Transcending Obscurity

Květnové koncerty 2023

Transcending Obscurity Fest nás v květnu láká nejvíce. A taky Forgotten Silence, kteří v doprovodu Voluptas představí nové album a Antichrist Siege Maschine se Spirit Possession.

V průběhu roku 2017 jsme začali vydávat články zaměřené na koncerty měsíce. Jaký je jejich účel? Samozřejmě informovat o koncertech a festivalech. Na rozdíl od Alba měsíce se však nezabýváme akcemi, které jsme již absolvovali, ale píšeme o těch, které nás následující měsíc čekají a proč se na ně těšíme.

Níže můžete najít několik dle kalendáře seřazených tipů, které mají Marasťáci v hledáčku.

úterý 2. května

ASMANTICHRIST SIEGE MASCHINE + SPIRIT POSSESSION + MANY BLESSINGS (007 Strahov, Praha) – FB event

Dantez: Setkání jednoho z nejenergičtějších war metalových těles poslední doby s podobně vydařenou speed-occult vyjetostí podpořené hlukovou předehrou. Poslední alba obou spolků chválíme a hlásíme, že bude bitka i dostatek prostoru na hrození.

AddSatan: Láká mě hlavně vyjetý až psychedelický „oldschool“ black/speed metal Spirit Possession -  (nejen) pro fanoušky Negative Plane, Katharsis a Celtic Frost. Tři přibližně stejně zajímavé akce ve stejný den, zatím fakt nevím, kam půjdu (jestli vůbec někam haha).

mIZZY: Aaaarrrggghhh!! Na co jiného si tenhle měsíc rozbít držku, než na ASM, což je asi nejvydařenější Black Witchery worship současnosti? Nové album Spirit Possession je taky skvěle naspeedovaná verze Negative Plane a Many Blessings je harsh noise od Ethana z Primitive Man, což bude rovněž hodně v kuřátku.

HYPNODRONE ENSEMBLE + OTAY:ONII + UŒRHE (Underdogs, Praha) – FB event

AddSatan: Aidan Baker (mj. Nadja), Eric Quach (thisquietarmy), troje bicí a jejich kraut/space/drone rock + experimental noise pop Lane Shi (její vokál mě zaujal na loňské desce Nadja) + pražská elektroakustika, field recordings atd.

JSt: Rovnice vychází přibližně Nadja + thisquietarmy + tři bubeníci = Hypnodrone Ensemble, tj. další projekt Aidana Bakera, tentokrát nejen pestrý a hypnotický, ale taky celkem komplexní. Polyrytmický krautrock. A dost zajímavá věc je otay:onii, původem čínská hudebnice na pomezí písničkářství a experimentální elektroniky.

SUPPRESSION + MISCREANCE + BRUTALLY DECEASED (Modrá Vopice, Praha) – FB event

LooMis: Na téhle akci byli původně avizovaní thrasheři Ripper, nicméně nakonec dorazí jejich kolegové Suppression, kde se nicméně realizují dva bývalí členové Ripper. Evropské turné s nimi jedou Italové Miscreance, milovníci starých Death. Českou stranu zastoupí pořadatelská deathmetalová úderka Brutally Deceased.

bizzaro: Techničtější devadesátkový death metaly z Chile a Itálie ve Vopici doplnění švédští Pražáci.

ORCHESTR BERG – RE:GENERATOR (Technologické centrum UMPRUM, Praha) – FB event

AddSatan: Tristan Murail – Liber Fulguralis a nová skladba Jiřího Lukeše inspirovaná spektrální analýzou blesku. Spojení živého orchestru a elektroniky – technologie reGenerator.

