná, ikonická, ale už je znát, že asi hodně hrajou, neb tam byla už i únava materiálu. Set HOLY MOSES začal se strašnou energií, mladá sestava byla úplně v pozadí. Sabina byla zvíře. A circle pity se zase roztáčely. Hudebně prvotřídní, ale vokálně bych World Chaos, nebo Panic ani nepoznal, chvílema to znělo jako pořádně kanální death metal. Ani teď nevím, jestli poslední byla klasika Too Drunk to Fuck od Dead Kennedys, jelikož já jsem byl too drunk to stát na jednom místě, takže jsem šel prostě vstřebat dojmy, a vlastně jsem nepoznal skoro ani svůj vlastní hlas, natož Sabinu. Holy Moses skočili do dodávky a upalovali, jelikož druhý den hráli v rámci In Flammen festivalu v Německu, takže jsem s nima pak nestíhal dát ani řeč. Neva, třeba někdy.

Ale jo, zase mě jejich muzika po těch S.D.I. probudila, bylo to dobrý. Mám náladu tančit!

Selfie the ClownAle tu mi hnedka sebral Klaun. Letos, ať se neopakuju, se o něm nebudu rozepisovat tak jako loni. Tentokrát už s vysvlečením svého pracovního outfitu neotálel jako minule a pohled na jeho zašitou hadici do pytlíku jsme si mohli vychutnat docela hned zostra. S Matym jsme přemejšleli, co mu to čouhá z anusu, protože to vypadalo jako stéblo, nebo provázek? No každopádně tam něco měl, a bylo to nechutný, počkáme si, až to vytáhne… Teď lehkej výčet věcí, který si SELFIE THE CLOWN udělal: Akučkou si provrtal kozu, dlouhý jehlice si zabodal do těla, přimlátil si hřebíkem pytel k dřevěný koze (na který seděl), pak nějaký ty srandičky s bruskou, zatloukání hřebíku do nosu, strkání Akučky do nosu (s docela širokým vrtákem)… nestačí? Pak grand finále: rozdělání stehů, představení doopravdového penisu a vytáhnutí něčeho, co nedokážu identifikovat, z análu. Až mě z toho zamrazilo.

SAMORA SQUID, ani PRINCESS TWEEDLE NEEDLE jsem přes veškerou snahu musel skoro celou vypustit. Ale z toho co se tam dělo, bych to spíš viděl na soutěž talentů. Samora Squid vypadá jako člověk, co patří spíš na módní molo, proto mě překvapil, že to tam druhej den rozjel s kapelou NOWYOUREFUCKED, a to byla paráda…

Hele, co ti budu povídat. Pívo bylo dobrý, a sranda byla, ale ten den byl náročnej. A mně už chyběl sebemenší kousek elánu, takže jsem tam byl rozkydlej jak Jožo Ráž, když boural. Musel jsem si jít do stanu svalit tělo a promítnout si celej den. 
 
Kdyby jsi chtěl vidět nějaký hezký fotky, tak slečna Aneta Urbancová (už je takový blbý říkat Čurbyho dcera), tam hezký fotky má. Její fb-galerii najdeš tady.

Fotky © Aneta Urbancová

Jiné názory

Přihlašte se pro přidávání vlastních komentářů.

aktuálně

diskuze