Profil kapely

editovat profil

Amon Tobin


Žánr:

IDM, ambient, electronic, trip hop, drum and bass, breakbeat

Založeno:

1996, Rio de Janeiro

Současný label:

neuvedeno

Sestava:

Amon Tobin - DJ, producent, hudebník, syntezátor, perkuse, sampler

Odkazy:


Marast databáze Myspace Homepage Wikipedia
Amon Tobin

Diskografie

Monthly Joint Series
75
75

Monthly Joint Series

breakbeat, electronic
neuvedeno, 2010

Biografie

Narodil se v brazilském Rio de Janeiru. V mládí často cestoval mezi Brazílií a Portugalskem, aby se nakonec usadil ve Velké Británii, kde se začal zajímat o hip hop, jungle a jazz. Nejprve pod jménem Cujo, které převzal z románu Stephena Kinga, vydal čtyři EP a album Adventures in foam. Pod jménem Amon Tobin pracuje od roku 1996, kdy získal smlouvu s hudebním vydavatelstvím Ninja tune.
V roce 2003 na sebe upozornil skladbou Saboteur z alba Supermodified, která se stala titulní skladbou filmu Loupež po italsku. V roce 2005 složil hudbu k počítačové hře Tom Clancy's Splinter Cell: Chaos Theory a v následujícím roce složil hudbu k maďarskému filmu György Pálfiho Taxidermia.

Jeho hudba je žánrově těžko zařaditelná a založená na tvořivém využití samplů a zvukových efektů. Jako zdroj samplů využívá vše od starých nahrávek, přes akustické zvuky až po rachot motocyklů. Zvuky pak různě vrství a deformuje, čímž vytváří svou vlastní kompozici. Jeho hudba často tíhne k retrojazzu, ambientu a psychedelii.

Diskografie
Alba:
Adventures in Foam (Ninebar, 1996) (pod jménem Cujo, znovu vydáno u Ninja Tune, 2002)
Bricolage (Ninja Tune, 1997)
Permutation (Ninja Tune, 1998)
Supermodified (Ninja Tune, 2000)
Out from Out Where (Ninja Tune, 2002)
Chaos Theory - Splinter Cell 3 Soundtrack (Ninja Tune, 2005)
Foley Room (Ninja Tune, 2007)

Kompilace
Verbal Remixes & Collaborations' (2003)
Solid Steel Presents Amon Tobin: Recorded Live (Ninja Tune, 2004)

Singly a EP
Curfew (1995) (pod jménem Cujo)
The Remixes (1996) (pod jménem Cujo)
Creatures (1996)
Chomp Samba (1997)
Mission (1997)
Pirahna Breaks (1997)
Like Regular Chickensv (Danny Breaks & Dillinja Remixes) (1998)
4 Ton Mantis (2000)
Slowly (2000)
East To West (2002)
Verbal (2002)
Angel Of Theft (2004) (as Player)
The Lighthouse (2005)
Bloodstone EP (2007)
Kitchen Sink Remixes (2007)

aktuálně

diskuze