čtvrtek 4. května

PWCPREHISTORIC WAR CULT + DUNGEON KEEPER + KONČINY (007 Strahov, Praha) – FB event

Dantez: Jen dvě vyspání a Sedmička nabídne další možnost pro vzájemné rozbití si huby. Násilí v tomto případě ozvučí tlučky z Německa se solidním českým doprovodem.

mIZZY: S PWC jsme hráli nedávno v Německu s Můrou, a byl to solidní warmetalový rozjeb plný hlukové destrukce. Rozhodně doporučuju! Nejet do Lipska na Watain, tak jdu.

ULTRAPHAUNA + AI FEN (Punctum, Praha) – FB event

AddSatan: Houslista Timba Harris (ex-Secret Chiefs 3, Estradasphere atd.), zpěvačka a klávesistka Dorothy Wave (a.P.A.t.T.), baskytarista Toby Driver (Kayo Dot) a bubeník Joel C. Murray. Avant-rock se silným vlivem židovské, blízkovýchodní, balkánské hudby, ale i klasiky a popu, viz kotkova recenze. Delší kompozice s tajemnou atmosférou a zvláštními rytmy budou živě určitě fungovat dobře a ty kratší písničky nějak přežiju.

JSt: Timba Harris, Toby Driver a mně do té doby neznámá Dorothy Wave z UK avant-rockové scény. Barevná, zábavná věc, která je dost komplexní na to, aby to nebyla nuda, ale zároveň to nejsou žádné progové orgie. Kotkova recenze je tradičně přesná a přísná, osobně mě to baví víc a celkem se na ty etno math písničky těším. 

WATAIN + BØLZER + CONCRETE WINDS (Hellraiser, Leipzig, Německo) – FB event

mIZZY: Do Polska ani do Košic kvůli Watain nepojedu, a jelikož je pravděpodobně neuvidím ani na letošním Brutale, dost mě láká jet na ně do Lipska. A support v podobě Bølzer a Betonových větrů pičo je velmi lákavý. Pokud by se někdo chtěl přidat, ať dá vědět, jel bych z Prahy autem. Ale ten Prehistoric War Cult mě bude mrzet, ne že ne.

pátek 5. května

THE MOTH GATHERER + ELBE + THE CORONA LANTERN (Modrá Vopice, Praha) – FB event

vihkav: Hlavní věc jsem ještě nechecknul, ale na vyhlášená česká jména bych zašel. Bohužel je toho ten víkend hrozně namrdáno, takže se uvidí.

bizzarro: Pomalý metaly a táhlý atmosféry ve Vopici.

CEELO GREEN (Forum Karlín, Praha) – FB event

vihkav: Tohle by mohlo být taky docela zajímací.

WATAIN + BØLZER + CONCRETE WINDS (Kamienna 12, Krakow, Polsko) – FB event

Dantez: Watain v klubu (snad, pokud se majitelé klubu na poslední chvíli nepřiposerou) v celé své kráse – s ohněm, kovem a kalichem zkažené krve. Poslední obměna pódiové výpravy je doposud nejimpozantnější, hudba z nejnovější desky za stylizací přitom nijak nezaostává. To samé jde tvrdit o supportu: Concrete Winds možná bude solidním konkurentem samotného hlavního taháku.

PILI COÏT + TOMÁŠ J. HOLÝ (Café V Lese, Praha) – FB event

JSt: Ne že by se mi chtělo do Krymské, ale minimálně nad tím zauvažuju. Pili Coït je hravé postpunkové písničkářství se sexuálním podtónem jednoho z členů PoiL s další aktivní hudebnicí z francouzské scény. Přijde mi to svěží.

pátek 5. až sobota 6. května

TRANSCENDING OBSCURITY FEST (Futurum, Praha) – FB event

vihkav: Akce s kapelami jediného labelu, kde až na české supporty neznám ani ň, ale za 550 mi to přijde jakožto zajímavá objevovačka androše z celé Evropy více než férové.

