ČURBY - for Obscene and Extreme in grind we trust

ČURBY - for Obscene and Extreme in grind we trust

Rozhovor s Miloslavem Urbancem. Nic? Obscene i Extreme, fotbal, in grind we trust..? No jasně, povídali jsme si s Čurbym, tentokrát převážně o zákulisí Obscene Extreme trošku jinak.

Ahoj Čurby. O tom, co a jak řešíš před festem, jsme už všichni párkrát četli, ale mě by teď zajímalo, co je potřeba řešit ve dnech po jeho skončení. V neděli ráno asi nemáš padla, co?

interview_60_px4

Hahaha, tak to vůbec ne, to teprve začíná peklo…neděle je úplně šílenej den!!! Možná ten vůbec nejhorší…hned po akci se začíná balit zvuk, backline, pak od 9h stage, světla, do toho si přijedou pro ToiToiky, začíná se s úklidem areálu, vyplácíš barmany, všechny crewčka, snažíš se předat areál tak, jak si ho dostal…No peklo… A to si k tomu vždycky večer ještě přidám Aftershow párty, takže tenhle rok jsem to měl jen tak tak, abych to vůbec do Prahy stihnul… Pak se další den vracím do Trutnova a řeší se kompletní úklid kempu, vrací se pivní vozíky, platí se hotely a tak se pokračuje i v dalších dnech, placením faktur za všechno možný a někdy i nemožný…

Očekávala se letos rekordní návštěva? Můj osobní dojem byl, že se dostavila už ve čtvrtek. Kolik, kolik, kolik?
Člověče, to ne, já na nose nenosím růžové brýle. Myslel jsem si, že přijde stejně lidí jako minulý rok, ale bylo nás o pár stovek méně než loni. Takže celkem 4 500 se vším všudy.

Jaká je tvoje vize ohledně směřování Obscene Extreme do budoucna? Přece jen, OEF už nějakou chvíli není akce pro pět set pankáčů, což některým oldschool fans vadí a což si mnozí další stěžovači neuvědomují. Na druhé straně je určitě někde hranice, za kterou nechcete jít, aby si OEF udržel punc undergroundu (už vidím protáhlý ksichty ortodoxních fans, pro který je tenhle punc už dávno v prdeli, ale je třeba si uvědomit, že se už pár let bavíme o festivalu evropskýho/světovýho měřítka a ne narozeninovém koncertě někde na squatu).
Bizz: Já předpokládám, že zůstane-li centrem dění areál Na Bojišti, tak ten kapacitně zvládne pojmout mnohem víc lidí (tady si sám ten limit ohaduji)…
Nemám žádný cíle, co bude za pět let. Vždycky se dívám tak rok dopředu. Jsem rád, že jsme tenhle rok v pohodě přežili a těším se na rok 2011. Vlastně někdy od května mám jasno, co bude za headlinery v dalším roce. Teď šlo jenom o to, jestli přijde dost fanoušků a budeme moci udělat další rok, což se stalo, takže hned se pustím do přípravy dalšího ročníku…
Ty hranice jsou pro OEF jasný, prostě žádnej black metal a možná co nejostřejší muziku. Já si třeba myslím, že právě tenhle rok se povedlo přivézt opravdu rozmanitou sestavu a hlavně jsem neviděl za celý tři dny slabou kapelu. I kapela v deset ráno v sobotu tě prostě přikovala k zemi a to je podle mě super…a tak prostě budeme pokračovat dál, hledat nový talenty a k tomu přivezeme vždycky staré páky a zase budeme tři dny třepat hlavou…
Celou dobu říkám, že extrémní muzika je jenom jedna a to šílený dělení scény na metal, punk, grind atd. mně přijde úplně scestný, furt je to jasně minoritní hudební styl a my bychom měli vytvořit jednu silnou scénu a ne se věčně napadat. O to se taky OEF snaží, prostě posunout tyhle scény víc k sobě. Na Bojišti bychom rádi zůstali, ale zase se klasicky ukázal český člověk a měli jsme tam i několik těžko uvěřitelných příhod. A to i přesto, že všechno bylo jasně domluvený a za areál jsme vyplázli opravdu slušnou sumu, tak to prostě českým lidem nestačí a snaží se člověka ojebat…

Bizz: Máš už představu, co za kapely na 13. ročník oslovíš nebo už dokonce máš nějakou, o které víš, že bude? Je mi jasné, že se s kapelami nedá vždy dohodnout na chtěný termín a kolikrát si to pořadatel s ní slíbí napřesrok apod.
Na OEF 2011 mám předem domluvených snad 10 kapel, včetně 5 headlinerů, ale dokud nemám domluvené všechny podmínky, tak nic pouštět ven nebudu. Určitě bych rád na OEF 2011 viděl kapely, které z nějakých závažných důvodů nemohly přijet na OEF 2010, což jsou LOOKING FOR AN ANSWER, INSTINCT OF SURVIVAL a NOISEBAZOOKA. Další kapely se každý dozví na OEF webu hned, jak to bude domluvené…

Všichni můžeme vidět, že rok co rok pracujete na vylepšení podmínek v areálu, snažíte se mít pestřejší nabídku žrádla, pití a vyžití, zvete větší kapely a kapely z celýho světa, měníte design webu atd., což všechno těžko zaplatíte ze vstupnýho. Do jaký míry žije takovej festival z prodeje chlastu a jídla?
Přesně jak říkáš, všechno platí fanoušci, to je náš hlavní sponzor a podle toho se k nim také chováme. Snažíme se každý rok vylepšit areál, nabídku jídel, prostě každý rok to někam posunout! Každý rozumný člověk snad pochopí, že za těch tisíc korun, co stojí vstupenka, se pořídit festival jako je Obscene Extreme nedá. Bez příjmů z jídla a pití bychom šli k šípku, to je více než jasný…

Byl tohle důvod pro oddělení kempu od areálu? Protože kemp jako součást areálu byla jedna z obrovských výhod Bojiště. Takhle do kempu mohla kdejaká podivná existence (jak překvapující na OEF, že?) ve smyslu socka-čórkař a jak jsi už asi zaregistroval, počet okradených byl letos rovněž rekordní (z doslechu).
Ne, hlavní důvod je přemístění dister do parku. Kdo byl na OEF v roce 2008 tak ví, jak to dole vypadalo. Všude narváno stánkařema, všude samý auto, protože každý distributor má dodávku a pochopitelně chce parkovat hned vedle prodejního místa - to už nešlo. Přesunout Grind market do kempu byla jasná volba, stánky v parku jsou na velkém open air festivalu, který je Na Bojišti vždy koncem srpna, takže tohle jsme prostě jen přebrali. Já myslím, že se to povedlo, distraři měli klid a stín, což byla první dva dny přímo luxusní záležitost.
Další věcí je, že kdyby byl kemp v parku, tak se musí oddělit plotem, a to by nebylo tak jednoduché… Plus, do toho kempu by se všichni nevešli. S kempem se nedá dělat moc věcí, každý se o svoje věci prostě musí postarat sám; třeba je zamknout do auta, využít úschovnu nebo VIP kemp. Lidé si myslí, že bychom měli do kempu nasadit 100 sekuriťáků, ale to je totální blbost. Jak by sekuriťák poznal, čí je to stan? To prostě nejde a chmaták si vždycky počká. Já si navíc myslím, že na českých festivalech řádí organizované gangy - přijedou, vyskáčou z aut a za chvíli jsou pryč. Další věc jsou fans: za námi třeba tenhle rok přišel kořen, že si nechal ve stanu digi zrcadlovku a že ji tam nemá. No není to šílený? Všude píšeme nevozte si zbytečnosti, přivezte jen to, o co můžete přijít. Těžko víc radit. Osvěta se dělá, ale úplně tohle zlo vymítit půjde jen těžko. Já můžu jen poradit jet autem nebo zkusit nějaký penzion nebo hotel v Trutnově. Mě tyhle krádeže strašně serou, lidi na mě koukají, jako kdybych jim to ukradl já!

Co se peněz týče, uživí tě pořádání OEF na celý rok a sponzoruje zisk ještě navíc label, nebo si tvoje nahrávky na sebe vydělají? Jak si na tom vůbec se živnosťákem? :))
Ano, já jsem doma od ledna 2000 a zatím to klape… Celoročně provozuju e-shop a vydávám desky, pár klubových koncíků (třeba teď v říjnu děláme release párty k nové nahrávce LE SCRAWL, přesněji 22.10. v klubu 007, pak 18.11. návrat WEHRMACHT, tam ještě hledám vhodný klub) a jednou ročně OEF. Živnosťák mám na všechno možný, kvůli OEF mám i s.r.o.
Musím říct, že Obscene nahrávky si na sebe stále ještě vydělají. Třeba teď jsem vydal nové mini LP Macabre Human Monsters a od OEF nedělám nic jiného, než že balím jednu desku za druhou a posílám po celém světě. Určitě si nemám na co si stěžovat a děkuji všem, kteří Obscene podporují!

