METALGATE MASSACRE 5 - 1. základní kolo

report

První základní kolo letošní soutěže MetalGate v novém prostoru dohromady scuklo Desire For Sorrow, All Friends Dead, 1000 Bombs a The Thrill.

DESIRE FOR SORROWPrvní část 5. ročníku MetalGate Massacre se rozjela ve čtvrtek 16. ledna v klubu Music City. Nejprve pochválení za výběr lokace pro nadcházející 4 soutěžní kola – moderní klub, který sice nepojme víc jak 100 lidí, ale to je kapacita až kam a kapely si aspoň mohou připadat zajímavé, i když bude málo lidí; což je oproti Matrixu, kde se většinou potácelo pár opilců pod pódiem a zbytek seděl, velkým plusem. Horší už to bylo s dramaturgií – kompletní změna nástrojovky po každé kapele znamenala, že po 30 minutách hraní bylo dalších 30 nuceně vyplněno zevlováním v přilehlém baru. Logická chyba v programu pak (dle mého názoru) výrazně hraje v neprospěch poslední kapely, jelikož její set běží ještě v době uzávěrky hlasování (23:00).

1000 BOMBS

DESIRE FOR SORROW – zlobivý adolescentní black metal. Image: Zorro-zpěvák, ostatní povinný černý civil, hudba horší trojka - bez výrazného nápadu a i vlastní tváře, navíc s častými zvukovými výpadky zpěvu a kytary. Ale našli se tací, kteří je ohodnotili jako bombu. Inu proč ne. Pro mne nevyzrálé.

1000 BOMBS retro thrash. Bohužel v přímé konfrontaci s předchozí kapelou, která ještě může projít další evolucí, tady je to neobjevné záměrně, nicméně je to zároveň vykrádání x-krát znovuobjevených thrashových standardů bez kapky vtipu, nadhledu a určité radosti (když už si to kluci takhle dávají s obrovskou plachtou za zády a vytahovanými stojany po bocích), kterou bych očekával po hrstech. Eponymní skladba budiž výjimkou. Image 2.5, hudba 3.5. Ukoptěné.

ALL FRIENDS DEAD & THE THRILLALL FRIENDS DEAD – sešli se depešák kytarista (možná proto i cover Personal Jesus?), hardcorovej basák, DJ a za bicími Woody Allen. Konečně něco i mimo metal a konečně tedy zpestření. Turnováci sami sebe označují za „violence-electronica“ - hardcorová údernost se střídá s dance/elektronickými vsuvkami, melodický zpěv s řevem. Tady byly stylové i štafle na boku pódia, které zůstaly po předchozí demontáži. 2/2.5 a lepší známka je za hudbu. Pozoru(v)hodné.

THE THRILL. Na věk protagonistů velmi sebevědomé vystoupení - absolutní retro v kvádrech (a já si říkal, co se to po klubu pořád potuluje za maturanty). Na vlastní aparát to mělo grády, jaký má pořádný kulervoucí stoner mít. Poctivá zemina. Je tedy škoda, že hráli jako poslední a přetahovali přes 23:00 (u hlasování byla docela i tlačenice o tužku – příště s sebou). Byť jakás takás únava tam byla, dá se možná přičíst i pozdní hodině pro tyhle mladíčky? Oproti 1000 Bombs každopádně o dvě úrovně výš. Image je na nic, jak praví jedna reklama, ale tady je to asi jako AC/DC se škraboškama - 1, hudba 2. Omamné.

Hlasování bylo tentokrát rozvrženo mezi diváctvo a pětičlennou porotu (hlas porotce za 5 hlasů od diváků) s tímto výsledkem.

THE THRILL 7
1000 BOMBS 12
ALL FRIENDS DEAD 18
DESIRE FOR SORROW 30

Další kolo se odehraje 30.1. s účinkujími Behind Our Walls, Assessor, The Revolt, Self-Defence.

Fotky © MetalGate

Vložit komentář

LooMis - 22.01.14 08:56:18
není někde víc fotek z té akce ? :)
poslal jsem ti link s mailem, co mám od MGM
jirka.babic - 21.01.14 19:48:43
není někde víc fotek z té akce ? :)
brutusáček - 21.01.14 00:32:05
adolescentní black tedy..ještě stihnu! 30. musim jít!

Zkus tohle