LooMis: Zdá-se mi to, nebo se letos s dvoudenními festivaly roztrhl pytel? Agilní vydavatelství, jehož název festival nese, má pod sebou už dvě tuzemské formace - Godless Truth a Cutterred Flesh. Obě se představí v sobotní části programu. Ze zahraničí by mohli překvapit finští Devenial Verdict a zajímavé sety lze očekávat i od norských Diskord, Dánů Dysgnostic a Litevců Sisyphean. Avšak nejvíc mou pozornost poutají Francouzi The Scalar Process. Zajímavý mi přijde i koncept hracího času – pro všechny rovný díl 60 minut.

mIZZY: Takhle akce vypadá sympaticky a je za dost směšnou cenu. Aji bych zašel, ale zase si říkám, jestli se mi chce tvrdnout dva dny ve Futuru na kapelách, z nichž většinu neznám. No uvidíme.

bizzaro: První mezinárodní TO Fest, kde se během dvou dnů představí 16 primárně death a black kapel celkem z 12 (!) zemí Evropy vč. českých Cuterred Flesh a Godless Truth.

DR: Výběr undergroundové mladé krve se sjede z celé Evropy do matičky Prahy. Škoda, že nedorazí Dischordia.

sobota 6. května

HORNA + NÁMÖL + OUTWARD + BORNE BY TEMPEST (Parlament Club, Plzeň)  FB event

vihkav: Sotva odejdu a oni hrajou s Hornou, nehoráznost. Navíc se ukáže MXL se soundem z rakevního dna, takže si to asi o výlet říká.

MXL: Původně to měl být hrobobijeckej námelovej exkurs do hlavního města piva a rachota s kámošema v Parláči. Řízením ďáblova přediva se nám tam vyloupla i kultovní belzebubská taškařice made in Perkele. Do klubu se vejde tak kilečko, tudíž to bude hodně intenzivní zážitek a příležitost postříkat zmalovaným raráškům držťky. Snad nás po koncertě nesežerou. Outward se nedávno přistěhovali k Námöl do zkušebny, tak se těším na dvojboj z podzemí modřanský Chirany.

ASMODEUS + V.P.O.HO + DETHERITORY + PALE DEATH (Modrá Vopice, Praha) – FB event

LooMis: Nebýt akce ve Futuru tak bych na legendární Asmáče zašel.

BLOOD CHALICE + HADOPELAGYAL + NAWAHARJAN + HATEFUL VISIONS (Hellraiser, Leipzig, Německo) – FB event

mIZZY: Tenhle koncert mě láká hlavně kvůli Nawaharjan, ale jelikož jsem je viděl nedávno v Estonsku (kde teda byli super) a hlavně se mi nechce dvakrát během jednoho týdne do Lipska, asi nakonec vynechám.

DREARE + FURTHER DOWN + SWEEPS04 + PORNWATCHER + ZÁKONODÁRCE ORGÁNŮ (Café V lese, Praha) – FB event

mIZZY: Tohle by naopak mohl být hodně pohodovej drone ambient večer, kde první tři jmenované projekty ukončí své evropské turné a zároveň pokřtí své nové nahrávky.

neděle 7. května

KLARA LEWIS+ TALK=TROUBLE (Punctum, Praha) – FB event

AddSatan: Experimentální elektronika, ambient i tanečnější polohy (ambient house / techno), Editions Mego.

JSt: Klara Lewis dělá už od debutu Ett (na Editions Mego) super ambient, který není tak úplně ortodoxní, lezou do toho beaty, samply, terénní nahrávky... A Talk=Trouble (aka Šaman z Remek, Gattacy atd. atd.) se pohybuje v podobných vodách, jen blíž hluku. A taky to dělá výborně.

úterý 9. května

MONO + GGGOLDDD (Underdogs, Praha) – FB event

vihkav: Startovačka před výletem do Dánska dost solidní.

