Hobit

Novinky ze světa filmu (23. týden)

Může hrát bývalý hezoun Rasputina? Může být bond girl čtyřicet? Který seriál HBO byl nejsledovanější? Odpovědi najdete v dnešních filmových novinkách.

Rasputin

Leonardo DiCaprio a Rasputin? Ano, ačkoli stále nevypadá ani na svůj věk, herec uvažuje o přijetí hlavní role ve filmu, který vznikne ve spolupráci jeho Appian Way a Warnerů. Nový scénář Jasona Halla prý kromě tradičního Rasputinova mysticismu, léčitelství a vlivu na carskou rodinu odhalí i jeho lidštější stránky, například jak ho ovlivnila smrt jeho bratra. No ale ta ošklivá smrt jeho samotného by tam taky mohla být.
 
Kdo se těší na Hobita: Šmakovu dračí poušť, tady má první trailer. A ano, je v něm drak. A Legolas.
 
Tom Hardy (toho času na roztrhání) se připojil k nezávislému projektu anglicky mluveného dramatu o Jakuze The Outsider. Příběh se odehrává po Druhé světové válce v Japonsku a jeho hlavním hrdinou je americký utečenec, který pracuje pro japonské podsvětí jako vymahač. Zajímavou zprávou je především to, že režírovat by měl mistr japonských nářezů Takaši Miike.
 

IT Crowd

Graham Linehan, spolutvůrce seriálů Black Books, Big Train a IT Crowd dal na internet fotografii z čtené zkoušky na jednu, poslední, speciální epizodu IT Crowd. Na konci roku bychom se měli dočkat čtyřicetiminutového rozloučení s Jen, Royem a Mossem. Zkoušeli jste to vypnout a zapnout.
 
Možná si je někteří pamatujeme, knížky, které se nás na konci kapitoly ptaly, kam hrdinu pošleme, a odkázaly nás podle toho na jednu z následujících kapitol. 20th Century Fox kupují práva na zfilmování série knih Choose Your Own Adventure (185 příběhů), které se staly hitem v 80. a 90. letech, prodalo se jich přes čtvrt miliardy. Ale jak tohle převést do filmu?
 
Dle nových žebříčků byla třetí série Hry o trůny druhým nejsledovanějším seriálem HBO. První příčku si stále drží pátá sezóna Rodiny Sopránů, jejíž příběhy sledovalo každý týden v průměru 14,4 milonů diváků. Hra o trůny i se všemi variantami sledování (go, on demand atd.) dosáhla 13,6 milionů diváků. Jen na první vysílání finále se nás v pondělí večer dívalo pět a půl... milionu. Čtvrtá série se začíná natáčet během pár týdnů.
 

Penelope Cruz

Britský The Daily Mail tvrdí, že Penelope Cruz je blízko podpisu smlouvy na hlavní ženskou roli v další bondovce. Pokud je to pravda, stala by se herečka ve čtyřiceti letech nejstarší bond girl. Role ve Skyfall byla prý psána přímo na tělo jejího partnera Javiera Bardema, možná půjde o něco podobného. Další dobrodružství Jamese Bonda režíruje opět Sam Mendes, který za Skyfall sklidil povětšinou chválu.
 
A když jsem u toho Bonda, americká kabelová stanice zaměřená na latino-americké publikum El Ray plánuje třináctidílný seriál právě ve stylu bondovek. Píše ho spoluautor Star Treku či Transformers Roberto Orci a pilotní díl by měl natočit Robert Rodriguez. Hlavním hrdinou bude fotbalista (myšleno s kulatým míčem) a playboy, který je zároveň agentem CIA specializující se na tajné mise. Stejná kabelovka plánuje seriálovou verzi Rodriguezova filmu Od soumraku do úsvitu.

aktuálně

diskuze