Novinky ze světa filmu (42.týden)

Článek

Dnešní filmové novinky Vám sdělí něco málo o režijním debutu Angeliny Jolie a také (konečně) dobré zprávy o Hobitovi! To vše tentokrát v elegantní černobílé…

article_1095_px1

Angelina Jolie bude režírovat. Zatím nepojmenované drama o ženách jako válečných obětech herečka sama napsala a momentálně natáčí v Maďarsku. Bylo jí uděleno také povolení k natáčení přímo v Bosně, které však vláda vzala zpět poté, co se doslechla, že znásilněná bosenská žena se ve scénáři zamiluje do násilníka. Prý se však jednalo o nepřesné informace, protože Jolie scény odehrávající se v Bosně teprve dopisuje. Do Sarajeva se štáb přesune příští měsíc.

Sony Pictures by Jolie rádo vidělo také v hlavní roli v epickém 3D dobrodružství založeném na biografii egyptské královny Cleopatra: A Life. Studio doufá, že spustí produkci příští rok a vyvíjí velkou snahu získat pro režii Jamese Camerona (Avatar). Adaptace by měla postavu Kleopatry méně romantizovat než předchozí filmy a ukázat ji jako silnou a vynalézavou vládkyni. Vše (bohužel) ve formě přístupné i dětem.

article_1095_px2

Tak je to konečně oficiálně potvrzené, Hobit dostal i přes nevyřešenou finanční situaci MGM (už jen jednoho z producentů) zelenou a měl by se začít natáčet v únoru. Peter Jackson momentálně dolaďuje detaily své režisérské smlouvy a počítá škody po požáru na jeho pozemcích na Novém Zélandu zahrnující i některé lokace z Pána Prstenů. Potvrzeny zatím nebyly dohady, že Bilba by si měl zahrát britský herec Martin Freeman (Kancl, Sherlock), pro nějž by to byla zdaleka největší role v kariéře. Objevit by se měli i David Tennant (Doctor Who), Michael Fassbender (Hanebný pancharti) a James Nesbitt (Krvavá neděle). A samozřejmě Ian McKellen jako Gandalf a Andy Serkis jako Glum. Oba filmy budou nakonec stát 500 milionů dolarů.

article_1095_px3

Maňásci a noir ladění? Proč ne? Společnost Lionsgate hodlá natočit temnou komedii Happytime Murders. Odehrává se ve světě, kde lidé žijí společně s maňásky, kteří jsou však považováni za druhořadé občany. Když někdo herce dětské show The Happytime Gang začne jednoho po druhém vraždit, propuštěný detektiv-maňásek odhodí flašku z alkoholem a začne vyšetřovat se svým bývalým lidským parťákem. Vše bude režírovat Jim Hanson, syn režiséra příběhů legendárních Muppets Briana Hensona. Lidský herec se momentálně hledá.

Příběh dobyvatele Kryštofa Kolumba zatím ve filmu moc nebodoval. 1492: Dobytí Ráje si všichni pamatujeme jen díky Vangelisovi a snímek Johna Glena Kryštof Kolumbus s Marlonem Brandem viděl málokdo. To hodlá změnit McG (Terminator: Salvation), jehož snímek Columbus by měl prý být natočen ve stylu Třístovky. Odvážný nápad momentálně hledá svůj domov v jednom z velkých studií.

article_1095_px4

Remake Noční můry v Elm Street vyhořel (kritici na Shnilých rajčatech mu dali v průměru celých 13%) a valně to nevypadá ani s Hellraiserem. A teď nemluvím o nekonečné ztracené sérii (chystá se Hellraiser 9: Revelation!), ale o remakeu jedničky, který chystá The Weinstein Company. Produkovat ho původně měl sám Clive Barker (původní režisér) a režírovat tvůrce francouzských Martyrs Pascal Laugier. Podle posledních zpráv však studio otočilo a hodlá natočit mládeži přístupný film, což tyto dva přirozeně zajímat nebude. Ajajajajaj…

Vložit komentář

CrusT - 20.10.10 22:45:35
no ve Společenstvu prstenu je scéna, kdy Bilbo zamlada našel poprvý prsten a je tam namaskovanej docela uvěřitelně...ale natočit takhle celej film by bylo asi fakt blbý, přeci jen uběhlo dalších 10 let :-)
stana - 20.10.10 22:14:32
protože Hobit je z doby před pánem prstenů
CrusT - 20.10.10 22:11:55
proč vlastně Bilba nebude hrát původní herec z LOTRa?
Sud - 20.10.10 20:54:03
prvn trilogie Hellraisera dobra, milion nesmrtelnejch hlasek, ale udelat to pro deti?? aaaaaaaaaaaa ad muppets noir, sezente si komix blacksad, noir detektivka akorat hrdinove jsou zvirata. hodim do sosy
killer - 20.10.10 13:17:31
No tak hobit se konecne zacne delat, jupi;-) Jolie 3d.... hmm proc ne;-)
bizz - 20.10.10 13:14:37
nahodou Hellbound a HoEarth (i pres komercni stranku) v poho
LordSnape - 20.10.10 12:47:28
Celá série Hellraiser, kromě prvního Barkerova přepisu dle povídky je jedna veliká tragédie... A další díl by to opět svou přístupností jen potvrdil.
bruth - 20.10.10 12:37:04
no tyvoe...já jí viděl real na lvu..a jako.....to už je moc...fakt moc
gába - 20.10.10 12:25:14
bizz: ja bych radsi 3D Halinu Pawlowskou :-)
bruth - 20.10.10 12:18:03
no rozpočet hobita taky neni produkčně levnej
bizz - 20.10.10 12:08:04
3D Jolie, no v pornu bych to uvital :(3)D Hobit samozrejme potesil, ale Hellraiser ne, uz o se o tom namluvilo tolik, ze... nejdriv to meli delat Julien Maury a Alexandre Bustillo (Uvnitr/le interieur), pak zminenej Pascal Laugier (Martyrs) - obe verze slibovaly slusny jatka a hlasky typu "We have an eternity to know your flesh..." a nakonec z toho udelaj pohadku.. do pytche..

Zkus tohle