HUMAN ERROR, RAW REASON

report

Pekelná stručnost bude tomuto minireportu slušet nejlépe. Pojďme přímo k věci, ať není text delší než samotný koncert. Vegalité je nový brněnský prostor přející nezávislým aktivitám. Přes den výborná vegetariánská restaurace (doporučuji!), v noci rejdiště podzemních aktivit výborné jakosti. Malebné a příjemné prostředí pro takových 70 návštěvníků jako dělané. Útulný bar, kde je radost posedět v jedné místnosti, ve druhé se hraje. Vtipně je dokonce i vyřešen příchod na toalety, které jsou přímo za hrající kapelou.

Jako první se chopili nástrojů Raw Reason, kapela mladších ročníků ze Znojma, Holasic a okolí. Vzhledem k tomu, že zpěvák se učil na maturitu, dočkali jsme se – a tady to nechápej jako urážku – průměrného punku na kytaru, basu, bicí. Cover Discharge napoví, v jakých vodách se to pohybujeme, a ačkoli ke štikám bych zatím nepřirovnával, tlustej leklej kapr to naštěstí taky nebyl.

Maďarští Human Error si naprosto po právu vydobyli respekt
 svými parádními živými vystoupeními a květnový večer si v Brně ostudu v žádným případě neuřízli. Nasypaná směsice crustu a punku, ve které dominuje výtečná rytmika a strhující zpěvák. Chemie mezi klubem, návštěvníky a kapelou (a nesmím zapomenout – i zvukem, který bych rozhodně nečekal tak krásně hutný a čitelný v tak malém prostoru) zafungovala na jedničku. Dokonce až tak dobře, že divoká mela přilákala návštěvu party maličkých Římanů ve věku kolem 10 let. A rázem se nám ovzduší zaplnilo libými lakýrnickými výpary, kdo chceš, suď, já byl rád. I kapela si nakonec tohle ozvláštnění hiphopovým pogem dětí libovala.

O moc víc toho k řečení není, set zvící cirka půlhodinky utekl, jak říká známé klišé, jako voda. Crust s grindcorem jde v podání Human Error krásně dohromady, snad by se dali nazvat špinavýma Cripple Bastards, natolik mě zasáhla jejich energie. Spokojenost sálá sálem na všechny strany a pak už je čas akorát na afterparty. Ovšem plánovaná diskotéka k tanci a poslechu mnoho návštěvníků nepřivábila. To spíše šikovná a krásná barmanka se měla co otáčet… Restauraci Vegalite najdete na Cejlu 43, v na první pohled sice ne příliš vábném sousedství, interiér a chutná jídla na ně ale dají rychle zapomenout.
Tenhle koncert svou výtečnou atmosférou dalece předčil moje představy, a tak zbývá už jen poděkovat Pájovi, jakož i oběma kapelám za prima večer!

Vložit komentář

Zkus tohle