Album měsíce, květen 2010

Album měsíce, květen 2010

Vzhledem k tomu, že obě jarní deky vznikly rychle za sebou, došlo k překryvu několika alb, které se objevily již minule (Deftones, Defeated Sanity). To svědčí o jisté kvalitě nahrávek. Co bychom to však byli za progresivisty, kdybychom se opakovali, že...

article_1019_px2

1/ Rosetta - A Determinism of Morality

Bylo to o chlup, ale je to tam! Hnedle tři panáčkové si jí napsali (včetně mě)... A jaké to je? Inu, i napotřetí v podstatě stále stejné a stále pěkné. Takový popis vám asi k ničemu nebude, co? Obraťme list. Pusťte si za sebou Wake/Lift a novinku – chlapi stále věří té podivně rozplizle znějící, vtahující spirále hypnotizující vaše ušiska. V některých momentech notně přitlačí na pilu (na konci skvělé Je n'en Connais Pas la Fin se vysloveně metalově řeže), jindy se zas úplně usínáčkově vypínají zesilovače. Celkově to na debut The Galilean Satellites nebude, ale snad to ani tak nevadí. Rosetta potřetí.

article_1019_px3

2/ Murder By Death - Good Morning, Magpie

Vítkova a Brutusáčkova láska. Tady to zlehka dýchá Nickem Cavem. Přesto je „smrt smrtí“ američtější, country -westernovější, jen skočit na koně a pelášit prérií. Pohodička. Dost kecům, nechť hovoří pan VQ: „Murder By Death je asi jedna z nejzajímavějších kapel, která kombinuje indie rockovou melancholii s náladou teskného country vypravování. Good Morning, Magie je pátá velká deska této pozoruhodné čtveřice a jednoznačně potvrzuje jedinečnost kapely. Jasně přelomový album Who Will Survive, and What Will Be Left of Them? asi už nikdy nebude překonáno, ale ono je to vlastně i dobře. Smrt vraždě, country písničkářství vpřed! Víc akustiky, míň zkreslených kytar, stejný, ne-li větší, množství whisky, štiplavých doutníků a smyčců. Opět parádní příběh!“ Díky, Vítku.

article_1019_px4

3/ Keep Of Kalessin – Reptilian

Zpřísníme grimasy, natáhneme černé fusky, z Norska k nám přijeli černokněžníci Keep Of Kalessin. Po rozporuplně přijatém Kolouškovi (Kolossus) se nás znovu snaží přesvědčit, že black se dá dělat i na jiný než syrový a špinavý pekelný způsob. Hadicí umytý sound infikovaný thrashovými kvapíky, heavymetalovým důrazem na kytarové melodie a vzadu poletujícími pompézními klávesami. Něco pro milovníky metalových tradic. No tak co vy na to? Nasypaná majestátnost z Reclaim a Armady je fuč, už se holt tak nespěchá. Ale furt to šlape. Metaloví bratři Loomis a Bizzaro doporučují.

article_1019_px1

Další tipy:
Smallman - Labyrinth of Present
Cleric – Regressions
Ufomammut – Eve
Peter Gabriel – Scratch My Back
Dyscarnate - Enduring the Massacre
Defeated Sanity - Chapters of Repugnance
Levi / Werstler - Avalanche of Worms
M.A.N - Massive Audio Nerve
Vanessa - Ave Agony
James Cole - Halucinace ze třetího patra
Diabolic - Excisions of Exorcisms
Circle Of Dead Children - Psalm of the Grand Destroyer
Emeralds - Does It Look Like I’m Here
LASTVANZANT – demo
Atheretic - Apocalyptic Nature Fury
Pigsty - Planet of the Pigs 2.01
Angst Skvadron - Sweet Poison
Magma - Mekanik Destruktiw Komandoh
Extra Life - Made Flesh
Six Organs Of Admittance - Luminous Night
Mordred - In This Life

Tagy: