HATE ETERNAL, DYING FETUS, DEEDS OF FLESH, PREJUDICE, DESTROYING DIVINITY

report

Jejda! A je tu jeden z nejočekávanějších deathmetalových koncertů tohoto roku a hned takto z jeho kraje. Čekání na něj se ale i po jeho prvotním zrušení, kdy Hate Eternal odjeli tuším s HateBreed, však vyplatilo, protože celý koncert měl vysokou úroveň a myslím, že každý si přišel na své.

Celý večer otevřeli Destroying Divinity a sděluji, že jsou opět ve čtveřici s bubeníkem Zdenálem. Nasolili do nás jejich klasickou porci blasfémií a rouhaním prosyceného death metalu, jen jejich vystoupení scházela ta zvuková stěna, kterou by každá kapela potřebovala. DD ale zahráli v klidu a bez větších problémů a odpálili i novou skladbu, která zněla hódně dobře!

Pak pokračují belgičtí Prejudice, kteří tu u nás své barvy již několikrát hájili, ale k mému zklamání upustili od svého původního progresivnějšího směru a do muziky napasovali dle amerického vzorníku plno sypaček a podobných věcí. Vůči kapele to asi nebylo fér, ale odradilo mě to tak, že jsem sál za chvíli opustil a věnoval se části těm mnoha, kteří večer přišli.

Po nich bez milosti přebírají slovo klasici Deeds Of Flesh. Co by od nich člověk čekal? Koberečky, sypačky, dva vokály… zkrátka trio Eric, Jacoby a Mike jsou dobře fungující strojovna. Pro ty, co Deeds neznají stačí říci, že jde o americký death metal, v kterém se vyskytuje plno vlivů z naší evropské domoviny, takže nejde jen o „džn džn“. V každém případě myslím, že jako důkaz o jejich kvalitách postačí výrok Godlessáckého Shimiho „Dobrý to bylo ty Deeds, pyt-cho, ne?“

I těm, kteří na akci nebyli pravděpodobně dle titulky monočlánku dojde, že dalšími tyranizátory byli Dying Fetus. Kapela, která svou nekompromisností a nákrokem vpřed kdysi rozbouřila nejen hladinu amerického brutal deathu. V globálu se teď již jedná o mix tohoto žánru s groovy HC, přičemž ono brutální déčko hodně odstavila nekompromisní thrashovina, z kterého death jako styl vlastně vzešel.
Oproti jejich minulému vystoupení byli DF již energičtí jak je známe a vše výborně fungovalo. Čili, personální změny jsou ta tam a band má zase slušně nakročíno vstříc budoucnosti. Určitě jen nutné říci, že již playí i s druhou kytarou a bubeník Erik Sayenga to konečně dostal pod kůži (i když na Kevina nemá ani v nejmenším), takže se nejednalo jen o bohapusté Johnovo doplňování. DF zaslouženě sklidili úspěch – ten největší a odebrali se uvolnit prostor Hate Eternal.

Peklo tedy přichází! To ale však většina z nás ani netušila, co se vlastně bude ve skutečnosti dít! Já tedy určitě ne! Možná jen ti (a jestli vůbec), kteří viděli jejich loňský loňský kill v Německu (viz starší report na MJC).

A co tedy k Hate Eternal říci? Abych pravdu děl, mám absolutně vysráno! Co to vlastně bylo?! Smrt?! Apokalypsa?! Detonace?! Nechci hrotit, ale mistr Derek Roddy byl tím nej na drummer-sesli, co se k nám zatím dostalo. Všechnu čest Pete Sandovalovi, ale již může sbalit fidlátka (tedy tlučítka) a jít do důchodu. Nejšílenější technika v ještě šílenější rychlosti… hyperrychlosti. Až příliš nelidsky přesné v dokonalé dynamice stejně jako pan Erik Rutan. Ten, údajně ne plně fit, nechal všechno soptění o démonech na baskytaristovi, který se prý celý materiál na turné naučil za tři dny. Sice to nebylo vončo a ke konci již nedodýchával, ale něco v hrdle měl, takže to vyloženě průser nebyl, ale… stejně tam to “ale“ je! Kvůli zpěvu jsme tu však nebyli, že? Živě Hate Eternal zněli daleko více progresivně než z nahrávek, a tak jejich elitní a přesypaný death metal plný výborných Rutanových sól překvapil a demoloval. Milióny temp, tisíce riffů, intra. Daly by se tak skladby charakterizovat? Asi ne, ale daleko to od toho nemá. Nejdůležitější však bylo si najít správné místečko ku poslechu, protože jinak mohli HE znít zahuhlaně či nečistě, a to se mi podařilo! Paráda!

