IGORRR, OTTO VON SCHIRACH

report

Vyprodaný Igorrr v Akráči a náš děkovný dopis za tu parádu.

IgorrrIgorrrIgorrre, kamaráde, milý Gautiere!

Bylo fanfárový tě mezi námi zase přivítat, vždyť víš, že u nás tě vždycky rádi vidíme. Hrával jsi tu už v dobách, kdy se tvá dnešní sláva teprvá budovala a spíš si všichni ťukali na palici, že nejsi úplně v cajku a čekali, kdy tě odvezou do raplince. Před 12 lety v Crossu to bylo fakt zlámaný až běda a slzička ukápne, když zavzpomínám na společně strávené mládí. Dneska už jsi zase někde jinde, na rukou tě nosí a klaní se, jaký že jsi borec. Vládneš slepicím, co hrají na piano, paranoidním italským buldozerům, tančícím velbloudům, při tom diriguješ svůj dokonale pošahaný orchestr a ani vyprodaný Akráč tě nerozhodí. Za to ty jsi ho rozházel na výbornou.

Ty bláho, já se nedivím, že tě všichni tak žerou, vždyť ty hraješ pro každého něco. Brejkórek, blek/děd/math metálek, jazzy & classy piánka, spinety, baroko i ájdýem, nebojíš se natahovací garmošky ani cikánských písní, nějakej ten triphopíček, techínko, housličky… no, máš to šikovně vymyšlený.

IgorrrIgorrr

Někteří nebožáci měli už lupen koupený dva roky a mor pořád nepovolil, sviňa. Alespoň, že jsi se ukázal na jaroměřským Josefstadtu loni v létě, kde jsi naše stesky na čas zkrátil. Joj, to byla pařba na velkém pódiu. Pěkné to v létě s novou sestavou bylo, takže teď už se takový mega překvápko nekonalo, ale světýlka blikala stejně super. Bez keců to byla největší avantgardní pařba, co u nás byla za dlouhou dobu k vidění. S Frantíkama party vždycky super, toť se ví.

V žižkovském klubíku zvuk uspokojivě přehledný, taky to máš pěkně pochystané všechno, víš, co a jak, jsi prostě mástr a i kdyby to ostatní pojebali, tak ty to zvládneš. Hej, ta tvoje kapela je fakt nabušená, a to nemluvím jen o té olivové krasavici Aphrodite, protože z jejího divokého sopránu nezůstaly jedny trenky suché! Jako ta Laure předtím taky dobrá, ale totok!? Při dramaticky a temně pojaté árii z Dvořákovy Rusalky jsem dojetím nemohl dýchat. A ona jako fakt chodí po ulici s kostřičkou svýho míma, co tam chovala…? A ta lebka, co jí vyzpěvovala do míst, kde byly kdysi uši, to byl její starej?

IgorrrIgorrrJako dost dobrý i ten uřvaný immortalí panda JB Le Bail, co vypadá jak umazaný z kotelny a kouká, koho by podříznul, přitom černý zlato v hrdle, jak ta šťabajzna, jen trochu hrubší. O trochu dost. Ale pěkně, nebojí se toho, já bych mu tu medaili taky dal. Martyho kytara pěkně ubzučená v blacku, jindy houpavě djentující, chlapec má přehled, všechno groovy as fuck, kdepak jsi ho vyhrabal vlastně? Všechno pěkně na šest strun, alespoň si nezamotá prsty. A hlavně pozdravuju Sylvaina Bouviera (není on příbuzný od Marge Simpsonové?). Ten už s tebou bouchá taky docela dlouho, viď? Však má svaly jak já se svým fotrem dohromady. Celkem jsem kdysi žral ty jeho Trepalium, i když poslední desky jsou trochu divný (ten death/groove/swing), ale je vidět, že jste kámoši, fakt to dává, je to pašák.

No hele, ani mě moc nepřekvapilo, že jsi jel skoro komplet asfalty Spiritual and Distortion (Paranoid Bulldozer Italliano, Hollow Tree, Nervous Waltz, Downgrade Desert, Camel Dancefloor, Parpaing, Polyphonic Rust, Himalaya Massive Ritual, Very Noise) a Savage Sinusoid (Spaghetti Forever, ieuD, Viande, Opus Brain, Cheval, Apopathodiaphulathophobie, Robert). To je jako jasný, že u Metal Blade Records jsi udělal díru do světa, i když rád bych teda slyšel víc než klasicistní break core Tout petit moineau z desky Hallelujah, kde Aphrodita opět válela. I z Nostril jsi dal alespoň dva tracky (Caros, Pavor Nocturnus). Na závěr ten schizoidní tanec namíchaný z instrumentálních válů by rozjel zaručeně i samostatný mejdan do rána. Zahopsali jsme si, jak tam celá banda pak naběhla zapogovat na stage s ostatníma v sále, páč to sebralo asi fakt všechny, pařil i barbar Otto von Schirach.

Otto von SchirachOtto von SchirachMimochodem, to je taky solidní cvok s tím jeho dinosaur/breakcore/rap/trap show. Skvělý, že tenhle Conan ze Starwars dovalil s tebou, má libový zlatý zuby, beranici ze skunka, i to jak uctívá falešné pravěké modly a má obleček jak z Vesmírné Oddyssey, to mě všechno dost bere. Kdysi jsem ho viděl před Skinny Puppy a od té doby se drobátko utrhl ze řetězu. I am the raging Cyco Pterodactyl, Praha You Make me Happy! Kdybych ho pak neviděl u merche, že je přiměřeně při smyslech, řekl bych, že sežral všecken fet světa. Fakt dobrý, zasmál jsem se, toho vezmi příště zas. Jo a díkec, že jsi mi dovezl ten limitkový vinyl Savage Sinusoid, ten jsem ještě neměl.

Tak já už pro dnešek končím Igorrrku, dávej na sebe pozor, dělej stejnej bordel jako v Praze, to se nám moc líbí a hlavně napiš. Nebo ne, raději zase přijeď s něčím novým, budeme se moc těšit, ty kluku ušatá!

Fotky © MXL & ViaEYE 

Vložit komentář

MXL - 09.05.22 09:43:25
<0174: Jj, taky jsem se tam byl na chvíli podívat, ale právě zvukově už to tam nebylo ideální, dole to hrálo na kotel parádně...
<0174 - 07.05.22 08:29:31
Byl jsem nahoře vzadu a tam bylo místa docela dost. Jen zvuk tam byl mizerný. U Schiracha to bylo jedno, protože tam to bylo stejně hlavně o show, ale u Igorrra mě to mrzelo, bicí byly dvakrát tak hlasitější, než bych chtěl (a to jsem bubeník). Když už jsem na ten koncert 2 roky čekal... Bylo to dole v pohodě?
MXL - 03.05.22 11:57:28
mIZZY: No, moc se tam hybat nedalo, byl ale otevreny i balkon, ktery nejake lidi absorboval a na klasickem hotspotu na kraji kotle uprostred to bylo celkem snesitelne... vsak vis, lamy se vetsinou tlaci vzadu. :)) No a jestli lepsi? Ono to bylo v podstate stejne co do obsahu hudebne i vizualne. V Josefove byla plus ta obri stage a cerstvy vzduch. V Akraci byla vyhoda ten blizsi kontakt, mohl jsi si vsechny pekne prohlednout a ten rachot v klubu ma samo taky neco do sebe. Jinak lidi delali bugr stejny na obou akcich...
mIZZY - 03.05.22 10:31:01
Takže ještě lepší než na Brutale? Dalo se tam vůbec hýbat? Dle fotek vypadá natřískáno fest :)

Zkus tohle