Deka měsíce: duben 08

Článek

Duben přinesl nejednu desku, kterou stojí za to si pustit. V redakci zaplály vášně.

article_489_px2

1. Portishead: Third

Jak se zdá, nejen pro mě převratná deska, kterou nikdo nečekal. Recenze obsahuje krátké vychválení, ale proč si nedopřát něco souvisejících odkazů. Nejprve v legraci psaná recenze kolegy z iDnes. Ohoho, chce se říct!
S názorotvorným Pitchforkem se podle očekávání shodneme přece jen lépe. Dočíst se tu můžete i některé z důvodů, proč vlastně zní nové album o tolik jinak než první dvě desky a že to zdaleka není jen časovým odstupem.
Pro zajímavost se h.e.r.e. můžete podívat i na to, jak vypadá jedna písnička Portishead bez Beth Gibbons. Písnička Deep Water, kterou si tenhle žák Franty K. Bartáka vybral ke coververzi (a nikoli nepovedené) má vůbec zajímavý příběh. Jestli je její podobnost s písničkou neblaze proslulého Steva Martina čistě náhodná můžete posoudit sami právě h.e.r.e.
Vyjádření samotných Portishead přinesl magazín Exclaim > Whibbs: „Zajímala by mě písnička Deep Water, je opravdu úžasná. Jak to s ní bylo?“ Utley: „Dlouho jsem si myslel, že je to blbost [v orig. výraz pro Euroústavu na čtyři] – ha, ha. Byla svým způsobem založena na věci z filmu The Jerk od Steva Martina… Geoff (Burrow) to navrhl a já si myslel, že si snad dělá legraci. Ale teď si myslím, že je Deep Water výborná.“
Nakonec nezbývá než doporučit okusit něco málo z živého vystoupení v ATP roku 2007. Youtube nabízí téměř kompletní záznam, takže Lets Carry on.

article_489_px3

2. Textures: Silhouettes

Těžko se dá mluvit o druhém místu, tak těsný byl výsledek dubnového hlasování. Textures se totiž vytáhli s albem, které nejen drží vysoký standard předchůdce. Přináší i takový díl progrese oproti předchozímu albu, který čekal jen málokdo. Trefně to popsali ve zdejší recenzi dr. Kotek a šéf. Co k tomu dodat, než že královského žezla progTEKdeTTu se přinejmenším do doby, než vyjdou noví Cynic ujali železnou pěstí Textures.

article_489_px4

3. Kayo Dot: Blue Lambency Downward

Klidná, příjemná a uvolněná deska Kayo Dot bude umět pohladit, když i s datem vydání 6. května se stalo třetí nejoblíbenější deskou Marastujakcyp. V každém případě dobrá příležitost ještě jednou připomenout nadcházející koncert.