Vložit komentář

strap - 21.04.04 12:58:44
no nevim ale husty jak svine to bylo vivat hellhammer!!!!!!!!!!!!!!
bizzaro :: direk-thor - 21.04.04 08:47:04
tak panackove a modlici pana Roddyho. po vcerejsim vykonu s Mayhem pana Jana Axela von Blomberga tituluji nejvícákem nijvícákovtějším!!! at se de Roddy zahrabat! ;-) jak sem vcera videl, jde totiz hrat jeste rychlejs nez nejrychlejc!!!
B AND B - 03.02.04 10:55:00
no stejne nejlepsi postavickou byl ten sved. kdo ví, jak to s ním dopadlo????
bizzaro :: direk-thor - 29.01.04 11:17:36
pokusim se to dat na ftp MJC a dam vedet
strap - 28.01.04 16:03:30
hmmmm ten pohled stoji fakt za to vrcholna poucka o hudebni teorii jak je na whiplash zvykem............
aldaman - 28.01.04 15:17:48
Aktuální, zase trochu jiný pohled na tuto akci najdete na www.whiplashmag.net v sekci koncerty
bizzaro :: direk-thor - 28.01.04 14:13:42
muzes mi psat do prace, ale na mailu na MJC sem denne a vlastne uz pouzivam jen MJC.com jinak Cornak zase bezel pro Axis a bude se sypat ;o)))
yarrdesh - 28.01.04 11:37:44
bzz: v dasni jsem byl jednou,, tam moc nelozim. spis wakata/ghetta/hadry. ale kdyztak by to mohlo chvilku pockat, ted se mi hroti zkouskovy, zeru sracky na uceni a nemuzu chlastat. treba kdyby's mel mejl, co nako pravidelnejc pouzivas nez ten marastoidni, aby se to dalo trochu zko rigo vat
bizzaro :: direk-thor - 28.01.04 11:15:10
ty dobytku ;)
cornak - 28.01.04 10:39:49
uf, to byla jazda. roddy byl nejvícák, vo tom žádná. h.e. vraždili, málo džn a samý trrrr!!! tento pořád vám přinesl axis, tradční výrobce luxusních nožně- tkaných koberců s kurva hustým blastvzorem :-)
bizzaro :: direk-thor - 28.01.04 08:41:09
yarrd: furt nekde. vy chodite do Dasne? napis, kdy tam budete a dostavim sa
yarrdesh - 28.01.04 02:02:05
a co vlastne ted cerrito dela? neverim, ze by kejtru povesil na hrebik a zacal misto toho ja nevim rybarit.
strap - 27.01.04 19:30:06
2Zdena:ne reunion suffo smrdi tim to pro me konci.
yarrdesh - 27.01.04 19:04:18
kua, no, jestli tam mas i m.b.t.f., tak sem s tim!?kdy se das nekde kua zastihnout, bo hospa nebo neco takoveho? v duchu kapitalistickeho zrizeni to mohu vymenit za hate eternal v dallasu a jeden song m.b.t.f., jedno ze sedmicky.
bizzaro :: direk-thor - 27.01.04 15:07:31
ja zas tobe do Majdy ;)
GodlessGuy - 27.01.04 15:05:29
Prestanu ti delat do Tani,staci ? :-)))
bizzaro :: direk-thor - 27.01.04 12:06:50
no.. nak bych to smahnout moh ;o) ceny sou ale dnes velky, znate to...
GodlessGuy - 27.01.04 11:59:15
2BIzzz-Buzzz: okamzite vypalit a odeslat smer Olomouc.Davam ti 2 dny,pak si prijedu osobne a to bude bolet...:-)))) 2strap: hadat se uz nechces ? :-)))
strap - 27.01.04 10:32:30
uff jsem zajemce slo by to zmaknout treba na depresy jestli by to slo?
bizzaro :: direk-thor - 27.01.04 09:10:30
rour: "padni kam padni" ve spojitosti s recenzovanym materialem aspiruje na jedno z hudebnich hesel vsech dob! ;) Jinak mam HE i na cedu a leze to z toho jak Cyp! super zvuk, super obraz! pak je tam Deeds a take M.D.T.Fire (a Contrastic + Marázek) z Christ Moshe!
strap - 26.01.04 19:19:17
dik bizzi ale nebudem to loudovat co ty na to?vis jak jen aby to zachvili nebylo o necem uplne jinym....
uproar aka temnor - 26.01.04 18:36:29
2bzz: ok, ja to slysel z rychliku, ale hned prvni solo s quakadlem mi neprislo nejak uchvatny... spis klasicky "padni kam padni" (neber to doslova, delam si ted prdel s cermise), s quak jako filtr zvukem... :)
bizzaro :: direk-thor - 25.01.04 20:29:55
strap: ale vaze se to k tomu, tak jen do toho! temnor aka rourk: v pohode, souhlasim. jen myslim, ze byly jeho vlastni, nikdo nic - nebo az tak - podobnyho nedela, tot vsjo
strap - 25.01.04 20:20:58
no fakt nevim jestli new song zacina riffem formatu nasich lokalnich kapel tak mi to prijde tak ze jmeno suffo melo byt u ledu neprijde tito tak??????? jinak kaslem na to je to forum o koncerte!!!!!!!!
pecorism - 25.01.04 19:06:24
sóhlasím s pánem z godlessů...deeds je absolutní válec a hlavne nydm hop skok rulezzzzzzzzzzz
GodlessGuy - 25.01.04 18:28:22
to strap: nebylo ucelem te vytocit a hlavne jsem nechtel,at si myslis,ze nejak pochybuji o dosavadnich vytvorech Suffa!Ja nepochybuji o tom,ze jejich new tvorba nebude tem starsim sahat ani po kotniky,tedy hlavne "pierced-u",coz je dle myho nazoru best Suffo album.Jen z te skladby co maji(Deceit)je jiz davno jasny,ze new Suffo nebude zkurveny Guyem z Internal Bleeding,jak si mnozi mysleli,ale uplne naopak...Ten pankac se jen drzi kseftu a moznosti,tak to vidim ja...Myslim,ze do new tvorby az tak zasahovat nebude,co myslis?
strap - 25.01.04 11:33:17
sorry cerrito picus neni ten kdo se tenkrat vysral na suffo byl ten nadherny zbytek co ho ted obnovil cili picus je pan frank si rozmyslel ze mu s manzelkou psenka nepokvete!!!!!!!!!!pan hobbs kteremu ti nevyslo s technem!!!!!!!!!!!!!pan smith co si muze totalne vylizat prdel s jeho hip hopem nebo s cim!!!!!!!!!!!!!!josh barohn no to je snad zly vtip z muzea voskovych figurin autopsy!!!!!!!!!jo a pyroska a a ten idotskej bleeding ha ha poslechni isi despise aa budes vedet o cem mluvim!!!!!!!!!!pankac smrdi!!!!!!!!!!!jinak rutam je kvalitni kytarsta ten zvuki je fakt ma snad nekdo lepsi skolu death metalu nez on????????nebo jsou pankaci pyrexie a inntrenal bleeding lešpsi a invencenejsi kytaristi nez trey agagtoth a shaun kelley!!!!!!!!!!!doug cerrito ktery je obdivovan i mozkem nejinvencnejsi death bandy jako jsou gorguts se fakt s tou srackou srovnavat neda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
uproar aka temnor - 25.01.04 11:31:37
bzz: ja tomu asi nerozumim...
GodlessGuy - 24.01.04 19:48:33
Deeds RULES! Skvely "guitar" napady,vybornej drummer,nejlepsi-toho vecera-vokaly a citelnej zvuk! Fetus tezce nezvladaji tempo jaky jim nasadil Kevin Talley,takze UPLNE v hajzlu,jen z principu a z lasky ke starejm vecem jsem si to odkyval hlavou-bubenik je bubenicka nula! A Hate?Jak jsem jiz napsal:NEJ...drummer...totalni buh a Rutan kvalitni,hodne kvalitni kytarista s PRISERNYM smyslem pro zvuk!!! Bassak a zpev v jedne osobe - totalni sracka!Bereu,ze to byl Roddyho kamos a vypomahal jen na turne,ale mozna nekdo z Alkeholu by byl lepsi! Nechapu,jak si nekdo muze vubec myslet,ze Fetus byl s jejich vlastnima vykradackama a stupidnim bicmenem lepsi nez Deeds...to je SMUTNY! To Strap: ten pankac alepson zvladl udelat Pyrosku,nejlepsi Bleeding a uhrat Suffo,tak ho nemusis az tak hanit.Moc bych se Cerrita nezastaval,kdyz je takovej picus,ze se vysral na Suffo a Hate Eternal... To all : Sorry za nektere vyrazy,ale jsem fakt momentalne podrazdenej....