čtvrtek 11. až neděle 14. května

A COLOSSAL WEEKEND (VEGA, Kodaň, Dánsko) – FB event

vihkav: Moje druhá zahraniční akce tohoto roku, tentokrát zase z více post scény. Nebude tedy překvapením, že poletím kvůli Liturgy, kteří představí tři různé sety. Tohle už nejspíš neuvidím nikdy, takže naprostá povinnost. Konečně mají být v září i v Praze (vsadím se, že první koupený lístek je můj), ale tady to bude trochu o něčem jiném. Nepohrdnu ani jinými skvělými akty jako Messa, Boris či Year of No Light.

pátek 12. května

SARCOM + CONGENITAL ANOMALIES + PALE DEATH (Music Club Jižák, Praha) – FB event

vihkav: Po letech bych si rád dal opáčko old schoolu z české death scény. Nebýt v piči, nabíhám.

bizzarro: První koncert nové sestavy pražských Sarcom společně s Pale Death (black/death) a Congenital Anomalies (brutal death).

DORDEDUH + HEIDEN + BESNA (Melodka, Brno) – FB event

mIZZY: Pražský koncert kvůli níže uvedenému důvodu nedávám, ale do Brna, jelikož to budu mít po cestě, určitě zajedu. Navíc mi něco říká, že Dordeduh budou mít na Melodce ještě lepší podmínky než v Underdogs, takže BrNO it is.

pátek 12. až sobota 13. května

BUGRFEST VOL. XI 2023 OPEN AIR (Stará Ves u Rýmařova) – FB event

AddSatan: Obscura, Bohemyst a spousta dalších kapel - mj. to bude první koncert Voluptas v Moravskoslezském kraji! Ale zrovna jako na potvoru hrajeme v sobotu večer, takže přijdu o Dordeduh v Praze (fňuk, nechcete to někdo odehrát za mě?) a páteční Brno mi taky nejspíš nevyjde.

mIZZY: Je to tak, Voluptas se po dlouhých deseti letech vrací na Moravu. Z ostatních kapel jsem asi nejvíce zvědavý na to, jak dnes vůbec zní takový Ador Dorath, které jsem od vydání Bestiari vůbec nikde neviděl.

sobota 13. května

DORDEDUH + HEIDEN + BESNA (Underdogs, Praha) – FB event

vihkav: Jelikož úplně nevím, jestli dám ETEF, rád bych viděl Heiden u nás. Nebýt v piči nabíhám vol. 2.

DR: Rumunské náladotvůrce tu nemáme každý rok, o to víc by je to chtělo vidět. Na Josefstadtu byli Dordeduh báječní.

neděle 14. května

MÅNESKIN (O2 aréna, Praha) – FB event

vihkav: Chvíli jsem měl v plánu si trsnout na nějaký ten fajn popík, ale v nějaké zahuhlané aréně teda fakt jebat. Třeba zas někdy na Rock for People?

úterý 16. května

MESSA + ŠIMANSKÝ NIESNER (Kabinet MÚZ, Brno) – FB event

Dantez: Brno uprostřed května přivítá jednu z největší podzemních doom metalových senzací, která v minulém roce zarezonovala deskou Close. Dostavení přitom nebude kdejaké. Messa totiž v rámci šňůry chystá rozšířenou kapelní sestavu.

AddSatan: Jedna (ze dvou?) z nejzajímavějších, současných, doom metalových kapel se zpěvačkou, s prvky prog rocku, středomořského folku, post-punku, jazzu, black metalu atd., navíc tentokrát v rozšířené sestavě (takže asi oud, duduk, saxofon atd.?). K tomu americký primitivismus, country, folk. Pravděpodobnost, že to dám je malá, ale…

PROFANATICA (Leśniczówka, Chorzów, Polsko) – FB event

Dantez: Rouhání toho nejprimitivnějšího zrna v polské chatrči. Sataňizmus, ve kterém se nehraje na trojciferné IQ.

GALVANIZER + MORBIFIC + ST. MINCER (007 Strahov, Praha) – FB event

mIZZY: Sypačky vole! Sypačky! A taky nějaké grcky.

LACO DECZI & CECULA NEW YORK (Národní dům, Ústí nad Labem) – FB event

DR: Nesmrtelný Laco Deczi letos oslavil 85. narozeniny a po letech se vrací do Národního domu i se svou kapelou Celula New York.

ELVIN BRANDHI + SARC + OLIVER TORR + HEXEN (Punctum, Praha) – FB event

JSt: Elvin Brandhi je jeden z nejzábavnějších úkazů posledních let. Kamarád prohlašuje, že takhle by si představoval budoucnost metalu, což je velmi diskutabilní, ale... řekněme, že to bude velmi intenzivní. K tomu vystoupí spřízněné projekty a nakonec se všichni spojí pod hlavičkou SARC.

čtvrtek 18. května

PROFANATICA + SEKEROMLAT (Modrá Vopice, Praha) – FB event

vihkav: Profanatica mi zatím nikdy nevyšla, ale jediné, co je kvůli čtvrtečnímu clashi jisté, je nerozhodný chaos v mozku.

mIZZY: Jít na koncert Profanaticy je nesvatá povinnost. Docela by mě zajímalo, jestli konečně zahrají i něco jiného, nebo se opět pojedou především staré fláky z dem a od Havohej. Portugalci Necrobode sice z turné odpadli, ale v Praze je nahradí sataňizti Sekeromlat. Můžete se tedy těšit na to, až vám Paul Ledney s Abylayem omrdaj mamky.

MØL + COUNTLESS SKIES (Rock Café, Praha) – FB event

vihkav: Random objevený post-black na YT najednou tu? Tvl, not bad, spíš se divím tomu nezájmu, zas tak malá věc to už není. Že by malé promo?

sobota 20. května

FORGOTTEN SILENCE + VOLUPTAS (Chapeau Rouge, Praha) – FB event

vihkav: Zvláštní hudební kombo, ale při chuti se rád mrknu. Voluptas vždycky vo životě.

AddSatan: Po Kayo Dot další avant / prog  metal / rocková legenda (?), s kterou bych před lety nečekal, že si někdy zahrajeme. Jejich novinka Vemork Konstrukt mi dle dosavadních ochutnávek šmakuje víc než předchozí Kras, tak jsem zvědavý, jak vyzní živě.

mIZZY: Tvle, Voluptas letos hrají více koncertů než za posledních pět let dohromady. Chapeau ale většinou zanemná dost dobrý zvuk a na živé provedení nové desky Forgotten Silence jsem taky zvědavej.

bizzaro: Novou desku Forgotten Silence zahrajou i v Praze. V Chapeau Rouge je doplní Voluptas.

LINGUA IGNOTA + MIDWIFE (Libeňská synagoga, Praha) – FB event

vihkav: Kupodivu přesně o tohle duo přijdu v Kodani, protože se mi kvůli nim asi nechce zůstávat i na neděli. A nejspíš se kua nedostanu ani sem, protože lístky nejsou. Voluptas it is.

UNCLE ACID & THE DEADBEATS + BLOOD CEREMONY + GAUPA (Palác Akropolis, Praha) – FB event

mIZZY: To jen, aby aspoň někdo zmínil, že tu budou hrát Uncle Acid headlining koncert. Ale smolík, bude se dělat metal v Chapeau.

neděle 21. května

GNOD + HARRGA (Chapeu Rouge, Praha) – FB event

mIZZY: Pokud mě nedělní kocovina nezabije, po sobotě se rád vrátím do Chapeau znovu. GNOD mohou být live solidně hlukovej psych rock, ale také dovedou překvapit ambientem a různými experimenty. Uvidíme tedy, s čím se vytasí tentokrát.

JSt: Klasici místy velmi vynalézavého anarchistického psychedelického bordelu po pár letech v Praze. Ale zajímavější mi tentokrát přijde Harrga, zlověstný industriál s charismatickým ženským hlasem z Avon Terror Corps.