Vložit komentář

Saint.rap - 27.05.08 11:21:28
:-))))))))
bizz - 27.05.08 09:02:31
a Strap neda pokoj a bude furt flejmit :)
Saint.rap - 27.05.08 01:54:02
fakt tragicka vzpura smichu.
bizz - 26.05.08 00:01:34
aha, a ja to pochopil z druhy strany kosilely :)
lemmy - 25.05.08 23:14:20
bizzi: ale ne, promiň, jen to mělo znamenat uznání mojí chyby. víc ani ň
...:::i:::... - 25.05.08 22:46:53
deky dnesniho vecera vyhrali tito: http://www.myspace.com/lonewolfandcub http://www.myspace.com/playreunion sic kapanek mimo diskuzi, ale neznal jsem to, sesmahlo me to ted mam nejak chut si to ventilovat ...takze sorac:)
bizz - 25.05.08 22:37:51
jasne Lemmy, tak ja vam budu uz opravovat i takovyhle veci? to pak ale uz muzu opravovat i hodnoceni, zanry a cely nazory, aby to bylo k obrazu memu.. napsals to, byl to vtipek a asociace na IPS, ano, ale nekoresponduje s realitou.. tot tak nak vse k tomuto.. annal 25|05|08 [18:58] - :D a diky moc za nazory, jsem rad, ze ma MJC fakt i CTENARE. posledni triko za odmenu k vyzvednuti na adrese redakce nebo v Bulldogovi :))
lemmy - 25.05.08 22:18:36
annal: no proti takovýmu příspěvku bych ani neceknul a urgoval bych bizze o napravení chyb :) a jo, vaněna a lemmy jsem já, tluchubu neznám. zajímalo by měkdo je to ten honec
hon - 25.05.08 19:58:29
vanena=lemma=tluchuba
annal - 25.05.08 19:23:15
Ehm, jeste dotaz: Vaněna=Lemmy???
annal - 25.05.08 18:58:32
A u textures mi samozrejme nejde o to jestli metal protek, metal neprotek nebo neokotek, ale jen o to, ze det tam rozhodne neprotek;-)
annal - 25.05.08 18:42:33
Jinak u martyr by skatulka prog tek (det) metal sedela i kdyz s tou zavorkou...
annal - 25.05.08 18:30:02
hon: S dubnem nemaj Martyr nic;-) Ty se vztahujou k otazce "Kdo (kdyz vynechame Cynic) vladne proktekmetalu?"
hon - 25.05.08 18:18:57
ja jen porad nechapu to s tema martyr, respektive co maj spolecnyho s dekou za duben, jako ze to je priklad kapely ktera je prog tek det, nebo maj snad nedejboze neco novyho ceho sem si nevsim?
annal - 25.05.08 17:41:15
Lemmy>>> Jeste k puvodnimu problemu: Strap tu pise o smerech ve kterejch ma uzasnej prehled a jeho kritika je vetsinou zcela na miste. Konstruktivni pripominky by (bez pouziti ulgarit jako Spulak nebo Bob Zelenka) vypadaly asi takhle: Textures patri spis do skatulky progresivni thrash. Textures vzbudili velkou pozornost jako nesmirne nadejna kapela, ale v progmetalovem kralovstvi maji legitimni nasledovnici Martyr prednost pred levobocky.
lemmy - 25.05.08 15:57:58
to bych rád udělal, ještě se ale nestalo, aby aspoň dva lidi poslouchali stejnou starou desku
meshu garp - 25.05.08 00:28:25
jen mě napadlo, že byste mohli přidat bonusovou kategorii "nejlepší stará deska měsíce" - tedy cokoli co posloucháte nebo chtěli byste doporučit a není to z tohoto toku. nevim jak si vyřešíte ten výběr ale myslím, že by si stovky nadčasových desek zasloužily objevit. aniž do toho mám co kecat tak všem doporučuju lightning bolt - hypermagic mountain (obzvláště písničky "bizarro bike" a "bizarro zarro land" ! :D
lemmy - 24.05.08 16:16:44
a vse se v dobre obraci :-) annal> aj mudry schybi :-) ale fakt je to reprezentativni hlasovani a necucam to z prstu.
DR - 24.05.08 14:28:27
annal: ještě se to bude dolaďovat, v desce za květen se upřesní definice (pro čtenáře), aby nevznikaly zmatky, co tím básník chtěl vlastně říct; jo a ještě něco, aby trochu čtenáři prohlédli mjc oponu - je nás cirka 10-15 lidí, každý poslouchá trochu něco jiného, takže v etrémním případě může nastat situace, že v "losovacím koši" bude klidně 30 desek - prostě to chce brát s rezervou, určující pak jsou až samostatné recenze. A co se týče Kayo Dot - jsem jedině rád.......