Co jsi v současné době vydal a na co se chystáš? Jaká/é nahrávky tě v poslední době nejvíc oslovily, třeba až ve smyslu, že sis řekl: „Tak tuhle desku jsem měl vydat já!“
Teď se toho docela dost nakupilo, takže za pár posledních měsíců jsem vydal australské avantgardní grindery BEYOND TERROR BEYOND GRACE Our Ashes Built Mountains na CD, české gore grindery EARDELETE a jejich novou desku Scalpelogy opět na CD a těsně před OEF zmiňované MACABRE Human Monsters mini LP, což je po dlouhých 8 letech nová nahrávka těchhle vrahounů. Také novou desku (jak na CD tak i teď na LP) amerických grind fofrníků BLOODY PHOENIX, která nese název Death to Everyone. Všechny tyhle desky jsou fakt super a stojím za nimi. Další nahrávky v poslední době? Jako někdo říká, že nový Malignant Tumour je Kabát revival, ale to je dost přehnaný. První dva poslechy jsem si říkal nicmoc, ale od třetího už dupu nohou a prostě to jede. A to nemluvím o zvuku, ten je geniální!!! Takže Eearthshaker můžu jen doporučit. Další věcí, co mi šíleně sedí, jsou ROTTEN SOUND, to je moje kapela, těm žeru všechno! A to, že na poslední nahrávce přidali jako bonus DVDčko z Obscene Extreme, tak to je pecka! Dál tak nějak nevím, ale netrpělivě čekám na nové nahrávky od BLOOD DUSTER a VENOMOUS CONCEPT, které by měly vyjít ještě tenhle rok!

Bizz: Vydáváš převážně (in) grind (we trust) kapely, ale na OEF často vystupují thrashové klasiky. Nepřemýšlel jsi, že bys chňapl i po takovéto kapelce? Co třeba níže zmínění Exorcizphobia, těm to šlape jaxviň!
Hele, já jsem vyrostl na thrash metalu, zbožňuji staré německé kapely ASSASSIN, SODOM, DESTRUCTION, KREATOR, DEATHROW, LIVING DEATH, VENDETTA a tak dále… thrash je skvělá muzika; tam prostě musíš umět hrát, za nic se neschováš. Já to zbožňuji a tak je jasný, že na OEF tlačím i thrash!!!
Hele, to, co Skoři (kytarista z EXORCIZPHOBIA) vyfiknul s D.R.I. za jeden den zkoušení, to byla ukrutná bomba!!! Já jsem celý set čuměl s otevřenou pusou a nemohl jsem tomu uvěřit! Vem si, jak mně celej den bylo - půlka kapely Na Bojišti, půlka nepřiletěla, tak jim volám, volám manažerovi, nikdo to nebere, až někdy v noci napsal Spike Kurtovi, že měl na letišti ještě v Kalifornii krvácení a tak se hnal hned do nemocnice. Každý ví, že kvůli nemoci, co měl Spike, D.R.I. nehráli snad 8 let, takže pořádný zděšení. Já jen dostal nějaký papíry, jakože byl fakt u doktora, jinak dodnes přesně nevím, co se stalo. Třeba proč nepřiletěl Harald (basák). Můžu se jen domnívat, že třeba pomohl Spikeovi do nemocnice… Mě to děsně mrzí, já s nimi mluvil v květnu na Marylandu a super kořeni, strašně se těšili do Evropy a pak tohle… Takže to, že jejich kámoš Mike (co sem přiletěl jen pařit) vzal basu a Skoři pádlo a takhle to odehráli, to pro mě byl úžasnej zážitek!!!

