Články

přeposlat článek tisknout
CRYPTOPSY, Vader, Dying Fetus, Kataklysm, Catastrophic, Aborted, Godless Truth, Intervalle Bizzare

CRYPTOPSY, Vader, Dying Fetus, Kataklysm, Catastrophic, Aborted, Godless Truth, Intervalle Bizzare

  • kdy: 13.9.2001
  • kde: Praha, Lucerna Music Bar
report_13_px1
 
BiZZaro si zapomněl paličky, a tak musel jen stát na pódiu

Předtím, než se pustíte do čtení téhle rébusovky, chtěl bych vás zdůraznit jednu věc: Autorem je Aladar a já za to nejsem zapodovědný!

Na tento Božanský koncert jsme se vydali už o den dříve, s vidinou noci strávené v pražských hospůdkách, s pražskou části marastu. Na Florenci nás s malým zpožděním uvítali Uproar a BiZZi. Brněnská sekce marastu (tedy Aladar a Vaněna) splnila veškeré svoje sliby a už do Prahy jsme dojeli s červenýma očičkama. Hned po cestě do Karlínský nejlepší brutálně deatmetalový skupiny jsme dali jointa a další ve zkušebně. Poté jsme se vydali do hospůdky u Lopéze, kde nám Střap připomněl, že to byl právě Mamba, kdo ho seznámil se skupinou Negura Bunget (je to šlehačka, nebo buZZi???).

Negura se opět zmaloval jak ZWYR

Poté se ve velkém pomlouvalo. Já jsem si dal dva nakládané hermelíny, následoval ještě jeden joint a alou domů k BiZZimu, kde jsme měli přečkat noc. Ráno jsme museli o půl sedmé vstávat, takže jsme u Bizziho chvilku kókli na net, provedli hygienu, poslechli nějaký kompakty a šli jsme do hajan. Druhý den ráno jsme se postupně mezi půl sedmou a sedmou exhumovali z improvizovaných lehátek a po chvilkové rehabilitaci - kafe a vyčištění zubů jsme už okolo sedmé bloudili s Vaněnou sami po Praze kolem půl deváté jsme si už u Vltavy dávali prvního jointa – vyprošťováka a debatovali o problémech v Americe, několikrát jsme si vzpomněli na Mambu a skupinu Negura Bunget. A Bizziho, kterak předvádí Šimečka z G. Truth: kéjós, kéjós… do dvou hodin odpoledních jsem bloudili po Praze a vychutnávali si historické památky. Ve dvě jsme měli sraz s Uproarem. Na nějakých pět minut se k nám ještě přidal pan Joint ale po čase jsme o opustili a vydali se do kršňácké restaurace Góvinda, kde jsem si dali chutný bezmasý oběd, který jsme s Vaněnou završili dvěma dezerty – super žrádlo, něco podobného by mělo být na Obscene festu. Kolem šesté začínal koncert a jako první hráli Intervalle Bizzare. Během nich jsem s Vaněnou dali


"kéjós, kéjós...."

dnešního třetího jointa a možná i proto se nám IB velmi líbili. Po nic Godless Truth, během kterých potkáváme lidi z Brna (- další joint s Hrdlem a Galem). Zkritizovali jsme Godless Truth, jak přidávají hártkóru a ubírají deathmetalu, ale musí se uznat, že GT jsou přece jen asi naší nejlepší deathmetalovou skupinou. Následuje bohužel delší pauza, protože kapely ze šňůry se někde zdržely. Konečně vylezli na pódium Aborted, ale jejich set mne totálně zklamal, na Cdčku se mi jejich tvorba líbí podstatně víc. Nevím, jestli tomu tak je, kvůli horšímu zvuku, nebo absencí vtipných inter. Catastrophic se mi líbili trochu víc, kytary sice stáli za prd, ale bubeník předváděl skvělý styl bubnování, jinak byl Catastrophic spíše průměr. První z hlavních hvězd – Kataklysm – předvedli celkem dobrý výkon. Sice jejich sestava i hudba je od dob Temple… a Sorcery dost pozměněná, ale pořád je to solidní kanaďáckej rachot. Přiklonili se k melodičtějšímu detíku, ale zůstalo jim trochu té javorové běsnivosti, která činí tyto kapely velmi originální. To Dying Fetus se svou novou sestavou každého nepřesvědčil. Našlo se nemálo lidí, kteří byli poněkud zklamáni. Mám pocit, že DF budou muset svou pozici na scéně ještě obájit. Na druhé straně jsem k nim byl možná až příliš přísný, protože srovnávat cokoli s tím

 
Komupak to leze BiZZ do prdele? Že by sám velký novinář Louďa?

co přišli nyní je zbytečné. Skupina, kvůli které tento den navštívilo Pražský klub více, než 7OO lidí a současně nejlepší tvrdě-metalová formace. Skepticky jsem očekával mizerný zvuk, který provázel ostatní skupiny (a když ne úplně mizerný tak alespoň podprůměrný). Stejně tak nikdo netušil, jak se v sestavě zabydlí nový zpěvák. Obě tyto otázky byly během prvních tří sekund zodpovězeny: Cryptopsy jsou NEJLEPŠÍ. Na zakapelu Vader se většina lidí vysrala a není se čemu divit i když se nejednalo o žádný totální propadák po Cryptopsy zní každý jako nemehlo a neumětel. Konečné číslo dnešních jointů se zaokrouhlilo na osm, což je jistě bohatýrský kousek (také to tak podle toho vypadalo).
Fotky: Shindy

Jiné názory

Přihlašte se pro přidávání vlastních komentářů.

aktuálně

diskuze