Články

přeposlat článek tisknout

Neuraxis, Birdflesh, Hellblazer

  • kdy: 8.9.2003
  • kde: Brno, Brooklyn

Temno. Zasněžený hvozd zmítaný vichřicí s ledovými úlomky. Prokřehlá krajina překrytá sněhem a vyjící vlci v dáli…

Pondělní večer tolik populární Louďa připravil pro brněnské satanisty…tedy pardon, metalisty pořádnej námrd. Protože slujeme příkladnou kázní přicházíme přesně na čas a jsme odměněni stejně přesným startem. Hellblazer – obávám se, že tohle vystoupení jim zrovna moc nesedlo. Druhá varianta je, že slova „špetka crustu“ na letáku je eufemizmem pro „tak trochu pičovina.“ Crust je fajn, Hellblazer ne. „qué qué, ú ú, qué qué, ú ú…“ to je Hellblazer.
Birdflesh naproti tomu naprostá paráda. Je fakt, že hlavně kvůli nim jsem vyrazil z brlohu až do brněnskýho béčka, ale stálo to za to! Parádní grind s obrovskou porcí srandy. Všichni v maskách – a to patřičně šílených, takových jaké mají i na cd. Extrémně dobrá pódiovka plná sympatických parodií na hroziče i jiné odrůdy fandů, ovšem nesklouzávající do trapností typu Ybca. Hudba ryzí grind s brutálním ozvučením – při tupa/tupa pasážích prokládaných svižnými palbami, basák s famózní atrapou hřebíků dvojstovek na pásu kolem zápěstí. Elegantní tanečky na pódiu bohužel nenašli adekvátní odezvu pod pódiem, ale to už je stará bolest metálistů v brně. Smích smích smích, legrace hudební, pódiová, dobrá nálada, spousta přehrávané brutality a satanismu => nadhled! To je to co dělá z Birdflesh ligu!
Neuraxis – nuda a to od A do Z. Je jasný, že já vůbec nejsem ten správnej člověk, kterej by vám odvyprávěl co to tam všechno hráli, na to se zeptejte antitrendistů nebo někoho. Pro mě to byla další nudná brutál death mru mru mlátička, která má spoustu technických fines, ale vůbec žádnou šťávu. Dost dobrý zvuk, přinejmenším na poměry Béčka to nezachránil a tak spolu s několika dalšími už od půli setu postáváme venku, zatímco nemálo metalových horkých hlav se protřásá v rytmu brutálního deathmetalu. Myslím že vystoupení Neuraxis mělo dobrou atmosféru a vlastně všechno co by mít mělo (jelikož to konstatoval Shindy, nelze vlastně nesouhlasit.) a nějakých těch 80 diváků si je asi užilo.

…ticho po bouři. Luzná lůna patří svým okem na fjordy a ozařuje scenérii třeskutě mrazivé norské zimy.

Jiné názory

Přihlašte se pro přidávání vlastních komentářů.

aktuálně

diskuze