FDK + D2TI DE3T2 (007 Strahov, Praha) – FB event

mIZZY: Post-metal a noise rock ten den ale zazní take na Sedmičce. FDK jsem letos v Praze už jednou viděl a rozhodně mě bavili vice, než totálně nudný gig Cult of Luna.

úterý 23. května

EXECRATION + GHASTLY + MÖRKHIMMEL (007 Strahov, Praha) – FB event

mIZZY: Kreas dělají deathmetalovej koncert na Strahově = jde se.

středa 24. května

ROGER WATERS (O2 aréna, Praha) – FB event

vihkav: Vzhledem k blbému místu i osobě reprezentující Pink Floyd (a teď nemluvím vůbec o politických názorech) si to ještě hodně promyslím, ale taky by to mohla být jedna z posledních příležitostí uvidět ty skvosty naživo.

TOXIK + FUSION BOMB (MusicClub Modrá Vopice, Praha) – FB event

LooMis: Amíci minulý rok vydali famózní desku. Tohle bude ve Vopici nářez! (edit LooMis: Koncert je nakonec zrušen z důvodu zlomené ruky Joshe Christiana, resp. problémů s následnou rekonvalescencí.)  

MORBID ANGEL DUST + SEDEM MINUT STRACHU + DOMLUVA (Balada bar, Praha) – FB event

mIZZY: Koncert tří kapel, kde za půl hodiny beztak nebude co dělat. Nejen Sedem Minut Strachu budou totální výplach.

FRONTLINE ASSEMBLY + JANOSCH MOLDAU + DEAD LIGHTS (Lucerna Music Bar, Praha) – FB event

MXL: EBM nestoři z Kanady po sto padesátý devátý? Ale jo, proč ne, a zrovna jo! Zrají jako letitá niva v Bille a jejich poslední alba pouštím rád sousedům nahlas. V Josefově loni v dešti byli FLA prostě epický. Bill Leeb s Rhysem Fulberem jsou  živoucí zombies electro-industrialu, a to chceš vidět. Bude to bál s holkama v černým, atmošky a tucka jak se patří.

čtvrtek 25. května

SWANS + NORMAN WESTBERG (Nová Synagoga, Žilina, Slovensko) – FB event

Dantez: Kdo ví, co si poslední obměna Swans na posluchače chystá. Je možné se stále těšit na masivní trest zvukem, nebo půjde o přechod k mírnějším a kontemplativnějším polohám? Ke zjištění dojde v žilinské synagoze.

BOHREN & DER CLUB OF GORE (A4 - priestor súčasnej kultúry, Bratislava, Slovensko) – FB event

Dantez: Jazz-noirové kontemplace budou poslední květnový čtvrtek konkurovat samotným labutím. Bohren mají v rámci diskografie asi to nejlepší za sebou, nedá se však hovořit o velkém kvalitativním úpadku. A živé, potemnělé provedení hudbě určitě jen přidá. V daný večer by neměl prohloupit nikdo. Ať už volba padne na noirové pohroužení, nebo Girovo kázání.

pátek 26. května

GEVURAH + SERPENT NOIR + ABYSSAL VACUUM (Rock n eath, Lyon, Francie) – FB event

mIZZY: Bohreny ani Swans kvůli tomu, že letím do Francie na svatbu, nedávám. Shodou náhod ale zjišťuji, že zrovna den před svatbou, kdy budeme v Lyonu, zde budou hrát Gevurah. A dokonce by měl koncert být zadarmo/za dobrovolný vstup. Náhoda? Nemyslím si! Co na tom, že si po koncertě budu muset vzít taxík do několik kilometrů vzdálené vesnice. Tohle prostě musí vyjít!

pátek 26. až neděle 28. května

6. NAROZENINY ANKALI (Ankali, Praha) – FB event

JSt: Přístup Ankali k informování veřejnosti je tak trochu na utracení, nicméně mezi asi 20 lokálními DJs se skrývá Azu Tiwaline, tedy top shit tribální dub techno inspirované tuniskou hudbou.

sobota 27. května

ULTIMA THULE BOHEMIAE (hrad Kašperk, Praha) – FB event

vihkav: Další předprodej na docela jedinečnou akci, který jsem prosral.

YARRDESH + ŁŪT + FLIRT + NÁMÖL + BORNE BY TEMPEST (Kaštan, Praha)

MXL: Mejdan pro otrlé magory s notoricky známými notoriky bez absence abstinentů. Yarrdesh bude drtit svoje disso-death psycha dokud všichni nezhebnou, ŁŪT je parádní jihočeskej sladž s industriálníma krajkama, Flirt z Německa je  screamo HC věc pro fans takových Lvmen, Námöl ve smrtelných křečích před nahráváním dema budou děsit děti a blejt krev a BBT budou vyvolávat troglodyty z rituálních hrobů, tentokrát zase v primitive doom black ambient kabátku.

středa 31. května

IRON MAIDEN + THE RAVEN AGE (O2 aréna, Praha) – FB event

mIZZY: Ajrony jsem už v minulosti viděl, ale ještě nikdy uvnitř. I přes vyprodání sektoru na stání jsem se k lístku náhodou dostal, takže nakonec půjdu. A jelikož se má vzpomínat na kultovku Somewhere In Time z roku 1986, mohlo by to být dost fajn. V Praze mimochodem hrají i o den dříve v úterý 30. května.


Přispěj do diskuze

2. 6. Ligeti - Atmosphères v rámci https://www.festival.cz/koncerty/zaverecny-koncert-27/
dokud byly lístky na stojáka za 1100, tak jsem o tom uvažoval, ale už jsou jen za 2800+, a hlavně škoda, že k tomu není něco lepšího než Beethoven a Brahms...

včera Klangforum Wien (orchestr) v DOXu v rámci Pj (za pětibábu) - převážně nadšení:
Ligeti - Komorní koncert pro 13 nástrojů - skvělý, čistá práce, barevný, mikropolyfonie místy až halucinační, pár správně nervních míst, i trošku "metal" atd.
Ligeti - Koncert pro klavír a orchestr - ten klavír místy masakr, znělo to až (free) jazzově, divno-polyrytmy (inspirace africkými), místy skoro "klasika-jazzcore/metal" :) a celkově promakaný, místy jsem až nestíhal :)
G. F. Haas (byl tam osobně) - Wer, wenn ich schriee, hörte mich… pro bicí a ansámbl - už jsem to slyšel živě potřetí a opět pecka, ten jeho spektralismus (+ další vlivy) mi hodně sedí, barevný, tísnivý, dramatický, rytmicky zajímavý - mj. "lešení" s kovovýma perkusema á la E. Neubauten atd. atd.

MC Yallah ve čtvrtek - tracky z letošní desky a starší "party hard", zvuk postupně super, 2-3 tracky ke konci tlačily fest, nový, nevydaný věci se zpěvama slabší, ale asi 2-3 dobrý, flow místy neuvěřitelná, vokální AK-47 fakt :), celkově mi to sedlo ještě víc než minule na Stalinu

Lingua Ignota v hajzlu(

https://scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/346035185_624599982556381_8022187409191679335_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-7&_nc_sid=5cd70e&_nc_ohc=kDx6UpAJuBYAX_u-tsa&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfBaqbR9WQQEY8BeLIwPB0r1XJKtLsx3UEiNR0TskoWb2Q&oe=64630A2C

Snažil jsem se získat na NTEY lupen na jeden den, leč to prý není možné. Škoda :-(

Ádo, zapomněls na Kakothanasy! ;)

18. 5. Molested Divinity, Teethgrinder, Abysmal Torment a další kapely v Srbský Kamenici v rámci Nice to Eat You Deathfestu www.facebook.com/nteydeathfest/
(škoda, že pro mě dost blbý datum, máme totiž kousek chalupu...)

25. 5. MC Yallah & Debmaster v Bike_Jesus
www.facebook.com/events/1632495000564727

v Praze Messa ne, možná i protože budou na Brutalu?

   Leif: 4.5. Gareth Davis (a další) interpretují T. Rileyho @ Dox   

+ budou interpretovat Composition 1960 #2 a #7 od La Monte Younga ... ta #7 mě před 4 lety na Ostravských dnech slušně "vyndala" (změněný stav vědomí), zjevně pokračování toho, jak loni hráli Stockhausena, je tam znova i Roland Dahinden a Scanner, bude určitě dobrý, ale dám tentokrát přednost Ultraphauna

Messa v Praze nehraje? Brno je daleko :-/

Doplnil bych ještě:
4.5. Gareth Davis (a další) interpretují T. Rileyho @ Dox
16.5. Xiu Xiu @ Underdogs'

už jsem to i editoval i v článku:

TOXIK ruší tour! Po lednové operaci ruky zakladatele a kytaristy kapely Joshe Christiana a následným komplikacím v rekonvalescenci nebudou američtí thrasheři schopni objet letos Evropu. Pražský koncert je tímto zrušen.
Peníze za naše Obscure e-tickety a za e-tickety Goout vám budou vráceny automaticky zpět, není třeba nás či Goout v této věci kontaktovat. Vy, kteří jste majitelé fyzických vstupenek ze sítě Ticketmaster, obraťte se prosím s žádostí o vratku přímo na ně.

Tagy:

Antichrist Siege MAschine, Many Blessings, Hpnodrone Ensemble, Otay:Onii, Uoerhe, Suppression, Miscreance, Re:generator, Dungeon Keeper, Končiny, Ultraphauna, Ai fen, Ceelo Green, Pili Coït, Tomáš j. holý, Transcending Obscurity fest, V.P.O.HO, Pale Death, Blood CHalice, Hadopelagyal, Hateful Visions, Dreare, Further Down, Pornwatcher, Zákonodárce Orgánů, Klara Lewis, GGGOLDDD, A Colossal Weekend, Year of No Light, Sarcom, Besna, Ador Dorath, Maneskin, Šimanský Niesner, Morbific, St. Mincer, Laco Deczi, Cecula New York, Sarc, Countless Skies, Uncle Acid & The Deadbeats, Blood Ceremony, Gaupa, Harrga, D2ti De3t2, Ghastly, Morbid Angel Dust, Sedem Minut Strachu, Domluva, Frintline Assembly, Janosch Moldau, Dead Lights, Norman Westberg, Bohren & Der Club of Gore, Serpent Noir, Abyssal Vacuum, Ankali, Ultima Thule Bohemiae, Lut, Flirt, Koncerty, koncerty měsíce, koncerty května, květnové koncerty, metal, Spirit Possession, Brutally Deceased, Orchestr Berg, Prehistoric War Cult, Watain, Bölzer, Concrete Winds, The Moth Gatherer, Elbe, The Corona Lantern, Godless Truth, Cutterred Flesh, Diskord, Dysgnostic, Sisyphean, The Scalar Process, Horna, Námöl, Outward, Borne by Tempest, Asmodeus, Detheritory, Nawaharjan, Sweeps04, Talk=Trouble, Mono, Liturgy, Messa, Boris, Congenital Anomalies, Dordeduh, Heiden, Bugrfest, Obscura, Bohemyst, Voluptas, Profanatica, Sekeromlat, Galvanizer, Elvin Brandhi, Oliver Torr, Hexen, Mol, Forgotten Silence, Lingua Ignota, Midwife, Gnod, FDK, Execration, Mörkhimmel, Roger Waters, Toxik, Fusion Bomb, Swans, Gevurah, Yarrdesh, Iron Maiden, The Raven Age

aktuálně

diskuze