Bizz: Souhlasím, ale co ty thrashové kapely u Obscene jako labelu? Je vůbec taková možnost, že bys zas vydal i něco mimo oblast sypců? Z minulosti budu jmenovat LYKATHEA AFLAME, FORGOTTEN SILENCE nebo třeba KAVIAR KAVALIER. Určitě nejde o tituly, se kterými bys byl nespokojen.
Proč ne? Jasně, že je všechno možné. Když mně něco pořádně nakope zadek, tak nemám problém to vydat. Ale většinou jsou to prostě grindcore kapely. Teď akorát řeším novou desku finských FEASTEM, totální jízda!!! Ale zpět k otázce. Všechny nahrávky, co jsi zmiňoval, jsem strašně rád vydal a obzvlášť LYKATHEA se vyvedla - má nadšené fanoušky po celém světě. Bylo mi jasný, že to nebudou nějaký trháky, ale člověk nemusí dělat všechno s tím, že to půjde jak po másle, že? Jsou to všechno pecky a rád jsem je vydal na Obscene!

Bizz: Bez debat respekt! A co 12” Human Monsters s novou muzikou od Macabre? Pokud máš už nějaká čísla, jak se vinyl na OEF prodával? Však je to 8 let, co vrahouni nevyvrhli nové popěvky. A jak se ti materiál líbí (dle Myspace je to lehce „atmosféričtější“ muzika), šlo trošku i o prestiž?
Já mám s Macabre super spolupráci. Furt jsme v kontaktu, normálně si píšem, takže když mi napsali „hele, máme tady nějaký materiál a chtěli bychom pěknej vinyl,“ tak nebylo co řešit. Je to geniální kapela a poslouchám je tak dlouhoooo, je to prostě další splněnej sen! Ten vinyl suprově vypadá a nádherně hraje, takže jsem ho vydal a vůbec se neptal na podmínky, hahaha. Ať si řeknou cokoli, stálo to za to. Prodeje jedou šíleně, normálně si lidi objednávají i dva tři kousky. Přece jenom jsme udělali jen 1 000 kusů a žádnej dolis nikdy nebude. Myslím, že to jednou bude vyhledávaný kousek na eBay. Sám jsem na OEF neprodával, takže budu muset kouknout do sešitu, ale mám ten dojem, že to jelo…

Taky by (určitě nejenom mě) zajímalo, jaký je vztah mezi Obscene prod. a

interview_60_px3

Obscure promotion?
Hahaha, máme výborný vztahy. Skoro denně jsme v kontaktu přes icq a furt něco řešíme. Jak s Fialkou, tak i se Shindym. Myslím, že tahle spolupráce je oboustranně prospěšná - když můžu, pomůžu já, když můžou oni, pomohou oni…ideální stav. Akorát, obscure.cz je skoro stejný název jak obscene.cz a lidi si to pletou. Onehdá mi říkal kámoš, jak to, že mám reklamu na Brutal Assault pódiu, hahaha. Takže by se kluci měli přejmenovat, bo já tu byl dřív, hahaha!

Bizz: Když už máš na BA své podium :), pokud na něj zavítáš, na co se na BA těšíš? Věřil bys v minulosti tomu, že se může i český metalový fest takto rozjet a stát, stejně jako OEF, nedílnou součástí evropského/světového tvrděmetalového festivalového léta?
Jasně, že zavítám. Jezdím na BA od druhého ročníku a po pravdě je skoro neuvěřitelné, že se Brutal vyvinul do dnešní podoby, klobouk dolů! Osobně si na BA každý rok najdu jen pár kapel, tenhle rok se těším na ROTTEN SOUND, NAPALM DEATH, AFGRUND, CBT, MACABRE, LOCK UP a TANKARD! A určitě alespoň kousek dám od DYING FETUS, OBITUARY, KYLESA, DESPISED ICON, DEVOURMENT … a málem bych zapomněl na GWAR. To je pecka, hudebně slabý, ale vše dohoní geniální show!!!

Je obecně známo, že jsi velký fanoušek fotbalu. Na český lize je hovno co k vykoukání, ale stejně, jak na tebe působí poslední (narozdíl od hudby mimochodem opravdu povedenej) klip Malignant Tumor ? Vyvolal totiž docela velký vášně.
Nemá smysl řešit českou ligu, ta má k fotbalu daleko… I když jsem byl teď v pondělí v Hradci na Bohemce a atmosféra byla suprová! Klip Malignantů mě rozesmál a to je super. Kdo to bere vážně, měl by přemýšlet o návštěvě doktora.

Bizz: Tvůj poslední syn se jmenuje Maxim Lionel. Fotbaloví budou zajisté vědět, odkud vítr vane. Ostatní s indicií „jakou trikoloru měl letošní OEF náramek?“ popátrají a dovtípí se, ale od koho vzešel nápad takto syna pojmenovat? Byl-li tvůj, jak na něj reagovala jeho matka? :)
Koho myslíš, že to byl nápad? Samozřejmě, že můj! Já fandím Argentině od roku 1978. Už tenkrát mě jako malé děcko doslova uhranuly ty dlouhý vlasy, co měl třeba Mario Kempes, ty papírky, co lítaly vzduchem po gólu a hlavně tady každej fandil/fandí Brazílii (včetně mého táty, hahaha) a já nikdy nejdu s davem, tak proto Argentina. Byl jsem nadšenej, když jsem byl v Argentině a poznal tam i lidi a tu šílenou vášeň pro fotbal, to se nedá s ničím srovnat. Byl jsem štastnej, když jsem viděl stadión Boca Juniors a Riquelmeho v akci, úžasný!!! Od tý doby jim fandím ještě víc…
A proč Messi? To je jasný! Už když jsem ho poprvé viděl, tak jsem věděl, že mám co dělat s géniem a je to o to lepší, že to není žádný arogantní týpek, který se všude cpe a vidí jen sebe jako je třeba Ronaldo, ale je to hráč, který furt maká pro tým, to je na něm úžasné!
Monika byla nadšená, že to nebude Mario, kterého jsem taky chtěl a prosazoval, hahaha. A vlastně proto má i dvě jména Maxim Lionel, takže až bude větší, tak si vybere, co mu sedí víc…

Myslíš, že by Bilos vzal stejně v pohodě, kdybych se na podiu vysral na dres Baniku? Mně to přijde jako fajn nápad ;)
Určitě. Když vytasíš takovýhle kalibr, musíš být připraven na všechno!

Bizz: A teď ještě jedna mimoobscénní. Jelikož vím, že i tvá rodina se stravuje vegetariánsky, co bys dělal, kdyby třeba tvé děti jednou domů přišly s tím, že se někde nechaly zlákat na klobásu nebo řízek a daly si jí? Měl bys jim za zlé, kdyby klidně až v pozdnějším věku (puberta… dospělost) přešly na klasickou všežraveckou stravu? Nikdy nevíš…
Tohle neřeším, proč bych měl? Furt to budou moje děti…co bude, neví nikdo. Já se jim jen snažím předat své těžce nabyté zkušenosti a prostě se jim jednoduše snažím předat to, co si myslím, že má smysl. Co si z toho vezmou ony, je jejich věc, já jejich životy žít nebudu…

Další moje otázka se týká Rompeprop. Dle reakcí fanoušků se jednalo o jeden z vrcholů pátečního dne a rozhodně jsem nebyl sám, komu přišlo, že půlhodina pro tuhle kapelu byla opravdu málo. Nebyla to malinká dramaturgická chybka?
Tak já nevím, někdo říká, že je dramaturgická chyba vůbec tuhle kapelu zvát, hahaha. A to na OEF hráli možná potřetí a my jsme je představili ještě dřív, než tady lidi uměli správně vyslovit R O M P E P R O P!!! Bylo to skvělé a právě ROMPE jsem viděl celý set! Takhle se má člověk bavit muzikou!

K dramaturgii podruhé, jak je na tom kytarista D.R.I. a co se doopravdy stalo?
Jak už jsem řekl, opravdu nevím přesně…a už vůbec nevím, proč mi ani po 2 týdnech po festu sám nenapíše. Nechci po něm žádné omluvy, jen bych rád věděl, jak to bylo. Já mám svědomí čisté, letenky jsem poslal včas, peníze za jejich show taky. A to ti musím říct, že to zatím bylo v OEF dějinách zdaleka nejvíc a ještě mě jejich manažer totálně vytáčel, protože nejdřív bylo domluveno 50% hned a 50% po koncertě. Pak přišel s tím, že chce vše ještě před akcí, jinak D.R.I. nenasednou do letadla. Umíš si představit ten stres? 14 dní do festu, já neměl

interview_60_px2

žádný peníze, takže jsem šel do banky a tam si vzal půjčku. Poslal jsem zbytek a když měli kytarista a basák přiletět, tak na letišti prostě nebyli. Později jen napsal na e-mail zpěvákovi, že měl na letišti masivní krvácení (pravděpodobně po všech těch chirurgických zákrocích, co prodělal při léčbě) a že musel hned do nemocnice. To je vše. Od té doby mi občas napíše Kurt (viz foto), ale nic konkrétního. Po manažerovi se slehla zem… Snad to bude OK a Spike bude v pohodě, nic jiného si ani nepřeju.

Jak se podařilo tak rychle sehnat náhradu (Tomáš Skořepa z Exorcizphobia)? Věděl jsi o Tomášovi, že je velkej fanda D.R.I., a tak Tě napadlo splnit mu klukovskej sen, nebo jak se to celý semlelo? A basák byl snad nějakej jejich bedňák?
Přesně tak to bylo. Hned jsme to začali řešit, přemluvili jsme Bilose, ale ten byl trošku na plech a hlavně pak říkal „hele, když jsem viděl Skořího, jak to válí, tak sem se ve zkušebně v klidu natáhnul na gauč a alespoň trochu se vyspal, hahaha.“ No a tak celej den zkoušeli a nazkoušeli alespoň těch 8 skladeb, samou starou klasiku, což mě potěšilo. Basák byl opravdu jen kámoš, co sem přijel pařit a jel naplno hned od čtvrtka, co přilétl. Teda až do doby, kdy jsme mu řekli, že bude muset něco zahrát. Pak se na to vrhnul a viděl jsi sám, jak to dopadlo…

Bizz: V muzice se pohybuješ už takových let… Nenapadlo tě někdy stát se přímo i muzikantem a tvořit extrém podle svého gusta? Co máš na kapelách vlastně nejraději (i jako vydavatel), resp. co tě na nich prvořadě upoutá? Rychlé bicí, zvuk…?
Hahaha, ne, já jsem strašně línej! Já měl kapelu s Bilosem možná před 15 lety, jmenovala se VAGINAL TUMOUR a měli jsme nabídky na koncerty/festivaly a přestože jsem měl doma basu opřenou v rohu snad rok (než jsem ji propil), tak jsem ani jednou nehrábl do strun.
Mě nejvíc bere energie, která z kapely jde, proto zbožňuji koncerty a festivaly, tam to hrne většina kapel naplno a ty dobrý poznáš po pár tónech. Však přijď na Rotten Sound a bude ti to hned jasné, jako pecka mezi oči!

Nešťastná událost se Spikem Cassidym nebyla letos jediná. Připomeň, prosím tě, detaily kolem indonéské kapely Noxa…
Robin (původní bicmen NOXA) byl můj skvělej kámoš. Postaral se o nás v Indonésii, když jsme tam byli s INGROWING a měli jsme to nahnutý. Pak i jeden rok přiletěl speciálně omrknout OEF a strašně se mu tady líbilo a vždycky si tady přál zahrát. V lednu 2009 měl nehodu, byl pár dní v komatu a pak umřel; těsně po něm pár měsíců umřeli jeho matka a otec, takže strašně smutnej příběh… Jsem moc rád, že NOXA nakonec na OEF zahrála!

Looking For An Answer, Noisebazooka, The Sickening... kapel, které se nakonec nedostavily, bylo víc. Můžeš uvést důvody jejich neúčasti?
LOOKING FOR AN ANSWER nevyjeli na celý evropský turné - fakt hodně vážnej důvod, zdravotní problémy u člena rodiny, takže za rok na OEF budou. Z NOISEBAZOOKA zase přijela jen půlka kapely, druhý kořen onemocněl tak, že prostě do Čech nemohl přijet. THE SICKENING, to bylo fakt divný, domluvený to bylo dlouhý měsíce a najednou týden před akcí jen napsali, že nepřijedou. Takže týpek, co jsem to s ním domlouval, odešel kvůli tomu z kapely a na OEF přijel sám. Pak ještě nehráli INSTINCT OF SURVIVAL, na který jsem se moc těšil; ti mi napsali někdy v pátek odpoledne, že bicmen má manželku v osmém měsíci a že musela do porodnice kvůli porodním bolestem. Teď jsem jim psal, jak to dopadlo... Údajně je vše ok, samý falešný signály.

