Novinky ze světa filmu (6. týden)

Článek

Končí jeden z nejlepších seriálů posledního desetiletí, Moss z Ajťáků točí další film a Nesvatbovi se opět sejdou. To a něco málo navíc najdete v dnešních filmových novinkách.

Dr. House

Hugh Laurie o tom mluvil, chabá úroveň 8. série tomu naznačovala a teď je to oficiální, seriál Dr. House končí. Stanice Fox měla v rukou 3 seriály, které by se na obrazovky v příští sezóně už nevrátily. Hranice nemožného, Terra Nova a právě Dr. House. Takže se začněme pomalu loučit s závislým, nedospělým, držkatým, necitlivým, inteligentním, zábavným a sexy doktorem... uvidíme, jaký konec mu tvůrce Howard Shore přichystá. „Normálnost se přeceňuje“ a „všichni lžou“, na to nezapomeneme.
 
Duo z Nesvatbových se opět sejde v komedii, tentokrát se bude jmenovat Interns. Vince Vaughn a Owen Wilson si zahrají čtyřicátníky, jejichž kariéry šly do kopru, a kteří se rozhodnou nastoupit jako stážisté v IT firmě. Rychle zjišťují, že bojovat o práci a povýšení s o polovinu mladšími studenty není žádná legrace. Scénář napsal Vaughn a režírovat bude Shawn Levy (Noci v muzeu, Ocelová pěst). To by legrace být měla.
 

Mia Wasikowska

Dvě stoupající mladé hvězdy získal do svého příštího filmu britský herec a režisér Richard Ayoade (Jmenuji se Oliver Tate), kterým bude adaptace novely F. M. Dostojevského Dvojník. Příběh vypráví o muži (Jesse Eisenberg), který propadne šílenství, když se objeví ve městě jeho dvojník a vytlačuje ho z vlastního života a dvoří se jeho vyvolené (Mia Wasikowska). Režisér se vyjádřil, že pro něj jde především o příběh o osamělosti.
 
Režisér Dan Schechter natočí adaptaci románu Elmorea Leonarda Switch. Román z roku 1978 předchází románu Rum Punch, podle kterého natočil Quentin Tarantino svou Jackie Brown. Mladší verze Louise Gary (Robert De Niro) a Ordella Robbieho (Samuel L. Jakson) si zahrají John Hawkes (Do morku kosti) a Mos Def. Unesou ženu bohatého detroitského developera, který však odmítne zaplatit výkupné. Ta si je nicméně místo udání najme, aby jí pomohli se manžílkovi pomstít.
 

Tom Felton a Emma Watson

Dětské hvězdy z Harryho Pottera pomalu rozjíždějí své „dospělé“ kariéry. Ema Watson si zahrála roličku v Marilyn Monroe a hlavní roli by mohla dostat v dramatu Your Voice in My Head, kde by si zahrála mladou ženu, která se pokusila o sebevraždu. Zachrání ji však newyorský psychiatr umírající na rakovinu. V hlavní mužské roli by producenti rádi ivděli Toma Hankse nebo George Clooneyho. Film bude režírovat David Yates, který zná herečku více než dobře z posledních pottreovských filmů. Představitel Draca Malfoye, Tom Felton, si zahraje v adaptaci románu Emila Zoly Therese RaquinElizabeth Olsen (třetí a talentovaná Olsenka). Felton si zahraje manžela a bratrance hlavní hrdinky, který je ženou a jejím milencem zavražděn. Vrací se však jako duch a poštve milence proti sobě. Režisér Charlie Stratton plánuje film natočit jako temný erotický thriller.
 
Máte rádi lego? A máte rádi Pána prstenů? Tak mrkněte sem.

Vložit komentář

brutusáček - 10.02.12 10:15:52
tak já si mysli mže se Laurie neztratí...napíše nějakou tu knížku a vrhne se dál..i když house byl jenom jeden...

Zkus tohle