hon - 23.05.08 21:37:49
annal: Podle me by alba uvedeny pod nadpisem deka mesice mely co nejvic odrazet vkus redakce. ted moc nechapu, protoze se doopravdy jednalo o hlasovani redakce byt jeste s ne uplne dotazenym maillistem, ale reprezentativni to je a je to pocitano nejakym lemmyho bodovym systemem, jestli to z diskuze nebo clanku nevyplnynulo jasne, tak ty deky sou vysledkem regulerniho hlasovani
annal - 23.05.08 21:18:36
Annal nikdy na MJC nic nepsal! Annal jest totiz pravy a nefalsovany CTENAR! Zvesti v MJC tymu nelhaly: Existujeme!!! Chtel sem vedet, jak jste k tomu dospeli. Nemuzu vedet jak to chodi uvnitr MJC. Nesere me, ze tam chybi ma oblibena deska. Jen sem chtel vedet proc... Podle me by alba uvedeny pod nadpisem deka mesice mely co nejvic odrazet vkus redakce. Lidi pri surfovani po zinech casto koukaj nejdriv na podobny rubriky a podle nich si delaj obrazek o zamereni zinu. Tak sem to myslel... Uff... Hele ja MarastJakCyp beru jako garanci urcity urovne. Nejaky chyby treba u Metalopolis povazuju za normalni, ale tady me to prasti do oci... Kdyz mi na DC++ nekdo napise "Jak se ti libi moje kapela XY?", tak odpovidam maximalne pravdive. Povazuju to za svoji povinnost. Musi se dozvedet jak na tom je. Jestli nechcete zadnou zpetnou vazbu, tak to reknete a ja budu drzet hubu. Portishead asi neni nic pro me. Muj nazor na Kayo Dot se zlepsil priblizne 100x (k jejich nazvu jsem chybne prirazoval partu cikanskych hiphoperu)...
lemmy - 23.05.08 19:25:01
tak a teď speciálně pro annala. jmenný soupis lidí ti posílat nebudu, ale jasně jsem zveřejnil všechno na redakčním fóru, každej se mohl přihlásit přinejmenším v březnu. když na to serete, nevylívej si zlost na mě. a co nechápu nejvíc ze všeho - poslouchal si ty portishead? nebo sereš jen z principu bejt nepříjemnej když neni po mým?
lemmy - 23.05.08 19:21:29
tak, ted uz to doufam pujde v klidu. 1) komu tak strasne vadi tir pismenka det v souslovi progtekdet u textures aby me za to brutalne picoval, tomu asi nemam co rict. 2) mjc funguje dobrovolne predevsim diky bizzimu, v druhe rade pak kvuli tem, kdo zadaco ve volnym case pisou. kolikpak toho napsal v tomhle roce strap? kolik annal? ne, opravdu se nechci hadat, ale ja sem pisu nejakych 8 let, takze opet - kdo picuje mne a kotka (bikeje, ondrajse, potazmo pulku redakce co hlasovala pro portishead) za to ze mame moc sirokej vkus - hej, tak piste vic! 3) OHLEDNE TOHO, ZE HLASOVAL JEN NEKDO: "pokud by kdokoli chtěl přispět do naší malé ankety, neváhejte, posílejte tipy" - JE TOHLE SNAD NEJASNE? TO JSEM PRESNE PSAL V BREZNU. CO DAL VAM VADI, ZA CO ME JESTE VYPICUJETE?
annal - 23.05.08 06:37:23
Nemůžu si pomoct, ale už minule mi tahle rubrika připadala divná... Nadpis: DEKA MěSíCE. Desky: první, druhá, třetí. Podle mě tak vypadá žebříček nej desek a ne "informalní doporučení od fellas z MJC"... Je sice hezký, že si s tim někdo dal práci, ale to máte stejný jako u kapel. Kvůli tomu se nebudu tvářit, že je to dobrý... Jestli chcete doporučovat desky, tak radši každej sám za sebe, protože při hlasování nakonec může vyhrát to, co se sice nikomu extra nelíbí, ale zase to nikomu moc nevadi... Když budete chtít o deskách hlasovat, tak ať hlasujou lidi co píšou recenze, články apod. Ať to trošku koresponduje s obsahem.
pf - 21.05.08 09:56:58
jojo konecne :o]
bizz - 21.05.08 07:54:14
pf: konecne? :)
pf - 21.05.08 06:47:00