Jak to, že se nakonec povedlo vrátit se s festivalem na Bojiště? V čem byl problém, kvůli kterýmu se loňskej ročník musel konat ve svojšickém exilu? Šlo o nájemné?
Problém byl v majiteli Bojiště. Platili jsme v Trutnově pálku a ještě jsme nemohli dělat bary pro sebe, ale všechny peníze šly jemu a my platili OEF jen z prodeje vstupenek a triček. To prostě nešlo dál. To nemáš šanci udržet cenu vstupenky na slušný úrovni, proto ten odchod. Někdy v listopadu jsme si dali schůzku a začali jednat o návratu na Bojiště… No a nakonec to klaplo. Spousta věcí v Trutnově není ideální a hlavně zaplatíš jako docela hodně vysokou částku (myslím, že v Čechách je tenhle areál zdaleka nejdražší) a pak jen koukáš, co na tebe kdo zkusí. Je to furt to samý. Chováš se k lidem slušně a férově a dojedeš na to, takže zatím nevím, kde bude OEF 2011. Mrzí mě to, mám Trutnov rád, ale nemám chuť se nechávat ojebávat.

Mezi fans taky loni kolovala zpráva, že na Bojišti má stát jakýsik zuprmark. Co je na tom pravdy a jak to v tomhle směru vypadá?
Bizz: Já zas slyšel, že tam má být vrakoviště a nějakej autobazar či co…
Ne, nic takového. Nějaké plány na přeměnu Bojiště byly, ale zatím vše zastavila „krize“. Autobazar už na Bojišti dávno byl, to jen prostě ty auta vystěhovali pro OEF a jelo se dál. Problém jsou louky kolem areálu, tam se změnil územní plán a už je to rázem lukrativní pozemek na zastavení, takže pokud se začne stavět (zatím to vypadá, že se tak minimálně 2 roky nic dělat nebude), tak ztratíme místo na kemp. Zatím nevím, zda OEF bude v Trutnově, tohle moc neřeším…

Bizz: Oukej, budeme tedy doufat, že vše vyjde tak, jak by sis přál a že bude vše v cajku a příští rok se u tebe zas sejdeme… Jen poslední otázka. Těsně před OEF máš narozeniny. Co jsi dostal, co by sis (krom vydání nových Napalm Death :)) naopak přál a ještě nedostal a jak si je v tom šrumci před fesťákem užíváš? Díky za pokec, držíme palce!
Spoustu věcí! Nejzajímavějším dárkem za ty roky byla někdy v roce 2000 Flying man freak show od kluků z Piranha studia. To byla pecka, nikdo tenkrát žádné zavěšování nedělal a oni to secvičili pro moje narozky, super! Plus další kupu

interview_60_px1

ptákovin; super byl vtípek od Alienation Mental, kteří si udělali masky s mojí fotkou a hráli tak všichni pod tou maskou. To jsem se hodně nasmál, i proto, že jsem nic netušil! A tenhle rok to byl obrázek od Nata, od druhého synka, ten vůbec neumí kreslit, ale podle předlohy mi nakreslil Messiho (normálně v národním argentinském dresu), jak na mě kope a já se mu snažím chytit střelu. Na golmanovi je normálně moje jméno, jsem v brance, hodím parádní robinsonádu, ale Messi samozřejmě skóruje…no nádhernej obrázek! On viděl, jak je ta Argentina pro mě důležitá a jak to nedopadlo s Německem, tak mě chtěl udělat radost a já měl normálně slzy v očích…skvělý!
Narozky před festem jsou super, jedeme s dětmi třeba do Německa na With Full Force fest, nemám tam internet, takže se ničím nestresuju a jen si užívám festivalovou pohodu. Anebo zajedem někam tady u nás… A co jsem ještě nedostal? Já mám snad všechno, co potřebuju. Nenapadá mě nic, po čem bych tak šíleně toužil, že bych to prostě musel mít. Díky za fajnový rozhovor a mějte se všichni fajn!

Čurby/Obscene

www.obscene.cz
www.obsceneextreme.cz


Přispěj do diskuze

zobrazit vše

otázky vznikli dopředu tak nešlo pružně navazovat, proto ta dvojí otázka na DRI...

taktéž chválím ;-)

super

in rum we trust

Super rozhovor se super týpkem :-)

aktuálně

diskuze