irdži - 24.01.04 19:12:59
tak ještě k těm DEEDS - mě se to asi jako jedinýmu nějak nepozdávalo ... už i to poslední album se mě zdá dost o ničem - takže naprostej souhlas s Violetem ... já v polovině jejich setu šel raději zase na špeka a připravovat ušiska na fetus ...
pecorism - 24.01.04 17:41:32
pank´s not dýd!!!!
The VIolet - 24.01.04 12:31:19
HE - jatka, zvuky kytary se teda mlatil s bicima, ale celkove to muselo posadit na prdel kazdyho, kdo nekdy okusil ladnost ultramega masakroidnich sypacek. DF - pohoda - nejrozmanitejsi kapela, hodne energie a krecek to fakt zveda... Deeds - Naprosto profi vykon, Zvuk jako z desky, preciznost az na pudu, ale trochu tomu chybela takovy lidsky pristu, vse profi, trosku vsak nbez emoci...Nicmene pro me byly 3 kapely vecera, kazda jina, ale...Abriku... Vsechy sypaly!!!!
strapak - 24.01.04 11:00:00
novy suffo nedosauhuje kvalit jakych by melo a to ani nahodou.a srovnavat toho pankace s dougem je trosku drzost!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
irdži - 24.01.04 00:20:06
no tak myslím, že letos bude suffo celkem diskutovaný téma ... je pravda že z toho živáku se mě zdála ta nová skladba akosi mimo ale slyšel jsem to dvakrát takže zatím i já věřím že to takovej průůůser nebude:o) strapak: ::::::vždyt o tom jsem mluvil:o))))))
pecorism - 23.01.04 23:40:54
myslim ze guy marchais nove suffo do zadny kopru nesazi kucííííííííí
Czerny Skiin - 23.01.04 21:06:57
Abro je zasranej lůzr, che che
strapak - 23.01.04 19:55:59
cephalic byl super to je fakt!!!!!!!!hate eternal jsou spis o cumeni s otevrenou hubou ha ha!!!!!!!!a ze tech sypanic nebylo malo nas mily abriku!!!!!!!!!!k certu s fachou!!!!!!!!!!!!!!
irdži - 23.01.04 19:18:35
jo ... h.E. byli super ... D.F. mám ale raději ... na mě byli Hate až moc rychlí nebo co ... hate byl spíš o koukání na to jak rychle a přesně se dá hrát - fetus je chytlavější:o) ... ovšem ... ovšem ... CEPHALIC CARNAGE RULEZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ!!!!!!!!!!!!!!:o)
abro666 - 23.01.04 17:32:59
ee, rozdavaly se sypanice:-)
bizzaro :: direk-thor - 23.01.04 13:20:23
velka chyba chybet!!! rozdavala se jen RADOST!!!!
strapak - 23.01.04 12:09:41
jo jo chybel si tam jak svin fakt parada!!!!!!!!!!!
abro666 - 23.01.04 11:35:54
kurva, skoda ze sem s tam kvuli praci nedostal... muselo to bejt jatecni jak svin
yarrdesh - 23.01.04 02:58:33
jo, nova suffo bez cerrita stoji za prd
strapak - 22.01.04 22:47:17
hate eternal rules!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!panackove videli jste nejlepsi brutal deathovou masinerii jakou mozne videt je na celyckem svete!!!!!!!!!!!!!jestli pan roddy byl hvezdou vecera mezi bubeniky tak mezi kytaristy jimi byl jednoznacne erik rutan at ma jak deeds tak dying rad jak chci florida zvitezila na plne care!!!!!!!!puvodne vlastne new jersey....spiritual holocaust nehrali proto ze tuto vec slozil doug cerrito!!!!!!!!!!!!!!jehoz absence sazi nove suffocation do totalniho kopru!!!!!!!!!!!!!!!!jinak u hate ternal skoda zpevu tot fakt ktery je treba vytknout.....ale instrumentalni stranka veci byla bezchybna...jinak souhlasim ze co predvedl roddy v patek znamena pro sandovala duchod nebo spis koleckovou zidli neuveritelne!!!!!!!!!!!!!!!!they are the obscure terror!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!§
yarrdesh - 22.01.04 15:52:38
no, ja jsem deeds tehda videl poprve a pres vsechnu chvalu hate se mi teda take libili nejvic z vecera. no taky na ne padlo malomoc thc ;)
GodlessGuy - 22.01.04 15:22:22
to CannaX : ok,beru tvuj nazor,ale kdo byl tedy lepsi???....takze to znovu prehodnot a dej vedet.Osobne si ale myslim,ze se stejne doppacujes k jasne-tri-slovne odpovedi: Deeds Of Flesh!!!!
CannaX - 22.01.04 11:50:03
Godless Guy > Deeds nebyli nejlepsi MCXV
CannaX - 22.01.04 11:48:29
bizzaro > Myslenku mely , ale jenom proto , ze je zkreslil zvukar tak aby byli jako zdvojeny ..................... ale je fakt , ze kdyz si byl u repraku , taxi neco slysel , coz jsem nebyl ... MCXV
bizzaro :: direk-thor - 22.01.04 10:31:33
stal sem pred basakem, kde sem pekne videl na Roddyho a slysel Rutanovu kajtru a ten zpev :/, basy temer nikde ;o). naprosto nevypalenej a zvuk mi lez jak sviňa!
LooMis - 22.01.04 09:54:57
to vypada, ze zatim jedine misto na poslech odhalil direk-thor, ale ja taky nemel spatny - na zvuk jsem si rozhodne ztezovat nemohl souhlasim, že roddy je magor, ale pro me byli vrcholem dying, jako celek drzeli pekne pohromade, mozna i proto, ze nikdo nevycuhoval :-)
bizzaro :: direk-thor - 21.01.04 22:32:39
rour: to je jednoduchy. byly totiz slyset, bylo jim rozumet a mely nakej smysl - myslenku. a taky sem nerek uchvatnyho, ale uvedl jsem privlastek vyborna...
uproar aka temnor - 21.01.04 21:39:25
no tak mě se to místo taky nepodařilo najít, takže bych pravdu řekl se mi hate vůbec nelíbily... a ostatní bandy jsem neviděl... ps a co bylo na těch sólech tak úchvatnýho taky nechápu, jedině snad to, že narozdíl od riffů byly slyšet...
GodlessGuy - 21.01.04 17:37:30
jednoduse: Nejlepsi byl jednoznacne DEEDS OF FLESH!!! a Derek Roddy se stal jasnou HVEZDOU nejen tohoto vecera! BEST DM DRUMMER-bez jakehokoliv vahani!!! -king of all Speeds & techniques-
yarrdesh - 21.01.04 00:51:36
...coz me se nepodarilo, ale stejne jsem byl tak zkourenej, ze uz jsem v ty tlacenici nemohl chodit. ten zpev tim padem trochu nastval, ale co, muzu si za to sam a na sebe se zlobit odmitam ;-) obscure terror a chants, zpevem dulezite popevky, mam pocit jeste rutan odrutanoval...bo haluzim a basak jel od zacatku? pekny momentik byl kdyz spojili konec born by fire s tusim dogma condemed nebo necim takovym z prvni desky...ten nadmiru povedeny konec born si hezky natahli a vychutnali...nadhera! jeste me teda zklamalo, ze nehrali spiritual holocaust, na ten jsem se tesil jako malej yarrda na spiritual holocaust., ale co uz. btw koho to na konci odnaseli lidi z fetus? nebyl to spici mirek vis~in(oxyrbl), jemuz byla opet provedena ikebana pomoci nalepek z 'tehda v kainu'?

Zkus tohle