tekscrs fakt ne moc ded
pf - 21.05.08 06:46:13
to ej gut, ejste se pohadejte, kdo je pravej marast a kdo je naplavenina, pak se zjisti, ze nekdo uz ma mjc jako ochrannou znamku, pak si date do drzky a lidi budou cist abyss, konecne
Cz Skiin - 20.05.08 23:28:14
To je zas křiku pro trochu perníku... BTW neviděl jsem dobře půlku MJC Crew na chrochtajících a hýkajících vepřících Hate Eternal+Cephalic Carnage? Drahý Lemmy, tví kamarádi z MJC ti lžou, tady se vidlím a slámě vede náramně dobře a podle všeho ještě dlouho povede. Asi poslouchám špatnou desku, ale kde kdo prosím slyšíte v novejch texturách death metal? V tomto kontextu střapova hláška o fundovanosti Boba Zelenky zcela na místě (nebo vlastně ne, Bob je sice vypravěč, ale takovou hovadinu by nevypustil). Howg.
Saint.rap - 20.05.08 13:55:57
jasne vsak v poho otazka je jestli to nepojmout jinak pokud se to ma teda hnout jinam....jinak o vyjimecnosti ty desky nepochybuji. ale nezlob se na me clanky plny nejakyho pochybnyho interniho humoru ti ctenare neprilakaji a preci jen si myslim, ze by se jich novejch naslo dost....neni to kvuli tem lepsim clankum skoda?
pf - 20.05.08 13:30:37
tome, ja to chapu, akorat s tim proste nesouhlasim a vidim to jinak. akorat se neylob, ze v ty debate nehodlam pokracovat, ja uz podobou debatu zazil ve sparku, kdyz se poprvy rusilo hlasovani odesku mesice.... a proste, no, ne, proste je to tema, ke kterymu se radsi uz nebudu vyjadrovat. mimochodem pro testament bych halsoval po portishead, a to proto, ze ty P jsou fakt deska z kategorie vyjimecnejch
Saint.rap - 20.05.08 13:16:11
pf 20|05|08 [12:44]: ale bohajeho cetl si treba ty ujd? me nebude vadit, kdyz to bude sem jejich fanda.budou chodit. ale ppokud bych byl fanda ujd poslu to do prdele a uz sem v zivote nevlezu a ted mi rekni v cem je rozdil? pak on je rozdil pokud nekdo pise o metalu a mezi svejma si to rozhodi a ty si zvyknou sem chodit pak je rozdil pokud nekdo pise nic o ujd a pak nekdo napise neco o portishead, coz pokud vim je velkka kapelka a ta navtsevnost je kurva mizerna...tak sem bud chodi 70% metel anebo nekdo nedela moc , proto, aby sem posluchaci portishead chodili...a v tom drahy pf rozdil je a myslim, ze tohle uz pochopis...v jadru pak takovej clanek pro portishead moc neudela....a pak to v moc neudela nic moc , ani pro mensi kapely....a tak ted mi rekni jak z toho.....hlasovani o desce mesice maji mit bud vsichni, kdo neco pisou a neco pro ten zine delaj....nebo at ho maji vsichni a neni to tak? pak at si je deska mesice treba krystof.
pf - 20.05.08 12:44:31
takze bude lepsi, kdyz mjc bude zase pet lidi, kery poslouchaj vsichni to samy a tim padem bude mjc necitelnej pro kohokoli jinyho, protoze vsichni lidi, kterejm by neco mohl rict, budou jen ty, co do nej pisou. strape, jdi si dat pivo a pujde to lip
metod - 20.05.08 12:43:19
určitě vás to zajímá, rapová deska měsíce - frayser boy - da key (hypnotized minds records), hrozně tvrdý... pak novej wiley - grime wave, frisco - peng food
sAINT.RAP - 20.05.08 12:00:00
omlouvam se mate pravdu je to vsechno prima a lidi tu pisou super clanky o ujd a portishead...parada. lidi to ctou a ma to skutecne fugujici crew hlasujici o deskach roku a lidi jim pod pisou prispevky a vedou inteligetni diskuze s velmi fundovanym lemmym a kotkem a ty je zahrnuji haldou hodnotnych informaci o hudbe, kterou maji radi. super mejte se ja si to jdu pustit nejakou muziku a slibuji, ze temto skvostnym clankum s inteligetni fundovanosti se budu vyhybat. lemmy je buh...nebo spis fidel?
