Novinky ze světa filmu (8. týden)

Novinky ze světa filmu (8. týden)

moWie-$:hOtWs :>>

article_436_px3

Projekt Terryho Gilliama The Imaginarium of Doctor Parnassus zkomplikovala náhlá smrt Heatha Ledgera, který v něm měl hrát hlavní roli. Diskuse o jeho náhradníkovi zahrnují Johnnyho Deppa, jehož mluvčí však tuto informaci oficiálně zamítl, a také Jude Lawa a Colina Farrella. Dokonce se říká, že všechna tři jména jsou potvrzena a jakýmsi způsobem by měla být do projeku zapojena. Dodejme jen, že se jedná o gilliamovskou fantasy o kočovném divadelním souboru, který svým divákům nabízí víc než umělecký zážitek.

Specialista na vizuální efekty Scott Stewart se pustí do režírování s relativně odlišným tématem. Hodlá natočit thriller Legion, jehož hlavním hrdinou bude archanděl Gabriel (Paul Bettany). Ten ochraňuje v bistru v poušti skupinu ztracených existencí, které jsou ale poslední nadějí lidského druhu. Bůh se totiž v lidstvu definitivně zklamal a vyslal legii andělů, aby lidstvo vyhladila. Celkem zajímavé a zároveň ošemetné spojení „survival“ thrilleru s náboženstvím.

article_436_px4

Bratři Warchowští si oblíbili korejskou pop-star, zpěváka s pseudonymem Rain (vl.jménem Jung Ji-hoon). Nejenže mu dali jednu z vedlejších rolí akčňáku Speed Racer (US premiéra v květnu), ale také z něj udělali hlavního hrdinu následujícího projektu Ninja Assassin. O projektu se zatím neví nic bližšího než to, že tvůrčí tým bude stejný jako při V jako Vendeta (James McTeigue jako režisér). Rain je soudě podle výkonu v korejském I'm a Cyborg, but That's OK velice talentovaný, tak se těšme.

article_436_px2

Válka mezi formáty HD-DVD a Blue-ray oficiálně skončila. Společnost Toshiba oznámila, že už nadále nebude vyrábět HD-DVD přehrávače a rekordéry. Do poloviny loňského roku to vypadalo, že kvalitnější HD-DVD BlueRay poráží. BlueRay mělo lepší marketnig a širší fanouškovskou základnu a díky Playstation 3 začalo nad druhým formátem převažovat. HD-DVD zůstala dvě výhradní studia, Paramount a Universal, která nyní připravují BlueRay kopie např. Transformerů či Zodiaca do prodeje. Chystají se převést i HD-DVD Batman začíná či první série seriálu Heroes.

Stone Village Pictures získalo práva na zfilmování románu Michajla Bulgakova Mistr a Markétka. Naposled byl tento extrémně složitý román zpracován (prý téměř doslovně) do seriálové formy ruskými filmaři v roce 2005. V roce 1980 jej také do scénáře adaptoval Roman Polanski, Warneři však projekt nerealizovali kvůli vysokým finančním nárokům. Takže si počkejme, kdo a jak nás zavede do předválešné Moskvy a seznámí nás s ďáblem. Zatím se hledá scénárista, který by převedl původní, necenzurovanou verzi románu.

article_436_px1

Ellen Page se po nominaci na Oscara za (Juno), nabídky jen hrnou. V hororu Sama Raimiho Drag me to hell si zahraje dívku, zasaženou starodávnou kletbou. V psychologickém dramatu Michael Landera Peacock jejím partnerem bude Cillian Murphy (Sunshine), trpící rozdvojením osobnosti. Jeho alter-ego je však žena a celé město se díky jeho schopnosti absolutního převtělování domnívá, že v jeho domě žijí spořádaní manželé. Page jako mladá svobodná matka zná klíč k jeho minulosti a jako jediná může zabránit konfliktu obou mužových osobností.

Premiéra nové verze Star Treku, jednoho z nejdiskutovanějších projektů dneška, byla odsunuta o pět měsíců na květen roku 2009. Na vině prý je stávka scénáristů, neboť scénář projektu si vyžadoval jisté změny, ke kterým v posledních měsících nemohlo dojít. Přiznejme si, že pár měsíců navíc nemůže tak obrovskému filmu uškodit. Naopak poskytne mnohem víc prostoru pro případné vychytávání chyb v postprodukci a jistě i pro marketing. Podobný odklad již mají za sebou Brownovi Andělé a démoni.

Tagy: