Články

přeposlat článek tisknout

Converge, The Great Deceiver

  • kdy: 2.10.2002
  • kde: Praha, 007

Podzim tady, všude kosa, škola začala, chce se říct – je to na chuja. No vlastně je, ale když už podzimně brečet, tak s grácií a s patřičným soundtrackem. Kurva, ty moje úvody sou čím dál blbější, takže ostře do toho:
2.10. sem jako solitér vyrazil z brna na CONVERGE. Je to pro mě megakult a když sem se dověděl, že v kapele The Great Deciever zpívá typos z At The Gates, nebylo už vůbec co řešit. Takže po dvou hodinách v autobuse, kde se na mě lepí jakejsi student podnikání dorážím do matky měst a střetávám se s místní honorací. Příjemná cesta kolem mekky českýho fotbalu vede na Sedmičku, kde se v sedm ještě nic nechystá. To nám pankáčům nevadí, protože se aspoň můžeme zbořit v místní knajpě, kde už nám fleky drží Wrinta a ještě pár nádorních socialistů.
FFWD na ovladači a už vcházíme dovnitř, cvakáme 150 (ale jo, je to fér) a sledujeme počátek setu TGD. A to tak, že s otevřenou hubou, protože to co od prvních tónů předvádí nás fakticky baví! Po koncertě sem sice zaslechl několik hlasů o tom, že to bylo průměrný, trapný atd. ale myslím, že většina lidí si ráda odskočila od všech těch fastů, metalů, moshů a podobně do švédské melodické říše metalu. Ale bacha, žádnej –autocensored- trash/death nebo oldskůlovej trapas. Tohle bylo docela namáklý, rychlý, přesný, melodický, vycházelo to z hardcoru, ale v tom specificky švédským stylu je to skoro jedno. Nebudu dlouho mudrovat, prostě dobrej set. Sice mosh prakticky nic (jako je to v Praze bohužel asi obvyklý, ovšem na Converge mě lidi přesvědčili o opaku!) ale hudebně mě to nakoplo – snad to znáte, když se vám kapela líbí zároveň vážně a zároveň ji posloucháte tak trochu z prdele, zkrátka parádička! Jenom sem doteď nepochopil kdo to zpěváka (vypadal jako kříženec vikinga a trpaslíka - Orin) tak nasral? Normálně děckám děkoval, ale pak cosi fuckoval…nevim.
FFWD a jsou tu Converge. Ještě sem je nikdy neviděl, takže se umíte představit, jak sem vejral na typany s mega (MEGA!) kotletama, basáka, kterej vypadal jako tichej monomaniak a naopak naprosto normálního zpěvák (v rámci exchange s The Great Deciever v jejich triku, „Orin“ byl zas v triku Converge.) Jak začali tak skončili – srali to tam pod tlakem, řečeno slovy žijícího klasika. Bubeník – to byl vrahoun, co se o něm dá napsat? Bestie… Ostatní taky paráda, ohromná spokojenost se zvukem (i když na TGD byl ještě o dva chlupy lepší.) Škoda, že zpěvák nechtěl zvěřit, protože tou dobou se už publikum dokázalo i odvázat, takže nechutné tlusťochovy kreace trochu zapadly a už mi nevrážel ruce do xichtu. Rozjezd parádní, nemoh sem si pomoct a vybavil sem si koncert Catharsis, i když tam byla mela zase trochu v jiným měřítku. Ale co to? Najednou konec! Přišlo mi to jako pár minut, při dobré muzice to halt utíká. Ale asi odehráli svůj obligátní set, po nutným přídavku se kluci balí a my co sme nezůstali doma prdět do polštářů myslím nelitujem!!! Lidí se sešlo dost, můj špatnej odhad je tak okolo 150-200, organizačně všechno klaplo, náklady i s cestou se u mě nevyšplhaly nijak vysoko (cca 400, oproti nějaké debilovině jako Deicide je to skvělost!).
Jediným stínem tak je o hodinu a půl zpožděnej vlak domů. Uááá, jinak bomba akce! Ať žije Roura, jeho-kámoš-kterej-si-teď-nevzpomenu-jak-se-menuje-ale-doufám-že-ho-to-nenasere, good clean fun do auta, aladar (u know for what), a hlavně Converge a TGD s Orinem.

Jiné názory

Přihlašte se pro přidávání vlastních komentářů.