pf - 20.05.08 11:39:25
mi polibte prdel, chytra[c]ci
brutusacek - 19.05.08 12:06:44
trká škatulkama trká
bizz - 19.05.08 12:01:11
textury progedeath? kde je tam ten death? :-)
brutusacek - 19.05.08 11:27:13
kuwa sorry za caps...
brutusacek - 19.05.08 11:27:02
ALE TO UŽ JSOU ZBYTEČNÉ VÁŠNĚ NA STRANĚ MAĎARSKÝCH SIONISTOU NEBO NAOZAJ CO TAM MAJŮ.....nedá mi to a musím se zastat lemmyho nebo deky jako takové. Vidím STŘAPE že vášně tebou zmítající vyprovokoval snad jen označení progtekk u textur...já s tou škatulí souhlasím možna bych tam dal ještě moderní nebo tak něco..textury jdou vpřed a hlavně vyšli ted v dubnu a hlasovali sme pro ně všichni...jasně vyšli i he a ačkoliv deska ZAUJALA V KOLEKTIVU MJC NEVEŠLA SE DO TOPU..TO JE JEDNA VĚC...DRUHÁ VĚC JE DEKA JAKO TAKOVÁ SE VYVÍJÍ, NEMYSLI SI STŘAPE, ŽE O ZAPOJENÍ LIDÍ, TVORBA NĚJAKÉHO FORMULÁŘE, ANKETY, ŽE SE O TOM NEMLUVILO..ŽE TO LEMMY NEDISKUTOVAL S TECHNICKYM GURU MJC...NAVÍC LEMMY V PRVNÍ DEČCE PSAL POSÍLEJTE NÁZORY, TIPY, FOTKY..NAVÍC NUTNO ŘÍCT ŽE PŮVODNÍ ZÁMĚR BYL TAKOVÝ, ŽE DOPORUČENA BUDE DEKA KTEROU KDO PSOLOUCHAL NEJVÍC ZA DANÝ MĚSÍC..A TO MŮŽE BÝT TŘEBA I 20 LET STAŘÍ JUDAS...MYSLÍM, ŽE KAŽDÝ ZA TY DVA MĚSÍCE KDO HLASOVAL UVÁDĚL DESKY STARŠÍ, ALE DÍKY HLASOVÁNÍ SE TU ZJEVÍ NOVINKY.....TAKY POSTUPNÉ ZAPOJENÍ DEKAŘŮ BYLO POZVOLNÉ, NUTNO ŘÍCI ŽE LEMMY SI S OSLOVENÍM A I AKTUÁLNÍ FORMOU DAL PRÁCI..VIZ VÝSLEDKY APOD ...TO SE VŠE PODLE MĚ VYCIZELUJE....
CrusT - 19.05.08 11:24:39
pane jo...co takhle uspořádat wrestling match a dát si pořádně židlí po čuni, takhle intošsky datlovat do kávesnic umí každej :-)
Baara - 19.05.08 11:11:31
Ježiš, promiň, tak vředy jsem ti fakt způsobit nechtěla...Když Vám to vyhovuje takhle, tak to bude takhle. Nic mi posílat nemusíš, už mlčím:-(
lemmy - 19.05.08 11:03:57
budeš si to přát i se jmenným seznamem, abych nad tím strávil ještě víc času? že to napodvádím i se jmény? fuj. teď se mi z toho udělalo uplně zle
lemmy - 19.05.08 11:02:47
báro to si snad děláš už opravdu srandu??? a jenom to že si holka tě teď ochránilo před pekelnou dávkou sprostoty. kolikrát sem se jenom ptal, jestli to mám zveřejňvat s výsledky???!!!! bože a já si myslel že jste normální lidi... kvůli legrácce nakonec dohrotit dopočítávání bodíčků, jak nějací ubožáci... tfujtajks, samozřejmě ti je, milostivá, pošlu
kot - 19.05.08 09:55:35
nevim, jde snad hlavne jen o takovou zabavnou anketku ne, zverejnovat body, hlasy aby nikdo nepodezira nekoho z podvrhua resit kdo ma patrit do maillistu akdo ne to se presne stat nemelo, jedna se hlavne o kratsi doporuceni par dek za minulej mesic s par odkazama. strapa nechapu proto, ze se jedna o novou anketu, takze je jasny ze v ni sou nejaky zacatecni nedokonalosti a misto aby mel konstruktivni pripominky tak prijde s tak nasranym a agresivnim prispevekem ze vubec nemam chut v nem neco konstruktivniho hledat i kdyby to tam bylo. Jde pritom jen o to jestli to chcete delat jakoze naoko presne, pocitani prumery zverejnovat, nebo jako takovy nejaky informalni doporuceni od fellas z marastu a kolem nej. me vic vyhovuje ta druha varianta
Baara - 19.05.08 09:11:08
Mě jenom zaráží, že ani nevíme, jak dopadlo hlasování (kolik hlasovalo lidí, kolik dostala nejlepší deska atd.) ať je to jakkoli, ve finále ten článek opravdu působí, jako by ho autor "odhlasoval" sám. A když navíc někdo nedostane možnost hlasovat...chce to vypilovat.
bizz - 19.05.08 01:02:17
šit, takovej preklepu sem nemel ani na zakladce..
bizz - 19.05.08 01:01:06
tak a ted ja, jo? odted pojede Deka dle me anebude hlaovat nikdo, kdo ss nama nic (temer) spolecnyho.. tzn. pf, bikej atd. jen aktivni crew, pac strap ma rozhodne castecne pravdu a ty nasledujici posty lemmyho i kotky bych nejradsi hned dilitnul, ale je to vase vec, co tady blijete za kraviny..
Saint.rap - 19.05.08 00:45:23
nevolam po pomste sere me, co z toho delas. Pises mrdky jen, aby se je psal pises retardovany clanky jakoby bylo problem udelat problem pro ctenare formular at si to zvoli samotni...jasne, ale ono je lepsi se placat po zadech... KOTU: nemohl...ted uz vis proc
lemmy - 18.05.08 06:08:44
by me btw zajimalo jestli tomik slysel ty portishead, kdyz tak vola po pomste...
pf - 17.05.08 21:15:03
jj,tome, svet je zlej a krutej
kot - 17.05.08 16:36:41
fuu ale teda takovejhle ohen jen proto ze se tam nedostaly tvoje kapely, to sis strape moh odpustit. kdyz te to sere tak si zarid vedle deky mesice jeste anketu strapova deka mesice, aby vsichni meli jasno jaka ze je to deka mesice.
lemmy - 17.05.08 16:14:14
+ch -ve slámě
lemmy - 17.05.08 16:13:31
střape, na tohle se dá říct jenom di do prdele. takhle hlasoval marast jak cyp. nejsou to moje desky, ale desky který se líbí zdejší redakci. smůla že neposloucháme chrochtání... budeš asi muset jít na metalový pole, kde se ve slámě můžeš s těma svejma prasatama (myslím tím chrotavý zpěváky, nikoli metalopoláky) pěkně válet ve slámě.
LooMis - 17.05.08 15:45:31
to si nesmíš střape tak brát, já tu kromě textur taky asi nic moc neprosadím, tady teď vládne jiná klika :-) ale musím říct, že víkendová tlačenka portishead u méďi na chaloupce mi nevadila, zaujímavá doska
Saint.rap - 17.05.08 12:53:14
kretenstejsi clanek jsem dlouho necetl. gratulace funodvanost Boba Zelenky doplula na MJC, ale budiz alternativni kokoti vladnou svetem. Deska dubna? Hate eternal, Testament.....bla bla...Textures kralove progdeathu? je tu nekdo hluchej nebo spal nekde v poradny hybernaci? Kralove prog deathu kurva Lemmy pokud o tom nic nevis tak do prdele taky nic nepis....jo jsem nasranej a nasranej hodne. Co to kurva ty lemple meles? Kde jsou Martyr jejich deska je skutecne tim nejlepsim, co se zastavi jenom pred Focus....Siluetky jsou pekna deska. Co originality a vyhranosti Martyr to neni, ani polovicni...uffff...ale jo zase jsem zlej a chytrej, ale tohle bych necekal, ani na foru na seznamu o EMU.
brutusacek - 15.05.08 10:43:16
překvapivě dečky překvapivě len ten flanta balták tam chybí :(
pf - 15.05.08 10:25:33
to uz si psal pred mesicem, hehehemmmm
bizz - 15.05.08 10:20:50
a dekař se líbí? tentokrát ne z Plzně ;)
lemmy - 15.05.08 09:56:06
NO VIDÍTE HOLOUBCI, JAK TO KRÁSNĚ DOPADLO, PRÁVĚ VAŠE DVA NEDOŠLÉ HLASY BY SE VYRUŠILY A DOPADLO BY TO PRÁVĚ TAKHLE. HURA. KAŽDOPÁDNĚ OBA JSTE UŽ V ADRESÁŘI
Baara - 15.05.08 08:44:35
na mě taky...i když můj hlas by asi nic nezměnil:-)))))))))))))))
pf - 15.05.08 08:26:39
ste na me zase zapomeli, svine... ale muj hlas pro portishead by asi beztak nic nezmenil
pf - 15.05.08 08:26:38
ste na me zase zapomeli, svine... ale muj hlas pro portishead by asi beztak nic nezmenil
pf - 15.05.08 08:26:37
ste na me zase zapomeli, svine... ale muj hlas pro portishead by asi beztak nic nezmenil
pf - 15.05.08 08:26:37
ste na me zase zapomeli, svine... ale muj hlas pro portishead by asi beztak nic nezmenil
pf - 15.05.08 08:26:35
ste na me zase zapomeli, svine... ale muj hlas pro portishead by asi beztak nic nezmenil
pf - 15.05.08 08:26:33
ste na me zase zapomeli, svine... ale muj hlas pro portishead by asi beztak nic nezmenil
  • Zkus tohle